Јелина Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Данас сам промашила распоред у школи, договор је био да променимо неке дане (у четвртак да радимо по распореду од уторка), а ја сам мислила да то важи тек следеће недеље те сам отишла на последње уместо на прве часове. Мало се јесам изненадила када су ми рекли, али не претерано, фино ми је ионако било да попричам и видим се са неким колегама, деци која су ме узалуд чекала сам се извинила - рекли су ми да ми не замерају нимало због тих изгубљених часова Онда сам кренула кући, успут се предомислила и сишла код Ушћа те отишла у неку раније планирану а нереализовану куповину. У међувремену сам се чула са ћерком па је и она изразила жељу да ми се придружи, али је требало да је сачекам да јој се заврше предавања на факултету. Није ми то био проблем, ионако сам уживала у разгледању, купила и неке поклоне, а онда села у Мек на шејк да се одморим и да је сачекам. Батерија на телефону се у међувремену скоро скроз испразнила, па сам морала све време да останем на том договореном месту. И сад долази оно што хоћу да кажем: не сећам се да сам икада била тако спокојна. Пази, у сред тржног центра, у Меку, седим и разгледам околину и - мени бајка. Нити ми је сметало што сам направила ту грешку на послу, нити што сам чекала ћерку много дуже него што сам очекивала, нити што нисам имала шта да радим, нити што сам била сама у ресторану, најмање што сам била на том прилично неромантичном месту. Потпуно сам била растерећена и са радошћу ка свему што сам примећивала. Поента: није ништа у планирању, већ у начину како се прихвата оно што се дешава , ово јесу ситнице које ја наводим, али ширина тог новоокушеног мира је више него велика. Н И Н Е, Вук самотњак, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2014 На сваких сто година , роди се по једна која ће у сваки сумрак палити лампу, и у одразу прозорског стакла проматрати свој лик, чекајући да угледа његов одраз.Чекање је сурова игра, коју ће она примити мирно .Као да прима саучешће.За некога , до кога јој није стало.Што и није лаж.До себе јој није стало, стало јој је само до њега.Ето тако се троше фитиљи..д.м. arizan and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2014 Поента: није ништа у планирању, већ у начину како се прихвата оно што се дешава , ово јесу ситнице које ја наводим, али ширина тог новоокушеног мира је више него велика. facenew22222222 :good2: bravo za tebe i koji je toliko milostiv..... Данче* and Јелина је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Слабог човека ломе сваки дан, и хтео не хтео он се томе прилагоди, навикне се да скупља срчу и од срче поново гради себе. Сваки дан изнова. Јаки се ломе само једном, ненавикнути, тешко подносе поглед на оно што је остало од њих. Обично се никада више не саставе. То су они људи, које после називамо чудацима..д.м. https://www.youtube.com/watch?v=s74ooZHru6E GeniusAtWork, Вук самотњак and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead... Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 АКО МЕ ЗАБОРАВИШ - Пабло НерудаХоћу да знамједну ствар.Знаш како је тоако гледамкристални месец, црвену грануспоре јесени у мом прозору,ако дотакнемуз ватру неопипљив пепеоили изборано тело кладе,све ме одводи тебикао да је све што постоји,мириси, светлост, металипопут барчица што пловека острвима твојим која ме чекају.Е, па добро,ако мало-помало престанеш да ме волиши ја ћу престати тебе да волиммало-помало.Ако ме одједном заборавишне тражи мејер бих те ја већ заборавио.Ако сматраш дугим и лудимветар заставашто пролази кроз мој животи одлучишда ме оставиш на обалисрца у коме имам кореназапамтида ћу тога дана,тога часадићи рукеишчупати своје коренеу потрази за другим тлом.Алиако сваки дан,сваки сат,пристанеш да ми будеш судбинас неумољивом слашћу,ако се свакога дана попнеједан цвет до твојих усана тражећи мео љубави моја, о мојау мени се сва та ватра понавља,у мени ништа није угашено ни заборављено,моја љубав се храни твојом љубављу, љубљена,и све док живиш биће у твојим рукамане напуштајући моје. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Хоћу да те љубим, да прође све лоше, што су ти икада рекли. И кад по тебе опет зли месец дође, без страха се мојом љубављу прекри. Хоћу да те грлим за сваки онај пут кад није имао ко да стане уз тебе кад ти је хладан и сасвим крут посеко снове младе, још пре бербе. Хоћу да љубим све ожиљке твоје сваки који су икад ти задали. Да чувам те, од оних што ти сету кроје, и који су твоју љубав вечито поткрадали. РАТКО ПЕТРОВИЋ JESSY and Вук самотњак је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Тишина је престол свих емоција. И то у сваком облику.У тишини се воли најдубље, у тишини се доносе велике одлуке, у тишини се пакују кофери, у тишини се чак и враћају залутали.Тишина је и савезник и судија. У њој нема места лажима.. јер на крају , свако од нас када остане у тишини , гледа себе у огледалу.... Д.М. Јелина, Вук самотњак, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 JESSY, Јелина and Данче* је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 @@GeniusAtWork, Прави избор...Хвала! :good2: GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Тишина је престол свих емоција. И то у сваком облику.У тишини се воли најдубље, у тишини се доносе велике одлуке, у тишини се пакују кофери, у тишини се чак и враћају залутали.Тишина је и савезник и судија. У њој нема места лажима.. јер на крају , свако од нас када остане у тишини , гледа себе у огледалу.... Д.М. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 Na sve spremna budi. U noci nekojkao devojcici pricacu ti bajke i skaske.Drugi put cu zazeleti da odem daleko, daleko.Do Aljaske.Nekad jednostavno necu ti docii na stolu uzalud cekace me tvoje ruke i caj.U drustvu s brezama setacu u nocia ti ces misliti da je zauvek prosao nas maj.Na sve spremna budi, na smeh i na suze.U zivotima nasim mozda tek prvi cin je gotov.Da bih bio muzej, ako zelis da budem taj muzej,prethodno moram da budem Ljermontov.Prethodno moram da napisem stotine ovakvihredaka.Jer u stihu nista se drugo i ne desava sem ljubavii vere.Tako je bilo u doba predaka.Tako ce biti i hiljadu godina posle nase,posle tvoje i moje ere.Pa ipak, na sve spremna budijer zajedno nam jei da cekamo i da spavamo.Da strahujemo za sunce, za srne, za snove.Preostaje nam jos toliko toga a u nasim glavama,na zalost, mesta nije samo za stihove.Nekad mozda necu ni primetiti bore na tvom licu,ni bele epolete snega na tvojim ramenima kadudjes s ulice.Nekad tvojim kcerkama zaboravicu da ispricamSnezanu i Crvenkapicu.I cetiri zida nase sobe ucinice ti se kao cetiribeznadezna zida tamnice.Ponekad pomislices da odumirem, kao drzava.Ni Danton, ni Goran, ni Kosevoj Oljeg.I to ja, koga si za besmrtnog drzala,za najboljeg.Na sve spremna budi, na psovke i na madrigale,na suze i na pisma sto preklinju i prete,ali ruke koje su mi se jednom predalete ruke su svete!(Izet Sarajlic Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 МОЈА МОЛИТВАБудите свети!... Христову распећуСтупајте смјерно на лицу са маском!Славите оца са безбожном ласком,Али ја с вама молити се нећу!Молитва моја празан говор није,Ни лажна кротост што пред крстом клечи;Молитва моја није број ријечи,Но освештени огањ што ме грије.Кад у дну поља јутро ме затече,Па чујем топло појање са грана,И гледам како, преко родних страна,Ријека покрај златних жита тече;Ил' када тихо по брдима плавимВечери миле блага црвен плане,Ја у те часе, знам, господа славим!Примиш ли у дом онога што грцаУ сињем јаду под студеним небом,И утјешим га са сољу и хљебом,И огријем му ране ватром срца;У светом чувству када силно горим,Па руке ширим да загрлим свијет,Све људе, земљу, сваки грм и цвијет,У ове часе, ја знам, с богом зборим...Будите свети!... Христову распећуСтупајте смјерно на лицу са маском!Славите оца са безбожном ласком,Али ја с вама молити се нећу!Молитва моја празан говор није,Ни лажна кротост што пред крстом клечи;Молитва моја није број ријечи,Но освештени огањ што ме грије.Мојој Мајци која ме је оваквој молитви учила... JESSY, Пг, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2014 "ОЧЕНАШ" Ноћ нас је зазидала на земљи цветају лампе Бдење између четири зида посвећујем цвећу осаме на позни долазак излишан Окречени зид мисли осушени можда ћу схватити да је моја намена била погрешна - Створи нам Ништавило, нареди осмех и насушни хлеб дај нам данас. Јон Винеа Данче* and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука