Ђорђе Р Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Паре могу да се зараде и на филмовима који имају хришћанску поуку и поруку. То што хоће да зараде новац, није оправдање за прављење филмова које протурају гностичка и разна антихришћанска учења у својим филмовима. Филмом се много утиче на обликовање свести, поготово код оних најмлађих, који се нису много сретали са хришћанским учењима. Деци се оваквим филмовима намеће погрешна представа о Богу, о Цркви, о хришћанству. На тај начин се они удаљују од цркве, и постају лакша мета за многобројне лажне пророке, лажне религије. Због тога се мора причати о овим филмовима, објашњавати да се њима пласирају учења противна хришћанским. Али оно што је најбитније, да ови филмови пропагирају лаж. Stanoje Stankovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 @@DYNABLASTER, To je ateistički film koji je fantastično pokazao da Sveta Trojica postoji. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Ne znam jel ateisticki, al je fantastican Ko ga nije gledao, da kazem da je unikatan, ceo film sede ljudi i pricaju, malo ustanu da se protegnu i to je to, nema nikakvih efekata, a sci-fi, tako sta jos nisam gledo, uglavnom film me roknuo ko retko koji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 meni se stvarno film dopao... ima neke jake momente.. ali samo kao fikcija! nemojte da me proglasite izrodom! Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Сад ћу да отворим тему у којој ћу да критикујем Др Хауса са медицинског аспекта. Неки студент медицине би могао да стекне погрешан утисак и застрани. Ја би био опрезан са тим... The 55-year-old man was diagnosed only when he was referred to Dr. Juergen Schaefer, a fan of the U.S. television medical drama, "House." "After five minutes, I knew what was wrong," said Schaefer, who works at the Center for Undiagnosed Diseases in Marburg, north of Frankfurt. He said the man's symptoms matched up almost perfectly with a patient on an episode in which the fictional Dr. Gregory House, played by British actor Hugh Laurie, identified cobalt poisoning as the cause. http://www.huffingtonpost.com/2014/02/07/house-solves-medical-mystery_n_4743183.html Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 fictional Dr. Gregory House, played by British actor Hugh Laurie Др Хаус долази у Београд у јулу, до душе да свира, не да дијагностикује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Kako izgleda pravoslavno tumačenje Noeve barke? Ako može neko u dva tri reda, da li je barka postojala kao objekt ili je to možda deo teritorije koji nije potopljen u velikome potopu? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Kako izgleda pravoslavno tumačenje Noeve barke? Ako može neko u dva tri reda, da li je barka postojala kao objekt ili je to možda deo teritorije koji nije potopljen u velikome potopu? Pravoslavno tumacenje je da barka predstavlja Crkvu, Noje je kapetan-praslika Hrista, a njegovi sinovi spaseno covjecanstvo oni koji su rodjeni u Hristu. Prica o Noju nema nikakve veze sa istorijskim dogadjajem, vec je Bogonadahnuta prica koja je najavljivala Hrista i osnivanje Crkve. Јефимија Крунић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Pravoslavno tumacenje je da barka predstavlja Crkvu, Noje je kapetan-praslika Hrista, a njegovi sinovi spaseno covjecanstvo oni koji su rodjeni u Hristu. Prica o Noju nema nikakve veze sa istorijskim dogadjajem, vec je Bogonadahnuta prica koja je najavljivala Hrista i osnivanje Crkve. tnx, Nisam znao. Posmatrao sam je kao istorijski dogadjaj, samo sam za razliku od drugih mislio da je to deo teritorije koja nije poplavljena. A sinovi noevi bi bili svi mi koji se držimo koliko toliko Božjeg poslušanja. Dakle ne samo noevi rodjeni sinovi.(izabran narod) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Pravoslavno tumacenje je da barka predstavlja Crkvu, Noje je kapetan-praslika Hrista, a njegovi sinovi spaseno covjecanstvo oni koji su rodjeni u Hristu. Prica o Noju nema nikakve veze sa istorijskim dogadjajem, vec je Bogonadahnuta prica koja je najavljivala Hrista i osnivanje Crkve. Тешко да се православни могу сложити око друге реченице. Пре свега, да Постање није и историјска књига, која описује стварне људе, и стварне догађаје. То свети оци никада и нигде нису говорили, а да ја знам. Ако можеш, наведи барем један извор од св. отаца Цркве, где се оспорава историчност, и истинитост књиге Постања. Књига Постања говори о односу конкретних личности и Бога, као и о постепеном откривању Бога људском роду. Наравно да она говори и о Цркви, и да најављује Бога као Свету Тројицу, и оваплоћење Христоса, Сина Божијег. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Поента је у томе да није битно да ли су у Постању дословни историјски догађаји или нису. Ако јесу, онда говоре о неком давном свету који је потпуно изван нашег искуства и ми не можемо никако да разумемо како се све то догађало. Ако нису, порука је и даље потпуно иста - а то је у њима најбитније. Зато је бесмислена таква расправа... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Поента је у томе да није битно да ли су у Постању дословни историјски догађаји или нису. Ако јесу, онда говоре о неком давном свету који је потпуно изван нашег искуства и ми не можемо никако да разумемо како се све то догађало. Ако нису, порука је и даље потпуно иста - а то је у њима најбитније. Зато је бесмислена таква расправа... E sad ja ne razumem zašto bi bio jedan istorijski dogadjaj izostavljen, bez obzira što poruka može da postoji i bez konkretnog dogadjaja? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Ako može neko u dva tri reda, da li je barka postojala kao objekt ili je to možda deo teritorije koji nije potopljen u velikome potopu? Ne ide to bas u dva tri reda https://www.pouke.org/forum/topic/16131-potop-argumenti-za-i-protiv/ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 E sad ja ne razumem zašto bi bio jedan istorijski dogadjaj izostavljen, bez obzira što poruka može da postoji i bez konkretnog dogadjaja? Не разумем шта значи "изостављен"? Ја лично верујем да су ти догађаји на неки начин историјски, само не могу да објасним како. И то ме не брине уопште. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 10, 2014 Пријави Подели Написано Април 10, 2014 Тешко да се православни могу сложити око друге реченице. Пре свега, да Постање није и историјска књига, која описује стварне људе, и стварне догађаје. То свети оци никада и нигде нису говорили, а да ја знам. Ако можеш, наведи барем један извор од св. отаца Цркве, где се оспорава историчност, и истинитост књиге Постања. Књига Постања говори о односу конкретних личности и Бога, као и о постепеном откривању Бога људском роду. Наравно да она говори и о Цркви, и да најављује Бога као Свету Тројицу, и оваплоћење Христоса, Сина Божијег. Zato sto se globalni potop nije desio, i Oci u davnini nisu mogli imati predstavu o tome da li se potop zaista dogodio ili ne. Njima je to moglo izgledati sasvim izvjesno, jer nisu znali ni za kontinente, niti za izolovana podrucija, niti za dalekda ostrva, niti za ovoliki broj zivotinjskih vrsta koliko zaista postoji, niti su se bavili, geologijom, geografijom, hidrologijom, meteorologijom, astronomijom i slicnim disciplinama koje skolski opovrgavaju bilo kakav globalni potop. Mozda je u jednom davnom vremenu bio neki dobirca koji je izgradio barku da se spasi od neke lokalne poplave na bliskom istoku, pa je onda njegov podvig iskoristen kao podloga da se prenese prica o globalnom potopu i spasavanju covjecanstva. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука