Jump to content

Sveta Blažena Ksenija Petrogradska

Оцени ову тему

Препоручена порука

Proslih godina, moja majka je pocela polako gubiti zdravlje...U prvi mah nista cudno, ali vremenom, sve vise i vise nastajase problemi, a ni jedan doktor da da dijagnozu...Tesko bi ustajala ujutru, nekada bi prespavala vecinu dana, a do juce je bila zena koja bi u 5 ujutru ustala, a kasno odlazila po san...I tako od jedne, dodje i druga, treca godina, ako ne i 4 - 5. 3 minimum...Od zene koja je bila vedra, postala je zena koja place, koja ne moze da ustane iz kreveta, a uz to i kada ide, vuce noge...Lekari bi je upucivali u banje, na fizikalnu terapiju...a nema doktora kod koga nije isla, davala novac, trazila nadu...Negde u maju ove, 2016., 1.put saznam za Sv KSENIJU. Ja se odmah odlucim da citam akatist. Bilo mi je toliko tesko da sam cesto plakala i trazila njenu milost. Pored majcine bolesti, i cela nasa porodica je nekako venula...Izgledali smo kao uspavana bica, koja ne mogu sa mesta da se pomere i pored napora...I tako ja zapoceh. Svaki dan - akatist. Posle 40 dana sam prestala a mozda nepunih mesec dana od toga sam igrom Bozje milosti naisla na doktorku u 2.kraju. U osnovi njenog imena i prezimena su Vera i Radost. Otisle smo majka i ja kod nje. Mama nije mogla na krevet da legne, a da je ja ne pridrzim...Ruke ukocene, noge kao tudje...Analize krvi i onda terapija...i tako sedam dana, pa jos sedam, onda mesec dana, par meseci, sve bolje i bolje...Tu smo...Na boljem putu. Mama se raduje, hoda bez problema, cak gleda i neke svoje omiljene serije, sto godinama nije. Stalno se krsti i zahvaljuje Bogu, Sv Kseniji i svim svecima. Lekovi su tu, moraju se piti stalno, ali tegoba nema, zivot se nastavlja a BOG KROZ SVOJE SVETE POMAZE NA SVAKOM KORAKU. SLAVA JOJ I VECNO HVALA.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
On 3/1/2017 at 16:14, NadaILjubav рече

Da li ovde ima nekoga iz Krusevca, da ostavi imena kada se cita akatist SV Kseniji?

Ima, na ovoj temi, Anton Perak, cini mi se, pisi njemu...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 2 months later...

Otkrila sam ovu divnu svetiteljku, nabavila akatist i ikonu i htela bih da joj citam akatist, ali imam izvesne nedoumice. Da li je tacno da je potreban blagoslov svestenika za citanje akatista i da li vi citate jos neke molitve osim akatista? U mom gradu gde se cita akatist Svetom Nektariju Eginskom, ne citaju se nikakve druge molitve, pa mi to nije jasno.:citac:

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Nektarija* рече

Da li je tacno da je potreban blagoslov svestenika za citanje akatista i da li vi citate jos neke molitve osim akatista?

naprotiv, cak se preporucuje citanje akatista, psaltira i drugih molitvi iz molitvenika...

inace, sto se tice sv Ksenije, ona je predivna svetiteljka i stvarno pomaze u raznim porodicnim problemima....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Nektarija* рече

Otkrila sam ovu divnu svetiteljku, nabavila akatist i ikonu i htela bih da joj citam akatist, ali imam izvesne nedoumice. Da li je tacno da je potreban blagoslov svestenika za citanje akatista i da li vi citate jos neke molitve osim akatista? U mom gradu gde se cita akatist Svetom Nektariju Eginskom, ne citaju se nikakve druge molitve, pa mi to nije jasno.:citac:

У склопу акатиста, тј. после акатиста постоје две молитве светом Нектарију. А код куће можеш слободно, а  и препоручљиво је,  као што рече и Џеси, да се читају акатисти...

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Hvala vam na odovorima.:)

AnaLaz znam ja da na kraju akatista Svetom Nektariju postoje dve molitve, citam ih svako jutro i vece, nego sam citala da se pre citanja akatista trebaju procitati jos neke molitve, kao i posle. Videla sam da je potrebno procitati Oce nas, Psalm 50, Simbol vere i jos neke, pa me to buni. Ja sam ranije citala neke akatiste, ali bez tih molitvi.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Nektarija, srecno sa citanjem akatista. Sv Ksenija je pomogla mojoj majci da nadje lekara i ozdravi...Sto se mene tice, svaki dan citam akatist...nadam se da ce mi pomoci a pomoc mi je mnogo potrebna...

U svakom slucaju, citaj slobodno molitve. Ja ih bar citam. 

Подели на овим сајтовима

Samo da dodam da ni ja ne znam da l je obavezno citati molitve pre akatista...Ja citam Oce nas, Isusovu molitvu, Bogorodice djevo, Molitvu za upokojene, alii sve to po sopstvenom nahodjenju, a ne znam da li je ispravno, mada mislim da nije greska.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pre par dana...Otisla sam do crkve da kupim ikonicu sv Ksenije. Pitam da li imaju...Zena mi govori da ima, ali manju ikonicu...U redu je, odgovara mi. Radujem se. Mnogo mi je drago...Uzimam kesu sa ikonom i sedam na klupu u crkvenom dvoristu. Sva sam nekako ustreptala...Otvaram kesu da vidim ikonu i ... sveta Matrona...Meni milo, al opet...hocu ikonu sv Ksenije. Vratila sam se i rekla da su pogresili...Vratili su mi novac, a ikonu sv Ksenije...nemaju...

Razmisljam sada da l sam trebala ikonicu ipak da uzmem...Mene bas neka milina obuzela, ali razimsljam - pre svega mi ikona sv Ksenije treba...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...