Jump to content

Skup za legalizaciju marihuane

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Ако добро разумем људе који би желели да се Црква изјасни о овоме, они признају да Црква заиста нема везе са овим инцидентом нити са групама попут СА, Образа и њима сличних, али да би могла, да би било пожељно, да јавно иступи и нагласи да осуђује уопштено такве појаве, а не да се осуда насиља подразумева и евентуално спомене на крају, после много дужих и опширнијих осуда хомосексуалности пред сваку параду.

Ако је овако, поптуно се слажем са њима, желео бих да чујем то од Цркве. Само зато што питање парада се Цркве дотиче подједнако колико и питање насиља у име српства и некакве ишчашене визији православља - директно је се не тиче никако, јер нити је угрожена парадом, нити је повезана никако са насиљем. Па пошто је то тако, а поводом парада се ипак редовно оглашава, онда би могла да се огласи јасно и поводом насиља које је на неки начин у њено име, колико год то било очигледно сумануто. Ако ништа да би зачепила уста свима који је држе одговорном, колико год они неозбиљни били и пказала би додатну добру вољу, па макар ту добру вољу нико добронамеран и не чуо.

Као што бих ја имао обавезу да се огласим, уколико бих чуо да је неко поменуо, макар индиректно, не изричито, моја писања као разлог неког свог манијачења, колико год то било очигледно неповезано, противречно и сулудо. Нарочито бих имао ту обавезу, ако се иначе повремено оглашавам поводом ствари које нису стриктно везане за моју мисију, већ су политичке, друштвене и сличне природе.

Углавном, Црква заиста нема обавезу да се оглашава на испад сваког манијака, али би било добро да изађе са једним изричитим, уопштеним ставом, посвећеним људима који помињу православље као једну од својих мотивација за чињење насиља, претње насиљем или чак и агресивну реторику. Јер Црква увек, као и ми хришћани уопште, треба да се понашамо изнад онога на шта смо обавезни.

Oh napokon... kakav dasak razuma. Ako ne zameris ja bih ovu diskusiju prebacio na tebe umesto na VSB i Milosa, jer sa tobom moze da se prica. Sa ovim sto si napisao se slazem u potpunosti. Nista da dodam niti da oduzmem.

Ali ovo bih dokacio malo:

Мислим да митрополит није свестан да псотоје такви ликови, који једва чекају да чују нешто што прија њиховом унутрашњем стању, није ни дужан да буде свестан, просто свет у коме он живи је савршенији и другачији од света улице и недовољног васпитања, површних идеологија, суманутих идеја и слично...

Mislim da je kod njega problem ipak malo dublji od pukog nepoznavanja socijalnih i demografskih prilika  na ovim prostorima. Ja mislim da ne mozes njegov specificni "stil" samo da otpises na na tu neupucenost jer on jednu grupu ljudi, dakle zive osobe, licnosti vrlo lagodno naziva "smradom". Cak iako stavim ona stranu da je malo tesko povezati hriscansku ljubav prema bliznjem i ljubav uopste, mislim da prosto nije lepo da drugog coveka, ne... celu jednu grupu nazoves "smradom"? Kako takav pristup moze biti hriscanski i kakvu poruku salje tim isitm ljudima ili nekim drugim koji nisu u crkvi? Il si s nama il si smrad?

Isus je sa ubicama i kriminalcima sedeo rame uz rame zar ne? A vi valjda Njemu tezite?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Да не поверујеш,ипак чекамо још аргумената да је ово дешавање било инспирисано СПЦ.

A ti li to cekas?

Pa pitaj aktere... oni sami su dosli sa pravoslavnim ikonama, pevali crkvene pesme  i drzali skupljena tri prsta kao simbol... Mislim ako mi upadnes na gajbu pevajuci crkvene pesme, masuci pravoslavnim ikonama i mlateci sa spojena tri psta tesko da cu da pomislim da si inspirisan Duskom Dugouskom... 

Подели на овим сајтовима

Posteno,fasisticki nacin razmisljanja,posteno,bez uvijanja.

Ne moze beskompromisno protivljenju nacizmu biti fasizam. To je opsta besmislena tvrdnja. Jednako nema smisla kao i tvrdnja da je beskompromisno protivljenje komunizmu podrazumeva Lenjinizam.

Evo ja isto zagovaram stav da Amerikanci ne smeju da postoje,jer su nastali na temeljima istrebljenja jednog naroda i njegove krvi.

Ihhh bre sto da nestanu kad bi ste prema interpretaciji slobode mogli biti odlicni pajtasi, narocito sa ovima iz Cajanke. U USA ima slobode i mesta za svakoga pa i za naci parade i tribine kao i za gay parade. Komunisticke tribine i parade i koliko ih ima necu ni da pominjem eno pogledaj one sto su okupirali Wall Street sta su sve izneli na ulice i ni dlaka nije falila sa glave nikome. Ni gejevima ni nacistima ni komunistima. Ako hoces tako nesto, a po dosadasnjem pisanju na temi se da zakljuciti da zelis takv slobod, onda treba da se gledas na USA a ne da prizeljkujes njen nestanak. Treba ti jos puno toga da citas i ucis o USA sto nisi cuo po stadionima i raznim nacionalistickim govorancijama. Medj ostalom i to da nije bilo nikakvog genocida, istrebljenja niti formiranja drzave na krvi domorodaca.

Подели на овим сајтовима

Parada ponosa je pravljenje od homoseksualizma ponos,vrlinu,prednost,iskljucuje se svaka mogucnost za oprostaj i pokajanje jer za tim iz njihovog ugla nema potrebe,ne mozes se kajati za ono sto kod sebe smatras kao vrlinu. 

Pa sta?

Ljudi koji ucestvuju na tim paradama nisu vernici, zasto bi te zanimalo dal ce oni da dobiju oprostaj ili da se pokaju kad njima to nista   zivotu ne znaci. A ako te zanimaju samo verujuci onda si opet bez razloga narogusen jer ja kolko znam pravoslavci i ne pohadjaju takve manifestacije... dakle gde je poenta u drami oko parade?

Sa druge strane postoje tradicionalisti, Srbi koji jednostavno ne zele takve gnusne priredbe u svojoj zemlji,ne zele jer znaju u sta se to pretvara godinama i ka cemu ide,evo kad sam ja jos pre 2 godine pricao,prvo ide parada,pa onda brakovi,pa usvajanje dece,a na kraju ce biti ko i u pojedinim mestima na zapadu da je pozeljno biti gej i da je prihvatljivije od hetero opredeljenja,mnogi su rekli ma ti lupas.

E pa zao mi je, ali ti tradicionalsiti ne zive sami u Srbiji... ima i drugih srba koji ne razmisljaju kao oni i ne zele da se time bave... Ti ljudi cine vecinu sto se i vidi po politickim opcijama kojima se poklanja poverenje protekliih 30 godina.... 

Otisao sam van teme,ali sad sam nabasao na tekst o skorom usvajanju gej brakova u skupstini Srbije,pa otuda ovaj osvrt... Uglavnom Srdjane debelo gresis,ali eto nije ni bitno.

Srdjana mi ne diraj... on mi je otkrovenje na ovom forumu :D

Подели на овим сајтовима

A da li ti razumeš da su oni koristili Crkvu u svom "nastupu" i da ako Crkva ćuti da to i odobrava?

I kako baš SPC našli da ,,koriste''? Kako uvek baš njih takvi nalaze?Što se nisu krili iza zoo vrta? Iza političke stranke? Iza nevladinih organizacija?

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ако се већ позиваш на право и на правне тековине, а говор мржње је правна тековина, и ако се позиваш на нечије кршење права против некога, немој да падаш у исту замку и да јавно етикетираш некога за кога тврдиш да је етикетирао друге.

Ovde uopste nije problem u etiketiranju, niti sam ja ikada rekao da sam protiv etiketiranja u smislu da ga treba zabraniti... vec o tome da li se njegov govor moze podvesti pod "govor mrznje", onako kako je on definisan u ZZD, plus uzimajuci u obzir medjunarodne standarde i nasu (doduse siromasnu) sudsku praksu sto se tice te oblasti, a o cemu sam vec ranije pisao na slicnim temama. Uopste nije nikakav problem da Amfilohije nekoga nazove sodomitom il' kako god, niti je problem da se o homoseksualnosti govori kao o grehu, problem je u nacinu na koji je on (dakle, pojedinac, ne Crkva u celosti!) govorio o toj temi.

A da se radi o oblasti u kojoj treba biti jako pazljiv jer se vrlo lako moze doci do zesce cenzure, naravno da sam svestan. Samo mislim da je u slucaju Amfilohijevih izjava ispunjeno i vise od minimuma uslova za ogranicenje slobode govora.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

I kako baš SPC našli da ,,koriste''? Kako uvek baš njih takvi nalaze?Što se nisu krili iza zoo vrta? Iza političke stranke? Iza nevladinih organizacija?

Razlog je verovatno što Crkva predstavlja preko 90% stanovništva pa ko vele pravi autoritet.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

A Peru pozivam da okaci sliku nalepnica i plakata koje lepe Ane i razne Ane posto kaze ne vidi problem nikakav u njima,da vidimo da li ce moderatori i admini imati problem.

Da l' bi moderatori Pouka (ili bilo kog drugog foruma) imali problem sa nekom slikom ili ne je potpuno nebitno za pitanje generalne zabrane. A ako se ne varam slika je vec bila postavljena pa su je admini uklonili... tako da su rekli sta misle...

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Pa da ali onda ti svojim stavom kazes da ti admini koji su uklonili te slike nisu normalni jer na tim slikama nema nista degutantno niti strasno i da ne vidis nikakav problem sto takve nalepnice i plakati stoje u centru grada,blizu crkvi i hramova itd,kako navodis.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Da ipak sam u pravu, ovo je družina kojoj smeta SPC.

Pall mall. 

Ti ćeš meni da SPC izadje sa saopštenjem tipa, Crkva se ogradjuje od nacističke pljuvačke na licu jednog studenta.

Pall Mall

Ajde da dokaćimo još paradu sodome i gomore, može nam se baš nas briga...

Teme je upravo počela!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Zapravo bi se zapanjio kol'ko ih ima. I to nisu puki tradicionalisti koje veze nemaju sa svojom verom. Ja licno sticajem okolnosti upoznao vise njih.

pa ajde nam objasni,jel se kaju>? jel se trude da svoj greh ne ponavljaju?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Slušaj Margareta, da li znaš kako fašisti objašnjavaju Crkvu? Ni približno njenoj suštini,već je prekrajaju u svoju ideologiju.

Fantazija su vam argumenti. SPC nema veze sa ovim. Vama i nisu važni argumenti važniji vam je neki "prolaz" da ponizite Crkvu.

Подели на овим сајтовима

Slušaj Margareta, da li znaš kako fašisti objašnjavaju Crkvu? Ni približno njenoj suštini,već je prekrajaju u svoju ideologiju.

Fantazija su vam argumenti. SPC nema veze sa ovim. Vama i nisu važni argumenti važniji vam je neki "prolaz" da ponizite Crkvu.

Kojim to nama?

I molim te ne obraćaj mi se sa:slušaj. Ko si ti da ja tebe slušam? Ne vuci me za jezik.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Kojim to nama?

I molim te ne obraćaj mi se sa:slušaj. Ko si ti da ja tebe slušam? Ne vuci me za jezik.

U diskusiji reč slušaj nije bila naredba, ja ne koristim naredbe.

Nemože ni sa tobom,šta da se radi idemo dalje.

Pljucni ti još malo na SPC.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...