Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Осврт на недавну посету папе римског Загребу 23. Јун 2011 - 14:22 To si koliko se sećam već više puta objavljivao, znamo mi da je SPC"desno plućno krilo Vatikana" ne moras nam to svaki put nabijati na nos, a posebno ne aktere sastanaka u Raveni pre par godina. Mislim, da se razumemo, jesam ja za ujedinjenje svih Hrišćana, ali kako to radi SPC...to je malo podanički, ali sve je to u skladu sa servskim podaničkim mentalitetom, sreća naša pa je zemlja Srbija imala decu koja su je vadila za uši kao zeca iz rupe, pa je samoubijana, suicidalna Srbija uspevala u poslednji tren da se spasi suicida. A izvlačili su je naravno Srbi, i to oni pravi Srbi koji su je voleli, nadam se da takvi postoje i danas , ja lično nisam taj pravi Srbin, ali ja Srbiju ne ubijam, ne smatram se pravim samo jer sam sklon često da je kritikujem, mozda je ne razumem, mozda je nisam razumevao, ali licno nisam deo Srba koji joj čine loše, medjutim nemam za nju kao državu mnogo ljubavi, uvek sam imao osećaj a imam i danas da je Srbija nešto dužna meni a ne ja njoj, pa rekoh ne spadam u te prave Srbe koji danas svakako sigurno postoje medju nama, zanimljivo ti Srbi obicno nisu medju onima koji su se podelili, oni nisu levi ili desni, četnici ili partizani, obicno oni tako ne doživljavaju Srbiju, mislim da zato i jesu taj njen spas u poslednji čas, jer samo sa sredine, iz te perspektive tu našu državu i može pravično da se posmatra, mi koji smo u rovovima, a ja jesam svakako u jednom od ta dva rova, kao i vecina Srba, najčešće ne mogu zbog ukopanosti u rov da pravično i realno sagledaju tu čudnu zemlju koju svi potajno mrzimo, ali malo je i volimo, ali nikakako ne mnogo , to bi za Srbe bilo samopocenjivanje. w.a.mozart and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2014 znamo mi da je SPC desno plućno krilo Vatikana ne moras nam to svaki put nabijati na nos vidi , mi zbog ovakvih stvari banujemo sa sajta...ovakve klevete na račun naše Crkve da se ne ponove. Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 vidi , mi zbog ovakvih stvari banujemo sa sajta...ovakve klevete na račun naše Crkve da se ne ponove. Hvala evo ispravljeno. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2014 ništa nisi ispravio, klevećeš da smo podanici, nismo ničiji podanici, nemoj da se ponovi... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 ništa nisi ispravio, klevećeš da smo podanici, nismo ničiji podanici, nemoj da se ponovi... Zato sam i upotrebio rečenicu "desno plućno krilo..." to je insinuacija..., pisao sam o mentalitetu pre svega i jasno napisao da nisu svi isti, inače bih morao da napišem direktno SPC je to i to, a to ne želim. Kako god batice slažem se sa tobom, manimo se takvih reči, ma kakva situacija bila tome ionako nema mnogo pomoći. Tako je kako je. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Neka nas bog sve blagoslovi i oprosti grehe naše! Evo danas i ova kanonizacija dvaju papa...Isus reče: Oče! oprosti im! ne znaju šta čine! AMIN! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 А што би ју заустављали....каква црква текви им и свеци NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Samo neka rade svoj posao, sta je nama za tim... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Канонизација Степинца представља најрадоснији догађај за све противнике екуменских дијалога. Ако до тога дође моментално се прекидају разговори са РКЦ у којима учествује СПЦ, а то значи и да тај дијалог више неће имати никаквог смисла јер ће и РПЦ свести на минимум. NemanjaVa, Никанорац, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Канонизација Степинца представља најрадоснији догађај за све противнике екуменских дијалога. Ако до тога дође моментално се прекидају разговори са РКЦ у којима учествује СПЦ, а то значи и да тај дијалог више неће имати никаквог смисла јер ће и РПЦ свести на минимум. Екуменизму долази крај. Слава Богу! Gerhard and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Екуменизму долази крај. Слава Богу! Злурадост. Чиста злурадост. Злу радост = злу радовање "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Ништа их не може спречити да га канонизују. Па све и Христос да сиђе. То је очигледно. Намере су јасне и гласне А оне који, не дао Бог, покушају да то спрече, разврстаће на три трећине, у духу житија дотичнога. "Ваистину мудар пастир овај бијеше и у Тројство зацијело и тврдо вјероваше, те стога и братске му Србе на три трећине раздјељиваше" marko_13, Gerhard and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Braćo i sestre, ili dragi prijatelji, ili društvo...za mene važi prvo a vi iskoristite ono što vam odgovara iz pozdrava, ja lično nikada ne bih kanonizovao Stepinca. Ne mislim da je bio zločinac - sama pozicija za vreme rata mu je bila veoma nezgodna, sa jedne strane Crkva sa druge strane režim, a on Hrvat koji je kao i većina iščekivao nezavisnu državu skoro 1000 godina...veloko iskušenje na koje mislim da nije hrišćanski odgovorio, kao i mnogi drugi kroz istoriju, pa tako ne mislim baš ni da je pokazao svetost. Sa druge strane, hrišćanstvo (i Zapad i Istok a i zajedno) je proglasilo za svece masu ljudi, kojima bi lepše mesto bilo u policijskim arhivama (mugshots kako ameri kažu): oce ubice, dece ubice,ubece braće, osobe sumljivog morala sklonih prevarama, oholi zavidni, zatirači nacija, surovi vladari...ima toga još, ali su se po kojim delom iskupili i čak i načinili nešto značajno za Crkvu. Zašto su kanonizovani? Pa, oni na položajima malko iz političkih razloga (prevashodno, čini mi se), a pravi sveci, hrišćani do srži su ipak, oni mali ljudi, neprimetni za života, koji se nisu bavili ni crkvenom ni državnom politikom već živeli Hrista. Po meni, Stepinac pada u ovu prvu kategoriju, hrvatima neophodni politički svetac i to je to. Ni prvi ni poslednji takav i na Istoku i na Zapadu. Nego, gledajmo braćo, kad tako lepo umemo da procenjujemo svetost drugih, da ne ispustimo svoju sopstvenu svetost - što je daleko veća nevolja od one da li će Stepinac, ovaj ili onaj, biti proglašeni svetim. Neće nas Bog pitati da li se slažemo da je Stepinac svet ili ne, nego kako to stoji stvar sa nama lično. A onima koji se mole svecima - pa ne moli se niko svecu, već po njima Hristu, a na Isusov lik se može gledati i kroz muzgavo staklo, ako znaš koga u stvari tražiš. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Pravoslavna crkva, pa i srpska je crkva hrišćanskog praštanja, mislim da je SPC Stepincu i svima drugima dala oprost. Istina i opraštanje s srž Hrišćanstva. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 27, 2014 Пријави Подели Написано Април 27, 2014 Jedno dodatno pitanjce za razmišljanje na temu moćnih ljudi proglašenih svecima: Ssveti car Konstantin - pa čak ravnoapostolski? Kod nas nije svetac, kod vas jeste...a bili smo zajedno. Pobio je sve suparnike, ubio svog sina, ko zna šta je počinio od tih "poleznih" dela, a svet je zašto? Što je iz političkih razloga naterao poglavare Crkve da se okupe i napokon umire, što je dao slobodu svima da ispovedaju svoju veru, nateran brojem hrišćana? Ili jer je preselio centar Imperije u Bizantijum? Pri tom je celog života ostao paganin i tek na smrtnom odru bio kršten? Lep primer , zar ne? Meni miriše na čistu politiku, pa vi vidite kopitar and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука