Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Од лица Твога суд ће мој изићи."  Сусрет са Богом лице у лице, онолико колико можемо, показаће нам ко смо. Без речи, без објашњења, не из уста, само од лица.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Griso Griso, previse potenciras pakao i mucenje, premalo ljubav i milost Boziju  0409_feel.

Cemu taj strah i plasenje paklom...to vise deluje kao srednjovekovni Rimokatolicizam nego Pravoslavlje  :10500:

Подели на овим сајтовима

Griso Griso, previse potenciras pakao i mucenje, premalo ljubav i milost Boziju  0205_whistling.

Cemu taj strah i plasenje paklom...to vise deluje kao srednjovekovni Rimokatolicizam nego Pravoslavlje  :bla:

facenew22222222 Класичан пример човека који је оптерећен теоријом завере на пример или мисли да га неко јури стално,у страху неком.  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ево га Григорије на радију!

Бринем се за нашег Гришу озбиљно  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Griso Griso, previse potenciras pakao i mucenje, premalo ljubav i milost Boziju  4chsmu1.

Cemu taj strah i plasenje paklom...to vise deluje kao srednjovekovni Rimokatolicizam nego Pravoslavlje  4chsmu1

4chsmu1 Класичан пример човека који је оптерећен теоријом завере на пример или мисли да га неко јури стално,у страху неком.  4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1

Бринем се за нашег Гришу озбиљно  4chsmu1

Vizija pepodonog Grigorija nije teorija zavere vec jedan tekst za koji se postavlja pitanje da li je

i koliko autentican

Подели на овим сајтовима

Griso Griso, previse potenciras pakao i mucenje, premalo ljubav i milost Boziju  4chsmu1.

Cemu taj strah i plasenje paklom...to vise deluje kao srednjovekovni Rimokatolicizam nego Pravoslavlje  4chsmu1

4chsmu1 Класичан пример човека који је оптерећен теоријом завере на пример или мисли да га неко јури стално,у страху неком.  4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1

Бринем се за нашег Гришу озбиљно  4chsmu1

Vizija pepodonog Grigorija nije teorija zavere vec jedan tekst za koji se postavlja pitanje da li je

i koliko autentican

Nije problem vizija prepodobnog Grigorija, vec tvoje potenciranje pakla i mucenja. Zaista, Griso, o'ladi malo, brinemo se za tebe  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Stvarno Grigorije,otkud tolika fascinantnost ovakvom pretstavom pakla?Preterani strah od pakla oduzima mir čoveku,naprosto,čini mi se kao da postaje "rob" same te pretstave pakla,Opusti se malo,treba se sećati smrti i potsećati na pakao,ali ne u ovoj i ovakvoj meri.Živni malo  4chsmu1 4chsmu1

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ovdje sam ja postavio jedan multimedijalni post posvećen Posljednjem Sudu, tamo je video s koralom "Dies Irae" gdje se o tom Strašnom sudu pjeva a tamo je i zanimljiva grafička 3D vizija, predstava Posljednjeg Suda jednog američkog savremenog slikara Kurta Wennera. Tko to nije vidio može vidjeti sada, može to biti zanimljiv multimedijalni prilog, kao dopuna teme.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10432.msg508483.html#msg508483

Подели на овим сајтовима

Stvarno Grigorije,otkud tolika fascinantnost ovakvom pretstavom pakla?Preterani strah od pakla oduzima mir čoveku,naprosto,čini mi se kao da postaje "rob" same te pretstave pakla,Opusti se malo,treba se sećati smrti i potsećati na pakao,ali ne u ovoj i ovakvoj meri.Živni malo  :drugarstvo: 319.gif

Zato sto je vecina Svetitelja, Svetih otaca imala ovakvu predstavu pakla. Mnogi svetitelji su duhom

bili prisutni u adu i to je na njih ostavilo takav utisak da su neki proveli godine cuteci

Подели на овим сајтовима

Da ali ti mladji uzrasti mogu da se susretnu sa sumporom przenjem tako da je potrebno dati odredjena

objasnjenja. Drugo to je pitanje istine da ce pored muka dusevnih postojati i telesne sta da radimo

Брате ти и даље тераш ту причу о САВРШЕНОМ и СВЕМОГУЋЕМ и Богу који је ЉУБАВ а који истовремено нас ОГРАНИЧЕНА бића која је Сам створио, онако како је желео и за нас уредио време и простор како је најбоље могуће, баца у огањ и сумпор и телесно нас мучи?  :drugarstvo: Бог планира да физички мучи неког ватром и огњем ? Размисли, размисли. 319.gif

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Морам признати да сам први пут чуо овде за тог црва...ал добро, човек се учи док је жив 0231_newspaper

Мислим да неће бити сумпорних или било  каквих језера са тим неким киселинама  и астрономским тепературама и анђели неће чекати миг Бога и бацати људе да се купају у киселини, АЛИ капирам да су овакве апокалиптично драматично акционе садржине ипак јако корисне за људе који не могу да схвате одмах све као нпр да Бог не мрзи, да Бог није бесан, да анђели нису моћни џелати Божији,љути и спремни на крвопролиће, да Христос не жели да  Га се ми бојимо, већ да седимо с десне стране Бога Оца, јер смо синови Божији...али као што рекох, не мож ти неком ко је дубоко пао да причаш овако, већ му мораш дати мало по апокалиптици, не Страшном,већ Стравичном суду и тако то,а тај неко ће ако остане с Богом убрзо укапирати да га Бог заправо воли и не чека га на зицер да га спали вечним мукама у сумпору. То се најбоље схвата на Литургији,наравно.

А што се мог појма о паклу тиче, мислим да ће заправо то бити вечна богоостављеност, ако се нађем тамо, бићу вечно сам, и то ће бити пакао за мене,јер ме је Бог створио да будем односно биће, које бива препознато као човек од Бога самог и других људи,а у паклу ме више нико не препознаје, нема ко да ме препозна, од свих си остављен у вечности, сам са собом, у дисхармонији тела које цело време и у паклу тежи ка Богу и личности која је промашила и повела природу,тј тело погрешним путем богоодступништва,а није то на време исправила док су тело и душа били заједно...Вала, много зезнута ситуација...а рај,тј Царство небеско које долази је пак супротно, док си био на земљи,препознавао си Божију љубав и узвраћао си Му колико год си могао, личност се трудила да не заблуди и да одаје поштовање телу као Храму Духа Светога, чувала тело од греха и сједињавала се заједно са телом са Христом на Литургији и то је то-савршена хармонија тела и душе у Телу Христовом-царство небеско- биваш препознат од Бога и осталих житеља Царства као комплетан човек, материјалан,опипљив, преображене и бесмртне природе

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

Da ali ti mladji uzrasti mogu da se susretnu sa sumporom przenjem tako da je potrebno dati odredjena

objasnjenja. Drugo to je pitanje istine da ce pored muka dusevnih postojati i telesne sta da radimo

Брате ти и даље тераш ту причу о САВРШЕНОМ и СВЕМОГУЋЕМ и Богу који је ЉУБАВ а који истовремено нас ОГРАНИЧЕНА бића која је Сам створио, онако како је желео и за нас уредио време и простор како је најбоље могуће, баца у огањ и сумпор и телесно нас мучи?  idea Бог планира да физички мучи неког ватром и огњем ? Размисли, размисли. idea

A svi oni koji se poklone zveri i ikoni njezinoj i primaju njen zig na celo ili ruku pice i sami od vina

gneva bozijega, i bice muceni ognjem i sumporom[tt][/tt] pred svetim angelima i jagnjetom. Jer ovo za tebe

metafora

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

После Страшног Суда, неки људи ће да оду у пакао, у вјечне муке. Како Бог може да гледа како се људи муче, зар Му не би било жао, јер Он је нас створио из љубави, и страдао за нас? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...