Jump to content

RUSSIA 2018 FIFA WORLD CUP

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

35431313_1959070387459923_50490696952572

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Broken рече

Napisao si ranije da ne kvarimo fudbslsku temu, ja sam ispoštovao. Sad opet pokrećeš sa trazenjem ustaske zastave na tribinama. Ja ne razumem zašto je to bitno. :) 

Не тражим је али је примећујем. И кад је приметим реагујем исто као и на кукасти крст или исилове шкработине. Е сад ако тебе заболе што се крвничка обележја под којима је страдао твој народ каче по тибинама и мислиш да је то уреду (боље рећи не занима те или као што ти рече заболе те, што је тек ружно јер причамо о јако осетљивој теми) говори о твом поштовању према сопственом народу и светитљима који су под тим обележјем страдали. Тотална несвест. Кажем ти ово најдобранаменије.

Подели на овим сајтовима

Добри наши. Додуше стара бољка нас и даље прати, мало шутева са дистанце и повлачење после постигунтог поготка.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Не тражим је али је примећујем. И кад је приметим реагујем исто као и на кукасти крст или исилове шкработине. Е сад ако тебе заболе што се крвничка обележја под којима је страдао твој народ каче по тибинама и мислиш да је то уреду говори о твом поштовању према сопственом народу и светитљима који су под тим обележјем страдали. Тотална несвест. Кажем ти ово најдобранаменије.

Imam utisak da mi Kordun i ti pripisujete nešto sto ne mislim niti sam pisao.

Kad sam napisao da me "zabole" mislio sam na to da nemam nameru da trazim mogucu zastavu sa ustaskim obelezjima iza gola Nigerije. To ne znaci da mislim da je u redu da neko takvu zastavu kaci, kako si ti napisao. 

Cak i da je neko takvu zastavu stavio, sta treba da radim?  Da ugasim TV? Da javno, ovde na forumu osudim taj cin, jer ce to onda značiti da sam rodoljubiv i svestan žrtava svog naroda? Da se ljutim na organizatora sto je to dozvolio ?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Broken рече

Imam utisak da mi Kordun i ti pripisujete nešto sto ne mislim niti sam pisao.

Kad sam napisao da me "zabole" mislio sam na to da nemam nameru da trazim mogucu zastavu sa ustaskim obelezjima iza gola Nigerije. To ne znaci da mislim da je u redu da neko takvu zastavu kaci, kako si ti napisao. 

Cak i da je neko takvu zastavu stavio, sta treba da radim?  Da ugasim TV? Da javno, ovde na forumu osudim taj cin, jer ce to onda značiti da sam rodoljubiv i svestan žrtava svog naroda? Da se ljutim na organizatora sto je to dozvolio ?

Буди мало пажњивији кад причаш о томе. 

Написао сам то из разлога да кажем и другима да погледају просто да потврдим да нисам ја једини који је то видео или да се нисам истриповао.

Нико ти није рекао да угасиш тв или било шта слично. Просто је нормално да реагујемо на такве ствари са пуним правом и да међусобно коментаришемо. Јевреји би око кукастог крста са пуним правом направили фрку, што ми не смемо да коментаришемо? 

Није здраво забијати главу у песак и говорити "ја само пратим фудбал". Пратим га и ја али ми смета када фудбал неко користи да промовише крвничке идеје. 

Потпуно је уреду написати писмо руским властима да не дозволе качење нацистичких симбола, под којима су и они страдали јер се Црна легија борила против Руса у Другом свестком рату. То је цивилизацијска ствар.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Вилер Текс рече

и повлачење после постигунтог поготка.

Добро је што се нисмо повукли до краја, него смо после 10ак минута почели поново да идемо напред. Ја овако добру репрезентацију не памтим у последњих 20 година. Само још да имамо мало бољу реализацију, али не могу ни то много да замерим Митровићу пошто се баш доста тукао све време и у ваздуху и на земљи...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Не тражим је али је примећујем. И кад је приметим реагујем исто као и на кукасти крст или исилове шкработине. Е сад ако тебе заболе што се крвничка обележја под којима је страдао твој народ каче по тибинама и мислиш да је то уреду (боље рећи не занима те или као што ти рече заболе те, што је тек ружно јер причамо о јако осетљивој теми) говори о твом поштовању према сопственом народу и светитљима који су под тим обележјем страдали. Тотална несвест. Кажем ти ово најдобранаменије.

Најискреније... Знам врло добро за прво бело и прво црвено поље, али за мене је шаховница шаховница. Као да ми неко сад прави разлику између кукастог крста под углом од 45° и под углом од 42°. Ја усташе не видим као неке хрватске изроде, ја се заиста слажем са Туђманом да је НДХ била оличење онога што Хрвати желе да Хрватска буде, а то видимо и са данашњом Републиком Хрватском која суштински носи 90% идеологије НДХ, а на европској сцени одавно нема ни Хитлера ни фашизма, па да пролазе приче о "марионетској творевини"... као, Хрвати никад нису желели НДХ, него ју је направио Хитлер са неколицином издајника. Шаховница је древни симбол Хрватске, по неким правилима и правди ваљда и Хрватска има право да постоји, али што каже Кордун, ова и оваква Хрватска постоји на рачун упропашћавања Србије и све је то у директној вези - за уништење СФРЈ и њен пад у рат, кризу и директно ропство према ЕУ и САД добили су улаз "испод жита" у ЕУ, право на државу и на неговање свог микро-нацизма докле год је уперен једино против Срба, али да друге не дирају, а њима је то довољно.

Али не будите престроги, доста људи тога није свесно и нема начина да буде свесно, него просто Хрватску посматрају као суседну словенску државу, а Хрвате као народ по језику и пореклу близак Србима... Није свако имао непосредан контакт са тим светом, па да вуче ожиљке и опекотине својих заблуда. Јер не заборавимо, те исте заблуде су пропагирали и сами Срби из тих крајева иако је и њима емиграција говорила шта их чека чим "Ћопави" пандркне, а глобални однос сила се поремети у немачку корист.

Ал да не кваримо фудбалску тему... Само мислим да једни на друге не треба да се љутите на њој.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дидим рече

Ал да не кваримо фудбалску тему... Само мислим да једни на друге не треба да се љутите на њој.

Није ствар у љутњи него у основним цивилизацијским нормама. Или осуђујемо нацизам увек и свугде или затварамо очи јер смо на журци па да не кваримо. Ја сам за партибрејкерсе.

Подели на овим сајтовима

Ако су на стадионе уношени нацистички симболи, то је онда посао за ФИФУ и организаторе који су дебело заказали.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, GeniusAtWork рече

Ако су на стадионе уношени нацистички симболи, то је онда посао за ФИФУ и организаторе који су дебело заказали.

Није ако него јесте.

https://www.gettyimages.no/event/croatia-v-nigeria-group-d-2018-fifa-world-cup-russia-775137949#oghenekaro-etebo-odion-ighalo-leon-balogun-and-francis-uzoho-stand-picture-id976380746

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, GeniusAtWork рече

Све где ЕУ и САД имају утицаја, није заинтересовано за микро-нацизме попут оних у Хрватској, Украјини, Естонији и сл. и то би свакоме требало да буде јасно. Једини, али једини кругови на западу који имају разумевање за Србе и српски положај у НДХ су јеврејска удружења. Широм запада се без проблема истичу усташка обележја, славе и величају усташки зликовци, негује сећање на НДХ. У Мадриду је велелепни споменик Павелићу (замислите само да постоји споменик Хитлеру), у Аустрији се без проблема редовно раде годишње комеморације на Блајбургу итд.

То су за њих корисни локални нацизми јер су уперени против њихових непријатеља, а немају много везе са глобалним нацизмом јер су усконационални и најблаже речено ретардирани. За то можемо да се деремо глас да изгубимо, нико нас неће слушати јер смо ми непријатељ коме треба поткресати рогове, а ове усташке наказе су само корисни идиоти да они не морају да прљају руке. Наравно, то не значи да треба да ћутимо, него само да не треба да се превише чудимо.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...