kordun Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Наравно, ово објашњење не искључује процес унутар једне врсте, где долази до промена, приликом прилагођавања окружењу. cak ni taj kljucni proces za TE nema ni pribliznu moc kako evolucionisti predstavljaju, jer mnogo je snazniji proces izbora stanista nego prilagodjavanje stanistu, to vidimo svaki dan danas gdje odredjene vrste zbog relativno sitnih promjena u stanistu isto napustaju i odabiru povoljnije i ne moraju se uopste prilagodjavati tim kljucnim mutacijama, genetika je dovoljno plasticna i bez mutacija, organizmi kroz par generacija mogu da poprime drugaciju konfiguraciju genoma bez ijedne mutacije, dokaz tome su ljudske rase koje su tako nastale . ali ajko je tesko nekome obajsniti ko ne zna osnove genetike da jedan prosjecan bjelac ako ode na ekvator sa svojom grupom bjelaca za 1000 godina ce postati crnac bez iejdne mutacije, zato sto vec ima u svom genomu sve potrebne informacije za to, nije mu potrebna ama bas ni jedna mutacija, naravno ovo nece nikada dovesti do nove vrste, jer genom nije tako slabasan i jednostavan da ne bi mogao sam sebe zastititi od radikalnih varijacija koje bi rezultovale izumiranjem posto ne bi bilo moguce da se obavi razmnozavanje, jedna vrsta obuhvata sve konfiguracije genoma koji mogu medjusobno da se razmnnozavaju. TE opisuje taj proces kao jako postepen i zato su neophodni milioni godiona, bez kojih ona odma pada u vodu, dalje na cijeloj populaciji morajhu iste postepene promjene da se desavaju inacew se one totalno anuliraju, ipak moguce je tako objasniti neke sitne promjene, ali nikako radikalne promjene gdje nastaju potpuno novi organi, to je ludorija na kvadrat.... inace TE bez obzira sto nije u direktnom sukobu sa hriscanstvom sigurno tjera ljude od biblije i debelo obesmisljava bibliju kod obicnog naroda, zato su se i pojavili u zadnej vreme ovi brojni teolozi egzistencionalisti, koji na silu mire religiju i nauku, jer se boje nauke, to ti je ukratko to sto se desava Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Еволуционисти се баве питањем ''како'', а не ''ко'', а ако не знаш ''ко'', не можеш ни да знаш ''како''. Zanimlljivo je kako istražitelji nekog ubistva, mogu da saznaju kako je čovek ubijen, gde je ubica stajao, koje je oružije koristio, kada je pucao, gde je pobegao, a da opet ne znaju ko je ubica. Dakle znaju "kako", ali ne "ko". Tako da je vrlo moguće otkriti kako se nešto desilo bez da znamo ko, pogotovu, ako postoji velika verovatnoća da čovek zapravo nije ubijen već je umro usled nekig nesrećnog slučaja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 @@todor, океј, изгледа да је разлика у томе што не схватам дословно Св. Писмо... Него као загонетку. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Todor i kotdun, samo da vam kazem da se borite protiv necega sto ste izmuslili. Naime ta TE koju vi pobijate, uopste ne postoji. Ja trenutno mogu da garantujem da bi 99% naucne javnosti reklo da TE nema veze sa onim sto vi zamusljate da TE jeste. Vasa misljenja nisu za postovanje jer ih izmisljate. Necete da ulozite delic svog vremena da bar upoznate "neprijatelja" nego se borite protiv necega sto ste sami isfabrikovali i izmislili nesvesni da to sa pravom stvari nema ama bas nikakve veze. Nuste vas dvojica, akoro svi kreacionisti imaju isti princip "nemam pojma sta je TE al znam da ne valja" i zato je kreacionizam trenutno zabava za mase koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. A kad bi ste samo nijansu ozbiljnije pristupili svemu, i dalje ne biste bili u pravu al bi vas ljudi makar postovali. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Zanimlljivo je kako istražitelji nekog ubistva, mogu da saznaju kako je čovek ubijen, gde je ubica stajao, koje je oružije koristio, kada je pucao, gde je pobegao, a da opet ne znaju ko je ubica. Dakle znaju "kako", ali ne "ko". Tako da je vrlo moguće otkriti kako se nešto desilo bez da znamo ko, pogotovu, ako postoji velika verovatnoća da čovek zapravo nije ubijen već je umro usled nekig nesrećnog slučaja. Овим примером си се само закопао. Истражитељи делимично знају ''како'', на основу неких трагова, доказа, али у случају да су ''еволуционисти'' , њима и не пада на памет да истражују ''ко'' је то убиство починио, јер они не верују да тај неко постоји, већ се убиство догодило само од себе. Па кад развију причу, који су то процеси који су проузроковали да се тако нешто догоди, па испитивања у лабараторији, траже још пара од државе за сва та испитивања, осмисле лепе стручне термине да звуче као научници... Што више истражују, све су даље од истине, а лепо зарађују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Еволуционисти се баве питањем ''како'', а не ''ко'', а ако не знаш ''ко'', не можеш ни да знаш ''како''. Haha, teska glupost... Pa evo, ti znas "ko" al i dalje nemas tri blage veze kako? Npr, kako funkcionise kvantna teorija gravitacije? Sudeci po tvojoj definiciji, znajuci odgovor na pitanje "ko" trebalo bi da automatski znas odgovor i na pitanje "kako"... Pa ajde... Kako? :-D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Здрав разум, логика и црквено сведочанство о стварању човека јасно кажу да је људско тело направљено од ''праха земаљског'', тј. од хемијских елемената из земље, а Бог је човеку удахнуо ''дух животни''. Prah zemaljski= hemijski elementi Nista logicnije nisam u zivotu cuo :) A sta cemo sa molekulima? Oni nisu "hemijski elementi" :-D Salu na stranu, kako vi biblijski bukvalisti izlazite na kraj sa greskama u Bibliji? Sa nelogicnostima, nedoslednostima, greskama, neznanjem...? Za modernu teologiju (ne kreacionisticku) vec znam- ono sto im se ne svidja iz biblije se pripisuje "kontekstu vremena u kom je napisano" a ono sto im se svidja se tumaci bukvalno i bez greske ili varijacija tumacenja... Ali vas ne kontam, vi nemate taj luksuz da kazete "kontekst vremena" jer bibliju citate bukvalno pa bih zato hteo da znam... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Овим примером си се само закопао. Истражитељи делимично знају ''како'', на основу неких трагова, доказа, али у случају да су ''еволуционисти'' , њима и не пада на памет да истражују ''ко'' је то убиство починио, јер они не верују да тај неко постоји, већ се убиство догодило само од себе. Па кад развију причу, који су то процеси који су проузроковали да се тако нешто догоди, па испитивања у лабараторији, траже још пара од државе за сва та испитивања, осмисле лепе стручне термине да звуче као научници... Што више истражују, све су даље од истине, а лепо зарађују. Možda ne istražuju ko je to učinio jer to nije njihov posao, a da li veruju da taj neko postoji ili ne, nema veza se naučnicima, i sa naukom, tj mišljenja variriaju ima i jednih i drugih, a i da veruju i da ne veruju sve jedno je jer uošte ne utiče na njihov posao jer kao što rekoh bave se pitanjem "kako". A pare od države normalno da traže, a i svaka država koja gleda do svojih interesa daće im jer upravo ti naučnici guraju tu državu napred, istražuju i dolaze do novih saznanja koja kasniej te države koje su finansirale koriste da bi postale sposobnije i jače od ostalih. Zanimljivo je i to da upravo sada koristiš produkt (tačnije vipše njih) nastao iz istraživanja tih naučnika da pi pljuvao po njima, ironija zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 A pare od države normalno da traže, a i svaka država koja gleda do svojih interesa daće im jer upravo ti naučnici guraju tu državu napred, istražuju i dolaze do novih saznanja koja kasniej te države koje su finansirale koriste da bi postale sposobnije i jače od ostalih. Zanimljivo je i to da upravo sada koristiš produkt (tačnije vipše njih) nastao iz istraživanja tih naučnika da pi pljuvao po njima, ironija zar ne? Nemoj da mu pricas da je kompjuter napravio gej naucnik, bojim da to vec ne bi podneo :-D Odahviing је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Todor i kotdun, samo da vam kazem da se borite protiv necega sto ste izmuslili. Naime ta TE koju vi pobijate, uopste ne postoji. Ja trenutno mogu da garantujem da bi 99% naucne javnosti reklo da TE nema veze sa onim sto vi zamusljate da TE jeste. Vasa misljenja nisu za postovanje jer ih izmisljate. Necete da ulozite delic svog vremena da bar upoznate "neprijatelja" nego se borite protiv necega sto ste sami isfabrikovali i izmislili nesvesni da to sa pravom stvari nema ama bas nikakve veze. Nuste vas dvojica, akoro svi kreacionisti imaju isti princip "nemam pojma sta je TE al znam da ne valja" i zato je kreacionizam trenutno zabava za mase koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. A kad bi ste samo nijansu ozbiljnije pristupili svemu, i dalje ne biste bili u pravu al bi vas ljudi makar postovali. ajde posto si samo iznjeo oosude, iznesi sad argumentaciju koaj ti ide u prilog da ja ne znam protiv cega se borim, u ranijim temama si pokazao da ne vladas uopste elementima teorije evolucije, znas samo ponavljati tudje argumente ko papagaj, daj reci nesto svoje....nemas uopste ideju kako bi odbranio mehanizam teorijevolucije koje sam ja u gornjem komentaru napao ali imas ideju da ko papagaj ponavljas suplju pricu kako mi ne znamo sta napadamo, to su bar petorica tvrdila u svakoj temi o TE, daj budi malo kreativniji i daj jedan argument... do prije koji mejsec nisi ni znao koja je uloga gena , bjezo si sa teme kad sam te pitao sta zida po organizmu koristeci gene kao sablon, a sebi dajes za pravo da sudis ko sta zna a ko sta ne zna, ajde nemoj se brukati, jel ti treba ponavljati da ne vidis nikakve promjene na organizmu osim mutacija, jel treba da ti trazim to kad si pisao da ti sad nabijam na nos? ti ces da mi sudis sta ja znam , sta ne znam, pogledaj prvo sebe Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Todor i kotdun, samo da vam kazem da se borite protiv necega sto ste izmuslili. Naime ta TE koju vi pobijate, uopste ne postoji. Ja trenutno mogu da garantujem da bi 99% naucne javnosti reklo da TE nema veze sa onim sto vi zamusljate da TE jeste. Vasa misljenja nisu za postovanje jer ih izmisljate. Necete da ulozite delic svog vremena da bar upoznate "neprijatelja" nego se borite protiv necega sto ste sami isfabrikovali i izmislili nesvesni da to sa pravom stvari nema ama bas nikakve veze. Nuste vas dvojica, akoro svi kreacionisti imaju isti princip "nemam pojma sta je TE al znam da ne valja" i zato je kreacionizam trenutno zabava za mase koju niko normalan ne uzima za ozbiljno. A kad bi ste samo nijansu ozbiljnije pristupili svemu, i dalje ne biste bili u pravu al bi vas ljudi makar postovali. Вас, теоретичара еволуције, има свакаквих: атеисти, деисти, агностици, пагани..., ко ће да вас похавата, стално нешто измишљате. Једно вам је заједничко, реторика, као што је твоја. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 ajde posto si samo iznjeo oosude, iznesi sad argumentaciju koaj ti ide u prilog da ja ne znam protiv cega se borim, u ranijim temama si pokazao da ne vladas uopste elementima teorije evolucije, znas samo ponavljati tudje argumente ko papagaj, daj reci nesto svoje....nemas uopste ideju kako bi odbranio mehanizam teorijevolucije koje sam ja u gornjem komentaru napao ali imas ideju da ko papagaj ponavljas suplju pricu kako mi ne znamo sta napadamo, to su bar petorica tvrdila u svakoj temi o TE, daj budi malo kreativniji i daj jedan argument... do prije koji mejsec nisi ni znao koja je uloga gena , bjezo si sa teme kad sam te pitao sta zida po organizmu koristeci gene kao sablon, a sebi dajes za pravo da sudis ko sta zna a ko sta ne zna, ajde nemoj se brukati, jel ti treba ponavljati da ne vidis nikakve promjene na organizmu osim mutacija, jel treba da ti trazim to kad si pisao da ti sad nabijam na nos? ti ces da mi sudis sta ja znam , sta ne znam, pogledaj prvo sebe Naravno da treba da trazis i da mi pokazes jer lazes jbg. Ja sa tobom takve razgovore nisam vodio a ti sad radis isto sto radis i sa TE, izmisljas gluposti da bi imao protiv cega da se boris. Necu ti u tome praviti drustvo dokle god obojica svima ne pruzite dokaz da ste makar nesto procitali o TE... Do tad- Cao zdravo ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Вас, теоретичара еволуције, има свакаквих: атеисти, деисти, агностици, пагани..., ко ће да вас похавата, стално нешто измишљате. Једно вам је заједничко, реторика, као што је твоја. Ne, zajednicka nam je naucna meto... Ma zaboravi, ne znas ti sta je to ;-) Vidi care, kad ja kazem TE je tacna ja za to imam toliko naucnih radova iz celog sveta zajedno sa doktoratima, publikacijama, eksperimentalnim i prakticnim potvrdama... Da ti se u glavi zavrti jer ne bi za zivota uspeo sve da proucis. Kad ti kazes TE nije tacna tvoj JEDINI argument je da "tako pise u bibliji" knjizi koja kaze da je kit riba a slepi m пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Вас, теоретичара еволуције, има свакаквих: атеисти, деисти, агностици, пагани..., ко ће да вас похавата, стално нешто измишљате. Једно вам је заједничко, реторика, као што је твоја. Ne, zajednicka nam je naucna meto... Ma zaboravi, ne znas ti sta je to ;-) Vidi care, kad ja kazem TE je tacna ja za to imam toliko naucnih radova iz celog sveta zajedno sa doktoratima, publikacijama, eksperimentalnim i prakticnim potvrdama... Da ti se u glavi zavrti jer ne bi za zivota uspeo sve da proucis. Kad ti kazes TE nije tacna tvoj JEDINI argument je da "tako pise u bibliji" knjizi koja kaze da je kit riba a slepi mis ptica... I poslevsto ljudi za vas misle da niste pod libelom :-D A najgore je sto drsko insistirate na toboz dokazima kojih toboz nema a ovamo vas jedini dokaz je neka knjiga koju su pisali ljudi koji su zadnjicu brisali kukuruzovinom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 Naravno da treba da trazis i da mi pokazes jer lazes jbg. Ja sa tobom takve razgovore nisam vodio a ti sad radis isto sto radis i sa TE, izmisljas gluposti da bi imao protiv cega da se boris. Necu ti u tome praviti drustvo dokle god obojica svima ne pruzite dokaz da ste makar nesto procitali o TE... Do tad- Cao zdravo ;-) izvinjavam ti se, pomjesao sam te sa Avocadom, on je to govorio, sad sam nasao! moja je greska, ali posto si me osudio , red bi bio da das argument makar jedan. ja ne samo da sam citao o mehanizmima TE, vec mi ona struka iz srednje skole... ajde red bi bio da kazes sta ja konkretno pripisujem TE sto u njoj nema da bi imao protiv cega da se borim, znaci napao sam sustinski mehanizam TE, niej mi jasno kako ces sad reci da tto nema veze sa TE Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука