Milan Nikolic Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Ali kritika je najjača kad kaže da film negira Šestodnev (velikim slovom), a potencira evoluciju. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Њихово је да снимају, а наше је да не гледамо. Никола Поповић and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Šta očekivati od glavnog glumca posle ,,Supermena''. Svi koji su glumili u Supermenu treba na robiju. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Ali kritika je najjača kad kaže da film negira Šestodnev (velikim slovom), a potencira evoluciju. Аутори текста на сајту вероватно узимају тумачење Библије на један буквалан начин, па самим тим еволуцију сматрају погрешном. Велики број православаца је сматрају погрешном, имали смо прилике видети на овом сајту. Но, мислим да је права критика упућена филму добра. Искрено, нисам га погледао, али знам нешто мало о чему се ради и знам за критике пре самог изласка филма у биоскопе. Можда ће некоме ово изгледати као теорија завере, али мислим да неко стварно жели овако да пласира филмове не због пара већ им је циљ да искривљују Библију. Нема то сад везе са ТЕ и јел се Потоп заиста десио, поента је више духовне природе. Бог по филму испада некако зао и неправедан, барем како пише у критици. Док гледам неке филмове, обично ове најновије знам приметити одређене скривене поруке. Рецимо Аватар је један класични пантеистички филм. До скоро сам гледао филм у коме глуми Том Круз, зове се Oblivion (Заборав) у коме се на крају филма приказује некаква ванземаљска вештачка интелигенција, како год да је назовем, Тет која има облик обрнуте пирамиде са црвеним кругом у средини која Крузу прича како је она бог, како је она све створила итд. не сећам се тачно. Дакле нешто ту има, зато обично кад гледам филмове волим да тражим те скривене поруке, симболе, овај ме је посебно фасцинирао. Ево слике: -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Дакле нешто ту има, зато обично кад гледам филмове волим да тражим те скривене поруке, симболе, овај ме је посебно фасцинирао. Svak` vidi оно што `оће Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Svak` vidi оно што `оће Могуће. Но, по мени има ту нечега свакако. Не зато што хоћу да има, него зато што има Што би неко убацио на крају обрнуту пирамиду са све црвеним злим оком на средини која прича како је бог и шта већ? Није сад да сам параноични лик који и на саобраћајном знаку види присуство илумината, масона, злих сила, али ме баш интересује овако нешто. Можда грешим, није сад да сваки филм има неке поруке масона. Сви смо гледали и отварање Олимпијских игара. Може ли неко иоле нормалан рећи какве оно везе има са спортом и са Британијом? Никакве. Има ту историје Британије, али какве везе има велика црна наказа са коском у руци која нешто диригује са спортом. Опет никакве. Можда има са Британијом, пошто они јесу увек били ти који су дириговали на светској политичкој сцени, а и нису баш нешто лепи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Могуће. Но, по мени има ту нечега свакако. Не зато што хоћу да има, него зато што има Што би неко убацио на крају обрнуту пирамиду са све црвеним злим оком на средини која прича како је бог и шта већ? Није сад да сам параноични лик који и на саобраћајном знаку види присуство илумината, масона, злих сила, али ме баш интересује овако нешто. Можда грешим, није сад да сваки филм има неке поруке масона. Сви смо гледали и отварање Олимпијских игара. Може ли неко иоле нормалан рећи какве оно везе има са спортом и са Британијом? Никакве. Има ту историје Британије, али какве везе има велика црна наказа са коском у руци која нешто диригује са спортом. Опет никакве. Можда има са Британијом, пошто они јесу увек били ти који су дириговали на светској политичкој сцени, а и нису баш нешто лепи Ма ок! Шала мала. Ноја нисам гледао нпр, Обливион јесам. И уопште, од тих тзв. блокбастера не очекујем никакав дубљи смисао, сем лагане забаве и опуштања... Ипак, те филмове није снимао Тарковски, Кубрик, Алтман или Куросава... Но добро, укуса има сваковрсних, и ја сам у Обливиону наравно видео "то", али ми је много више времена привукао онај Крузов "хеликоптер" Milan Nikolic and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Ljudi,treba skapirati da se prica slicna Noju i njegovoj barci moze naci u mnogim kulturama i religijama sveta.Skoro sam citao nesto na tu temu. Znaci,to je nesto o cemu znaju mnogi ljudi na svetu,na mnogo nacina. Zbog toga smatram da ne treba da ocekujemo da ce je sad producenti predstaviti onako kako na to gleda nasa crkva.Jednostavno,rec je samo o jednom filmu,koji gledaocu treba da pruzi zanimaciju na nekoliko sati,i koji treba da bude prijemciv celokupnoj populaciji. To sto deca po svetu misle da je Hari Poter biblijski lik,nije sramota producenata tog filma,vec je realan pokazatelj povezanosti ljudi sa religijom u 21.veku. Ja sam ubedjen da 90 posto stanovnistva Srbije,nema elementarno znanje o svojoj religiji.Znaci elementarno! I to sto ce neko posle nekog komercijalnog filma da misli da je Hristos bio ozenjen,nema nikakve veze sa producentima tog filma. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Holivudski blokbasteri sa zvučnim imenima se obično prave iz jednog razloga, a to je što veća zarada na blagajnama. Ako se među njima i nađe nešto kvalitetno i vredno, to je OK, niko neće da se žali Ali očekivati automatski neki kvalitet (verodostojnost, neku duboku poruku ili slično) od te vrste filmova je greška. Deki992 and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Ма ок! Шала мала. Ноја нисам гледао нпр, Обливион јесам. И уопште, од тих тзв. блокбастера не очекујем никакав дубљи смисао, сем лагане забаве и опуштања... Ипак, те филмове није снимао Тарковски, Кубрик, Алтман или Куросава... Но добро, укуса има сваковрсних, и ја сам у Обливиону наравно видео "то", али ми је много више времена привукао онај Крузов "хеликоптер" Па добро, нисам ни гледао Обливион да бих тражио поруке него из забаве, пошто волим научно-фантастичне филмове. Али ми је то привукло пажњу на крају, мада цео филм је занимљив због оног прелома на средини када сазнаје за оне људе. Симпатичан је свакако хеликоптер Ljudi,treba skapirati da se prica slicna Noju i njegovoj barci moze naci u mnogim kulturama i religijama sveta.Skoro sam citao nesto na tu temu. Znaci,to je nesto o cemu znaju mnogi ljudi na svetu,na mnogo nacina. Zbog toga smatram da ne treba da ocekujemo da ce je sad producenti predstaviti onako kako na to gleda nasa crkva.Jednostavno,rec je samo o jednom filmu,koji gledaocu treba da pruzi zanimaciju na nekoliko sati,i koji treba da bude prijemciv celokupnoj populaciji. To sto deca po svetu misle da je Hari Poter biblijski lik,nije sramota producenata tog filma,vec je realan pokazatelj povezanosti ljudi sa religijom u 21.veku. Ja sam ubedjen da 90 posto stanovnistva Srbije,nema elementarno znanje o svojoj religiji.Znaci elementarno! I to sto ce neko posle nekog komercijalnog filma da misli da je Hristos bio ozenjen,nema nikakve veze sa producentima tog filma. Е па управо то што нико појма нема о религији се сервирају такви филмови да би испало да је религија лоша, да је Бог зао. И онда се нађу тако неки који почну паметовати. Па многи атеисти ће управо Потоп узети као аргумент да је Бог злоћа јер је побио у том догађају силне људе, извршио геноцид, чак ће рећи да је Сатана мањи убица и злоћа од Бога јер скоро никог није ни убио. Дошло је дотле, да се Бог приказује демоном, а ђаво мирним, невиним створењем које је Бог осудио јер га ето није послушао само, дојадила му Божја строгоћа и тиранија, хтео да се ослободи окова који су га стезали. А они необразовани који нису ни пипнули Библију као и деца, који су атеисти, ће сутра почети причати како Ноје није дозволио орковима да уђу у ковчег јер му Бог тако казао. Цццц, каквог ли Бога који не да орковима да улете у ковчег да се спасу, јер су оркови. Боже, какав си ти расиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Па добро, нисам ни гледао Обливион да бих тражио поруке него из забаве, пошто волим научно-фантастичне филмове. Али ми је то привукло пажњу на крају, мада цео филм је занимљив због оног прелома на средини када сазнаје за оне људе. Симпатичан је свакако хеликоптер Е па управо то што нико појма нема о религији се сервирају такви филмови да би испало да је религија лоша, да је Бог зао. И онда се нађу тако неки који почну паметовати. Па многи атеисти ће управо Потоп узети као аргумент да је Бог злоћа јер је побио у том догађају силне људе, извршио геноцид, чак ће рећи да је Сатана мањи убица и злоћа од Бога јер скоро никог није ни убио. Дошло је дотле, да се Бог приказује демоном, а ђаво мирним, невиним створењем које је Бог осудио јер га ето није послушао само, дојадила му Божја строгоћа и тиранија, хтео да се ослободи окова који су га стезали. А они необразовани који нису ни пипнули Библију као и деца, који су атеисти, ће сутра почети причати како Ноје није дозволио орковима да уђу у ковчег јер му Бог тако казао. Цццц, каквог ли Бога који не да орковима да улете у ковчег да се спасу, јер су оркови. Боже, какав си ти расиста. Ali brate,upravo to i pokusavam da kazem. Ako religija nema nista da ponudi coveku koji se od nje distancirao zbog nekog filma,je li to problem u filmu ili religiji. Ako ce neki film iz Holivuda od 2 sata da baci senku da nasu Pravoslavnu veru,koja se razvija i svedoci vec 2k godina,kako smo mi onda shvatili nasu veru? Ja ovo pitam i tebe i sebe... Na kraju krajeva,covek koji izucava bilo sta gledajuci samo holivudske filmove,nije ozbiljno uzeo svoje izucavanje,pa ne moze ocekivati ni da ce preko toga doci do neke istine. Никола Поповић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Филм сам гледао. Вероватно је снимљен по каснијем јеврејском (талмудском) тумачењу Потопа. Усмено предање јевреја је касније записано. Могуће је да се мотиви коришћени у филму тамо налазе. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 8, 2014 Пријави Подели Написано Април 8, 2014 Сад ћу да отворим тему у којој ћу да критикујем Др Хауса са медицинског аспекта. Неки студент медицине би могао да стекне погрешан утисак и застрани. RYLAH, Никола Поповић and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Nisam citao kritiku, jer jos nisam pogledao film, ali sta bi tek onda mislio o ovom filmu, koji mi je inace top-ten hidden gem http://www.imdb.com/title/tt0756683/ R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Април 9, 2014 Пријави Подели Написано Април 9, 2014 Циљ им је да зараду паре... Циљ им је да опереду паре... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука