Ljubičasta Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Po meni je jedino logicno objasnjenje to da se mi krvlju(vinom) kroz svetu tajnu pricesca sjedinjujemo sa Bogom ,a posto u dane ciklusa krv istice iz tijela onda tako na neki nacin ostajemo bez blagodati koju smo primili pricescem. U manastiru Ostrog je dozvoljena i ispovijest i prilazak svetinji u vrijeme ciklusa izuzev pricesca u tom periodu. Orthophill, *Blue* and Natalija28 је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 11:45, Ljubičasta рече Po meni je jedino logicno objasnjenje to da se mi krvlju(vinom) kroz svetu tajnu pricesca sjedinjujemo sa Bogom ,a posto u dane ciklusa krv istice iz tijela onda tako na neki nacin ostajemo bez blagodati koju smo primili pricescem. U manastiru Ostrog je dozvoljena i ispovijest i prilazak svetinji u vrijeme ciklusa izuzev pricesca u tom periodu. Ovo je kao ono kad dijete vidi da pada snijeg na televiziji, pa onda misli da napolju pada....mislim, otkud ovakav nacin rasudjivanja? Onda da razmotrimo. Koliko dugo traje blagodat nakon sto uzmemo pricesce? Jedan sat, dva sata, tri dana, mjesec dana, dok opet ne zgrijesimo....? Dakle dodjemo kuci poslije pricesca, i posjecemo se na noz, ili na bilo koji drugi nacin zaradimo posjekotinu, i sta to znaci da je blagodat izasla, ili odredjen procenat u zavisnosti od posjekotine? Na ovakav magican nacin se ne moze posmatrati dejstvo bozanske blagodati...djestvo bozanske blagodati je trajno, a ono sto je brise su ljudski grijesi, posto covjek stalno grijesi, treba i stalno da se pricescuje, i to zaista nikakve veze nema sa gubitkom krvi u ciklusu ili bilo kakvim drugim gubitkom krvi. JESSY, DYNABLASTER, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Благодат полако одступа од мне када опет почнем да грешим док је сасвим не одгурнем од себе. Кад ћете једном да схватите причу са крвоточивом, она није била одгурнута, већ исцељена! У реду ако нека од нас има болне циклусе, пада у несвест па не може да присуствује службама, иначе немамо изговора баш никакввог за неодлазак у храм. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 11:45, Ljubičasta рече Po meni je jedino logicno objasnjenje to da se mi krvlju(vinom) kroz svetu tajnu pricesca sjedinjujemo sa Bogom ,a posto u dane ciklusa krv istice iz tijela onda tako na neki nacin ostajemo bez blagodati koju smo primili pricescem. U manastiru Ostrog je dozvoljena i ispovijest i prilazak svetinji u vrijeme ciklusa izuzev pricesca u tom periodu. ех, па није ваљда свемогућии Бог уредио ствари тако да се губи благодат када истиче крв, нити је благодат условљена било чим материјалним, па ни крвљу... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Haha...necemo se vrijedjati,i ja sam zena pa sam se malo vise raspitala o tome i citala i dosla do tog po tebi naivnog zakljucka... Ciklus je samo jedan OD mnostva faktora koja nas cini nedostojnim da se pricestimo.Bila sam pod Ostrogom u oktobru i upoznala djevojku koja je tu bila na poslusanju i bas sam nju pitala u vezi ove teme i ona mi je rekla da se tada ne pricescuju,a to mi je rekao i otac koji me je ispovijedao i pricescivao. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Јако ме занима теолошко објашњење (или бар здраворазумско) како то да Бог створи жену, све са циклусом, да би ето она била недостојна у току тог циклуса да се причести тим истим Богом који ју је таквом створио. И исто бих волео да чујем како да се удостојим за причешће, кад се већ тако радо барата тим појмом. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:05, Срђан Шијакињић рече Јако ме занима теолошко објашњење (или бар здраворазумско) како то да Бог створи жену, све са циклусом, да би ето она била недостојна у току тог циклуса да се причести тим истим Богом који ју је таквом створио. И исто бих волео да чујем како да се удостојим за причешће, кад се већ тако радо барата тим појмом. Ne treba da mislis, zena je vise gresna od muskarca, tako joj pao grah...nista se tu ne moze, samo treba klimati glavom. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2014 teme spojene Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:26, Justin Waters рече Ne treba da mislis, zena je vise gresna od muskarca, tako joj pao grah...nista se tu ne moze, samo treba klimati glavom. Moze bit bidne da je i to. Inace procitah da ima popova koji kad se poseku nece da sluze liturgiju, jer im istice krv. Pa mozda nije samo pitanje gresnosti zena? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:39, feeble рече Inace procitah da ima popova koji kad se poseku nece da sluze liturgiju, jer im istice krv. Мени лично је овакво поимање Божијег деловања (ово да неће да служе кад се посеку), како да се изразим, а да се нико не увреди, јер верујем да многи људи мноооого бољи од мене се можда не би сложили са мном, некако... наивно, превише некако матаријалистичко ако може та реч да се употреби, као да Бог и Његова благодат и воља, може да буде условљен тривијалностима као што је отицање крви, као да Он може да делује само везивајући се за материју (у овом случају за крв), као да је Његова енергија нешто чему је потребан физички носилац да би деловала... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:46, Срђан Шијакињић рече Мени лично је овакво поимање Божијег деловања (ово да неће да служе кад се посеку), како да се изразим, а да се нико не увреди, јер верујем да многи људи мноооого бољи од мене се можда не би сложили са мном, некако... наивно, превише некако матаријалистичко ако може та реч да се употреби, као да Бог и Његова благодат и воља, може да буде условљен тривијалностима као што је отицање крви, као да Он може да делује само везивајући се за материју (у овом случају за крв), као да је Његова енергија нешто чему је потребан физички носилац да би деловала. Da li to znaci da svestenik moze sluziti i umazan u blato ili smolu? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:53, Gerhard рече Da li to znaci da svestenik moze sluziti i umazan u blato ili smolu? Не значи, наравно... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:57, Срђан Шијакињић рече Не значи, наравно... Zasto ne? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:39, feeble рече Moze bit bidne da je i to. Inace procitah da ima popova koji kad se poseku nece da sluze liturgiju, jer im istice krv. Pa mozda nije samo pitanje gresnosti zena? Умрећу и никад нећу схватити зашто формалисти толико времена свог живота губе пабирчећи ове тривијалности... YOKA, Justin Waters and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 On 10. 4. 2014. at 18:59, Gerhard рече Zasto ne? У нади да не постављаш питања (које искрено делује бесмислено) чисто да би ме малтретирао као дебила да ти цртам очигледне ствари, одговорићу ти... Дакле, ми ни у куће своји ближњих и драгих не улазимо блатњави и умазани, уколико смо у могућности да уђемо пристојни. Не улазимо у банку, школу или било где друго прљави и запуштени и зато тим пре не би требало да такви долазимо на окупљање које нас чини ближим Богу него било шта друго што радимо у животу. Када би свештеник дошао такав, он би тиме исказао непоштовање и немарност према Богу, својој служби и народу и тиме би показао у каквом је духовном стању, а то стање - очигледно - није похвално. Међутим. ако би свештеник био објективно спречен да се очисти, рецимо у неким изузетним околностима типа рата, елементарне непогоде и сл., не видим препреку за служење. Наравно, ни ја нисам мислио да неко ко не може да заустави крварење све време или има крваве завоје на себи треба да служи литургију, и то не зато што ће да га напусти благодат, већ зато што је литургија озбиљна и у неком смислу свечана прилика и треба је држати на том нивоу и у духовном и у материјалном смислу. Надам се да сам ти одговорио на питање. JESSY and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука