Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ne, drugi eksperiment je više puta repliciran, pročitaj pažljivo. A jedina verzija prvog eksperimenta koja bilo šta suvislo pokazuje upravo dokazuje da će deca od dve godine postupiti konformistički - ako se maloj Jeci pokaže da devojčice vole da se igraju ugračkom zoing, ona će isto želeti njome da se igra, dok će je mali Laza odbiti. Iako igračka zoing ne postoji. pa sad.. ja ne mogu tebe da ubedim da verujes u sta god oces.. posto mi ti ovde kazes da verujes daa mali laza zna da trebaa da pridje robotu jer je u svojih prvih godinu i po dana zivota dobijo kmiocice i robote... Naravno da je tvoja mišićna masa veća od moje zbog uticaja testosterona. Ne sporim biološke razlike. Ali one ne idu tako daleko koliko se tebi i društvu čini. Neurološke studije koje si zakačio zaista ništa ne govore. Ne zna se koje su stvarne implikacije. Zna se da se mozak menja pod uticajem iskustava, jezika koje učimo, trauma koje doživljavamo. a testosteron ne utice ni malo na oblikovanje licnosti i karaktera? Ne utice na to sta te privlaci? ne utice na povecanu spartijalnu precepciju? Ne utice na manjak empatije? Sve te "razlike" u poslu koje postoje su savrsheno objasnjive i oblikovane upravo tim testosteronom. a studija govori da su nam oni "striji" delovi mozga drugcije povezani. oni koje ne oblikujemo vremenom, oni koji nose "instinkte" bioloske razlike idu uprvo toliko daleko i testosteron je razlog razlikma u zanimanjima... itd.. Isto tko je testosteron razlog sto mi volimo gola zenska tela. A ne to da nekog gledamo kao "samo sekualni objekat" Svidjaju mi se gol zenska tela, i gledam zene skesualno. Jer imm DHT.... jer sam pun androgena.. P nek mi feministkinje sude kako sam shovinista i kako ih to vredja - do ujutru... ja da sam na mestu ovog naucnika, ja ne bih plakao i izvinjvo se vec bih pozvao doticnu novinrku n pice... ne pda mi na pamet da se ikom izvinjvam zbog sopstvene muskosti.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Stvar je u tome da niko njima nista ne brani. A sta ce one da budu je njihova stvar. I naravno da je prirodno sto u vojsci nema puno zena u odnosu na muskarce. Jos da traze da se uvede zakon da broj oficira mora da bude isti 50-50 zene muskarci, jer je to sto nema zena stvar nametnute seksisticke kulture....gluposti.. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 I posle to nisu gluposti? Iam bre prvo koga hocu u parlamentu. A ne d mi pricaju da moram odredjenu kolicinu zena da uglavim Kao sto rekoh, zato sam poceo da razlikujem "prava zena" od "feminizma' jednostvno vise jedno sa drugim nema velike veze. Femizanim se pretvorio u ircionlno ludovnje. A ne u borbu za prava zena... Mada sto se tice dobijanja manje plte kd zatrudni, ja tu ne vidim nist problemticno. Nije niko duzan da izdrzava tudju decu niti treba da bude. To treba da bude izmedju gazde i radnice... Јесу глупости и сам то кажем. То је управо истицање те полне разлике, а не обрнуто. Са другим се могу сложити. Са трећим се не бих сложио. Управо ће трудноћа дискриминисати жене, јер се послодавци заобилазити женске кандидате са посао због тога. А послодавци могу рећи да жена не сме да затрудни док ради код њега, што је мешање у приватни живот жене. То је исто као када би рекао да не сме да се разболи иначе губи посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 А на коју фору је еволуција направила Лазу таквим да воли роботе? Оно, роботи су поприлично млада технологија... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 А на коју фору је еволуција направила Лазу таквим да воли роботе? Оно, роботи су поприлично млада технологија... Nije fora u robotima. Objsnjenje je sledece. Zene su empaticnije i zato vise birju "ljudskolike" oblike. Lutke konkretno. Muske, zenske, nije bitno. Muskarci zbog silnog kupanja testosterona su sa druge strane privuceniji stvarima.... da mu stavis peglu i lutku veca je verovatnoca da bi prisao pegli. Dakle bitno je da je neka "tehnologija" nesto "nezivo" dok devojcice vise prilaze "zivim" stvarima... tipa lutke sa licima itd.... Sto i odlichno objasnjva zasto vise muskaraca srecemo u prirodnim naukma a vise zena u drustvenim.. sto se tiche testosterona i zarade i to je dokazivo... kad muskarci zarade pare dize im se testosteron.. Itd... ima gomilu studija n temu testosterona...i zaa sve te stereotipne razlike on je jedan od glavnih uzroka. Naaprimer zene cescce oboljevaju od depresije. itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 А на коју фору је еволуција направила Лазу таквим да воли роботе? Оно, роботи су поприлично млада технологија... Ja nisam Laza. A od kad znam za sebe, i ja i moji drugari (ne, ne mogu da se setim nijednog izuzetka) ludujemo za svemirskim brodovima, automobilima, i tome slicnom. A moja cerka se od svoj najranijeg uzrasta zanimala za lutke, bez da joj je iko ista poturao pod nos. Stavise, nikad je nismo oblacili u roze jer je devojcica. Sta sad reci o svemu tome? Jesmo li mi indoktrinirani po tebi? ... Edit: promenio sam jednu rec, nasao sam tacniju i prikladniju. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Nisam do sad nikad cuo da neko kaze da je zenama samo mesto u kuhinji. A da jeste i tamo - jeste, itekako. Stvar je u tome da niko njima nista ne brani. A sta ce one da budu je njihova stvar. I naravno da je prirodno sto u vojsci nema puno zena u odnosu na muskarce. Женама јесте место у кухињи исто као мушкарцима. Чак су и мушкарци некада бољи у кухињи, најбољи светски кувари су они. Држава им не брани, али ја говорим о друштву и стереотипима. Послодавац ће дискриминисати женске кандидате. Чуо сам за случајеве да су се на неким екскурзијама родитељи бунили што је возач аутобуса жена до тога да нису хтели слати децу. Такви случајеви ће бранити жени да ради. I hvala velikome Bogu da je tako. Nista normalnije nego da se deca razlicitog pola razlicito i tretiraju. А да ли Бог људе тако третира? Шта ћемо са оним ''нити ће се женити нити удавати, већ ће бити као анђели''? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Шта ћемо са девојчицама које играју фудбал са дечацима? Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Шта ћемо са девојчицама које играју фудбал са дечацима? Ima i studij koj govori da sto je vise dete izlozeno testostorenu to sporije i teze razvije jezik. Naprimer... Pa sad ti vidi ko razvij bolje jezik.. muskarci ili zene... I nek mi neko prica da je u jezickom odeljenju gimnazije krusevac bilo 28 devojaka i jedan muskrac zato sto su ih mame kda su bile male oblacile u roze i ucile da devojcice treba da uce latinski...(kko tvrdi pradoksikologij da je to posledica tog... sto je meni besmislena tvrdnja) eto taj jedan drugar se zanimo zaa jezike. Ali eto.. on jedan. E isto to je za devojke koje igraju fudbal. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Шта ћемо са девојчицама које играју фудбал са дечацима? Užas! Ovoj ravnopravnosti nema kraja! Dokle BRE??? Никола Поповић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Niko nije rekao da zene ne mogu da budu dobri programeri ili inzinjeri. Vec da devojke generlano nisu privrzene tome jer ih vise zanimaju ljudi nego "msine" vise ih zanim "zivo" nego "nezivo" sto ne znci da su iskljucivi z sve nezivo da ne mogu u toku zivota d se zinteresuju z neku stvr i da je raade podjednako dobro ako ne i bolje nego muskarci. Добро то јесте тачно и то су те биолошке разлике. Али постоје жене које те разлике превазилазе. Проблем је друштво које им неће дати да ту разлику прескоче, чак ће је преувеличати. Овде не мислим на хомосексуализам под превазилажењем разлике, већ рецимо на то да буду пилоти борбених авиона. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Женама јесте место у кухињи исто као мушкарцима. S tim da feministkinje zele da se iz nje potpuno odstrane. U tom lezu grmi zec. Послодавац ће дискриминисати женске кандидате. A kako ti to znas tako decidirano, pa jos unapred? Ja za takve slucajeve do sad nisam cuo, niti ih znam. Чуо сам за случајеве да су се на неким екскурзијама родитељи бунили што је возач аутобуса жена до тога да нису хтели слати децу. Ruka ruci - zene jesu generalno rdjaviji vozaci od muskaraca, to vidjamo u saobracaju skoro pa svakodnevno. Ako su se, dakle, roditelji bunili, onda je ocigledno da to nisu uradili jer je to zena, nego jer nisu imali poverenja u bezbednost svoje dece. Pod uslovom da je prica uopste tacna, naravno. А да ли Бог људе тако третира? Шта ћемо са оним ''нити ће се женити нити удавати, већ ће бити као анђели''? Naravno da nas tako tretira. Nema u tome nista neravnopravno, u tome je bas lepota ovog sveta i zivota. A ovo drugo zaista nema nikakve veze sa ovim o cemu pricamo, jer On tu govori o stanju buduceg veka i zivota, koje jos nije nastupilo. I jos, i pored toga sto kaze, On ne porice polnu razliku (koju je sam dao), nego eksplicitno govori o stanju polnih odnosa nakon Vaskrsenja. Dakle, ovo poredjenje nema nikakvog smisla u ovoj temi. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Шта ћемо са девојчицама које играју фудбал са дечацима? Sta cemo sa njima? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Проблем је друштво које им неће дати да ту разлику прескоче, чак ће је преувеличати. I opet da te pitam - odakle ti sve to znas tako decidirano, i to unapred? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Шта ћемо са девојчицама које играју фудбал са дечацима? Ja sam volela samo oružje, robote, autiće. Lutka mi je služila da je branim puškom od nacista. Moja deca su jedinstvene, kompleksne ličnosti. Svi vole različite stvari. Mahati ogromnim mačem dok nosiš vilinska krila je nešto najnormalnije kad si dete, bez obzira kog si pola. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука