Milan Nikolic Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Митрополит Зизијулас у поменутој студији између осталог каже: "Неким читаоцима се може учинити да сам се у овом раду померио у односу на своје претходно становиште. Ја бих био у потпуности спреман да то признам под условом да се направе одређена појашњења." :bendoff: На многаја љета Ваше Високопреосвештенство. Baš me zanima o čemu se radi. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Управо они који су наше уважене и познате владике ономад идолопоклонички ковали у звезде и сматрали их за некакву нову надау православља, сада баш те владике сматрају за кочничаре некаквих реформи и нових струја унутар православља, вероватно ће и владика Иринеј Б. временом постати препрека као конзервативац и клерикалац, ако већ и није. Sir Oliver and Натан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 To je logično svakom ko zdravo razmišlja jer svako ima i dobre i loše strane - loše je kad neko sebi gradi idole od vladika. Svakako da svaki episkop ima I MANE... Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Добро трчи о. Зоран, али поред пута... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Добро трчи о. Зоран, али поред пута... Не слажем се да добро трчи. Tristatri and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Inače ja sam razumeo, da je to nekakva prepiska koja ima dublje teološke korene, pa je i u tom pravcu išlo moje pitanje. Kako god niko nije izgubljen niti će iko ikada, pustiti niz vodu drugog ako ima i neslaganja,to se rešava. Nisam teolog ali mi se nekako čini da je teologija ključ ovakve cirkularne prepiske. Zoran Đurović and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 ,,Neka brat lupeta, bitno je da se ne razdvajamo'' - reče jednom Aleksandar Đakovac. Плутон, Sasa Kolbas and Пг је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Već nekoliko puta nailazim na ovo Tasa vs Lubardić, o čemu se tu tačno radi, ako neko može da mi objasni? Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Već nekoliko puta nailazim na ovo Tasa vs Lubardić, o čemu se tu tačno radi, ako neko može da mi objasni? Ради се да је Таса изрешетао Лубардића, али онако ниско, ад хоминем, како он само уме. А све је у вези са оном Лубардићевом књигом о Ави Јустину и руској философији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Ради се да је Таса изрешетао Лубардића, али онако ниско, ад хоминем, како он само уме. А све је у вези са оном Лубардићевом књигом о Ави Јустину и руској философији. Aha, a da li je bilo nekog "paklenog" odgovora prof. Lubardića za koji sam ja čuo, i ako jeste, da li je bilo usmeno ili u pisanoj formi? Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 ,,Neka brat lupeta, bitno je da se ne razdvajamo'' - reče jednom Aleksandar Đakovac. Kako to misliš lupetA andjele? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Не слажем се да добро трчи. Мислио сам да се труди и запиње, не и да је добро по себи. LISA је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Aha, a da li je bilo nekog "paklenog" odgovora prof. Lubardića za koji sam ja čuo, i ako jeste, da li je bilo usmeno ili u pisanoj formi? Био је одговор у писаној форми (мислим у "Православљу"). По мом мишљењу, Лубардић је прилично културно одговорио с обзиром на веома низак и понижавајући приступ владике Атанасија. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 @@Vaske, Ево преписке: https://www.pouke.org/forum/topic/17967-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D1%9B-vs-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%9B/ Vaske and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Aha, a da li je bilo nekog "paklenog" odgovora prof. Lubardića za koji sam ja čuo, i ako jeste, da li je bilo usmeno ili u pisanoj formi? http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1075-1076/rubrika/polemika/ Vaske and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука