Лазар Нешић Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Кападокојци из свог искуства развијају тријадологију, а то није исто када ја узмем гомилу светоотачких списа и вршим анализе и износим секундарне закључке и сутра хоћу да се равнам са светим оцима Баш добро што си њих споменуо, они су баш пример суште супротности од овог твог романтичког виђења отаца. Кападокијци су - сви редом - били велики књишки мољци, посебно меланхолични Григорије. Уосталом ко је саставио до тада највећу збирку Оригенових текстова и списа на једном месту и у једној књизи, ко? Tristatri, Zoran Đurović and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Баш добро што си њих споменуо, они су баш пример суште супротности од овог твог романтичког виђења отаца. Кападокијци су - сви редом - били велики књишки мољци, посебно меланхолични Григорије. Из којих дела су црпили тријадологију? Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Баш добро што си њих споменуо, они су баш пример суште супротности од овог твог романтичког виђења отаца. Кападокијци су - сви редом - били велики књишки мољци, посебно меланхолични Григорије. Ја нисам нигде рекао да нису били образовани и читали књиге него да су били оригинални у својим делима и писали ствари из искуства немајући ни на кога претходног да се позову. Ауторитет њихових дела су били они сами својом светошћу, то сам хтео да кажем. Никанорац, obi-wan and Tristatri је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ја нисам нигде рекао да нису били образовани и читали књиге него да су били оригинални у својим делима и писали ствари из искуства немајући ни на кога претходног да се позову. Ауторитет њихових дела су били они сами својом светошћу, то сам хтео да кажем. Жао ми је, али ово заиста нема никакве везе са реалношћу. Нисте упућени у Оце. Нико вас зато не криви, али не би требало да дајете такве судове. Узмите било које отачко дело па погледајте референце. Бавећи се Оцима узрашћете у разумевању ствари којом су се и они бавили. w.a.mozart and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Učenje o ličnosti je zaista nešto novo od Kapadokijaca - što nisu nigde pre čitali itsl. Valjda je to hteo brat da kaže. Megidon, Trifke, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Eh,kad bih procitao ovoliko,koliko sam ovde procitao,iz ove moje skripte za kolokvijum sto imam u utorak,gde bi mi kraj bio... Драшко and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Е, за оне који не знају, ја сам се родио на овог свеца! Био сам у Софији да се поклоним његовим моштима, и тамо смо му ја и моја госпа обећали да ћемо првенцу дати његово име. Тако је и било! Za one koji nisu znali moja sestra je rodjena na Blagovesti,sestre od ujaka na Badnji dan,ujak na Svetog Djordja ,deda na Svetog Dimitrija,baba na Svetog Simeona Mirotočivog,druga baba na Veliku Gospoinu.... ... samo sam ja rodjena u četvrtak . P.s. Ne zamerite . Deki992, Tristatri, Рилски and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Жао ми је, али ово заиста нема никакве везе са реалношћу. Нисте упућени у Оце. Нико вас зато не криви, али не би требало да дајете такве судове. Узмите било које отачко дело па погледајте референце. Бавећи се Оцима узрашћете у разумевању ствари којом су се и они бавили. Добро ако ви тако кажете, трудићу се да читам што више. Једино што бих волео да ставови више почивају на аргументима. Нпр. Кападакијци се позивали на тог и тог, Кирило у вези несторија, Максим у вези монофизита и монотелита, Јован Дамаскин у одбрану икона, Григорије Палама о енергијама итд. Мени су се њихова дела увек чинила као оригинална. Zoran Đurović, Tristatri and Никанорац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Како ми се чини овде има оних који се воде мишљу - пошто нисмо у стању узрасти у Духу као Свети Оци и пошто ни Богословити не умемо као Они, што је наравно сасвим природно и нормално, хајмо мало Свете Оце повући за њихове ризе и спустити их овамо доле к нама у прашину. Дијана. and Megidon је реаговао/ла на ово 2 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Učenje o ličnosti je zaista nešto novo od Kapadokijaca - što nisu nigde pre čitali itsl. Valjda je to hteo brat da kaže. Ма ни то није баш тако сигурно. Биће (усија) поистовећено са лицем (ипостас) већ је урадио Порфирије (односно, тако је протумачио свог учитеља Плотина) а на томе Ориген инсистирао. Грчке трагедије (добар део) говоре о личности веома слично ономе што кападочани кажу. Зизјуласово разумевање кападокијске персонологије је обојено модерном егзистенцијалистичком филозофијом. Ја бих у свему овоме био јако опрезан. Sir Oliver, Лазар Нешић, Sherlock H. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ako ćete me razumeti, sve to u današnje vreme predstavlja višak informacija. Mislim da nama treba ,,pojednostavljenost'' kroz savremeno iskustvo. Megidon је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Добро ако ви тако кажете, трудићу се да читам што више. Једино што бих волео да ставови више почивају на аргументима... Ма ја вам ништа не замерам. Има неколико мојих текстова на мом сајту, а нисам једини који претендује да се научно бави овом материјом, јер је то једини (исправни) могући начин, па можете видети да тамо нема ништа ван аргументације засноване на фактима или научној рефлексији. Драго би ми било да кренете да се бавите овим стварима. Свако добро! Megidon је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ako ćete me razumeti, sve to u današnje vreme predstavlja višak informacija. Mislim da nama treba ,,pojednostavljenost'' kroz savremeno iskustvo. Ух, то је најтежи задатак! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 u pismu otac Zoran kaže da je vl. Atanasije 1988 podržavao Slobu, pa mi je to čudno jer svi znamo njegov sav o Slobi al opet to je 1988, mnogi su tad podržavali Slobu pa se razočarali neku godinu posle Nisam ga tad podržavao a ni kasnije. Opstruisao sam mu mitinge koliko sam mogao. Sad kad sam omatorio počinjem da mislim kako je Sloba po mnogim pitanjima bio u pravu. Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Sad kad sam omatorio počinjem da mislim kako je Sloba po mnogim pitanjima bio u pravu. da, to se kaže omatorio i izlapio :p w.a.mozart and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука