Aquilius Cratus Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Al ste navalili, ko se igra srcima ljudi??? samo sam pitala koja je etika, sa viškom oplođenih jajnih ćelija koje im ne trebaju više. Ako pitas sta mislim da je eticno uraditi sa oplodjenim celijama koje su trenutno visak onda smatram da je zamrzavanje najbolje resenje. Ako je svaka naša moć i nemoć u Boga, i da su nam i sve ofarbane i neofarbane dlake izbrojane, zašto onda sumnjamo u namjeru Onoga koji roditeljima daje dječicu? ja ne mislim, da sam ja šta bolja što je meni dao a nekima nije, naprotiv, mislim da samo imam više razloga, da se zahvaljujem Bogu, i više posla da od njih uradim Bogougodne persone. Mislite li da je Bog neznalica, i da treba uposliti grupu stručnjaka da mute spermu u epruvetama, i da se igraju džepnoga boga? Da Bog ne zna kad kome, i kad dati dječicu? Mislis da je Bog neznalica pa treba uposliti opticare da se igraju sa staklom i sklapaju neke naocare i svasta jos ponesto i igraju se optickih bogova? Da Bog ne zna kad kome i kako dati oko bez anomalije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 4 laughing babies Za mene je ovo najlepši video na forumu 4chsmu1 smej.gif smej.gif bravo Aphex :bla: prstgore Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 јој, како тупите, уопште не размишљате, само нешто умујете што везе с везом нема. smej.gif smej.gif prstgore Al ste navalili, ko se igra srcima ljudi??? samo sam pitala koja je etika, sa viškom oplođenih jajnih ćelija koje im ne trebaju više. Ako je svaka naša moć i nemoć u Boga, i da su nam i sve ofarbane i neofarbane dlake izbrojane, zašto onda sumnjamo u namjeru Onoga koji roditeljima daje dječicu? ja ne mislim, da sam ja šta bolja što je meni dao a nekima nije, naprotiv, mislim da samo imam više razloga, da se zahvaljujem Bogu, i više posla da od njih uradim Bogougodne persone. Mislite li da je Bog neznalica, i da treba uposliti grupu stručnjaka da mute spermu u epruvetama, i da se igraju džepnoga boga? Da Bog ne zna kad kome, i kad dati dječicu? брано, што ти Бог не доноси храну птицама, него је куваш? што није направио дрвеће да расту паре, или још боље кувано месо са купусом? што је направио оштро камење да можеш да се изубијаш на њега, па ти онда дао и разне биљке и којешта да ти брже зацели рана? и не, није грех лечити се, ко зна из ког разлога не могу човек и жена да имају децу. прочитај мало ово саветовање свети Теофана Затворника, можда те пусти демон ''етике'' да одмориш. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14956.msg463594.html#msg463594 уосталом, кога брига за етику, човек је важнији од суботе, а камоли од етике. етика и није од Бога, нити се Он уклапа у наше идеје о исправности и сличним стварима. откуд ти идеја уопште да Бог није овластио докторе, тиме што је дао знање и дар да лече, да се ''играју'' са спермом и јајашцима, зар мислиш да је неком од тих ембриона дао живот који ће се бацити, кад ЗНА шта ће се десити, кад је Он тај који каже где и кад ће се живот десити? да, управо Бог зна, кад, како и коме да да дечицу и из ког пута. зашто? обрати се Њему па га питај. и ко си ти да ускратиш неком право на живот, па и право и на покушај родитеља да добију дете. ми да знамо последицу унапред, знали бисмо и да кренемо 100% сигурни или да одустанемо. пошто не знамо за Промисао Божји, тачније за исход, нема нам друге до да пробамо и да понесемо крст одговорности за оно што је до нас и што нам је дато у благодати да можемо да урадимо. да, вантелесна оплодња је благодат од Бога, јер Он учествује у њој, јер без Њега живота нема. сперма, јајашца, доктори или не, Он је тај који каже има или нема детета, оће ли се уопште родити и како, шта ће бити с њим сутра. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Dakle ili opsti sa mozgom pre smrti ili opsti sa Bogom posle inace nije svesna i ne postoji smrtna je. Šta god da je Zizjulas pisao, on nije apsolutno merilo hrišćanske istine, ali...pre će biti da si ga ti, pa i po ovome što si citirao debelo pogrešno shvatio. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 4 laughing babies Za mene je ovo najlepši video na forumu 0110_hahaha leteti facenew22222222 smej.gif bravo Aphex prstgore 4chsmu1 0110_hahaha 0110_hahaha Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Upravo sad, kuvam hranu za dječicu koju je Bog blagoslovio i dao, nije je gotovu dao, kao pticama, nego me je naučio ribariti da je ipak znam pripremiti i sa blagoslovom zaraditi. Bog sve daje, i pticama i meni i Vama, i ostalim na sajtu i van sajta i u džamahiriji i parizu svuda. Pročotat ću čim stignem, sv. teofana zatvornika, zanima me. Možda sam krivo poimenovala nazivajući bacanje oplođenih jajnih ćeilja etičkim problemom, ma to je problem veći i od etike i veći od subote., ako znamo da je čovjek od začeća čovjek. Nikome, ja dragi brate ne uskraćujem ni pravo na roditeljstvo niti bilo kakvo drugo pravo, nisam ja adolf, niti imam takva ovlaštenja, niti bi to uradila. samo smo debatirali o vantjelesnoj oplodnji, ništa više. I otkud vam to da Bog, odlučuje šta će biti sa dječicom??? gde je tu slobodna volja Bogom dana, kad bi Predobri , Premudri, odlučivao nebi bilo jednog abortusa na ovoj nesretnoj zemlji, ali mi grešni odlučujemo. Zloupotrebljavamo slobodu danu nam od Boga, ja vas sad pozdravljam, dragi moji, dužnost zove, možete vi i bez mene. lijep pozdrav i laku noć, srbijo,ma gde bila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 уосталом, кога брига за етику, човек је важнији од суботе, а камоли од етике. етика и није од Бога, нити се Он уклапа у наше идеје о исправности и сличним стварима. откуд ти идеја уопште да Бог није овластио докторе, тиме што је дао знање и дар да лече, да се ''играју'' са спермом и јајашцима, зар мислиш да је неком од тих ембриона дао живот који ће се бацити, кад ЗНА шта ће се десити, кад је Он тај који каже где и кад ће се живот десити? да, управо Бог зна, кад, како и коме да да дечицу и из ког пута. зашто? обрати се Њему па га питај. Auh... facenew22222222 Pored ovakvih pravoslavaca, vama ateisti i ne trebaju. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Upravo sad, kuvam hranu za dječicu koju je Bog blagoslovio i dao, nije je gotovu dao, kao pticama, nego me je naučio ribariti da je ipak znam pripremiti i sa blagoslovom zaraditi. Bog sve daje, i pticama i meni i Vama, i ostalim na sajtu i van sajta i u džamahiriji i parizu svuda. Pročotat ću čim stignem, sv. teofana zatvornika, zanima me. Možda sam krivo poimenovala nazivajući bacanje oplođenih jajnih ćeilja etičkim problemom, ma to je problem veći i od etike i veći od subote., ako znamo da je čovjek od začeća čovjek. Nikome, ja dragi brate ne uskraćujem ni pravo na roditeljstvo niti bilo kakvo drugo pravo, nisam ja adolf, niti imam takva ovlaštenja, niti bi to uradila. samo smo debatirali o vantjelesnoj oplodnji, ništa više. I otkud vam to da Bog, odlučuje šta će biti sa dječicom??? gde je tu slobodna volja Bogom dana, kad bi Predobri , Premudri, odlučivao nebi bilo jednog abortusa na ovoj nesretnoj zemlji, ali mi grešni odlučujemo. Zloupotrebljavamo slobodu danu nam od Boga, ja vas sad pozdravljam, dragi moji, dužnost zove, možete vi i bez mene. lijep pozdrav i laku noć, srbijo,ma gde bila. шта ли би рекла кад би схватила да Бог да живот, иако ће бити абортиран facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 sad sam pročitala, pa sv. teofan zatvornik priča o lečenju općenito, u njegovo vreme vantjelesne oplodnje nije ni bilo da bi je mogao komentirati. vi to širite igru, jedno je lečenje od steriliteta a drugo, mućkanje eprvetom i na kraju i kloniranje. znači i kloniranje bi trebalo biti prihvatljiv proces. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 уосталом, кога брига за етику, човек је важнији од суботе, а камоли од етике. етика и није од Бога, нити се Он уклапа у наше идеје о исправности и сличним стварима. откуд ти идеја уопште да Бог није овластио докторе, тиме што је дао знање и дар да лече, да се ''играју'' са спермом и јајашцима, зар мислиш да је неком од тих ембриона дао живот који ће се бацити, кад ЗНА шта ће се десити, кад је Он тај који каже где и кад ће се живот десити? да, управо Бог зна, кад, како и коме да да дечицу и из ког пута. зашто? обрати се Њему па га питај. Auh... prstgore Pored ovakvih pravoslavaca, vama ateisti i ne trebaju. facenew22222222 smej.gif 4chsmu1 0110_hahaha 0110_hahahaна које си ти гране спао 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Naravno da da , život, kao što je dao i vama i meni, i dao nam i povjerenje da ga provedemo, u punom smislu vjerujući i delajući. dao nam je puno povjerenje, a na nama je dali ćemo opravdati to povjernje. Ej, pun sajt popova, koji puno više znaju o tome, ja vako neuka, da pričam nije fer. nek oni kažu šta su naučili, ja sa narodskim izrazima, baš i ne mogu parirati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 sad sam pročitala, pa sv. teofan zatvornik priča o lečenju općenito, u njegovo vreme vantjelesne oplodnje nije ni bilo da bi je mogao komentirati. vi to širite igru, jedno je lečenje od steriliteta a drugo, mućkanje eprvetom i na kraju i kloniranje. znači i kloniranje bi trebalo biti prihvatljiv proces. Nee! Koliniranje nema nikakve veze sa vestackom oplodnjom. Клонирање је процес прављења идентичне копије. У биологији, процедура репродуковања организма на основу нуклеуса једне ћелије, који резултира организмом са истим генетичким саставом као и давалац гена. Док се клонирање животиња сматра важним ради очувања ретких врста, клонирање људи се сматра високо неморалним и законом је забрањено у развијеним друштвима. Последњих година у неким земљама се признаје могућност клонирања само појединачних органа у медицинске сврхе. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%9A%D0%B5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 sad sam pročitala, pa sv. teofan zatvornik priča o lečenju općenito, u njegovo vreme vantjelesne oplodnje nije ni bilo da bi je mogao komentirati. vi to širite igru, jedno je lečenje od steriliteta a drugo, mućkanje eprvetom i na kraju i kloniranje. znači i kloniranje bi trebalo biti prihvatljiv proces. не видим зашто не? па не можеш да клонираш душу и личност, пошто тело можеш, а ја не бих имао ништа против да ми исклонирају неки орган да ми омогући такву благодат да поживим дуже и дочекам неког унука или тако нешто. човек може само донекле да живи, као и што трансплантација донекле помаже и успева. уосталом, Бог опет даје живот клону, па не видим ту никакав проблем. сасвим је друго ако направиш војску испраних мозгова или клонираш неке животиње зарад ратовања. такве ствари не да нису етичне, него су богохулне. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Dakle ili opsti sa mozgom pre smrti ili opsti sa Bogom posle inace nije svesna i ne postoji smrtna je. Šta god da je Zizjulas pisao, on nije apsolutno merilo hrišćanske istine, ali...pre će biti da si ga ti, pa i po ovome što si citirao debelo pogrešno shvatio. Vidis kako si krajnje kukavicki i podmuklo isekao najmanje vazan detalj iz mog posta o ono sustinko si potpuno ignorisao. Pitao sam na onoj temi o besmrtnosti duse "sta mislite zasto Zizjulas insistira na smrnosti duse?" jer je i sam naglasio da ne mozemo ignorisati cinjenica neuronauka. On tvrdi kao i ja da posle smrti dusa jeste svesna ali samo zato sto tu mogucnsot svesti crpi iz opstenja sa Bogom mimo kojeg ne bi bila svesna. Dakle ili opsti sa mozgom pre smrti ili opsti sa Bogom posle inace nije svesna i ne postoji smrtna je. E sad ovi tradicionalisti bi lako mogli reci ma Zizjulas je jeretik on krivi otacko ucenje jer je otacko ucenje o dusi sasvim drugacije. To jeste ali to ucenje ne moze biti istinito ako govorimo o ljudima koje srecemo na ulici svaki dan koje na kraju krajeva Crkva i poziva na spasenje. Sta ces egzakntne empirijske nauke su neumoljive nema tumacenja, nema nagadjanja nema mog i tvog vidjenja nego ono sto ustanove je ponovljivo i proverljivo 1001 put. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11691.msg472078.html#msg472078 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 A ovo što vi napisaste o kloniranju nije bogohulno?? dobro reče, brat rimokatolik, ne treba nam ateista, sami sebi smo dovoljni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука