ВИЛМА Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Borba protiv preosetljivosti je stvar izbora. Moze se covek izboriti sa tim, proveri ponekad kad si nekome dala savet kad mu je takvo stanje oduzimalo snagu. Borba jeste stvar izbora. Niko to ne spori. Samo, drastičan i trajan rezultat nije moguć. Mogu ja svojom borbom i radom na sebi očvrsnuti, postati stabilnija, smirenija, mudrija (dodati po želji), ali život donosi mnogo toga, i neočekivane situacije mogu često vrate čoveka "na početak" ili ga srozaju još i niže, kada se razotkrije sva težina karaktera i temperamenta. Borba je stalna, naravno. Ceo život je borba, sa samim sobom ponajviše. Јефимија Крунић, Volim_Sina_Bozjeg and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Borba jeste stvar izbora. Niko to ne spori. Samo, drastičan i trajan rezultat nije moguć. Mogu ja svojom borbom i radom na sebi očvrsnuti, postati stabilnija, smirenija, mudrija (dodati po želji), ali život donosi mnogo toga, i neočekivane situacije mogu često vrate čoveka "na početak" ili ga srozaju još i niže, kada se razotkrije sva težina karaktera i temperamenta. Borba je stalna, naravno. Ceo život je borba, sa samim sobom ponajviše. Moguc je i trajan rezultat inace nasi saveti i pomoc u tim slucajevima opste ne bi imali smisla. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 ...ево и неких позитивних ствари у вези са преосетљивошћу....није увек све црно.... ''Oko 20 odsto ljudi pripada emotivno preosetljivim osobama, od kojih je 70 odsto izrazito povučeno i sramežljivo, procenjuju psiholozi. - Emocionalno preosetljive osobe obdarene su istančanim senzorima za detalje. Oni detaljnije obrađuju informacije iz okoline tako da su u svetu emotivnih ljudi mirisi, boje, ukusi i zvukovi mnogo istaknutiji - Zbog toga su osetljive osobe neretko pod pojačanim stresom, ranjivije su, a često i žrtve vlastitog perfekcionizma. Zbog moći primećivanja suptilnih razlika u nijansama boja vizuelni doživljaj emotivaca je mnogo bogatiji, što je velika prednost u svetu umetnosti i dizajna. Emocionalno osetljivi ljudi imaju veću mogućnost da pročitaju upozoravajuće signale tela i da se pobrinu za zdravlje jer su mnogo osetljiviji na bol i fizičku nelagodnost. Ali, njihova najveća prednost je prepoznavanje osećaja kako svojih, tako i tuđih. Zato mnogo lakše grade karijeru u svetu umetnosti, filma, muzike i drugim sferama gde njihova kreativnost, empatija i osećaj za detalje predstavljaju veliku prednost. To pokazuje i čitav niz primera pa su tako među uspešnim i slavnim emotivcima junak trilogije “Gospodar prstenova” Elaja Vud. Osećajni retko greše Emocionalno osetljive osobe imaju vrlo izraženu sklonost da "čitaju između redova". Mnogo su oprezniji i promišljeniji kad je reč o konkretnim koracima i akcijama i pažljivije analiziraju opcije koje su pred njima kao i sve moguće posledice. Uživaju u svim bojama Stidljivi emotivci imaju savršeno istančan osećaj za detalje. Njima neće promaći suptilne nijanse i teksture, bogati ukusi hrane, a zahvaljujući istančanim osećajima, oni mogu uživati u svim raskošnim mirisima i bojama prirode. Šefovi koji razumeju druge Emotivni ljudi imaju i vrlo istančane osećaje i čitaju emocije drugih ljudi i često snažno s njima saosećaju. Upravo ta osobina vrlo je moćan alat u zanimanjima kao što su terapeut, nastavnik, menadžer i slično.'' ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Korigovanje temperamenta ?! Dajte, ne fantazirajte... Divno ! Evo, ja želim da budem flegmatik ! Uvek sam to želela ! Sad ću se baš truditi, okapaću,ali uspeću ! што човеку није могуће Богу јесте... помоли се из свег срца и у поуздај се у Господа Драгана Милошевић and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ne zamišljam. Odavno ne verujem u "svete" i savršeno dobre ljude. Odrasla sam. Ni ja. Mozda je glupo, ali kad god citam o nekom ,,savrsenom" pomislim da bi on u nekim drugim okolnostima mogao biti sasvim drugaciji i da je na kraju krajeva i on samo covek. Isto tako i u obrnutom smeru kad o moralnim nakazama. Sto se tice teme mnogi su se bas nalupali, jer ocigledno nisu imali takav problem. Megi koliko vidim jeste i ja takodje, pa te promene o savrsenoj promeni karaktera ne pije vodu. To naravno ne znaci da se treba boriti, ali ne smemo zaboraviti da budemo realni Јефимија Крунић and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 што човеку није могуће Богу јесте... помоли се из свег срца и у поуздај се у Господа Megi je deistkinja. Ne veruje u licnonosni odnos sa Bogom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Sto se tice teme mnogi su se bas nalupali, jer ocigledno nisu imali takav problem. Megi koliko vidim jeste i ja takodje, pa te promene o savrsenoj promeni karaktera ne pije vodu. To naravno ne znaci da se treba boriti, ali ne smemo zaboraviti da budemo realni Па ако су се многи налупали ниси мор`о и ти.... Ceo život je borba, sa samim sobom ponajviše. :good2: И сад, у чему ти је проблем ? Зосима је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ne zamišljam. Odavno ne verujem u "svete" i savršeno dobre ljude. Odrasla sam. Одрастао човек самим тим што је престао бити инфантилан, зна да постоји могућност преображаја јер је сам то искуствено доживео. Ти то ипак ниси. Ти си се само закуцала у једном ставу који ти даје лажну стабилност. Sanja Т., ИгорМ, Зосима and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Ja verujem u odrastanje, ali ne i u odrasle ljude. Prosto uvek se nađe nešto čemu nisi dorastao, pa dok to ne prevaziđeš uvek ponavljaš iste greške. Međutim, kad jednom rešiš problem - nikad te više to ne savlada, pre mislim da te strefi baš nešto komplikovanije - veći izazov. Kao što ne ponavljaš prvi razred, ako imaš sve prelazne, nego prelaziš u drugi - što ne znači da nećeš imati da rešavaš zadatke koji ne sadrže gradivo iz prvog - naprotiv - imaćeš slične samo komplikovanije zadatke. Јефимија Крунић, ПЧЕЛИЦА and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Ja verujem u odrastanje, ali ne i u odrasle ljude. Prosto uvek se nađe nešto čemu nisi dorastao, pa dok to ne prevaziđeš uvek ponavljaš iste greške. Međutim, kad jednom rešiš problem - nikad te više to ne savlada, pre mislim da te strefi baš nešto komplikovanije - veći izazov. Kao što ne ponavljaš prvi razred, ako imaš sve prelazne, nego prelaziš u drugi - što ne znači da nećeš imati da rešavaš zadatke koji ne sadrže gradivo iz prvog - naprotiv - imaćeš slične samo komplikovanije zadatke. Jako lepo objasnjenje. Dete po svom izboru ,ne trazite mi da odrastanjem izgubim i ono sto jesam ,dete koje resava i dalje svoje zadatke Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Одрастао човек самим тим што је пресато бити инфантилан, зна да постоји могућност преображаја јер је сам то искуствено доживео. Ти то ипак ниси. Ти си се само закуцала у једном ставу који ти даје лажну стабилност. Меги се очигледно закуцала. Могуће је да човек доживи потпуни преображај баш онда кад дотакне дно. Код спортиста важи правило: у здравом телу, здрав дух. Е то може ако је тело господар. Вероватно због тог се душевне болести називају демонима. Верујте ми да то заиста и јесу Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 @@Филозоф, Ако је она деист, ти шта си? Те се налупа овако! Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 :good2: И сад, у чему ти је проблем ? Dobijena bitka ne znači dobijeni rat :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Одрастао човек самим тим што је пресато бити инфантилан, зна да постоји могућност преображаја јер је сам то искуствено доживео. Ти то ипак ниси. Ти си се само закуцала у једном ставу који ти даје лажну стабилност. Ti si etalon zrelosti i mudrosti, pa znaš da sam se ja zakucala :774236lrsdhmiw4r: ... Ti imaš onda natprirodne sposobnosti, kad možeš da me oceniš tako, s obzirom da me ne poznaješ. Takođe i Dragana - čestitam vam, stručnjaci ! Филозоф and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Dobijena bitka ne znači dobijeni rat :good2: Не значи ни да је изгубљен...у сваком случају ,ко се у старту преда, изгубљен је заувек... Друга ствар а везано за карактер и наше слабости: Сасвим је људски реално сагледати своје недостатке,али мирити се са њима,по принципу,такав сам и то је то, је управо та предаја! Нико не може бити савршен,сем Једнога, али се свако може (по)трудити да буде бољи. Мада искрено,заиста не капирам,како се то може чинити без Бога... Биљана, Снежана, Саша од Москве and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука