Дуња Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ако се не рачуна онај унутрашњи разговор, онда јок. Ако се рачуна унутрашњи разговор, онда имам утисак да нас је више комада. Ево, причамо и у тренутку док куцам(о)! И добро вам је. - Јесте! - Није! - Ћути! Лили_Путин, RYLAH and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Бивало и биће. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Имам утисак као да разговараш сам са собом. Кад сам био мали, много сам причао сам са собом. Водио сам веома озбиљне дебате. Дешавало ми се да тако ја причам са собом ( или смене), па онда ме неко чује, а ја као певушим неку песмицу, правим се луд. Срамота ме било. И сада понекад разговарам сам са собом. Да ли сам ја ненормалан? Па, лепо сам ја рекла Натан, Дуња and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Ух, доћи ћемо до тога да сви разговарамо сами са собом. Pa tako to ustvari i jeste, psiholozi su pronašli da preko 95% ljudske populacije to praktikuje i povremeno govori sa sobom a svi su s tim započeli još u ranom djetinjstvu. To je zdravo, sredjuje i pročišćije misli, pomaže da radimo planski i izbavlja nas stresa. Postoji i samogovor kod psihičkih bolesnika ali kod njih je to u vezi sa neprimjećivanjem realnosti, zdrav čovjek se vlo brzo i lako uhvati u tome i s tim prestane ako hoda po cesti, supermarketi ni sl. tako razgovarajući ili mu neko udje u sobu ali psihički bolestan toga nije svjestan i priča satima dalje ne primjećujući okolinu ili umišljajući da ljudi vode neki dijalog s njim iako im se u realu niko ne obraća niti im šta govori. Ja i sestra smo više ustvari pjevali i zajedno i svaki sam sa sobom dok smo bili u osnovnoj dok nismo valjda dozlogrdili svima, probili mozak i uši svima oko sebe i samima sebi, sve iste pjesme vrtili po 100 puta, neke i po 1000 puta. Blebetali smo non-stop kad smo bili zajedno, usta nismo zatvarali a još smo stigli pričat i sami sa sobom, nije nam to bilo dosta, užas živi! Ljudi u velikom stresu takodjer imaju potrebu pričati sami sa sobom, znak je to stresne životne situacije u nekim slučajevima. Trebalo bi onda ustanovit, od čega imamo stres i tu situaciju onda promjenit, uklonit uzroke tog stresa. Mogu to biti dugovi, nezaposlenost, strahovi o život ili zdravlje bliskih osoba ili svoje sopstveno. Ali ni tada taj samogovor nije ništa patološki već djeluje umirujuće i relaksirajuće. Crveni Baron and Месечева је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Причам и ја... Али то је више оно гунђање (некад себи у браду, некад и на сав глас, кад се мЛого наљутим). Пример: "Види! Види ово! Погледај! Сто пута сам рекла да се ствари не остављају овако и нико ме не констатује!" и тд... А, може и овако ИгорМ, Sanja Т. and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Još samo dodam par stvari: Mogu to biti dugovi, nezaposlenost, strahovi o život ili zdravlje bliskih osoba ili svoje sopstveno ili smrt u porodici, gubitak voljene osobe, razočaranje u ljubavi, prekid veze, razvod braka i sl. A može to biti i molitva, razgovor sa Bogom, no tada se ne radi o samogovor jer nam Bog odgovara glasom koji je sposobno čuti naše srce ili savjest. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Јеси брате, исто као и милиони нас :bleh: Је ли, а оно кад се заплачеш, па као ти нешто упало у око, има ли и тога ? Nema ništa gore nego kad se zasmejem!!! Ranije sam se okupljala sa narodom pa se lepo ispričamo jednom u sedam dana, sad zbog promene lokacije nemam više naroda sa kojim kafenišem pa se sita ispričam sama sa sobom. Ono šatro, pričam s kerom na ulici, al' kad nemam kera uz sebe pa se zapričam u javnosti bude zabavno. Nisam ranije, ali sad sam usamljena i nemam sa kim da pričam po ceo dan, mislim da je to razlog. Sneza Dj., Sanja Т. and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 nema nista lose u pricanju sam sa sobom ukoliko je svjesno i namjerno, problem je ako neko prica a niej svjestan da to cini GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Стално и свуда. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 da, kada me nesto iznervira (tipa, cekam bus po pols sata) ili kada se naljutim na samu sebe zbog neke greske....onda svasta kazem sebi.....u kuci mi je to sasvim normalno....ali kada sam napolju, trudim se da to niko ne cuje i ne vidi.... :0102_laugh: Sanja Т. and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Zar uopste ima ljudi koji ne pricaju sami sa sobom (i sa predsobljem)? To mi izgleda sasvim nemoguce... GeniusAtWork, Sneza Dj. and Богдан_ је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 da, kada me nesto iznervira (tipa, cekam bus po pols sata) ili kada se naljutim na samu sebe zbog neke greske....onda svasta kazem sebi.....u kuci mi je to sasvim normalno....ali kada sam napolju, trudim se da to niko ne cuje i ne vidi.... :0102_laugh: Uf, bus je poseban izazivač unutrašnjih i spoljašnjih monologa i recitacija Vesna Milovic, ВИЛМА and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Не , не причам сам са собом . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Bivša gazdarica moje koleginice je znala da veze po par sati sama sa sobom. Nekad je pričala u prazno, a nekad stane pred Titovu sliku i sita se ispriča. Sve je bilo super dok Titova slika nije počela da joj odgovara. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2014 Voleo bih da vidim margaretinu fotku (pricam sam sa sobom) Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука