lab_man Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Dance, Sve sto sam hteo reci je da svi ovi grehovi koje si nabrojala imaju alternativu dok je homoseksualci nemaju. ja sam njegov brat,isto kao i ti mislio sam "brat", a ne brat... :bendoff: Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јун 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Nije tacno. Sexualni poriv uopste sluzi odredjenoj nameni, tj. radjanju novog zivota, tj. novih i neponovljivih licnosti. Обично се мисли да је смисао полне љубави у одржа- вању врсте, чему она служи као средство. Ја држим да је такво схватање погрешно – не само на основу некаквих идеалних претпоставки, већ, пре свега, на основу природно-историјских чињеница. Да је размножавање живих бића могуће без полне љубави јасно је већ из саме чињенице да се оно врши и без поделе на полове. Знатан број организама, како биљног тако и животињског света, размножава се бесполним путем: деобом, пупљењем, помоћу спора, вегетативно. Истина, виши облици оба органска света се размножавају полним путем. Међутим, организми који се размножавају на овакав начин, како биљни тако, донекле, и животињски, могс се, прво, размножавати и бесполним путем (калемљење код биљака, партеногенеза код виших инсеката), а друго, ако то оставимо по страни и прихва- тимо као опште правило да се вици организми размножавају помоћу полног акта, онда морамо закључити да тај полни фактор није повезан са размножавањем уопште (оно се може вршити и без њега), већ са размножавањем виших органи- зама. Према томе, смисао полне диферснцијације (и полне љубави) никако не треба тражити у идеји живота врсте и њеног размножавања, већ само у идеји вишег организма. Лазар Нешић and Leonida је реаговао/ла на ово 2 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 "Треба опет помислити на то да се у свакоме од нас налазе две силе, које нама владају и покрећу нас и за којима идемо куда нас воде: једна је урођена, пожуда за насладама, а друга је стечена, мисао, која тежи за оним што је најбоље. Ове две моћи у нама понекад се слажу, а понекад се противе једна другој, те час преовлађује једна, а час друга. Ако нас, дакле, наша мисао разложно води оном што је најбоље, те има над нама власт, име је тој власти разборитост. Ако ли нас пожуда неразложно увлачи у насладе, и ако је у нама задобила власт, та се власт назива разврат."Платон, "Федар" Grizzly Adams, Manastir Bradaca, Макрина and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Nisam sigurna koliko je normalno da neko dozvoli sebi da mu određeni ,,autoriteti'' i ,,kalupi'' kroje način života po nekom svom viđenju. Svako bi trebao da živi onako kako želi, da voli onoga koga želi da voli, i može da voli, dokle god nikome ne smeta i nikoga ne povređuje. Eto primer: Zamisli da smo rodjeni u nekom narodu ili kulturi koja homoseksualnost glorifikuje i opravdava,mogu reci da garantujem da bi 99 posto forumasa opravdavali takam stav samo na osnovu autoriteta. To mi je jedino realno objasnjenje ovakvog stava,zbog toga sto,bar po meni,vecina argumenata za stav da je u pitanju neko objektivno zlo stoje na izuzetno klimavim nogama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leonida Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ако ли нас пожуда неразложно увлачи у насладе, и ако је у нама задобила власт, та се власт назива разврат." Vecina hetero jeste vodjena strascu i dopusteni su im seksualni odnosi,naravno ne mislim da su vecina robovi tih strasti, ali udovoljavaju svojim potrebama.Homoseksualcima kojima je priroda takva kakva jeste od rodjenja to nije dopusteno i smatra se za razvrat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Eto primer: Zamisli da smo rodjeni u nekom narodu ili kulturi koja homoseksualnost glorifikuje i opravdava,mogu reci da garantujem da bi 99 posto forumasa opravdavali takam stav samo na osnovu autoriteta. To mi je jedino realno objasnjenje ovakvog stava,zbog toga sto,bar po meni,vecina argumenata za stav da je u pitanju neko objektivno zlo stoje na izuzetno klimavim nogama. Slažem se. Ali me žalosti što je slepo praćenje autoriteta, što stvarnih, što mitskih, znak slabih ličnosti koje nisu sposobne da razviju svoje sopstvene stavove. Grizzly Adams and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Свето Писмо и Свето Предање уче да је хомосексуализам грех. Можемо ми да филозофирамо колико хоћемо, и да од горкога покушавамо да направимо сладуњаво, од таме светлост, али Реч Господња неће проћи довека. Натан, Данче*, Sasa Kolbas and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Свето Писмо и Свето Предање уче да је хомосексуализам грех. Можемо ми да филозофирамо колико хоћемо, и да од горкога покушавамо да направимо сладуњаво, од таме светлост, али Реч Господња неће проћи довека. Уче да је такво дело грех, али не да је урођени порив сам по себи грех. Не можемо тако да осудимо и бацимо под воз људе чија је једина кривица што су рођени другачији. Реч Господња је да Христос воли све људе. Без обзира какве пориве имају и како су рођени. verum est in beer and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 mislio sam "brat", a ne brat... :bendoff: Znam ja sta si ti mislio. Ovo je moj stav na osnovu svega onoga sto sam u zivotu video i procitao o ovoj temi. Isto bih ovako pisao i da je rec o bastovanstvu,stocarstvu,arhitekturi... Tako da,ako si se ponadao nesto,dzaba ti Лазар Нешић, Драшко and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Dance, Sve sto sam hteo reci je da svi ovi grehovi koje si nabrojala imaju alternativu dok je homoseksualci nemaju. Коју алтернативу имају сви грехови које сам набрајала? Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кристијан Килић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Наравно да је грех...да ли су у питању два мушкарца или две жене..потпуно је исто.И која је сврха њихових односа него задовољавање страсти..личне страсти?А од кога долази таква врста страсти??? Па то сви знамо...значи то је ГРЕХ и крај приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 @@Grizzly Adams, Помисли су такође грех када постану мисли, а још већи када се наслуђујемо њима. И ово учи Писмо и Предање такође. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Уче да је такво дело грех, али не да је урођени порив сам по себи грех. Не можемо тако да осудимо и бацимо под воз људе чија је једина кривица што су рођени другачији. Реч Господња је да Христос воли све људе. Без обзира какве пориве имају и како су рођени. AMAN LJUDI, homoseksualnost NIJE urodjena!!! Nije genetski predisponirana!!! Bar to nauka do danas nije uspela da dokaze. Фидер and Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 AMAN LJUDI, homoseksualnost NIJE urodjena!!! Nije genetski predisponirana!!! Bar to nauka do danas nije uspela da dokaze. АМАН ЉУДИ, хомосексуалност ЈЕСТЕ урођена!!! Јесте генетски предиспонирана!!! Бар то наука до данас јесте успела да докаже. Наградно питање: у чему ли је разлика између овако два написана поста? Николa, nickelpower, DankaM and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 kao sto bi bilo surovo da se od heteroseksualaca ocekuje da se suzdrzavaju To nimalo nije surovo, stavise veoma je zdravo i korisno, zove se i post izmedju ostalog, i Crkva ga toplo preporucuje svima kao divnu meru samodiscipline, "da nas djavo ne iskusa neuzdrzanjem nasim"... Данче*, Ignjatije and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука