Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Istrazivao sam malo vise o feminizmu poslednjih par dana, bas povodom ovog dogadjaja, pa taj pokret na zapdu je uhvatio ludila 1000.... poludele su prakticno... imaju gomilu fiks ideja... tamo je muskarac vec u manjim pravim nego zena.. dosta mu se prava oduzim na kontu zena.. itd... naprimer deljenje imovine 50 50 posto.. postanu zene milijarderke tako sto se udju za nekog bogatog pa se razvedu.... uzmu silne pare a prstom ne mrdnu.. To nije feminizam. To je upravo relikt patrijarhalne kulture koja pretpostavlja da će žena u braku biti izdržavano lice te da posle razvoda braka ne može biti finansijski samostalna. Takvai sistemski dupli standardi apsolutno nemaju veze sa feminizmom kao pokretom za jednaka prava. Ali neke praktične stvari treba u svakom pojedinačnom slučaju uzeti u obzir. U mom braku, recimo, ja zarađujem više od 90% kućnog budžeta, dok se moj muž više bavi decom i održavanjem kuće. Pošteno bi bilo da u slučaju razvoda on ne ostane potpuno bez novca nakon što je tolike godine svog besplatnog rada uložio u našu porodicu. Posebno u slučaju kada bi deca pripala njemu. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 To nije feminizam. Nazalost, prema svemu ovome sto sam ja citao.. upravo to jeste feminizam. Proguglao sm dosta o tome.. ti feministicki pokreti poklanjuju dost prava zenama uzimju muskarcim, posebno u pitanju braka i porodicnog nasilja. Zene su pocele tamo masovno d zloupotrebljavaju to sto ih drzava stiti i sad prakticno fizicki tuku muskarce, koji ne smeju da im uzvrte, jer ce drzavaa da im uzme i decu i pare... a cesto ne smeju da prijave nasilje od sramote... Sve je to otislo u pogresnom pravcu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Nazalost, prema svemu ovome sto sam ja citao.. upravo to jeste feminizam. Proguglao sm dosta o tome.. ti feministicki pokreti poklanjuju dost prava zenama uzimju muskarcim, posebno u pitanju braka i porodicnog nasilja. Zene su pocele tamo masovno d zloupotrebljavaju to sto ih drzava stiti i sad prakticno fizicki tuku muskarce, koji ne smeju da im uzvrte, jer ce drzavaa da im uzme i decu i pare... a cesto ne smeju da prijave nasilje od sramote... Sve je to otislo u pogresnom pravcu... Upravo ja kada čujem reč veminizam uopšte ne pomislim na ljude koji se bore za jednakost polova, već na gomilu buthurt, licemernih žena koje će da napadaju i da nalaze uvredljivo svaku sitnicu koju neki muškarac uradi, dok će one ratiti (su radile) isto to. Ono: "Mi smo žene možemo da nosimo šta želimo", 5 minuta posle: "Vidi ovog nosi majcu koja man se ne sviđa ajde da nateramo da plače i da se izvinjava jer nosi ono što hoće". I usput i dalje mi nije jasno zašto bi se neko vređao zbog majce koju neko nosi. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Upravo ja kada čujem reč veminizam uopšte ne pomislim na ljude koji se bore za jednakost polova, već na gomilu buthurt, licemernih žena koje će da napadaju i da nalaze uvredljivo svaku sitnicu koju neki muškarac uradi, dok će one ratiti (su radile) isto to. Ono: "Mi smo žene možemo da nosimo šta želimo", 5 minuta posle: "Vidi ovog nosi majcu koja man se ne sviđa ajde da nateramo da plače i da se izvinjava jer nosi ono što hoće". I usput i dalje mi nije jasno zašto bi se neko vređao zbog majce koju neko nosi. upravo.. nasao sam veliki broj zena koje se odricu feminizma i kazu d su one "womens right movement" a ne feministikinje i da feminizam i womens right movement vise nemju veze jedno sa drugim ... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Nazalost, prema svemu ovome sto sam ja citao.. upravo to jeste feminizam. Proguglao sm dosta o tome.. ti feministicki pokreti poklanjuju dost prava zenama uzimju muskarcim, posebno u pitanju braka i porodicnog nasilja. Zene su pocele tamo masovno d zloupotrebljavaju to sto ih drzava stiti i sad prakticno fizicki tuku muskarce, koji ne smeju da im uzvrte, jer ce drzavaa da im uzme i decu i pare... a cesto ne smeju da prijave nasilje od sramote... Sve je to otislo u pogresnom pravcu... Izvini, je l' to čitaš neke sajtove MRA pokreta? Oni za sve što ne valja u društvu krive feministkinje, bez ikakvih argumenata. Daj neki link. Upravo ja kada čujem reč veminizam uopšte ne pomislim na ljude koji se bore za jednakost polova, već na gomilu buthurt, licemernih žena koje će da napadaju i da nalaze uvredljivo svaku sitnicu koju neki muškarac uradi, dok će one ratiti (su radile) isto to. Ono: "Mi smo žene možemo da nosimo šta želimo", 5 minuta posle: "Vidi ovog nosi majcu koja man se ne sviđa ajde da nateramo da plače i da se izvinjava jer nosi ono što hoće". I usput i dalje mi nije jasno zašto bi se neko vređao zbog majce koju neko nosi. Pa dobro, predrasude ne pomažu dijalogu. Ja se trudim da ne pomislim ništa loše o nekoj grupi ljudi sa određenim stavom kada želim da uđem u dijalog sa njima, već pokušam da razumem argumente koji se koriste, a onda se sa njima slažem ili ne. Vređanje na sve zaista jeste najniži oblik društvenog aktivizma: "to mene vređa i zato ne smeš to da kažeš/nosiš/napišeš/izraziš/naslikaš"! Nikad to nisam podržavala ni u kom obliku. Svako ima pravo da nosi šta hoće. S druge strane, svako ima pravo i da iskaže mišljenje o tome (recimo, kada bi neka "feministkinja" nosila majicu koja vređa ili objektifikuje muškarce, ja bih zadržala pravo da kažem da to nije u redu). Zatim, svako ima pravo da iskaže mišljenje o tom mišljenju (recimo, vi mi onda kažete da svako ima pravo da nosi šta hoće). I tako dalje. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Izvini, je l' to čitaš neke sajtove MRA pokreta? Oni za sve što ne valja u društvu krive feministkinje, bez ikakvih argumenata. Daj neki link. i na njih sam naleto istina oni preteruju....medjutim po cemu su oni manje legitimni od feminista? Slicni su jako... medjutim.. evo ti jedna slika.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Pa dobro, predrasude ne pomažu dijalogu. Ja se trudim da ne pomislim ništa loše o nekoj grupi ljudi sa određenim stavom kada želim da uđem u dijalog sa njima, već pokušam da razumem argumente koji se koriste, a onda se sa njima slažem ili ne. Tako zapadne feministkinje oslikavaju same sebe.. vidi gornju sliku.... kolumnistkinje, popularne aktivistkinje feminizma "ona se kupa u muskim suzama" To nisu predrasude to je slika njihovog danasnjeg mentaliteta.... i bezobrzluka koji su uhvtile. Njihovo pravo naravno... ali to je nesto sto ja ne mogu i ne zelim d podrzim. Za zenska prava sm uvek, ali ne za stavljnje zenskih prava iznad muskih. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Premda se slažem, kao što sam već istakla, da ne treba da postoje dupli standardi, moram i da primetim da je ova desno majica deo jedne od samog početka ironične kolekcije - naime, grupa žena je sve najgore stereotipe o feministkinjama stavila na šolje i majice da bi prikazala koliko su ti stereotipi apsurdni. Evo objašnjenja (odavde): Ironic misandry is “a reductio ad absurdum,” explains Jess Zimmerman. [...] “It's inhabiting the most exaggerated, implausible distortion of your position, in order to show that it's ridiculous.” Paralela: Srbin si i nervira te što svi veruju u glupe stereotipe. Nosiš majicu na kojoj piše "Ja sam četnik i šovinista. Koljem po kućama" da bi prikazao apsurdnost stereotipa. i na njih sam naleto istina oni preteruju.... medjutim.. evo ti jedna slika.. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Зашто би се појединац декларисао као феминиста/ феминисткиња? Зашто се не би залагао за једнак третман свих људи, без обзира на пол, расу, веру итд? Чему издвајање борбе за права жене из борбе за права човека, сваког човека? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Зашто би се појединац декларисао као феминиста/ феминисткиња? Зашто се не би залагао за једнак третман свих људи, без обзира на пол, расу, веру итд? Чему издвајање борбе за права жене из борбе за права човека, сваког човека? Kada se zalažeš za jednakost polova a protiv rodnih stereotipa onda jesi feminista, jer to to znači. Ako si i za jednakost ljudi svih boja kože, onda jesi anti-rasista, i ne postoji razlog da se ne deklarišeš tako. Mislim, ne moraš, ali to jesi. Svaka grupa sa nekim konkretnim problemima u društvu ima svoj pokret koji se tim konkretnim problemima bavi - Crnci u Americi imaju pokret za crnačka prava i tako se i zovu, iako nisu protiv tuđih prava. Ja nisam nikakva aktivistkinja, ali ne mogu se drugačije nazvati do feministkinjom (takođe sam i anti-rasista, npr.) Zanimaju me pojave stereotipa i dvostrukih standarda u kulturi i volela bih da se svest ljudi polako i nežno menja ka sve manjim problemima i nerazumevanju. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Premda se slažem, kao što sam već istakla, da ne treba da postoje dupli standardi, moram i da primetim da je ova desno majica deo jedne od samog početka ironične kolekcije - naime, grupa žena je sve najgore stereotipe o feministkinjama stavila na šolje i majice da bi prikazala koliko su ti stereotipi apsurdni. I njegova majica je majica koju je napravila njegova prijateljica sa namerom da mu napravi neto "sexy" jer je stalno pricao za misiju da je seksi. Majicu je promenio u sred intervjua, jer su feministkinje izrazile "zaljenje" to nije smetlo da se nastavi obasipanje drvljem i kamenjem po njemu.... od strne tih istih feministkinja. Ali zato one mogu da prave ironicne sarksticne majice? I to je ok? Ni njegova majica nije "seksisticka" osim sto su je feministkinje tako shvtile. Pa nikom nista. Evo malo jedne libertarijanke koja pristojno kritikuje feminizam oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ja nisam nikakva aktivistkinja, ali ne mogu se drugačije nazvati do feministkinjom Preporucujem d pocnes d se nzivas libertarijankom, umesto feministkinjom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Preporucujem d pocnes d se nzivas libertarijankom, umesto feministkinjom. Apsolutno ne. Ali hvala. Pretvarati se da neki problemi u društvu nisu sistemski već su samo odraz ličnih izbora za koje je samo pojedinac odgovoran nije baš za mene. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Pretvarati se da neki problemi u društvu nisu sistemski već su samo odraz ličnih izbora za koje je samo pojedinac odgovoran nije baš za mene. Ignorisati nauku i tvrditi da zene zaradjuju manje od muskaraca zbog sistema a ne zbog izbora profesija ili posvecenosti poslu - isto tko nije bas dobar za tebe. Koliko zena inzinjera i programera znas? Jako malo... a jel za to kriv sistem? Sta si ti zavrsila? Moj drugr je isao u jezicko odeljenje u gimnziji i bio jedini muskaraac medju 28 zena. Jel to sistemski? Ili pak.. stvr izbora.. U gimnaziji drustveno jezicki smerovi su brojli po 20 zen i po 10 muskraca, dok prirodno matematicki 10 zen i po 20 muskraca Sistemski... ili stvar izbora? I tu je upravo to preterivanje feminista..... ono njociglednije.. muskrci i zene trebaju d budu jednaki u pravima.... ali je cinjenica d smo razliciti. Immo rzlicite emocije, razlicito su nam povezni mozgovo, generalno nas razlicite stvari privlace, razlicito pristupamo ljubvi, razlicito se zljubljujemo, razlicito se osecmo kda smo zaljubljeni. itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Ignorisati nauku i tvrditi da zene zaradjuju manje od muskaraca zbog sistema a ne zbog izbora profesija ili posvecenosti poslu - isto tko nije bas dobar za tebe. Ne razumem. Hoćeš da kažeš da postoji neko objašnjenje za manju zaradu žena na identičnim pozicijama, pa još i naučno, a da nije čista diskriminacija? Druga je stvar što sam ja lično pprotiv regulisanja plata zakonom, jer smatram to kontraproduktivnim, ali to ne znači da nemam oči da vidim realnost. Te stvari baš i jesu nešto čime bi aktivisti i ostali trebalo da se bave i utiču na svest ljudi, umesto da drame o,golim ženskinjama na majici i dužini suknje. Paradoksologija and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука