Jump to content

Feministkinje rasplakale naučnika koji je radio na projektu Rosetta

Оцени ову тему

Odahviing

Препоручена порука

Ja sam volela samo oružje, robote, autiće. Lutka mi je služila da je branim puškom od nacista.

Moja deca su jedinstvene, kompleksne ličnosti. Svi vole različite stvari. Mahati ogromnim mačem dok nosiš vilinska krila je nešto najnormalnije kad si dete, bez obzira kog si pola.

Ali to ne menja cinjenicu da je tvoje musko dete kupano sa mnogo vise testoterona u tovm stomaku sto mu se odrazilo kako na misice, tako i na mozak.

Tu cinjenicu ti pak porices...

Svi smo mi jedinstvene kompletne licnosti, i svaka zena moze da radi isto sto i muskaarac. Ali normalno je da ce muskarci neke stvari da rade vise i bolje nego zene, dok ce zene neke druge stvari vise i bolje nego muskarci. Prosecno.

A ono sto znima one koje danas vode pokret feminizma, jeste da dovedu te "proseke" na statistiku, pricajuci d si ti placena manje za poso koji radis jer si zena.(sto je laaz) da vas ima mnje medju fizicarima i programerima samo zbog diskirminacije i sistema (sto je laz) da samo zene mogu da budu maltretiraane i zlostavljane u braku (sto je laz) da su zene za isto radno mesto, u istoj firmi manje placene samo jer su zene (sto je laz)

A siguraan sm d ti nisi placenaa mnje od nekog muskarca samo jer si zena. Bez obzira sta neke "cherry picking"/falicne statistike/studije govorile. Posebno to ne bi bila u americi.

I onda uvode neke fasisticke zakone, gde (da malo iskarikiram) muski drvoseca koji nacep 10 stabla dnevno mora da zaradi isto kao zenski koji nacepa dva.. zbog "ravnorpravnosti polova"  a ne zbog ucinka u poslu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Moja deca su jedinstvene, kompleksne ličnosti. Svi vole različite stvari. Mahati ogromnim mačem dok nosiš vilinska krila je nešto najnormalnije kad si dete, bez obzira kog si pola.

Samo tvoja deca?

Moja cerka se igrala lutkama, a onda popodne pravila dzedajski mac od pruta ili neceg slicnog.

Ali i dalje ne znam kakve uopste ovo veze ima sa temom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ali to ne menja cinjenicu da je tvoje musko dete kupano sa mnogo vise testoterona u tovm stomaku sto mu se odrazilo kako na misice, tako i na mozak.

Tu cinjenicu ti pak porices...

Svi smo mi jedinstvene kompletne licnosti, i svaka zena moze da radi isto sto i muskaarac. Ali normalno je da ce muskarci neke stvari da rade vise i bolje nego zene, dok ce zene neke druge stvari vise i bolje nego muskarci. Prosecno.

A ono sto znima one koje danas vode pokret feminizma, jeste da dovedu te "proseke" na statistiku, pricajuci d si ti placena manje za poso koji radis jer si zena.(sto je laaz) da vas ima mnje medju fizicarima i programerima samo zbog diskirminacije i sistema (sto je laz) da samo zene mogu da budu maltretiraane i zlostavljane u braku (sto je laz) da su zene za isto radno mesto, u istoj firmi manje placene samo jer su zene (sto je laz)

A siguraan sm d ti nisi placenaa mnje od nekog muskarca samo jer si zena. Bez obzira sta neke "cherry picking"/falicne statistike/studije govorile. Posebno to ne bi bila u americi.

I onda uvode neke fasisticke zakone, gde (da malo iskarikiram) muski drvoseca koji nacep 10 stabla dnevno mora da zaradi isto kao zenski koji nacepa dva.. zbog "ravnorpravnosti polova"  a ne zbog ucinka u poslu.

Gle, post sa kojim se potpuno slažem!

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ja sam volela samo oružje, robote, autiće. Lutka mi je služila da je branim puškom od nacista.

Inace, u tome si ipak jedan mali izuzetak u odnosu na vecinu devojcica. Niti njima sta fali, niti tebi. Samo su one ipak velika vecina.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

S tim da feministkinje zele da se iz nje potpuno odstrane. U tom lezu grmi zec.

Што је наравно погрешно. Ја нисам ни рекао да сам за те феминисткиње, него да и мушкарци и жене могу и требају бити у кухињи. 

A kako ti to znas tako decidirano, pa jos unapred? Ja za takve slucajeve do sad nisam cuo niti ih znam.

Да баш ниси чуо како послодавци питају жене да ли планирају рађати, да ли су удате итд. 

Ајд овако. Када би ти био послодавац и дође ти један мушкарац са добри радним искуством и добрим факултетом и исто ти тако дође жена са истим, кога би пре изабрао? 

Ruka ruci - zene jesu generalno rdjaviji vozaci od muskaraca, to vidjamo u saobracaju skoro pa svakodnevno. Ako su se, dakle, roditelji bunili, onda je ocigledno da to nisu uradili jer je to zena, nego jer nisu imali poverenja u bezbednost svoje dece. Pod uslovom da je prica uopste tacna, naravno.

Што су дакле предрасуде налик на то да ће од осумњичених за силовање жене окривљен бити црнац. 

Naravno da nas tako tretira. Nema u tome nista neravnopravno, u tome je bas lepota ovog sveta i zivota.   A ovo drugo zaista nema nikakve veze sa ovim o cemu pricamo, jer On tu govori o stanju buduceg veka i zivota, koji jos nije nastupilo. I jos, i pored toga sto kaze, On ne porice polnu razliku (koju je sam dao), nego eksplicitno govori o stanju polnih odnosa nakon Vaskrsenja. Dakle, ovo poredjenje nema nikakvog smisla u ovoj temi.

Наравно да има смисла јер се ради о превазилажењу пола и природних разлика. Ради се о гледању људи као личности а не као  тела са пишом и без пише. Личност не зна за пол. Односи ће бити личносни, а не полни, па тако нико никог неће гледати као на мушкарца или жену, већ као на Христоса. Синови божји ће бити и жене, без обзира што звучи апсурдно. 

Бог је створио полове не заборави због тога да би се врста размножавала. Да није било размножавања, не би било ни људи. Размножавање је покушај остваривања природне бесмртности једне врсте, избегавање смрти и ништавила. Сам процес је настао еволуцијом пошто у почетку полови нису постојали. Имаш бића која имају оба пола. 

Са наступањем будућег века размножавање неће бити потребно, па тако ни дељење људи на мушко и женско. 

Тако ја схватам те Христове речи. 

Подели на овим сајтовима

Samo tvoja deca?

Moja cerka se igrala lutkama, a onda popodne pravila dzedajski mac od pruta ili neceg slicnog.

Ali i dalje ne znam kakve uopste ovo veze ima sa temom.

Pa sva deca, naravno! Eto i od tebe dokaza da se sva deca igraju različitim, a ne samo stereotipnim igračkama  :good2:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Gle, post sa kojim se potpuno slažem!

Pa ti si onda protiv feminizm! :)

Posto feminizm to radi danas... oce da u filmovim bude odredjen broj zena, s odredjenim scenama koje nisu "seksistcke" hoce d u video igram postoji proporcij zena i muskaarca... itd...nikakve to vise veze sa pravama zena - nema.

Ja ti lepo kazem daa treba da se sklonis od toga...

Да баш ниси чуо како послодавци питају жене да ли планирају рађати, да ли су удате итд. 

Ајд овако. Када би ти био послодавац и дође ти један мушкарац са добри радним искуством и добрим факултетом и исто ти тако дође жена са истим, кога би пре изабрао?

A sta je tu cudno? Ja sam ulozio moje pare, i zelim da radim moj biznis. Ako zposlim zenu koja planira da radj, uposlio sam neproduktivnog radnika i nije mi u interesu da joj placam dok ona radja.

Nije moj posao kao poslodavca da izdrzavm tudju decu, vec da mi neko odradi posao z koji je placen po trzisnoj ceni.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Sta cemo sa njima?

Па што  девојчице играју фудбал када им је улога да се играју са барбикама и беру цвеће? 

I opet da te pitam - odakle ti sve to znas tako decidirano, i to unapred?

Осврни се око себе. 

Подели на овим сајтовима

Што је наравно погрешно. Ја нисам ни рекао да сам за те феминисткиње, него да и мушкарци и жене могу и требају бити у кухињи. 

Ja ne znam niti jednu jedinu feministkinju koja u zalaganju za ravnopravnost (uključujući kućne poslove) ide dotle da zahteva da ih samo muškarci obavljaju.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Па што  девојчице играју фудбал када им је улога да се играју са барбикама и беру цвеће?

Stani maalo buraz! niko nije rekao da im je to uloga, vec da su bioloski, zbog manje kupanja testosteronom privucenije "drugim ljudima" dok su muskari zbog vise testosterona privuceniji masinama-nezivim svarim, nisu ljudimaa vec im je radoznalost usmerena u drugom pravcu!

To ne znaci da je to ULOGA zena, vec jedan od njihovio bioloskih predispozicija koje su vece nego kod muskaraca.

Ja ne znam niti jednu jedinu feministkinju koja u zalaganju za ravnopravnost (uključujući kućne poslove) ide dotle da zahteva da ih samo muškarci obavljaju.

Pa ti onda ne gledas i ne slusas u koja ludila idu ove feministkinje po zapadu...

I dotle je dogurala ta feministick kultura tamo...

A sve to uz pomoc feministickih pokreta koji su lobilaari drzavu za vec bracna i porodicna prava i prakticno imaju mogucnost d ako hoce ucenjuju muskarce ... sto se porodicnog prav tice u americi je muskarac svojom imovinom na milost i nemilost zeni.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Naravno da bih izabrao samo ono od njih koje posao radi onako kako ja zelim i smatram da je najbolje. Drugo me ne zanima.

Што су дакле предрасуде налик на то да ће од осумњичених за силовање жене окривљен бити црнац.

Naravno da nisu predrasude, jer je za dugoprugaske voznje potrebna i znatna fizicka snaga i izdrzljivost. A nisu predrasude i zbog, kako rekoh, svih onih gafova koje vidjam/o u saobracaju skoro pa redovno, a koje najvecim delom prave zene. Ne, nisu one zbog toga lose niti podredjene, jednostavno su zene, neznije i prirodno usmerene na neke druge stvari.

Наравно да има смисла јер се ради о превазилажењу пола и природних разлика. Ради се о гледању људи као личности а не као тела са пишом и без пише. Личност не зна за пол. Односи ће бити личносни, а не полни, па тако нико никог неће гледати као на мушкарца или жену, већ као на Христоса. Синови божји ће бити и жене, без обзира што звучи апсурдно. Бог је створио полове не заборави због тога да би се врста размножавала. Да није било размножавања, не би било ни људи. Размножавање је покушај остваривања природне бесмртности једне врсте, избегавање смрти и ништавила. Сам процес је настао еволуцијом пошто у почетку полови нису постојали. Имаш бића која имају оба пола. Са наступањем будућег века размножавање неће бити потребно, па тако ни дељење људи на мушко и женско. Тако ја схватам те Христове речи.

To je stanje buduceg veka. Da je to slucaj sad i ovde, onda bismo svakako imali i zene svestenike, a osim toga niko ne bi trebao niti da se zeni niti da se udaje. Dok traje vreme u ovakvom obliku, linearno, i dok jos idemo ka Carstvu, itekako su bitne i potrebne te polne/rodne razlike. Znaci, malo si pomesao babe i zabe, da se tako izrazim.

I kaze se "Hrista" u akuzativu, a ne "Hristosa". Ovo drugo je mnozina.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Evo feminizma danas, smeta joj sto u igrici zenski karakter ima korset...

Подели на овим сајтовима

Па што девојчице играју фудбал када им је улога да се играју са барбикама и беру цвеће?

Uopste ne kapiram pitanje. Isto kao da si rekao - pa sto se uopste bave sportom?

Ko im brani da igraju fudbal?

To sto se on smatra muskom igrom opet i ponovo ima povoda u tome kakva je to igra.

Осврни се око себе.

Gledam ja to stalno, i ne vidim to sto ti tvrdis.

Подели на овим сајтовима

Otkud uvek taj strah da zalaganje za ravnopravnost vodi nekakvoj jezivoj dominaciji žena? Da li zato što muškarci osećaju da postoji nepravedna dominacija muškaraca? 

Danas je normalno da žene glasaju. Kada su one tražile to pravo, muškarci su bili zgroženi. Evo nekih plakata gde se pokazuje kako će žene ponižavati muškarce kada dobiju pravo glasa. Tu muškarci, recimo, pate čuvajući svoju decu dok žena odlazi na glasanje, ribajući pod dok ih žene vuku za uši. Čuvanje dece i ribanje poda su tradicionalno bili ženski poslovi. Da li su, onda, muškarci svesni da su ti poslovi nekako sami po sebi ponižavajući, pa je strašno ako njima dopadnu? Da li (neki!) muškarci ne mogu da zamisle svet bez tog odnosa dominacija/potčinjavanje - svet u kome sarađujemo za zajedničko dobro? Ja iskreno ne znam žene koje se zalažu za dominaciju.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...