Џуманџи Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Еволуционисти се баве питањем ''како'', а не ''ко'', а ако не знаш ''ко'', не можеш ни да знаш ''како''. То је, из угла верника, велика грешка ове теорије. А ти знаш "како"? Да питам онда: Бог је човеку удахнуо ''дух животни''. Како је то човеку Бог удахнуо дух животни? Помешао језике? Како се Христос оваплотио (знамо - од Духа Светога и Марије Дјеве), али - како? Едит: свесна сам да ова питања немају везе са Пост.,само желим да укажем да, то што смо верујући не значи да знамо како. Зато (само) верујемо...... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Еволуционисти се баве питањем ''како'', а не ''ко'', а ако не знаш ''ко'', не можеш ни да знаш ''како''. То је, из угла верника, велика грешка ове теорије. Bravo genije. Posto naucne teorija mogu samo da se bave pitanjem "kako" a ne "ko". To od kad postoji nauka jeste bio jedini njen zadatak da nadje odgovor na "kako" pitanje dok pitanje "ko" ostavlja religiji i filozofiji. Tako da nikako ne moze biti greska ove niti bilo koje druge teorije. Ovo je samo jos jedan tuzan primer gde se vidi da ti o nauci i naucnom metodu ne znas osnovne stvari pa samim time nema nista od ozbiljne kritke TE sa tvoje strane. Црквено сведочанство о стварању света, које је записано у Светом Писму, јасно говори да су прва настала створења она која живе у води, затим она која лете, а онда и она која живе на земљи. Сва су стварана одвојено и по својим врстама. Дакле, није било еволуције врста, већ стварање много врста. Значи, риба није постала птица, а птица није постала носорог. Свака врста је другачија. Nije tacno. U Biblije se pisac knjige postanja ne bavi pitanjem "kako", bas kao sto se nauka ne bavi pitanjem "ko", ni hronoloski ni takstativno pa ovo igranje sa redosledom napisanog u Pismu nema nikakvog smisla. Pismo i celo Crkveno predanje kad je stvaranje u pitanju daje odgovore na pitanje "ko" (Bog) i "zasto" (Zbog ljubavi sjedinjena Boga sa covekom-tvorevinom). Nema teologija ni motiva ni nacina da ogovori na pitanje "kako" to moze samo nauka sa svojim metodom. Sto ne znaci da svaki covek bilo verujuci ne moze da se bavi istovremeno sa sva tri pitanja i u odgovarajucim domenima da nadje odgovore. Nastanak novih vrsta nije nesto u sta se veruje to se uci. Opazamo danas oko nas, nije to vezano samo za neku proslost. Vidi naucne radove imas ih koliko hoces. И оно главно, у чему никако не можемо да се сложимо са еволуционизмом, јесте тврдња да је човек настао од мајмуна. TE ne tvrdi da je covek nastao od majmuna!! Zar vam je to toliko tesko ukapirati?? Majmun i covek imaju zajednickog pretka. Здрав разум, логика и црквено сведочанство о стварању човека јасно кажу да је људско тело направљено од ''праха земаљског'', тј. од хемијских елемената из земље, а Бог је човеку удахнуо ''дух животни''. Malo je bezvezno da se na logiku i zdrav razume poziva neko ko misli da je pitanej iz domen "kako" pogresno ako ne da i odgovor iz domena "ko". Kao sto je i bezvezno tvrditi da je TE suprotsavljena sa idejom da je ljudsko telo sazdano od hemijskih elemenata zemlje. У књизи Постања се види да је стварање човека било одвојено од стварања животиња.Човек је начињен ''по лику и обличју Божијем'' , што значи да су људска бића различита од животиња. Kako vi(TE skeptici) volite da zloupotrebljavate jezik i reci sa visestrukim znacenjem (u ovom slucau covek) to je strasno. Zar je toliko tesko shvaiti da TE ne govori o coveku kao celovitom bicu nego kao sto i ima smisla za bilosku teoriju govori o razvoju ljudskog organzma. O coveku kao psihofizickom bicu TE ne govori. Tako da ne covek nije nastao od majmuna ali ljudskim organizam zaista im zajednickog pretka sa majmunom. To je cinjenica. Da nema reci sa visestrukim znacenjem propalo bi vam pola "argumentacije". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Главни "аргумент" ових јеретика Теорије Еволуције је: Ви уоште немате појма ни представу ша је та Теорија Еволуције. :jtl2jq: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 izvinjavam ti se, pomjesao sam te sa Avocadom, on je to govorio, sad sam nasao! Pomešao si ga sa svojim tripovima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 TE ne tvrdi da je covek nastao od majmuna!! Zar vam je to toliko tesko ukapirati?? Majmun i covek imaju zajednickog pretka. nije sija nego vrat, nije majmun nego majmunoliko bice , ajde brate kakav ti to argument, stosi tako krut, moze se komforno reci majmun i za jedno i drugo, poenta je ista Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 izvinjavam ti se, pomjesao sam te sa Avocadom, on je to govorio, sad sam nasao! moja je greska, ali posto si me osudio , red bi bio da das argument makar jedan. ja ne samo da sam citao o mehanizmima TE, vec mi ona struka iz srednje skole... ajde red bi bio da kazes sta ja konkretno pripisujem TE sto u njoj nema da bi imao protiv cega da se borim, znaci napao sam sustinski mehanizam TE, niej mi jasno kako ces sad reci da tto nema veze sa TE Ne moras da se izvinjavas, diskutujemo, i ako ponekad bude zustrije, generalno se postujemo (kolko- tolko :-D ) Izdvojicu ti iz samo ove teme citate koje si napisao a niko ko tvrdi da poznaje TE ne bi sme to da napise... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 [...]U Biblije se pisac knjige postanja ne bavi pitanjem "kako"[...] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Pomešao si ga sa svojim tripovima... A koji drugi put za prilagodjavanje staništu, osim selekcije pozitivnih mutacija, postoji? eto ti mog tripa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Човек је начињен ''по лику и обличју Божијем'' , што значи да су људска бића различита од животиња. A jel to znaci da je bog crnac? Mozda azijat ili eskim? Bilo bi zanimljivo da je zapravo ko Aboridzin, visok metar i dvajes... Ozb, ako nas je napravio po svom liku, koji ljudski lik onda odgovara bozijem? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Možda ne istražuju ko je to učinio jer to nije njihov posao, a da li veruju da taj neko postoji ili ne, nema veza se naučnicima, i sa naukom, tj mišljenja variriaju ima i jednih i drugih, a i da veruju i da ne veruju sve jedno je jer uošte ne utiče na njihov posao jer kao što rekoh bave se pitanjem "kako". Сазнали су ''како'', а није важно ''ко''. Супер! A pare od države normalno da traže, a i svaka država koja gleda do svojih interesa daće im jer upravo ti naučnici guraju tu državu napred, istražuju i dolaze do novih saznanja koja kasniej te države koje su finansirale koriste da bi postale sposobnije i jače od ostalih. Интересантно. Нарочито ови што ''проучавају'' еволуцију. Ако они не ојачајау државу, нико неће. Zanimljivo je i to da upravo sada koristiš produkt (tačnije vipše njih) nastao iz istraživanja tih naučnika da pi pljuvao po njima, ironija zar ne? Које пљување, која иронија? Ко каже да је наука лоша? Не знам да ли се се сећаш, али ми овде говоримо о еволуцији, која није наука и не испуњава основне услове да то буде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 nije mu potrebna ama bas ni jedna mutacija, naravno ovo nece nikada dovesti do nove vrste, jer genom nije tako slabasan i jednostavan da ne bi mogao sam sebe zastititi od radikalnih varijacija Opsta konfuzija u tvom klasicnom stilu. Mutacije se desavaju svakog casa bez obzira na bilo kakvu "potrebu". Genomu nije potrebna zastita od nikakvih varijacija. Varijacije se javljaju u svakoj populaciji upravo zahvaljujuci mutacijama. Slabasne ocisti prirodna selekcija, bez obzira da li menjaju staniste ili ne, ostali prenose gene dalje. Nema tu nikakve velike nerazjasnjene misterije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 eto ti mog tripa Mnogo gresis za ta stanista. Kad se staniste promeni ne mogu zivotinje tek tako da odu u drugo koje im vuse odgovara. Kako znaju gde je to staniste, jel im javi neko? Posalju im turisticke ponude pa one biraju? Nadam se da ne mistifikujes zivotinje do te mere da one "osecaju devetim culom gde treba da idu" jer je to nebuloza. Ti mehanizmi funkcionisu samo kod vec evolucijski utvrdjenih pojava (ptice osecaju zemljin magnetizam i sl.) Kad se staniste promeni zivotinje idu kud koja. One koje odu u staniste koje im ne odgovara izumru. One koje odu u staniste koje im odgovara nastave tamo da zive a nama "izgleda" ko da su tacno znale gde treba da idu jer su ostale zbrisane. A ima i treca kategorija onih koje slucajno odu u staniste za koje im se slucajnim mutacijama pojave osobina adekvatne za prezivljavanje u tom stanistu- voila! Evolucija bratac ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Сазнали су ''како'', а није важно ''ко''. Супер! Prirodne nauke ne moraju. Kao sto ne mora ni sport ni kulinarstvo da daje iskaze o impresionizmu u slikarstvu. Не знам да ли се се сећаш, али ми овде говоримо о еволуцији, која није наука и не испуњава основне услове да то буде. Jos jedan tuzan primer gde pokazujes kako ne znas sta je nauka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 eto ti mog tripa I na toj temi sam ti jasno objasnio gde sve lupetaš što se tiče teza koje sad ponovo iznosiš. Tako da su konstatacije iznete ovde samo tvoji tripovi... objektivno su laži, ali bojim se da ti stvarno veruješ u to... što je još gore... i pomalo tužno.... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Не знам да ли се се сећаш, али ми овде говоримо о еволуцији, која није наука и не испуњава основне услове да то буде. Evo ti Kordun .. ovako tvoja sabraca "brane" svoje anti TE stavove, a ti mi posle pricaj kako su vasi argumenti jaki a nasi suplji... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука