Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ne mogu da shvatim logiku po kojoj je prihvatljivo postati od zemlje (praha) a uvreda je postati od majmuna. Tu očigledno sa majmunima nešto nije u redu Hmm, dobro pitanje!? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Kada uzmem tvoj gen i gen majmuna 98% su slichni, kada uzmem tvoju strukturu kostiju i fiziologiju.. i onu od majmuna, 98 % su slichni. Nije Milosavljevicu 98% manje je. A cak i tih 98% zavisi kako uporedjujes DNA,neuporedivo je mnogo vise razlika nego slicnosti. Ovo isto vazi i za fiziologiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Постање је писао Мојсије и има догматску и откривењску важност и то јевреји верујем нису чачкали, као и остале Мојсијеве књиге, мада је пету завршио неко други. Касније креће историја јевреја и писали су је и дописивали углавном свештеници и пророци али оне не носе догматски него историјски карактер, и однос Бога према једном народу а за разумевање тога подаци и бројеви нису толико битни. Такође се распитај са каквом строгошћу се приступало превођењу. Petoknjižje je najverovatnije pisalo bar četiri različite grupe autora u različitim vremenskim periodima a kasnije je sve to spojeno. Više o tome: Documentary hypothesis (wiki) RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ne zna se sta je veci uzas- bazirati citav pogled na svet i zivot na TE ili na Starom Zavetu.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ne zna se sta je veci uzas- bazirati citav pogled na svet i zivot na TE ili na Starom Zavetu.. I jedno i drugo kao filozofije zivota su uzas. TE je samo teorija koja objasnjava razvoj zivota... sta ces ti da napravis od toga.. to je na tebi . oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Uz duzno postavanje prema Serafimu Rouzu - nije imao dve blage o evoluciju. Njegova kritika TE je ono sto su mu rekli (slagali) na temu evolucije. Mnogi ovde (uz duzno postovanje) imate taj problem sa tim sta evolucija jeste, a sta evolucija nije. uz dužno poštovanje ja tebe više ne uzimam za ozbiljno, juče si priznao da imaš špljoštenu crnačku glavu, dakleN Milosavljeviću sve je jasno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 uz dužno poštovanje ja tebe više ne uzimam za ozbiljno, juče si priznao da imaš špljoštenu crnačku glavu, dakleN Milosavljeviću sve je jasno Imas i ti isto, zato me i ne uzimas za ozbiljno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 prvo pročitaj teks pa ondagledaj emisiju odgledao sam emisiju, nema šta čovijek prošao debele zapadne škole i na kraju teologiju magistrirao i posvetio se skroz bogu... ali brate meni opet nekako ima etičkih problema ako bi uzeli da je TE zaista tačna, da smo nastali od amebe na kraju krajeva, u jednom trenutku adamov otac biološki nijje bogočovijek nego životinja a to je veliki etički problem i nepravda prema adamu u samom startu, zato ja nisam prema tome sklon da vijerujem u to zbog tog razloga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Imas i ti isto, zato me i ne uzimas za ozbiljno. el ti to premijeravaš moju glavu, nemam ja spljoštenu glavu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 el ti to premijeravaš moju glavu, nemam ja spljoštenu glavu Kako nemas, pa pogledaj si sliku, gornji deo lobanje ko da ti je stocic, nikakavu parabolu nemas. Moz pivo da smestis na isti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Kako nemas, pa pogledaj si sliku, gornji deo lobanje ko da ti je stocic, nikakavu parabolu nemas. Moz pivo da smestis na isti. pa dobr onemam ćureću glavu ko englez jerbo nismo ista antropološka rasa, al to nema veze sa crncima, imas i crnaca sa parabolom koliko hoćeš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Najjaci argument protiv TE sto se mene tice je taj sto je TE kontraintuitivna xD U sledecem smislu- imam jak osecaj (znaci skroz subjektiva neiskaziva nenaucna spika) da ako je TE tacna trebalo bi biti moguce da je barem neko u zadnjih 100 godina video ili snimio ili uslikao reptila koji umesto kockice krljusti ima perce. Jedno jedino pero..ili cak pernati pojas . Jeste da su potrebni zilioni godina da od gustera nastane ptica kao potpuno nova i funkcionalna vrsta koja moze nadalje da se razmnozava. Ali trebalo bi da je moguce da u zadnjih 100 godina neko registruje gustera sa percetom ^.^ Kao slucajna mutacija...a trebalo bi barem jedan posto populacije svih vrsta da budu mutanti koji stalno "pokusavaju da budu nesto sto nisu" pa ce za zilion godina neko i uspeti i nastaviti da se razmnozava tako... Znaci danas bi trebalo da postoje pernati gusteri ili slicno po mom cisto subjektivnom intuitivnom osecaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 pa dobr onemam ćureću glavu ko englez jerbo nismo ista antropološka rasa, al to nema veze sa crncima, imas i crnaca sa parabolom koliko hoćeš ima, zato ti i kazem ta "antropoloske" rase prica je glupost, antropoloske rase koriste antropolozi za odredjenu grupu ljud u odredjenim peridu dok je bilo malo ljudi i dok su bili orgnaizovani u plmena, danas su sve te rase" mrtve" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Obichno zajednicki geni - znace zajednicko poreklo. U to svi verujemo kada utvrdjujemo poreklo deteta, ili srodnost izmedju ljudi, zasto to pravilo ne bi vazilo za coveka i majmuna? Зато што ми немамо ни заједничке ни подударне гене са мајмуном. Генетски смо много сличнији неким сасвим другим врстама. Нпр са бананом делимо највише сличности по том питању. Није фазон у врсти гена него у склопу, а за склоп је потребан креатор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Najjaci argument protiv TE sto se mene tice je taj sto je TE kontraintuitivna xD U sledecem smislu- imam jak osecaj (znaci skroz subjektiva neiskaziva nenaucna spika) da ako je TE tacna trebalo bi biti moguce da je barem neko u zadnjih 100 godina video ili snimio ili uslikao reptila koji umesto kockice krljusti ima perce. Jedno jedino pero..ili cak pernati pojas . Jeste da su potrebni zilioni godina da od gustera nastane ptica kao potpuno nova i funkcionalna vrsta koja moze nadalje da se razmnozava. Ali trebalo bi da je moguce da u zadnjih 100 godina neko registruje gustera sa percetom ^.^ Kao slucajna mutacija...a trebalo bi barem jedan posto populacije svih vrsta da budu mutanti koji stalno "pokusavaju da budu nesto sto nisu" pa ce za zilion godina neko i uspeti i nastaviti da se razmnozava tako... Znaci danas bi trebalo da postoje pernati gusteri ili slicno po mom cisto subjektivnom intuitivnom osecaju. Greška koja uzrokuje da postaviš ovako pogrešan test hipoteze je što svi gušteri jesu reptili ali nisu svi reptili gušteri. Gušteri nisu potomci onih reptila koji su razvili perje, već sasvim druge grupe reptila. Ne postoji ništa u TE što bi davalo indikacije da će neki od guštera razviti perje. Inače, u poslednjih 100 godina smo pronašli pregršt fosilnih ostataka reptila sa perjem (koji nisu ptice). Danas postoje pernati reptili... potomci jedne od više grupa pernatih reptila... i zovemo ih: ptice. Takođe, kao što je pomenuto u ovim raspravama više puta, ukazivanje na nedostatak postojanja neke činjenice koju ti smatraš da bi trebalo da postoji nije dobar način za osporavanje neke teorije... teorija se osporava tako što ukažeš na postojanje činjenice koja po teoriji ne bi smela da postoji... budući da nam je poznato nebrojeno mnogo činjenica o biljnom i životinjskom svetu, kako to da ne možete da izvučete ni jednu jedinu koja po TE ne bi smela da postoji????? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука