Deja Vu Написано Август 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Хришћанска држава у интегралном смислу није могућа, али је Црква ипак миропомазала цареве и краљеве и благословила државу: Црква је благословила и ратнике када иду у рат, али са друге стране Христос каже:''Ко се мача лати, од мача и страда'' Да ли би то требало посебно тумачити и водити рачуна о томе или стварно треба тумачити да хришћанин не би требао да се лати мача. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Da li bi u toj hriscanskoj drzavi verski praznici bili praznovani kao drzavni praznici? У таквој држави су сви Хришћански празници уједно и државни, нема разлике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 У таквој држави су сви Хришћански празници уједно и државни, нема разлике. Toooo! Gde da se potpisem! Kod vas otprilike svaki treci dan nije crveno slovo. To je drzava za mene! A kako regulisete doprinose? Posto ce se radi cirka tri meseca godisnje ocel bit dovoljno prihoda da se pokrije penziono, zdravstveno...? I jos jedno pitanje koje me licno vrlo zanuma. Sta ce se desiti sa pozoristima? S obzirom da je sv.Jovan zlatousti govorio da glumi i pozoristu nema mesta u hriscanstvu jer su djavolje kreacije i bave se obmanom, laganjem i kao i kritikom i prostackim jezikom? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2014 У таквој држави су сви Хришћански празници уједно и државни, нема разлике. А што не би могао бити Курбан-Бајрам нпр.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Jos nesto. Kazes da takva drzava nece u Evropu. S obzirom da se na izborima gradjani vec nekoliko izbora unazad izjasnjavaju upravo za evropski put, da li to znaci da ce hriscanska drzava da zanemari volju vecine i na svoju ruku da vodi spoljnu politiku? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 @@todor, Мени није јасна та хришћанска држава. Не може нешто хришћански постојати без Христоса, без Бога. Ако ти имаш хришћанску државу онда је то држава која ће често спомињати Бога, која ће покушати досегнути Бога, ући у заједницу са Њим. Међутим, у тој држави постоје и атеисти, будисти, муслимани итд. Не желе сви они да уђу у заједницу са Богом. Како један муслиман може бити грађанин хришћанске државе која слави Христоса као Бога? Он ће или да се побуни или да се одсели негде. Ако они не желе да уђу у ту заједницу,ако се буне, шта ће онда хришћанска држава урадити? Поштовати људска верска права у тој држави аутоматски брише хришћанска од државе. Када кажеш хришћанска држава, то одмах асоцира на теократију. За почетак, први члан устава би почињао речима: ''Доминантна религија у Србији је Православно Хришћанство, религија источно-православне Цркве Христове''. Држава, као и сваки појединац који хоће да буде Хришћанин, мора да исповеда јединог Бога живог и истинитог, ако жели да има Божји благослов. Секуларна држава је многобожачка (паганска, атеистичка) творевина. Не може, како кажеш, нико да се буни против тога. Нико њему не угрожава слободу да верује у шта хоће. Ево, пренеси то и на ниво породице. Не може отац у једној породици да каже да је Хришћанин, а његова породица секуларна, само зато што неко од чланова породице не верује у Бога или је у некој другој вери. Он има одговорност пред Богом и дужан је да увек поштује Хришћанска начела, а остали то морају да поштују, без обзира да ли верују или не. Тако би требало и у држави, и то јесте једна врста теократије прилагођена данашњем времену. Ако ти имаш други замисао, да је хришћанска држава уствари држава која се води хришћанским вредностима поштовања, толеранције, солидарности итд. онда зашто се не би звала будистичка држава? И они се воде истим вредностима. И данашње секуларне државе се воде вредностима које су хришћанске. Људска права, владавина права, толеранција, поштовање, све су то речи које стално чујеш у вестима и прочиташ у новинама. Једно је када се држава води неким вредностима, а друго је када је држава хришћанска. Када је држава хришћанска онда она не може без Христоса, али како у свакој држави имаш атеисте, муслимане, онда је такву државу немогуће назвати хришћанском. Не може да се зове будистичка, јер је то велика увреда за Бога и тотално други систем вредности. Није истина да се данашње секуларне државе воде Хришћанским вредностима, иако се неке позивају на њих. То су углавном примитивне, незнабожачке вредности. Ситуација на терену је другачија од онога што се чује и прича по медијима. Они бомбардовање и убијање невиних људи називају ''хуманитарном интервенцијом''. Зна се који је Бог Хришћанске државе, без обзира што има оних који га не признају, њихова слобода се поштује. Хришћанска држава би била врло незгодно место за убице, лопове, коцкаре, курваре, силоватеље, педофиле....... Прилику за успех би имали само добри, поштени, вредни и морални људи. У томе се суштински разликује Хришћанска држава од осталих. Веома је лако и једноставно да се успостави такав систем. Потребан ја само Божји благослов, прави људи и добра воља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Hoce biti crkvena policija izvor Grizzly Adams, Срђан Шијакињић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Toooo! Gde da se potpisem! Kod vas otprilike svaki treci dan nije crveno slovo. To je drzava za mene! A kako regulisete doprinose? Posto ce se radi cirka tri meseca godisnje ocel bit dovoljno prihoda da se pokrije penziono, zdravstveno...? I jos jedno pitanje koje me licno vrlo zanuma. Sta ce se desiti sa pozoristima? S obzirom da je sv.Jovan zlatousti govorio da glumi i pozoristu nema mesta u hriscanstvu jer su djavolje kreacije i bave se obmanom, laganjem i kao i kritikom i prostackim jezikom? Немој много да се радујеш, имаћеш Васкрс, Божић и Крсну Славу, а осталим данима ћеш да радиш, а не да се излежаваш. Не брини за доприносе, само буди вредан и озбиљан и биће све у реду. Твоје глуматање ми се не допада, али ми је због тога јасно шта је св. Јован Златоусти хтео да каже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 А што не би могао бити Курбан-Бајрам нпр.? Не признајемо га, јер није Хришћански празник. То је бар јасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Jos nesto. Kazes da takva drzava nece u Evropu. S obzirom da se na izborima gradjani vec nekoliko izbora unazad izjasnjavaju upravo za evropski put, da li to znaci da ce hriscanska drzava da zanemari volju vecine i na svoju ruku da vodi spoljnu politiku? На изборима је већина грађана рекла да неће да гласају, тако да, не знам о чему причаш. Стварна воља тек треба да се види. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Nisi mi rekao hoce li biti pozorista u hriscanskoj srbiji u kojoj svi moraju da postuju hriscanske zakone bez obzira dal veruju ili ne? Nisi mi odgovorio imas li neki zivi primer gde su na snazi hriscanski zakoni da vidim kako to funkcionise u praksi? Nisi odgovorio u vezi sa spoljnom politikom. Oni koji su glasali su rekli da oce u evropu. Ovi koji nisu glasali nemas dve blage veze sta zele... I? Kako ces sad? U evropu ili ne? I zasto? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Мислиш ли да појам државе није нешто хришћанско? Кажеш да је држава много шири појам него оно што сам ја навео. Дај нешто конкретно. Шта није хришћанско у појму државе? Палама је био конкретан. Тешко да ти одговорим на то питање јер је појам држве преширок. Међутим могу ти издвојити једну особину држве, која је у суштини није блиск цркви. Монопол физичке силе http://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly_on_violence Без монопола физичког насиља - држава не постоји. Али у цркви такв особин не би била добродшла. Зато држва у суштини не може бити хришћанска институција. Наравно то не значи следеће; Не треба због неколико негативних примера одбацивати читав појам државе. Ја нигде нисам изјавио да појам држве треб одбцити. Ја лично верујем да је за хришћанина најбоља мултикултулрна држва. Где хришћнин може бити хрићанин, а муслиман може бити муслиман, и где постоје основне слободе које гарантују сваком да буде оно што жели. Не постоји смисао хришћанске држве осим да друге тера да буду хришћани, и да им намеће хришћанске-православне вредности и првила која они не желе. Неко верује да је смрт крај живота, да нема васкрсења мртвих и жели уживти у свему што му живот пружа то је његово право. Хришћанск држва би на крју користил своју моћ и монопол физичке силе да то право укине. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Oni koji su glasali su rekli da oce u evropu. Ако оћеш у Европу немој да гласаш него купи карту... Justin Waters and nana је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Ако оћеш у Европу немој да гласаш него купи карту... Ако хоћеш у европу, гласај за неког ко ће да скине силне акцизе са бензина. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2014 За почетак, први члан устава би почињао речима: ''Доминантна религија у Србији је Православно Хришћанство, религија источно-православне Цркве Христове''. Држава, као и сваки појединац који хоће да буде Хришћанин, мора да исповеда јединог Бога живог и истинитог, ако жели да има Божји благослов. Секуларна држава је многобожачка (паганска, атеистичка) творевина. Не може, како кажеш, нико да се буни против тога. Нико њему не угрожава слободу да верује у шта хоће. Ево, пренеси то и на ниво породице. Не може отац у једној породици да каже да је Хришћанин, а његова породица секуларна, само зато што неко од чланова породице не верује у Бога или је у некој другој вери. Он има одговорност пред Богом и дужан је да увек поштује Хришћанска начела, а остали то морају да поштују, без обзира да ли верују или не. Тако би требало и у држави, и то јесте једна врста теократије прилагођена данашњем времену. Ау брате, ја реко ти хоћеш да спојиш неке хришћанске вредности са државом, кад ти озбиљан око теократије. Не ваљда то никако. Није хришћанство морање, већ хтење. Ако будеш схватао као морање, имаћеш неке ситне проблеме. Треба да схватиш да је бити хришћанин хтење, да хоћеш да будеш хришћанин, а не да мораш. Ништа ти не мораш, ни да верујеш у Бога, ни да постиш, ни да се молиш, све је то ствар твог хтења, твоје воље. Бити хришћанин је бити својом вољом, а не због неке обавезе и дужности. Види се зашто ти хоћеш да успостављаш теократију, јер управо своју религију схваташ као морање, некакву дужност и обавезу пред Богом. Заправо Бог жели од тебе да хоћеш да му приђеш, а не да будеш робот који нешто мора, који све обавља по неким строгим правилима и програмима. Не признајемо га, јер није Хришћански празник. То је бар јасно. Али је муслимански. Ако муслимани живе у држави, имају право на свој празник. Стављањем само хришћанских празника као државних је дискриминација муслимана јер су и они грађани државе. Стави себе на место тог муслимана и размисли да ли би се лепо осећао да само хришћански празници буду државни. Хришћанска вредност је и поштовање других религија, православље никог не тера да буде православац, а проглашавањем хришћанских празника је непоштовање тих других религија. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука