obi-wan Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Причате у апстракцијама. Као ја некада. Naprotiv, pitanje je postavljeno odlicno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Kaže mi sveštenik iz jedne Beogradske crkve, rečima "da ne možeš ni da zamisliš" koliko ima ljudi sa takvim sklonostima u evharistijskim zajednicama po gradskim hramovima. Kaže za Beograd. Da. Uvek sam imala osecaj da je homoseksualaca (latentnih, aktivnih) mnoooogo vise u opstoj populaciji nego sto je to neko opste-uvrezeno misljenje. Ali u Crkvi? Po zakonu raspodele trebalo bi da ih je i tamo mnoooogo vise nego sto se misli, ali zaista nisam naisla ni na jednog jedinog!!! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ипак мислим да њихов број није велики,плус што су сконцентрисани у пар цркава,јер тамо већ постоји толерантно свештенство ,по том питању... Дакле,мисим да иду по препорукама своје (топле) сабраће, у храмове где их капирају,па онда то изгледа да их има... Баба је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 У Светом Писму нам се доследно говори да је хомосексуалност грех, хомосексуалност је последица одрицања и непослушности Богу. Када људи настављају да живе у греху и неверовању онда их Бог "препушта" још горем изопаченијем греху да би им показао испразност и безнадежност живота одвојеног од Бога. Бог није створио човека са хомосексуалним жељама. Јеванђеље нам каже да особа постаје хомосексуална због греха и у крајној линији због сопственог избора. Особа може бити рођена са повећаним склоностима ка хомосексуалности, као што су неки људи рођени са већом тенденцијом ка насиљу и другим гресима. али то не оправдава особу која избира да се препусти грешним жељама, ако је особа рођена са већом склоношћу ка бесу/гневу,дали јој то даје право да се препусти тим склоностима? Наравно да не! Исто важи за хомосексуалност. Међутим хомосексуалност и није "највећи могући" грех.Сваки грех је увреда пред Богом. Хомосексуалност је само једна од многих ствари која спречава особу да уђе у Царство Божије.Божије опроштење је подједнако доступно хомосексуалцу као и прељубнику, идолопоклонику,лопову итд.Господ нам такође обећава снагу за победу над грехом, укључујући хомосексуалност, и свима онима који поверују у Христа за вечно спасење. lab_man, Дијана., Sasa Kolbas and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Inace, reci da homosexualizam (kao sklonost) nije greh, isto je kao i reci - seme nije biljka. Sklonost ka grehu je seme greha, to je etos i ucenje Crkve. Homosexualizam kao sklonost ne moze da vodi nicem drugom nego grehu homosexualizma na delu. A da bismo se izlecili od bilo kog greha, bezuslovno je potrebno da krenemo od sklonosti ka tom grehu, to je takodje etos zivota po Jevandjelju. Ili kao sto kazu mudri lekari - leci se pre svega uzrok, pa tek onda posledica. Dakle, i sklonost je greh, jer uvek vodi ka grehu, ne od njega... keka, lab_man, Sasa Kolbas and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Не видиш на који начин деградира личност?? Па како је развија,у чему узраста шта рађа? Кад би смо заиста били тако толерантни према другима са другачијом природом онда би нам најнормалније било када се дете роди са три руке или ноге или сијамск близанци и све остало што се сматра деформитетом и нико не би ни помишљао да ишта ту мења или помогне том бићу да лакше живи,технички,иста је ствар са психичким аномалијама као и са физичким. Не видим, заиста. Откуд знате да неки хомосексулац није "више личност" од многих који нису хомо. Зашто би ме спречавало да постанем личност то што ми поглед привуче неки згодни момак а не супер риба? Не само да би требало да будемо толерантни=трпељиви према свима са друкчијом природом који својим поступцима никог не повређују, него и да их волимо, да "будемо отворени за другог", што рекоше људи, иначе ћемо "умрети у греху нашем", на шта нас упозори Христос. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Не само да би требало да будемо толерантни=трпељиви према свима са друкчијом природом који својим поступцима никог не повређују, него и да их волимо, да "будемо отворени за другог", што рекоше људи, иначе ћемо "умрети у греху нашем", на шта нас упозори Христос. Cek, cek, a gde to vidis da je neko ovde ma i najmanje netolerantan prema homosexualcima? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 хомосексуалност је последица одрицања и непослушности Богу Za nekoga je to posledica rodjenja... Лазар Нешић, Juanito, Панарет and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ипак мислим да њихов број није велики,плус што су сконцентрисани у пар цркава,јер тамо већ постоји толерантно свештенство ,по том питању... Дакле,мисим да иду по препорукама своје (топле) сабраће, у храмове где их капирају,па онда то изгледа да их има... Ako teze Hristu i Crkvi, to je onda dobro. Moje misljenje je da Crkva ni u kom slucaju ne treba da odbaci homoseksualce. Дијана., Manastir Bradaca and Панарет је реаговао/ла на ово 3 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Za nekoga je to posledica rodjenja... То је слепило духовно,заслепљеност од греха.. kordun је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 @@obi-wan, Изненађен сам да ти као админ не знаш шта су све људи писали овде. А мој пост је био реакција на запрепашћеност Лапис лазули предлозима да се буде толерантан према гејевима Кад би смо заиста били тако толерантни према другима са другачијом природом То су њене речи. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 То је слепило духовно,заслепљеност од греха.. Hoces reci da je mali decak od 4 godine koji se ponasa kao devojcica zaslepljen od greha? Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 nema se sta biti tolerantan prema necijoj duhovnoj bolestini, normalna licnost izlazi na kraj sa svimn bolestinama, a ne pripada mi na pamet da se solidarisem sa slabicima kod kojih su bolesni nagoni jaci od licnosti, nek rade malo na sebi, kako ste krenuli da pisete jos ce ispasti da je biti peder plemenita stvar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Ипак мислим да њихов број није велики,плус што су сконцентрисани у пар цркава,јер тамо већ постоји толерантно свештенство ,по том питању... Дакле,мисим да иду по препорукама своје (топле) сабраће, у храмове где их капирају,па онда то изгледа да их има... sada će da ispadne da postoje pravoslavne gay-friendly churches? Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Hoces reci da je mali decak od 4 godine koji se ponasa kao devojcica zaslepljen od greha? Хоћу рећи да тај исти дечак који жели да украде у радњу жваку није склон страшћу која треба да се сеће у корену?! Уосталом каже ти у Јеванђеље родитељи су ти који одговарају за своја деца пред Богом.Богоугодан живот родитеља преноси се и на дете. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука