Jump to content

Ваше реакције у различитим животним ситуацијама...

Препоручена порука

Znači, za priču su potrebni:

- pop - 1 kom;

- mesni proizvod (mogući i dodaci od povrća, po želji);

- pobožni seljanin - 1 kom (ali nužno samo jedan)

:D

Neke stvari su neprocenjive,za sve ostalo je tu mastercard :D

Подели на овим сајтовима

Popadija ne posti kao sveštenik, dok njegova deca još redje. I normalno je da kupuje i sprema i mrsnu hranu. Ona ni na liturgiju ne ide. Tako ti je to u današnje vreme.

prvi put nilazim na to ali neka je i tako,,, svako ima slobodu pa neka kako mu volja...

Ali ako je to zaista tako,...treba pothitno ukinuti pravilo da sve$tenik ,,poznatiji u narodu kao pop... za uslov rukopolaganja  bude brachan ,,,t,j venchan chovek

prosto isti smisao bi bio sa ovim gore pomenutim

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Богу хвала за такав духовни живот у оквиру породице, јесте за понос :). Извињавам се на дигресији од теме, колико дуго (временски) у вашој цркви траје Литургија?

Око један сат, ѕависи колико их се причешћује у олтару и колико народа, дакле уобичајено  око 55+

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Нико не помену пиће. Шта урадити са оноликим вином после родне године?  ladan

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ваља се збринути на време. Мис'ииим, није згодно да се претвори у сирће. :rolleyes:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Нико не помену пиће. Шта урадити са оноликим вином после родне године?  ladan

Немо` да бригаш, ту су суботе и недеље, па црвена слова, славе... Неће да се баци ;)

@ evergreen:

Заборавих, да не останем недоречен или погрешно схваћен, оно 55 се односило на Литургију са пар причасника. Код нас је причешће увек у току Литургије, на возглас "Са страхом Божијим", тако да недељом кад буде причасника најраније отпуст бива око 9:05 - 9:10

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Јане, схватам :)

Поставио сам једну тему у жељи да сазнам више о историјату седења верника на литургији, пошто код браће Грка постоје столице па ме је занимало зашто их код нас нема. Изгледа да дужина трајања литургије прилично варира од цркве до цркве, имао сам прилике да присуствујем "екпресним" службама - све буде готово за мање од 50 минута :). Али то је већ за неку другу тему, да не спамујем.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Evergreen, posto vidim da si iz N.Sada mozes i tu videti kolko su razlicite duzine sluzbi, Idi u Sabornu ( gde ako vladika sluzi neces proci ispod 2 i po sata) , Uspenski gde je oko 1 i po do 2 i na naselje gde je oko sat,sat i po. Mozes otici i u novosadske kapele,na uspenskom groblju i almaskom gde sluzba nikad nije duza od sat. A svi isto sluze izuzimajuci arhijerejsku. Al to ti sve zavisi od toga kolko vestenika sluzi,kolko se brzo cita , da li ima ili nema hor ,Kolko ima pricesnika ,Kad i kolko se pripoveda.

Подели на овим сајтовима

То је онај чудотворни поп који се јавља у сваком  крају, једе мрсно у току поста само да би саблазнио народ и дао им изговор да мрсе. aman

Не постим јер сам једном видео свештеника како у сред поста једе печење...

Истина је да су сви људи грешни, па и свештеници. Чак ако смо се лично уверили да неки од њих не поштују Црквене заповести о посту, то нас још увек не ослобађа личне одговорности за непоштовање Црквених заповести. Није ли и Адам након прекршене заповести о посту, покушао да свали кривицу на Еву рекавши: „..она ми даде са дрвета, те једох” (1 Мој 3,12)? Знамо да Бог није прихватио такво објашњење, јер свако од нас има слободу избора – да ли ће кренути погрешним или правим путем. Кренути погрешним путем поводећи се за другим људима, користећи их као изговор за своје погрешке, погубно је.

http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/134/16342885/najcesce-zablude-kod-poboznog-naroda.html?1

Подели на овим сајтовима

• Гости

39822073150bb9d9563e55407288500_368x259.

Касно је и рано устајем, али морао сам да поставим ову тему јер је велика шанса да некоме спасемо живот и помогнемо недужним људима.

Видео сам тему на форуму где је неки човек убио кухињским ножем своју жену и бацио је са терасе

Насиљљ у породици има на све стране. Многи кажу: Ма шта ја имам са тим, шта се мене тиче... и онако полиција ништа не ради по овом питању... зашто себи да навлачим беду на врат и имам непријатеље- и онда једног дана видимо убиство!

Дакле, шта чинити? како да се помогне женама и деци која трпе злостављања?

Погледајте један од коментара:

Strasno. 
U komsiluku kod mene covek svako drugo vece maltretira zenu i cerku koja ide u osmi razred.Konstantno je pijan i desava se da ih u ponoc tera iz kuce.Policija dolazila i samo jednom za svo vreme od nekoliko godina je prespavao noc u SUP-u.Znaci nikom nista,dok se ne desi najgore.Pozeleo sam desetine puta da izadjem i da mu slomim vilicu,ali mislim da bi mene uhapsili odmah.Ne da se ja bojim toga,vec bih se onda bojao sebe sta bih im onda rekao tada i uradio.Mi smo propalo i trulo drustvo pred izumiranjem.
(Aryan Brotherhood, 2. decembar 2012 20:53)

Подели на овим сајтовима

како помоћи!!!? променити закон!!! 

по садашњем закону особа која је пријављена може само бити опоменута, па ако се то настави приведена, а само у случају да је пријави особа која је малтретирана тек тада се може покренути кривични поступак! ако ме разумете...

тј. ако ја као посматрац пријавим стеточину,ниста се неће догодити...

ал ако то потврди и жртва онда нечто може да се догоди, ал све је то кратког даха!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Tu čovek nije pametan, recimo, bilo je par slučajeva gde je momak nasilan prema devojci, mi skočimo na njega a ona počne da ga brani.

Najjači slučaj je bio kad je momak ošamario devojku, ona pala kao drvo, ja njemu zavrnem ruku, a ona ustala i počela meni da zavrće ruku...

Подели на овим сајтовима

u mnogim slucajevima zrtve imaju stokholmski sindrom zato i brane zlotvore tj. mucitelje kako god...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...