Данче* Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Знам да сте очекивали сада као ударни пост нешто високоумно, префињено, танано (зато што је моја личност таква )) ) али посластице тек следе. Зато не мењајте тему, већ остајте на овој! Следи спектакл! Драшко, JESSY, verum est in beer and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Ма ја очекивао храну Ево порције мућкалице. verum est in beer and Rassoban је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Речи су јој се ухватиле за гркљан ,као бродоломци за лађу која тоне.Беспомоћно клизећи назад у њену таму,која ће прогутати,свако збогом,свако сретно,речи, не иди, остани.. значиш ми. Сва та слова ће цвилети и молити да их пусти.. цвилеће вечно,заробљена у утроби,плутајући на сузама које је прогутала.И дуго пошто нестане његова сенка на хоризонту .. потресаће јој с'времена на време ,окамењено срце ,оно што је заробила у себи. Речи и осећаји не иду увек заједно,такав је човек некада.Чудан.д.м. Олимп and Rassoban је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Rassoban, Saandra and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 У овоме свету ми смо као роба изнета на пазар. Једни трговци дижу нам цену до небеса, други је обарају до ништа. Похвала или покуда, која нам од људи долази, увек дели нашу душу на двоје; једном половином душе ми се радујемо похвали, а другом жалостимо и једном половином душе ми се жалостимо због покуде, а другом радујемо. Јер осећамо у тајанственим дубинама сопственог сазнања, да ни сама похвала ни сама покуда није казала све о нама. Буди опрезан према крајњим похвалама и крајњим покудама, и сматрај да си од првих мањи, а од других већи. Да не би полетео без крила и да се не би поништио без надежде. Владика Николај Јелина, Rassoban, Vecana and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Sanja Т., Saandra and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 @@Дуња, Сјајна фотографија. Ти све разумеш.Коначно јединство.Патиш, уживаш, волиш, бесниш,Рођени смо за исто.Пуни жеље за открићем и љубавипрема откривеном,скривеном и боли што га увек губимо.Леп си.Твоју лепоту ја ти дајем.Наоружај се против свега што те не ослобађа.Побуни се против свега што те окива.Ти волиш себе. Воли ме као центар.Као себе.Чуј ме, милуј ме оним што тражиш и оним што си нашао.Идем ка теби и ка себи.Као свака добра песма. Фрида Кало Sanja Т., Saandra and Rassoban је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 ...Крај туге, неко је разлио у мени, и обесмртио, и овековечио нешто што је трајно као бесмртност и огромно као вечност. То је инстинкт љубави. У њему има нечег свемоћног и неодољивог. Он се разлива кроз сва моја осећања, кроз све моје мисли, и влада свецелим мојим бићем. Као мало, мајушно острвце, тако је биће моје, а око њега се бескрајно претеже, разлива и прелива она - загонетка моје душе: љубав. Ма куда кренула по своме бићу, свуда наиђем на њу. То је нешто свуда присутно у мени, али и најприсније. У мени: ја јесам, равно је са: ја волим. Љубављу јесам оно што јесам. Бити, постојати за мене је исто што и волети, љубити. И зар може бити бића без љубави? За такво биће не зна моје срнино срце. Не вређајте љубав у мени. Јер вређате моју једину бесмртност и моју једину вечност. А усто, моју једину бесмртну и вечну вредност. Јер шта је вредност, ако не оно што је бесмртно и вечно? А ја сам само љубављу бесмртна и вечна. То ми је све. Ја тиме и осећам, и мислим, и гледам, и чујем, и видим, и знам, и живим, и бесмртујем. Кад кажем: волим - ја тиме обухватам све своје бесмртне мисли, сва своја бесмртна осећања, све своје бесмртне чежње, све своје бесмртне животе. Са тим - ја сам изнад свих смрти и изнад свих небића, ја: срна сребрнаста, срна нежна, срна усплахирена... Ава Јустин Поповић Богдан_, Rassoban, javor and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Ма ја очекивао храну И ја исто и у први мах сам се питао какво је то јело , та мућкалица. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 какво је то јело , та мућкалица. 1 кг свињског меса од врата, са масноћом200 гр меснате свеже сланине 4 -5 главица крупног црног лука10 печених, ољуштених и исецканих паприка 500 гр очишћеног парадајза, а може и флашираног из зимнице,2 главице белог лука2 -3 суве паприкепо укусу соли, љуте папричице и вегете 1,5 дцл уља Припрема1.Месо посути вегетом, исећи на дебље шницле, па на средње крупне коцке2.Испећи на роштиљу, најбоље је ако се направе ражњићи, па месо после печења скине са штапића. Парчиче можете обмотати сланином или сланину посебно испеци и касније додати у поврће.3.У међувремену исецкати ситно црни лук и утрљати у њега 2 кашике соли, како би изгубио љутину.4.Динстати га на уљу док се сасвим не истопи, непрестано мешајући, уз додавање топле воде. 5.Кад је лук упржен, додати сечене паприке и парадајз, и сецкани бели лук.6.Динстати док не испари течност7.Додати месо, налити са мало воде и крчкати док се поврће не претвори у компактну масу8.Зачинити, заљутити по укусу. Бон апетит! Фидер, Ненад Р. and arizan је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Месечева and Данче* је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Данче* and arizan је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 @@JESSY, :good2: Црно и бело е сèДобро и лошо ништо не ги делиДај сега насмевни сеДенот ме води во ноќи бели Црно и бело е сèЕдна вистина и една лагаИако заедно смеЈас бирам среќа ти бираш тага Црно и бело е сèДобро и лошо ништо не ги делиДај сега насмевни сеДенот ме води во ноќи бели Црно и бело е сè... Драшко and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Лак гогјоши уз мућкалицу нешто од речи нешто без само од присуства и погледа који се смеје Данче* and Saandra је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 1 кг свињског меса од врата, са масноћом 200 гр меснате свеже сланине 4 -5 главица крупног црног лука 10 печених, ољуштених и исецканих паприка 500 гр очишћеног парадајза, а може и флашираног из зимнице, 2 главице белог лука 2 -3 суве паприке по укусу соли, љуте папричице и вегете 1,5 дцл уља Припрема 1.Месо посути вегетом, исећи на дебље шницле, па на средње крупне коцке 2.Испећи на роштиљу, најбоље је ако се направе ражњићи, па месо после печења скине са штапића. Парчиче можете обмотати сланином или сланину посебно испеци и касније додати у поврће. 3.У међувремену исецкати ситно црни лук и утрљати у њега 2 кашике соли, како би изгубио љутину. 4.Динстати га на уљу док се сасвим не истопи, непрестано мешајући, уз додавање топле воде. 5.Кад је лук упржен, додати сечене паприке и парадајз, и сецкани бели лук. 6.Динстати док не испари течност 7.Додати месо, налити са мало воде и крчкати док се поврће не претвори у компактну масу 8.Зачинити, заљутити по укусу. Бон апетит! Хвала Дани , све ми иде вода на уста , а и све ме нешто котка да и сада одем да " њушим " нешто по фрижидеру. :good2: Данче* је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука