Jump to content

Чарлс Буковски - изреке и цитати

Оцени ову тему

Препоручена порука

to je samo farsa, veliki glumci, veliki pesnici, veliki
državnici, veliki slikari, veliki muzičari,
veliki ljubavnici,
to je farsa, farsa, farsa,
istorija i snimanje istorije,
zaboravi to, zaboravi sve to.

moraš sve da počneš ispočetka.
izbaci sve to napolje.
sve njih napolje

sam si sa ovim sada.

pogledaj svoje nokte.
dodirni svoj nos.

počni.

dan se baca na
tebe.

''ovaj trenutak''

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 444
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Браво Pancakes

Најзад неко да каже да је човек дрипац и да је најзанимљивије код њега датум његовог скидања мрака ( а ни то није сигурно )

Барем сад знам да није оборио мој "рекорд"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Bukovski je zlostavljano i zapostavljeno dete. Ja to nisam znao, iz prva sam znao samo da je bio tezak alkoholicar, a to se i osecalo iz njegovih reci (posto sam imao posla i sa alkoholicarima pa prepoznajem), i nije mi se svidjalo uopste sta pise, tj. bio mi je odbojan.

Ali kad sam procitao ukratko njegovu istoriju, shvatio sam odakle je to, i poceo sam da razumem o cemu prica, iako se ne slazem sa svime, ali ga razumem.

Ne treba nikoga osudjivati olako.

Подели на овим сајтовима

Često dobijam pisma: ’Ti si tako s....n, Bukovski, a još si živ. Rešio sam da se ne ubijem’. Ili: ’Ti si takav kreten, čoveče, da mi daješ hrabrosti da živim’. (...) Izgleda da sam ih spasao. Biti kreten znači spasavati kretene. To su, vidite, moji čitaoci. Oni kupuju moje knjige – poraženi, poremećeni i prokleti – i ja sam na to ponosan.

Napisao sam kratku priču iz prvog lica. Reč je o čoveku koji siluje devojčicu. Ljudi su me odmah optužili. Čak su me i intervjuisali. Pitali su me: ,,Ti voliš da siluješ devojčice?” odgovorio sam: ,,Naravno da ne. Ja preslikavam život.” Imao sam probleme sa mnogim od svojih pisanija. S druge strane, skandali prodaju knjige. Ali, ako podvučem crtu, kad pišem, činim to za sebe. (Povlači dug dim svoje cigarete.) To je baš ovako. Dim je za mene, a pepeo je za pepeljaru… Tako stoji stvar sa objavljenim delima.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Nije neobično što ga po internetu najčešće citiraju žene (one se lože na taj slobodarski zanos propalih boema vrlo niskih sozercanja) i manje muškarci koji u nedostaku literarnog ukusa gube vrijeme na ovog alkosa.

R U sure U did not miss the subject (the room) ?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

@@Pancakes,

Шетајући Калемегданом Иво Андрић налете на своју обожаватељку, госпођу хз. Рече му она тад како се диви његовом свеукупном делу, и како је и она угледавши се на њега написала роман. На то јој мудри господин Иво рече:

- Видите госпођо хз како је и лош роман тешко написати.

А.М.

Подели на овим сајтовима

А да пробаш да на Буковског гледаш као на боготражитеља?

Знаш, постоје људи који траже Бога а и не знају да га траже, осећају богоостављеност а не знају то да дефинишу, имају јаку метафизичку жеђ, траже Христа, али не знају шта је то, због чега су им уста сува и где је извор, нема ко да их усмери. Знаш, порочни људи, нпр. алкохолочиари су жедни и пију да би утолили жеђ само што то раде на погрешан начин. Колико је мени познато Јеванђеље Христос је такве, уз убогу рају, много волео. Може бити да ће они што су до подне стајали на тргу у последњи час добити исту плату као и они што су од раног јутра арбајтовали. Капираш?

Браво Мики

facenew22222222

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

А да пробаш да на Буковског гледаш као на боготражитеља?

Знаш, постоје људи који траже Бога а и не знају да га траже, осећају богоостављеност а не знају то да дефинишу, имају јаку метафизичку жеђ, траже Христа, али не знају шта је то, због чега су им уста сува и где је извор, нема ко да их усмери. Знаш, порочни људи, нпр. алкохолочиари су жедни и пију да би утолили жеђ само што то раде на погрешан начин. Колико је мени познато Јеванђеље Христос је такве, уз убогу рају, много волео. Може бити да ће они што су до подне стајали на тргу у последњи час добити исту плату као и они што су од раног јутра арбајтовали. Капираш?

Nekad je bolje jednostavno reći kako stvari stoje, barem kad je u pitanju literarni kvaltiet ovog mangupa.Čisto da bi se izbjegao romantičarki patos nekakvog bogotražiteljstva i bogoostavljenosti.Neukusno se time baviti.

Подели на овим сајтовима

Свако своју перспективу има, зато књижевност и јесте магична, свако је тумачи на свој начин. По мени, Буквски ништа даље од Бога није него ли је то један Достојевски нпр.

"Веруј књигама, а не писцима".

А.М.

Подели на овим сајтовима

Nekad je bolje jednostavno reći kako stvari stoje, barem kad je u pitanju literarni kvaltiet ovog mangupa.Čisto da bi se izbjegao romantičarki patos nekakvog bogotražiteljstva i bogoostavljenosti.Neukusno se time baviti.

A зашто се ти не држиш теме или је једноставно напустиш, тј. не посећујеш?

Ако ти се не свиђа остави нас да шерујемо и патетишемо, поготову ове жене па и понеки од нас мушких?!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...