Aquilius Cratus Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Оплођена јајна ћелија, не ћелија као таква ... O tome i pricam. А то што их убијамо, говори пре о томе да нам фали (не мозак! него..), онај аргумент којим правдамо ВТО..а то је стара добра Љубав..без поговорна...дакле без контекста! Просто Љубав... Sama priroda ih ubija cc 220 miliona takvih oplodjenih jajnih celija godisnje zavrsi u kanalizaciji. Izgled nas priroda sije po abortusima samo tako. greengrin Остаје нам ..док не ''откријемо'' (изумимо) ''личнос'мер'' да верујемо или не верујемо ,.. да је човек личност од почетка ... дакле од зачећа..да верујемо сами по нахођењу или да не верујемо по нахођењу такође... Да верујемо по неком светом оцу, укључујући и св.Максима исповедника, по неком владики, па био то и пергамски Митрополит (ево ни име му нећу поменути ) , владика Атанасије или митрополит Месогеје и Лавреотике г.Хаџиниколау ..Николај наравно.. Licnosmer vec postoji. Tamo gde nema misli nem licnosti. Osim ako tvrdis da cc 150 celija moze da generise i jednu pomisao. .. Или је ''веровање'' непотребно.. де-моде, назадно и неодговарајуће времену .. Важне су чињенице и проценти... Naravno. Zasto verovati u nesto sto je proverljivo i moze postati predmet znanja. Љубав се пре свега не уклапа у ту шему..нема %, нема количине.. једноставно је нема или има... или је и она, пуста, фикција.. или уствари незнамошта је Љубав...увек са великим Љ Procente nisam ni spomenuo nego vrstu/namenu. А Љубав ...и некакав контекст Љубави...Вољење и контекст.. то је, прике, економија, пијаца више, да не кажем зеленаштво,.. него некаква теолоЂија.. Kaj pricas??? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> ..volim moju Adidas majicu.. ..volim svog komsiju.. ..volim lazanje.. ..volim da plivam... ..volim svoju majku.. ..volim svog psa i papagaja.. ..volim da pecam.. ..volim svoju devojku.. .. volim da radim u basti.. SVE je pitanje konkteksta prike a ne samo voljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Sama priroda ih ubija cc 220 miliona takvih oplodjenih jajnih celija godisnje zavrsi u kanalizaciji. Izgled nas priroda sije po abortusima samo tako. Па зар није човек, баш такво узвишено биће, пре свега што је призван да ту природу надиђе .. А код абортуса..кад смо већ.. више пута сам понављао да има јако пуно момената где се абортус намеће као оправдан... говорећи о томе мислим пре свега на потпуно нормално зачеће и трудноћу и да не понављам... а поДАсећања ради, бум те потсетил пак цитатем ...Тасиним... ''...И као што већ у корену имамо дрво, као што у чокоту имамо већ лозу и вино, као што у заметку имамо већ дете. Сад расправљају да ли је, рецимо, дете, кад је дете човек, кад је личност, кад може да га избаци из утробе а да не буде убиство детета. Од момента кад је зачеће. Све сад друго је даље логицизирање, рационализирање...'' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 SVE je pitanje konkteksta prike a ne samo voljenje. Мислиш као ''волим да мрзим''... , ''волим да не волим'' и сл. .. Неки ЧАК (али није Норис), и ''воде'' љубав... Ма моШ' се опонират, манипулират и кокетират с' намером да се каже све у контексту оправдања сопственог става или гледишта .. али рекох небројено пута.. То се претвара у идеологију.. па кад дође до самоисцрпљења иде у бесмисао.. и поред све интелигенције (интелигентничости пре..) делује ипак ауто деструктивно на исту.. Претварајући тако науку у ''научњаштво'' а Веру у религију, од које(религије) тешко да има нешто бљутавије и више оптерећујуће за човека(у контексту губљења слободе и Љубави наравно, мећу којима верујем, чак и ти(шалим се), стављаш знак ''једнако''... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Утисак је, да је присутна изражена поларизација по питању вештачке ВАНТЕЛЕСНЕ оплодње... е што волим ове падобранце који дођу да ми препричају 30 страна greengrin 4chsmu1 имаш ли ти нешто смислено да додаш, поготово, ако сам добро скапирао, да си доктор неке врсте, или тако нешто? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 погрешна тема greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Pored ovakvih pravoslavaca, vama ateisti i ne trebaju. Давидова and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Pored ovakvih pravoslavaca, vama ateisti i ne trebaju. Pored ovakvih katolika, ateisti ispunise Zakon napisan u srcu. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=11691.msg472900#msg472900 date=1309271281] е што волим ове падобранце који дођу да ми препричају 30 страна facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 имаш ли ти нешто смислено да додаш, поготово, ако сам добро скапирао, да си доктор неке врсте, или тако нешто? 4chsmu1 Xa,xa... 1000000001010 ''Падобранац'' није знао да је дошао ТЕБИ.. :cheesy2:А ако је ово твој форум онда је то требало негде назначити па да ђеца и војници плаћају упола цене... А кад смо код смисленог овај твој пост је право освежење.. smej.gifОдавно није написано ништа тако квалитетно и дубоко... Тема је отишла на неке стране на које нема потребе да иде .. smej.gif smej.gif klapklap Надам се ekstra да си провалио greengrin СМИСЛЕНОСТ и улогу ових greengrin greengrinзелених greengrin greengrin .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 е што си увредљив беспотребно fmqmtx fmqmtx мрзи ме да ти одговарам на пецкања, него јел јеси доктор, биолог ... штагод ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Па зар није човек, баш такво узвишено биће, пре свега што је призван да ту природу надиђе .. Jesi siguran da je ovo argument koji ide u korist onima koji na bilo koji nacin sumnjaju u upravdanost VTO? Jer bas zato i jesmo medju ostalom za VTO sto trebamo raditi na tome da prevazidjemo limite pale prirode a neplodnost je jedna od istih. A to VTO je jedan od trenutnih resenja. А код абортуса..кад смо већ.. више пута сам понављао да има јако пуно момената где се абортус намеће као оправдан... говорећи о томе мислим пре свега на потпуно нормално зачеће и трудноћу и да не понављам... To je ok. а поДАсећања ради, бум те потсетил пак цитатем ...Тасиним... ''...И као што већ у корену имамо дрво, као што у чокоту имамо већ лозу и вино, као што у заметку имамо већ дете. Сад расправљају да ли је, рецимо, дете, кад је дете човек, кад је личност, кад може да га избаци из утробе а да не буде убиство детета. Од момента кад је зачеће. Све сад друго је даље логицизирање, рационализирање...'' Prosto covek ne zna da li da se smeje ili da place na ovakve konstrukcije. Zamisli da odes u neku gradjevisnku firmu i kazes hocu kucu na toj i toj parceli. Da bude takva i takva sve u detalje im opises kakvu zelis. I dodju oni za mesec dva kazu gotova ti kuca i daju ti ovo I ti kazes sasvim normalno cekajte ljudi ovo nije ni k od kuce kad ni jedan integralni deo iste ne postoji nego je ovo samo nacrt plan za pravljenje istih. I onda ti oni odvale "Eee moj prijatelju isto kao sto u semenu vec imamo drvo isto kao sto je covek licnost od samog zaceca tako ti je i ova artija kuca cim smo je isplanirali. Sve drugo ti je logiciziranje, racionaliziranje.." E sad razmisli jel bi nakon takvog "odgovora" te barabe tuzio kako i dolikuje svim hohstaplerima ili bi rekao sebi "uuu sta je meni sve promaklo od silnog logiziciranja pa ovo je stvarno vec kuca. Uuu sto je dobra ima i Djakuzi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Мислиш као ''волим да мрзим''... , ''волим да не волим'' и сл. facenew22222222 .. Неки ЧАК (али није Норис), и ''воде'' љубав... Ili tako ali sustina je da sve zavisi od konteksta. Ма моШ' се опонират, манипулират и кокетират с' намером да се каже све у контексту оправдања сопственог става или гледишта .. али рекох небројено пута.. То се претвара у идеологију.. па кад дође до самоисцрпљења иде у бесмисао.. и поред све интелигенције (интелигентничости пре..) делује ипак ауто деструктивно на исту.. Претварајући тако науку у ''научњаштво'' а Веру у религију, од које(религије) тешко да има нешто бљутавије и више оптерећујуће за човека(у контексту губљења слободе и Љубави наравно, мећу којима верујем, чак и ти(шалим се), стављаш знак ''једнако''... U prevodu bas tebe briga sta je istinito a sta lazno sta stvarno a sta nestvarno ti ces biti ubedjen da je stvarnost takva kakvom si je zamislio a ostalo je "besmisleno umovanje"??? Ako je za tebe razlucivanje istinitog od neistinitog i stvarnog od nestvarnog ideologija so be it. Stojim iz te "ideologije". Samo ne znam sta tvoje fanaticno opiranje mojoj metodlogiji cini "neideologijom". Jos nisam uvideo nista cime bi napravio takvu distinkciju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 E sad razmisli jel bi nakon takvog "odgovora" te barabe tuzio kako i dolikuje svim hohstaplerima ili bi rekao sebi "uuu sta je meni sve promaklo od silnog logiziciranja pa ovo je stvarno vec kuca. Uuu sto je dobra ima i Djakuzi." Od početka diskusije sam jedan drugi problem pominjala u vezi VTO (da li i u kolikoj meri ugrožava zdravlje žene) jer mi je ova nedoumica oko viška embriona više teološka stvar pa prepuštam teolozima da o tome zauzmu stav, ali tvoji argumenti baš ne opravdavaju ono za šta se zalažeš. Bez uvrede, samo moram da prokomentarišem primer koji si naveo. Dakle, angažuješ firmu i oni dobiju projekat i krenu sa gradnjom, a onda dođu neki fini tipovi i sve to sruše. Ti se žališ i protestvuješ, a oni kažu pa šta se toliko buniš, nije to kuća već samo započeta gradnja. Eto, može i ovako da se gleda. Što se tiče onog argumenta da priroda sama ubija embrione, pa nekako priroda ima na to pravo, ona i ljude ubija i niko je ne poziva na odgovornost zbog toga. Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu tj. što je dozvoljeno prirodi nije i čoveku. Popravi argumentaciju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 28, 2011 Пријави Подели Написано Јун 28, 2011 Od početka diskusije sam jedan drugi problem pominjala u vezi VTO (da li i u kolikoj meri ugrožava zdravlje žene) jer mi je ova nedoumica oko viška embriona više teološka stvar pa prepuštam teolozima da o tome zauzmu stav, ali tvoji argumenti baš ne opravdavaju ono za šta se zalažeš. Super samo sto takve "probleme" imas u svim ostalim podoblastima medicine tako da je to prilicno jalova patetika. Bez uvrede, samo moram da prokomentarišem primer koji si naveo. Dakle, angažuješ firmu i oni dobiju projekat i krenu sa gradnjom, a onda dođu neki fini tipovi i sve to sruše. Ti se žališ i protestvuješ, a oni kažu pa šta se toliko buniš, nije to kuća već samo započeta gradnja. Eto, može i ovako da se gleda. -Da nisam imao nesrecu da citam tvoje postove ranije najverovatnije da bi se uvredio na ovako bezobraznu i pokvarenu zamenu teza popularno zvanom pravljenje coveka od slame. Ali posto znam da je to pored ad hominema jedan od tvojih specijalnih sredstava u forumskoj komunikaciji samo mogu da potvrdim moj raniji stav kakvog su profila ljudi koji su protiv VTO mahom. Ovo uopste nije ni blizu primera koji sam ja dao. Evo moje price jos jedanput Zamisli da odes u neku gradjevisnku firmu i kazes hocu kucu na toj i toj parceli. Da bude takva i takva sve u detalje im opises kakvu zelis. I dodju oni za mesec dva kazu gotova ti kuca i daju ti ovo http://www.hunterhomesnh.com/images/showcase/1/blueprint_floorplan.jpg I ti kazes sasvim normalno cekajte ljudi ovo nije ni k od kuce kad ni jedan integralni deo iste ne postoji nego je ovo samo nacrt plan za pravljenje istih. I onda ti oni odvale "Eee moj prijatelju isto kao sto u semenu vec imamo drvo isto kao sto je covek licnost od samog zaceca tako ti je i ova artija kuca cim smo je isplanirali. Sve drugo ti je logiciziranje, racionaliziranje.." E sad razmisli jel bi nakon takvog "odgovora" te barabe tuzio kako i dolikuje svim hohstaplerima ili bi rekao sebi "uuu sta je meni sve promaklo od silnog logiziciranja pa ovo je stvarno vec kuca. Uuu sto je dobra ima i Djakuzi." Dakle nista nije izgradjeno niti jedan deo temelja postavljen nego je samo ponudjen nacrt/mapa projekat kao da je to vec gotova kuca. Zato sto vladika to kaze autohtoni genom=covek. Sto je potpuno sumanuto i van bilo cega stvarnog isto kao sto je potpuno sumanuto da je nacrt/projekta na papiru kuce=kuca. Tako da NE! NE MOZE tako da se gleda primer koji sam ja dao. A jos manje moze da prodje ovakvo bezobrazno strawmanovanje koje ti vecito radis. Što se tiče onog argumenta da priroda sama ubija embrione, pa nekako priroda ima na to pravo, ona i ljude ubija i niko je ne poziva na odgovornost zbog toga. Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu tj. što je dozvoljeno prirodi nije i čoveku. Popravi argumentaciju. Veoma je glupo govoriti o pravu stihije odnosno bilo cega sto nema svest i mogucnost makar prividnog odlucivanja. I nije rec o pravu nego o tezini tog "abortusa"(tehnicki jeste svaki prekid trudnoce) i onog u kasnijim stadijumima. Nisu i nemogu biti ni slicni a kamoli isti.Nije dobar ni jedan ali da se cak i porede nije moguce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Na jednu potpuno smirenu poruku u kojoj sam iznela samo pogled iz drugog ugla ti odgovaraš uvredama. Tužno. Nema svrhe razgovarati, ako ti svako iole drugačije mišljenje doživljavaš kao napad i braniš se na ovakav način. Bdv, ako se radi o embrionu, onda je već nešto izgrađeno i ne može se govoriti o projektu na papiru. Što se tiče tvoje opaske da ja imam isti "problem" u svim oblastima medicine, recimo da ne smatram da su medicinska dostignuća današnjice konačna, savršena i da je nepotrebno preispitivati ih. Postoji razlika između primene metode koja je štetna po organizam, ali bez nje bi pacijent sigurno umro još brže (hemioterapija kod kancera) i primene hormonskih terapija kod VTO i delovanja istih na organizam zdravih žena. VTO nije lečenje i nisam protiv već ukazujem na problem medicinske etike koja je u ovom slučaju na staklenim nogama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука