Jump to content

Velika Britanija zabranila kreacionizam u školama

Guest

Препоручена порука

nije sija nego vrat, nije majmun nego majmunoliko bice , ajde brate kakav ti to argument, stosi tako krut, moze se komforno reci majmun i za jedno i drugo, poenta je ista 

Nije poenta uopste. Objasnio  sam i zasto je to vrlo glupo potezati. Naravno to objasnjenje si preskocio. Klasika.

Подели на овим сајтовима

Opsta konfuzija u tvom klasicnom stilu. Mutacije se desavaju svakog casa bez obzira na bilo kakvu "potrebu". Genomu nije potrebna zastita od nikakvih varijacija. Varijacije se javljaju u svakoj populaciji upravo zahvaljujuci mutacijama. Slabasne ocisti prirodna selekcija, bez obzira da li menjaju staniste ili ne, ostali prenose gene dalje. Nema tu nikakve velike nerazjasnjene misterije.

ja nisam rekao da se mutacije ne desavaju, znam da se desavaju cesto i da nikakve koristi od njih nemas ,ali tvrditi da je to jedini izvor varijacija u populacijama nema veze sa genetikom, geni su plasticni isto ko i sinapse na neuronima, mogu po potrebi da se prilagodjavaju. genom ima u temelju zastitu od varijacija , taj temelj se zove genetska kombinatorika

Подели на овим сајтовима

I na toj temi sam ti jasno objasnio gde sve lupetaš što se tiče teza koje sad ponovo iznosiš.

Tako da su konstatacije iznete ovde samo tvoji tripovi... objektivno su laži, ali bojim se da ti stvarno veruješ u to... što je još gore... i pomalo tužno....

nemoj se bojati, strah umije da osakati ljude, nego posto opet sudis, jel mores malo da se bacis na neku argumentaciju, posto je tuzno nekog osudjivati bez ijednog argumenta

Подели на овим сајтовима

Главни "аргумент" ових јеретика Теорије Еволуције је: Ви уоште немате појма ни представу ша је та Теорија Еволуције.  :jtl2jq:  :))

Sto, bar kad sam ja u pitanju, pisem tek nakon sto sam obrazlozio zasto to sto vi pisete za TE nema veze sa TE. To je konacan zakljucak a ne jedino obrazlozenje kako si ti dobacivacki izvoleo poturiti.

Подели на овим сајтовима

Сазнали су ''како'', а није важно ''ко''. Супер!

поента је што све и када би хтела, наука, макар наука у ужем смуслу речи - природна, нема начина да разматра питање "ко". зашто? Једноставно зато што наука, човек уопште, немају могућност да проучавају и доказују ствари које се налазе ван света, а Бог је потпуно ван света (не у смислу да не делује у свету, већ тако што није од света, нема исту природу као творевина, не постоји на начин као што постоји свет и ми, Он стоји иза и изнад последње границе и о Њему се не може ништа знати или доказати на начин на који се може знати и доказати о свету и стварима у свету). 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

A jel to znaci da je bog crnac? Mozda azijat ili eskim? Bilo bi zanimljivo da je zapravo ko Aboridzin, visok metar i dvajes...

Ozb, ako nas je napravio po svom liku, koji ljudski lik onda odgovara bozijem?

Упрво због расизма Христос нити је бео нити је црн.

Него је рођен у народу између две расе.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ja nisam rekao da se mutacije ne desavaju, znam da se desavaju cesto i da nikakve koristi od njih nemas ,ali tvrditi da je to jedini izvor varijacija u populacijama nema veze sa genetikom, geni su plasticni isto ko i sinapse na neuronima, mogu po potrebi da se prilagodjavaju. genom ima u temelju zastitu od varijacija , taj temelj se zove genetska kombinatorika

Ufff tek si sada sve pomesao bez ikakvog reda. Da mutacije se desavaju i od njih ima koristi za TE jer i one stvaraju varijacije ali svakako mutacije kao takve nisu jedini fenomen koji utice na celokupni set varijacija tu je i geneticki drift i protok gena.Svi ti fenomeni igraju ulogu da bi doslo do razvrstavanja, kao sto i dolazi.

Plasticnost gena??? Pa plasticnost gena i jeste jedan od osnovnih preduslova za  TE. Sama cinjenica da su geni plasticni u odnosu na okolinu  jeste argument pro TE.

Vise puta sam ti rekao kako je bismisleno istresati podatke bez da znamo sta kaze teorija koju analiziramo i sta iz nje sledi. Ali tebe to ne zanima.

Подели на овим сајтовима

u genetici se to zove srednji tip, ali tesko je na googlu naci taj sinonim, jer nije po pravilima wikipedije i googla, vec ga vise profesori koriste u usmenom predanju

Подели на овим сајтовима

Koje dve rase? I otkud onda azijati i pigmejci? Po cijem liku su ti ljudi napravljeni?
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

U ozbiljnoj genetici nema mesta za price o rasama.

sa tobom se moze razgovarati o genetici, jedan si od rijetkih na ovom forumu koji ima znanje, al sad si odvalio tesku glupost, valjda u zurbi si se zanijeo...

sta ti mislis da je termin rasa nastao u filozofiji ili metalurgiji.....

inace gore najprije tvrdis da Varijacije se javljaju u svakoj populaciji upravo zahvaljujuci mutacijama, a komentar ispod vec mjenjas lagano pricu, kako ima i plasticnosti gena i varijacija po tom osnovu, a meni kazes da sam ja nesto konfuzan....

Подели на овим сајтовима

Plasticnost gena??? Pa plasticnost gena i jeste jedan od osnovnih preduslova za  TE. Sama cinjenica da su geni plasticni u odnosu na okolinu  jeste argument pro TE.   Vise puta sam ti rekao kako je bismisleno istresati podatke bez da znamo sta kaze teorija koju analiziramo i sta iz nje sledi. Ali tebe to ne zanima.

ja nisam nigdje rekao da to niej argument TE, vec sam rekao da mutacije nisu jedini izvor varijacija, i to nisam rekao sada tebi, nego ovima kojima to ne mozes utjerati u glavu jednostavno, a umislili su sebi da su strucnjaci za mehanizme evolucije, inace brate ja sta god napisem ti refleksno ko terijer  to dozivis ko napad na TE 

Подели на овим сајтовима

sa tobom se moze razgovarati o genetici, jedan si od rijetkih na ovom forumu koji ima znanje, al sad si odvalio tesku glupost, valjda u zurbi si se zanijeo...

sta ti mislis da je termin rasa nastao u filozofiji ili metalurgiji.....

inace gore najprije tvrdis da Varijacije se javljaju u svakoj populaciji upravo zahvaljujuci mutacijama, a komentar ispod vec mjenjas lagano pricu, kako ima i plasticnosti gena i varijacija po tom osnovu, a meni kazes da sam ja nesto konfuzan....

Plasticnost gena ili fenotipska plasticnost je sposobnost organizma da uskladi fenotip sa promenama u stanistu/okruzenju. To ni na koji nacin nije u suprotnosti sa tvrdnjom da mutacija izazivaju varijacije.

Kakava veze ima prevazidjenost koncepta rase sa time gde je koncept nastao? Gde je nastao koncept geocentrizma? U astronomiji. Pa?

Подели на овим сајтовима

ja nisam nigdje rekao da to niej argument TE, vec sam rekao da mutacije nisu jedini izvor varijacija, i to nisam rekao sada tebi, nego ovima kojima to ne mozes utjerati u glavu jednostavno, a umislili su sebi da su strucnjaci za mehanizme evolucije, inace brate ja sta god napisem ti refleksno ko terijer  to dozivis ko napad na TE 

Da si napisao samo to i jos sve one ostale podatke ja zaista ne bih reagovao ni kao terijer ni kao puz niti bi to doziveo kao napad na TE jer ja u samom sadrzaju, podatcima koje si izneo, ne vidim sta se tu potire sa TE.  Nego si se nadovezao na deo Todorovog posta sa naznakom da TE ima ozbiljnih gresaka. Osim tog "akcenta" ja zaista ne vidim da ostalo protivreci TE. Ali evo pauziram sad sa terijerstvom.

Подели на овим сајтовима

Plasticnost gena ili fenotipska plasticnost je sposobnost organizma da uskladi fenotip sa promenama u stanistu/okruzenju. To ni na koji nacin nije u suprotnosti sa tvrdnjom da mutacija izazivaju varijacije.

Kakava veze ima prevazidjenost koncepta rase sa time gde je koncept nastao? Gde je nastao koncept geocentrizma? U astronomiji. Pa?

a ko je majke ti tvrdio da je to u suprotnosti sa tvrdnjom da mutacije izazivaju varijacije, kako si to uspio da dozivis niej mi jasno, i sto si se na mene sa time nakacio, ja to tebi nisam ni pisao vec ovoj gospodi poput avocada za koej je to teska enigma da bi se ukapiralo da nisu samo mutacije izvor varijacija, nit sam pisao time nesto protiv TE nit protiv tebe, to je bilo usmjereno na kredibilitet nekog drugog koji ovdje sudi ko sta zna a ispada na kraju da je on taj koji ne zna, a nikakav to napad moj na  TE nije bio, stoga mi nije jasno sto si ustao da branis TE...

koncept rase, sorte nije nit moze ikada biti prevazidjen to je element genetike koji se nicim izbiti ne moze, na kom pociva cijeli danasnji geentski inzenjering, nije mi jasno kako si dosao do toga da je to prevazidjeno... a inace genetski inzenejring je vjestacka evolucija, zar ne...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...