Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Prosto. On im drži vrata otvorena, ali oni neće da uđu...

Jedna od osobina mladih ljudi je da ih voza pomisao kako niko pre njih nije došao do genijalnih zaključaka do kojih su, eto, oni došli, i kako niko nije toliko duboko zaranjao svojim mislima kako, eto, oni zaranjaju.. A jedna od osobina iole zrelijih ljudi je da se ne blamiraju na takav način.

Подели на овим сајтовима

Ovo ti kazem iz licnog iskustva..Batali ta razmisljanja,sta ako ovo,sta ako ono... :)

Mi moramo verovati da Bog promislja o svemu i da nas Bog neizmerno voli.

Ima raznih primera,prica,vizija,od onih da se skoro niko nece ni spasiti do onih da ce se spasiti svako ko se bar jednom setio Boga.I sve su to vidjenja i misljenja duhovnih autoriteta u pravoslavlju.

Kao sto rece starac Porfirije,sve sto covek radi,treba da radi slobodno,odgovorno i sa ljubavlju. :)

Знам, али шта ћу ја, кад волим пуно да размишљам :/

Подели на овим сајтовима

Jedna od osobina mladih ljudi je da ih voza pomisao kako niko pre njih nije došao do genijalnih zaključaka do kojih su, eto, oni došli, i kako niko nije toliko duboko zaranjao svojim mislima kako, eto, oni zaranjaju.. A jedna od osobina iole zrelijih ljudi je da se ne blamiraju na takav način.

A da li bi mogao malo konkretnije da objasniš zašto moj odgovor smatraš glupošću i blamiranjem?

Подели на овим сајтовима

И ти га већ послала у пакао :) Надам се да Бог има другачије размишљање.

А што ниси ставила жену као главног јунака? Ради феминизам или мислиш да ће све жене у рај :)

Бог прашта где год може јер нас воли . На нама је да се трудимо да будемо што бољи , а на Њему је да да суд  за оно што смо ми урадили за време свог живота .

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ako mu je večno mučenje zadovoljstvo kojim leči sujetu povređenu ljudskom neposlušnošću, onda nije ništa bolji od ljudi.

Па ако тебе мама упозорава да се не играш ватром јер можеш да се опечеш, и ти се после опечеш, хоћеш ли маму кривити што си се опекао или себе што ниси слушао?

Подели на овим сајтовима

A da li bi mogao malo konkretnije da objasniš zašto moj odgovor smatraš glupošću i blamiranjem?

Ne samo tvoj odgovor već cela tvoja pojavica, stav, na ovoj temi - otud i tri tačke u citatu. Misao da je čovek toliko pametan da može tako lako i kad mu dune da isprovocira nekoga, je misao koja je karakteristična za mladog i zanesenog čoveka. a na kraju ostane sam sa genijalnim idejama u ruci ogledajući se u svom krivom ogledalu, misleći da se taj neuspeh nije zbio zato što je nešto pogrešio, jer otkud kod njega mesta za greške, već zato što ga niko nije razumeo. Siroti mladi genijalci, tako neshvaćeni.

Dozvoli mi, slobodnjače, ne tvrdim da sam sto posto u pravu, jer bi me to donekle metnulo u tvoj položaj, ali ovo tako neodoljivo podseća na to o čemu pričam.

Подели на овим сајтовима

Па ако тебе мама упозорава да се не играш ватром јер можеш да се опечеш, и ти се после опечеш, хоћеш ли маму кривити што си се опекао или себе што ниси слушао?

Pa sad, ako izađem ili pokušavam da izađem iz vatre, a mama nastavi da me šutira nazad u tu istu vatru, iznervirana što je nisam poslušao, onda da.

Подели на овим сајтовима

Pošto sam apsolvirao ovu temu

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=597457246954967&set=a.356102254423802.88267.208704085830287&type=1&theater

voleo bih da slobodnjak pogleda klip i iznese svoje mišljenje

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se sto sam ovde " upala" ali nisam mogla da nadjem rubriku Potanja...

Interesuje me zasto je bas riba posna???

Unapred hvala na odgovoru...

Мислим да је риба посна јер јој крвоток не пролази кроз месо, већ поред кичме и трбушној шупљини, што је разликује од др. животиња. Она није топлокрвна као остале животиње. Мислим да е тако, ако гријешим, нека ме исправе. Поздрав :)

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se sto sam ovde " upala" ali nisam mogla da nadjem rubriku Potanja...

Interesuje me zasto je bas riba posna???

Unapred hvala na odgovoru...

U principu nije posna već je u pitanju snishodjenje... u početku se postilo od jutra do večeri tako što se nije ništa jelo - organizovani i sistematski postovi su tek kasnije uvedeni a post je pre svega bio potpuno uzdržanje od hrane na dan ili najviše dva - ovo mi je pričao monah sa Hilandara a ja samo prenosim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Мислим да је риба посна јер јој крвоток не пролази кроз месо, већ поред кичме и трбушној шупљини, што је разликује од др. животиња. Она није топлокрвна као остале животиње. Мислим да е тако, ако гријешим, нека ме исправе. Поздрав :)

А да ли су крокодили посни?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...