Гости Guest - . . .- Написано Јул 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 оче, теби је заиста занимљиво у животу, ал ми је бедак колико времена губиш на чаршијске приче 0110_hahaha Не бавим се, управо је због тога покренута тема. 0110_hahaha Погледај мало њен смисао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Знам за случај који се збио 80'их година где је свештеник доживео да за време свећења водице, домаћица скине хаљину и позове га у спаваћу собу , да се мало одморе Он је скинуо епитрахиљ, покупио крст и Требник и изашао напоље. После је сазнао да су домаћин и службеник ДБ-а били на тавану , с намером да сниме шта се дешава у спаваћој соби, да би после ДБ могао да уцењује свештеника. Каква је та жена и какав је човек, који је подводио властиту жену да би добио неке поене од СКЈ dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 taj Vas slucaj oce Ivane je stvarno bio jeziv ,ali jezivo je i onom svesteniku koji je na snimku mislim da svakom moze da se desi da padne ,pa i svesteniku ,i on je covek od krvi i mesa da li je lepo da vara popadiju - nije ,ali nije ni lepo kad muskarac vara zenu ( a ima ih .... ) svestenicko zanimanje je tako da svi gledaju kakko ce on da se ponasa ,jer bi trebao da bude uzor,ali ako padne ...,ustace mislim da i popovi mogu da se zaljube iako su u braku clapc.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> Mene je moj sveštenik oduševio svojom poniznošću. Kad sam mu se ispovedala rekao mi je da ne mislim na stare grehe jer je on koji nosi krst i mantiju najveći grešnik od svih. Onda je nabrojao šta je sve radio i koliko je grešan i time me kupio za ceo život. Sad je on moj duhovni otac i nemam nameru da ga menjam dok sam živa clapc Izuzetno ga poštujem jer nije bahat kao mnogi sveštenici, već ponizan i svestan svoje pale prirode. I da, ne smeta mi što vozi golfa trojku i što ima para kao pleve- neka, zaslužio je! Zaslužio je da bude najbogatiji čovek na svetu i da ga Bog nagradi za svu njegovu dobrotu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Vjerojatno su već dobili svoju platu, ako nisu oće. Samo zanimljivo, ta populacija koja širi neistine o drugima sama bi voljela nešto slično doživjeti, to je potencijalna publika od velikog brata i ostalih emisija uživo, sličnog tipa. ništa im nije sveto, nema ni dostojanstva niti privatnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Ima toga i kod nas, mislim takvih svećenika koji nažalost popuste iskušenju. Moja baka kad je bila mlada išla na hodočašće sa svojom bakom, aj kad je to bilo oko 1930 godine. Tamo išla na ispovijed a tamo neki mladi svećenik, kaže joj, nisi ti ništa grješna, nego sačekaj ti da misa završi iza crkve pa ću da dodjem za tobom. Na sreću ona to ispričala svojoj baki a ova kod je to čula odmah poslije mise je spopala za ruku pa bjež nazad kući. A kod nas u Bosni jedan župnik "pomagao" žene gastarbajtera koji su dolazili kući samo tri-četri puta godišnje na urlaub-godišnji ili na po nekoliko dana, stalno su znači bili u Njemačkoj ili svuda po inostranstvu, nikad ih nije bilo kući. Pa se na kraju to provalilo a seljani ga tamo premlatiše da je jedva živ ostao, linčovali ga skoro. Naravno da je nedugo potom bio izbačen i raščinjen radi toga. Naš jedan mladi bosanski fratar napustio red zbog ženske, zaljubio se, razočarao tako mnogo mladih ljudi s kojima je radio kao kapelan jer mu je to odlično išlo za rukom. Imali smo tada omladinski kršćanski sastav mislim muzičku grupu u kojoj su svirala i pjevala i djeca mjesnog pravoslavnog paroha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
TOLA Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Слава Богу, О.Иване коментари су вам одлични(истинити).Ако жели свештенику или слуги Божијем да зачепи уста да не шири реч Божију сотони је најлакше преко блуда то да уради.Примера у пракси има мноштво,да наводим поједине случајеве нема смисла.Ја нисам свештеник али покушавам да разумем какво бреме носе СЛУГЕ БОЖИЈЕ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
TOLA Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 Нема узвишенијег и већег позива од СВЕШТЕНИЧКОГ,дати одговор за сваку душу поверену од Господа при том одолети сваком искушењу и замкама духова таме могу само они који себе и сав свој живот ХРИСТУ БОГУ ПРЕДАЈУ,а таквих на жалост јако мало има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 То се лако решава. Онога ко пласира лажи ОДРАТИ при свећењу водице или које било требе. Цену захтевати мирним тоном, готово рутински, бити тотално кул и насмејан кад се видите на улици, чак и први поздрављати дотичне, као да ничег нема међу вама. Јер како окренеш олајаваће те, овако ће бар имати конкретан разлог и неће измишљати. Ради, проверено. Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2011 Пријави Подели Написано Јул 9, 2011 То се лако решава. Онога ко пласира лажи ОДРАТИ при свећењу водице или које било требе. Цену захтевати мирним тоном, готово рутински, бити тотално кул и насмејан кад се видите на улици, чак и први поздрављати дотичне, као да ничег нема међу вама. Јер како окренеш олајаваће те, овако ће бар имати конкретан разлог и неће измишљати. Ради, проверено. ево савета директно из дб-а 4chsmu1 :) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 А што моја слика на фејсу? Нит сам једно, нити друго.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 А што моја слика на фејсу? Нит сам једно, нити друго.... Јер тако је фејсбук у могућности... није до нас. tanning Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 А што моја слика на фејсу? Нит сам једно, нити друго.... mora da je do salutiranja 0110_hahaha e sad si ga nadrljao "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Мислим да смо се одаљили од основне теме. Прво питање је било како је могуће да је чистачица могла доћи и рећи свештенику тако нешто. Одговор може бити вишеструк, али на представу о свештеницима пресудно је утицала петодеценијска удбашка пропаганда. Она и данас показује неке знаке живота, нпр. нема краја у којем свештеник није виђен како на Бадње вече или Велики петак једе сланину на трему парохијског дома, како је возио мотоцикл па му се мантија запетљала и онда је завршио го у јарку, јер "нормално" ништа није имао испод итд. Са друге стране у нашем народу влада страшан простаклук и ласцивност, која, да се не лажемо, није скоријег датума, већ је увелико укорењена у нашу свест као изразито путеног народа, са бројним другим одликама медитеранских народа тог карактера. На трећем месту, могуће је, да је помоћна радница имала некакво негативно искуство са несавесним свештеником па је генерализовала. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 нпр. нема краја у којем свештеник није виђен како на Бадње вече или Велики петак једе сланину на трему парохијског дома, како је возио мотоцикл па му се мантија запетљала и онда је завршио го у јарку, јер "нормално" ништа није имао испод итд. facenew22222222 овако нешто ? Шалу на страну, све је то плод комунистичке пропаганде. Сећам се да нам је у основној школи, не сећам се више ни који је предмет био, наставница причала да су се некада епидемије сифилиса највише шириле преко попова јер су они највише путовали. А да не помињем "народну" пословицу " везан поп , мирно село" и сличне "умотворине". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 И попови су људи који могу да погреше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука