Данче* Написано Април 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2015 ljubi - tek onog, koji pred tobom(iznutra) drhti. Jer to je zemljotres srca. Dok čeka tvoje usne,u njemu se izdižuplanine nežnosti... Izvajaj te vrhove svojimdahom.Ne dozvoli da ihokuje krti led neodlučnosti. Nemoguće stvariuvek imajuveoma mogućezavršetke. Ali nemoj to da dozvoliš!Nikada... Veruj da je ipak moždavoda žednija nas,nego što smo mi žedni nje. Čuda samo tako opstaju. Kada i druga čudaveruju u njih. Ratko Petrović Kaludjerovic Sreten, ivanaika and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2015 "Колико ме је ко тражио, толико ме је и открио. Колико ме открио, толико ме је заслужио. И дајем све, тек кад има ко, да све и понесе." Р.П. Anika, ivanaika and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Да, за већину људи важи ово правило. Мада је мени један монах рекао да у Господу ништа није изгубљено. А има и прича о једном светом човеку који је рекао да у његовом срцу не постоје затворена врата, већ кад једном неком отвори врата и заволи га, онда га воли заувек. Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 3, 2015 Пријави Подели Написано Мај 3, 2015 ivona, Снежана, ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2015 "Уопште узевши, жена неће обманути мужа, неће га издати, сем ако јој он сам поквари или погази срце, или ако је не обесхрабри и одгурне својом ситничавошћу, својим егоизмом, својом ускогрудошћу, својом ништавном и бедном природом.При том, воли! Нека се она не осећа као твоја женка, него као твоја најдража глава, твоје дете, твој пријатељ; носи је у недрима, нек јој буде топло, и буди спокојан; из године у годину она ће се све чвршће прибијати уз тебе, док не срастете као сијамски близанци. Ако јој не даш то, ако је поквариш, уништиш својом ништавношћу - отићи ће! Отићи ће чим се неке племенитије руке пруже према њој, јер мора да оде, јер је њој та топлина и признање потребно као ваздух да би могла да дише."Хенрик Сјенкјевич Снежана, Sanja Т., Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Што сам бивао старији, све мање су ме испуњавала ситна задовољства која ми је живот пружао и све јасније сам схватао где треба тражити праве изворе радости и смисла. Научио сам да бити вољен не значи ништа, а да је вољети све, да је способност да осећамо, оно што даје вредност и лепоту нашем постојању. Где год би се на земљи појавило оно што се може назвати срећом, било је саткано од емоција. Новац није ништа, моћ није ништа. Многи имају и једно и друго, а ипак су несрећни. Лепота није ништа, видео сам лепе мушкарце и лепе жене који су били несрећни упркос својој лепоти. Ни здравље није све; свако је здрав ко се тако осећа; било је болесника пуних воље за животом који су је неговали до самог краја и било је здравих који су венули мучени страхом од патње. Али срећа је увек била тамо где је неко умео да воли и живео за своја осећања; ако их је неговао, ако их није газио и потискивао, она су му доносила задовољство. Лепота не пружа радост ономе ко је поседује, већ ономе ко уме да је воли и да јој се диви..."Херман Хессе https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/11008393_620230508106912_5381348652725836275_n.jpg?oh=5ad8fa43896a78c5a31fb8cdfa59f4a6&oe=5604CD4D&__gda__=1439355076_3d483924898c830c94c7a91a41ff173a ivanaika, -Владимир- and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 20, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2015 Волим да видим људе са сјајем у очима. Волим да их гледам. Волим да ме гледају.Волим да будем у њиховом друштву.Ко су људи са сјајем у очима?Да ли су они увек срећни? Да ли им увек иде добро у животу? Да ли су ослобођени свих проблема па им се може да им очи сјаје?Људи са сјајем у очима јесу увек срећни.Срећни су и кад су тужни. И кад су љути. И кад им не иде све како желе. И кад се уплаше. И кад се запетљају.Увек су срећни.Људи са сјајем у очима су срећни зато што су живи.Они виде живот и његову величанственост чак и када није лако.Баш то, што виде живот, што гледају у живот чак и кроз проблеме и препреке, баш то им даје сјај у очима.Људи са сјајем у очима живе на једном веома посебном месту. Они живе у садашњем тренутку. Они виде људе и цвеће и дрвеће и псе и мачке….они све виде. И то што виде оно што јесте, сада и овде, то им даје сјај у очима. Од тога њихове очи сјаје.Људи са сјајем у очима не говоре "живот није фер, ја заслужујем боље."Не, они прихвате то што су добили и од тога направе уметничко дело.Људи са сјајем у очима схватају да је живот уметничко дело, и да су они уметничко дело. И вредно, сваки дан по мало, од тога што им је дато, креирају лепоту.Људи са сјајем у очима виде лепоту у једноставности, у обичности и у ситницама.Па се та лепота коју виде прелива у њихова срца. А од тога очи сјаје.О како лепо очи сјаје када се воли живот, и када се живи, слободно. И храбро. Онако одистински.Јелена ПантићИз књиге Путовање у средиште срца http://www.bbrkic.com/tibet/jpg/sjaj%20mono/32_0229.jpg ivanaika, Снежана, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 20, 2015 Пријави Подели Написано Мај 20, 2015 ivanaika and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d3/d8/2e/d3d82eb813938f1cb46f9c3cfab8fc4d.jpg Снежана, Данче* and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Господе, премила тајно душе моје, како је лак овај свет, када га мерим на кантару с Тобом! На једној страни кантара језеро растопљеног злата а на другој облак дима. Све бриге моје, са телом мојим и његовим лудим грчевима од сласти и горчине, шта су него дим, испод кога душа моја плива по златном језеру? Како да исповедим људима тајну, коју гледам кроз кругове архангела Твојих? Како деловима да говорим о целини? Како he нокти на прстима разумети крвоток тела? Заиста онемелом од чуда мучно је говорити оглувелим од ларме. Прво је било рађање па онда стварање. Као што се чудесна мисао у човеку нечујно и тајанствено рађа, па рођена мисао потом ствара, тако се нечујно и тајанствено у теби родио Свечовек, Јединородни, који је потом створио све што Бог може створити. У Твом неузнемиреном девичанству, дејством Духа Свесветог, родио се Син. То је рађање Бога одозго. Како горе, тако доле, - говорише стари. Оно што се десило на небу, десило се и на земљи. Оно што се десило у вечности, десило се и у времену. Мио си ми, љубави моја, зато што си ми тајна. И свака љубав гори и не сагорева док тајна траје. Откривена тајна сагорена љубав. Кунем Ти се вечном љубављу као што се Ти мени кунеш вечном тајном. Обукао си се у седмора небеса; скрио си се предубоко од свих очију. Да се сва сунца слију у једно око, не би прогорели све завесе твоје. Ниси се скрио намерно, Велики Господе, но несавршенством нашим. Разложено и иситњено створење не види Те. Само за онога ниси скривен, ко је постао једно с Тобом. За онога ниси скривен, за кога је порушен зид измећу Ја и Ти. Господе, премила тајно душе моје, како је лак овај свет, кад га мерим на кантару с Тобом. На једној страни кантара језеро растопљена злата, а на другој облак дима. Владика Николај Велимировић https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1378160_628590023935181_6035070331958133108_n.jpg?oh=3808f839b582422ada4b77cc79ba2d44&oe=55E6652D ivona and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 И одједном, ни из чега бану ми пред очи неки драги људи. Они који су још у прошлом мом животу, одлучили да проведу два живота заједно. Још увек сретни, лепи и у целини. То ме смирује док их гледам, та чињеница да целина још увек постоји. Д.М. Снежана and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 8, 2015 Пријави Подели Написано Јун 8, 2015 Neko ko priča, a ne prepričava. Sadržaj. Ukus. Stvarno stanje. Nestatistički slučaj. Lični prostor unutar čoveka. Krotitelj maslačaka s lavljim srcem. Dečak s rukama roba. Čovek sa "kičmom" čoveka. Monociklista na žici, sa upalom srednjeg uha. Neko ko ostane kad utoli žeđ. Čovek s lopatom i cigaretom, ispod polovne zaštitne mreže u cirkusu. Gad koji ne navlači pantalone. Uništen. Neuništiv. Moguć. Nemoguć. Besramno i postiđeno. Samo ne već viđeno. Samo to ne. Treba joj bilo ko, ko nije - bilo ko. R.P. ivanaika and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Узалуд је будимБудим је, због сунца које објашњава себе биљкама,због неба разапетог између прстију.Будим је због речи које пеку грло.Волим је ушима..Треба ићи до краја светаи наћи росу на трави..Будим је због далеких ствари које личе на ове овде..Због људи који без чела и имена пролазе улицом,због анонимних речи, тргова..Будим је због мануфактурних пејзажа јавних паркова.Будим је због ове наше планетекоја ће можда бити минау раскрвављеном небу.Због осмеха у камену другова заспалих између две битке,када небо није било више велики кавез за птиценего аеродром!Моја љубав пуна другихје део зоре коју будим.Будим је због зоре, због љубавизбог себе, због других..Будим је, мада је то узалуднијенеголи дозивати птицу заувек слетелу.Сигурно је рекла: нека ме тражи,и види да ме нема.Та жена са рукама детета коју волим,то дете које је заспало не обрисавши сузе које будим..Узалуд,узалуд,узалуд..Узалуд је будим јер ће се пробудити друкчија и нова.Узалуд је будим јер њена уста неће моћи да је кажу.Узалуд је будим.Ти знаш - вода протиче али не каже ништа..Узалуд је будим.Треба обећати изгубљеном именунечије лице у песку.Ако није тако одсеците ми рукеи претворите ме у камен!Бранко Миљковић https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/1623745_811467565633271_6797674487935553598_n.jpg?oh=911ada64f0498d576041e1ec217911f0&oe=55E8BD44 ivanaika је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Врлински отац Гаврило из Новог Скита је говорио:„Чак и ако се свакодневно причешћује Светим Тајнама и подели сву своју имовину, чак и ако од поста и метанија постане сама кост и кожа, човек неће задобити милост Божију све док не буде поседовао боголику љубав. Због тога је Свети Павле, велики апостол незнабожаца, величајући љубав написао: Ако језике човјечије и анђеоске творим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи Sanja Т. and Данче* је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јул 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Ona je jedna sasvim obična žena, a upravo je to i čini neobičnom u ovom svetu u kojem sve jure za materijalnim bogatstvom.Ona je bogata emotivno i duhovno.Večita sanjalica, romantična duša i tvrdoglava blesa.Naravno, ne tvrdoglava u smislu da sve mora biti po njenom nego da mora uspeti u svemu što je zamislila da ostvari.Odavno nije više dete, ali i dalje svet posmatra očima deteta.Verovatno i taj isti svet nju vidi tako, kao jedno veliko dete.Ume da se ponaša detinjasto, ume i da bude ozbiljna kada život to od nje zahteva.Ume često i da ne ume život da razume.Ona nije od onih koji pamte zlo, više je ona koja pamti dobro i nikada ga ne zaboravlja.Zlo prašta, dobro vraća.Da li je naivna?Verovatno jeste.Naivnost je osobina dobrih ljudi.Ljudi koji imaju dušu, a njena duša je kao nebo velika, kao sunce čista.U njoj nema zime. To je duša koja i sija i greje.To se bar lako vidi u njenim očima.Geografske daljine za nju ne postoje. Postoje samo one emotivne.Ona je neko ko je i kada je kilometrima daleko, samo vam je na korak od srca.Ma, ona je čičak koji vam se zakači za dušu. Zakači se i drži se svojom dobrotom i nikako vas ne pušta.Veruje u ljubav, veruje u ljude.Njena vera je Ljubav, a po nacionalnosti je Čovek.Biti njen neko, to vam je privilegija života. Igor Čobanović https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11709533_647767521991551_580690726640671654_n.jpg?oh=8e353598a610c0e46323fca82bbcb652&oe=563161EE ivanaika, Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука