cloudking Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Па да можеш боље да их критикујеш... Meh... to sam se nekad zanosio пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 heh kako mi se svidja ovaj dijalog izmedju grizlija i klauda.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Zasto bih se trudio kad ni hriscani sami pojma nemaju? Hriscani veruju da znaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Hriscani veruju da znaju Al se ponasaju kao da ni najmanje ne sumnjaju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Al se ponasaju kao da ni najmanje ne sumnjaju Најозбиљније ти кажем да не сумњам ни lim(x) кад x->0. Тако ми чукундеде врача. То људи са стране мисле да "вера" значи сад ти нешто нагађаш, па можда јесте, можда није. Па онда мораш да се увераваш да јесте... То је Мики Маус верзија. У вери сумња уопште не постоји као појам. Млађони and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 У вери сумња уопште не постоји као појам. Поздравио те један Томислав, али не овај наш Дипломислав. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Хехехе, знао сам ко ће први да се јави... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Најозбиљније ти кажем да не сумњам ни lim(x) кад x->0. Тако ми чукундеде врача. То људи са стране мисле да "вера" значи сад ти нешто нагађаш, па можда јесте, можда није. Па онда мораш да се увераваш да јесте... То је Мики Маус верзија. У вери сумња уопште не постоји као појам. Ti si jaci od apostola. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Al se ponasaju kao da ni najmanje ne sumnjaju Jaki u veri sigurno ne sumnjaju.Stvar izbora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 Ti si jaci od apostola. Ма двеста кила из бенча... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Како тумачиш Бога као Праведног Судију, ВСБ? (Уф, опет замало да напишем ВСИ) И ако би био вољан значило би ми да протумачиш један цитат (јер се батргам по питању следећег): "Свети Симеон Нови Богослов говори да се не рачуна оно што човек ради у вечни живот, већ шта је он, да ли је налик нашем Господу Исусу Христу, или се разликује од Њега и није Му сличан." Он говори, „У будућем животу Хришћанин неће бити испитиван, да ли је одбацио цео свет ради љубави Христове, или да ли је поделио богатство сиромасима, или постио или бдео, или се молио, или да ли је плакао и оплакивао своје грехе, или да ли је урадио било које добро у овом животу, али ће бити пажљиво испитан, да ли има било какву сличност са Христом, као син са својим оцем.“ (Огњена река, глава 15, Александар Каломирос) Верујем да је човек заправо оно што мисли, прича и ради, што се коси са цитатом или мог доживњаја овог цитата. Баш ме мучи овај део. А и Ацо је ономад рекао слично - да се спасава човек који је био добар без обзира на дела. Баш ме коље оваква поставка. Што се тиче вечне казне, не треба даље ићи од рајског дешавања и сагледавања првог греха. Човек је створен самим тим подлежан је нечему, што рецимо Христос није а то је грех. Погледај како су адам и ева "потрчали да буду сами по себи Богови. Хм.. (скоро па да их и не кривим , јер бити Бог је нешто предивно, али на жалост и не замисливо. Дакле долазимо до оног дела, где Бог мора упозорити своје створење, јер није савршено безгрешан. Упозорава их на дрво познања добра и зла, адам и ева мирно живе у врту где су вечни плодови са дрвета живота њихова храна, међутим, долази наилази и прво искушење, змија у коју се ђаво претвори (вероватно је долазио дуго и стрпљиво, док није ухватио еву саму (завео је) и наговорио је да проба плод по којем ће бити као што је Бог) Будући сама и не чекавши адама, она узбере плод а кад је адам дошао, понудивши му плод рече како је јестив и укусан (још не познавајући плодову суштину). Адам се ниеј пуно нећкао, да не грешимо душу да је евина кривица већа и узео је "испробану варјанту" (плод))..... Авај, зло које унесоше адам и ева у себе, показује се оног момента кад Бог прозове адама а он се сакрије стидевши се своје голоте, за коју раније није имао осећај стида, нити кривице што тако изгледа (го пред Богом) а то би могао рећи (што је створен у суштини, јер лепо му је као створење Божје било, изузетно лепо и задивљујуће) Дакле долазимо до тога да се добро створење, претвара у сопствену креатуру, која није ни из далека тако савршена као Божја а шта Бог ради? Прво- Даје шансу адаму и еви да се покају. Међутим кад покајања нажалост не дође, Бог уместо казне прибегава помоћи а то је да, греховно човечанство илити адама и еву који у себи имају сада већ зло, спречи како би као и до тада наставили да се хране са дрвета живота, који је уствари вечност и сву ту злобу( бол,патња,туга,злочин.....) уведе у вечно постојање адама и еве. Дакле, у Богу нема вечне казне, да је има били би кажњени а апсолутно не постоји могућност да Бог нема решења и немоћан је пред вечном муком своје творевине (створења). Други део питања, се односи на усиновљење. Како видимо горе несавршени човек, није пропустио да то сам себи и докаже. (да је не савршен) али погледај ту звезду свих мудраца, који су све време осећали присуство (Богогчовек има две природе, људску и божанску), дакле осећали су мудраци присуство и савршене човекове природе а не само божанске, што се делом Спасења (оваплоћењем) заоиста и дочекало. Оваплотио се Божански Логос (У почетку беше Реч, Слово, Логос) присније речено Син Божји, који је испунио старозаветни закон и донео Нови Завет Бога са човеком. Ту се више Бог, не појављује само као Реч, већ и као Син Човечји, који човека узводи до Божанског престола, не више само кроз заповести, него кроз истинско Усиновљење. Сада Бог постаје и рођени Отац човеку, који од Њега не добија само заповести, него добија и Тело и Крв, као и Љубав те непослетку и вечни живот по благодати Дару, који човека иако не савршеног чини вечним у дељењу Живота Сина Божјег Исуса Христа са свима нама, надам се и верујем....... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 @ VSB Хвала на исцрпном одговору. "Бог уместо казне прибегава помоћи а то је да, греховно човечанство илити адама и еву који у себи имају сада већ зло, спречи како би као и до тада наставили да се хране са дрвета живота, који је уствари вечност и сву ту злобу( бол,патња,туга,злочин.....) уведе у вечно постојање адама и еве." Како их је увео у вечно постојање када већ покајања није било - јесу ли рад и порођајне муке средство за вечност у овом случају? На који конкретан начин верујеш да се спасавају? Помоћу чега их оправдава? (извини ако давим, хтела бих да ми ово буде до танчина јасно - дакле, занима ме средство) " Дакле, у Богу нема вечне казне, да је има били би кажњени а апсолутно не постоји могућност да Бог нема решења и немоћан је пред вечном муком своје творевине (створења)." Дакле, верујеш у свеопште спасење? - (ако добро разумем написано) "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Како тумачиш Бога као Праведног Судију, ВСБ? (Уф, опет замало да напишем ВСИ) И ако би био вољан значило би ми да протумачиш један цитат (јер се батргам по питању следећег): "Свети Симеон Нови Богослов говори да се не рачуна оно што човек ради у вечни живот, већ шта је он, да ли је налик нашем Господу Исусу Христу, или се разликује од Њега и није Му сличан." Он говори, „У будућем животу Хришћанин неће бити испитиван, да ли је одбацио цео свет ради љубави Христове, или да ли је поделио богатство сиромасима, или постио или бдео, или се молио, или да ли је плакао и оплакивао своје грехе, или да ли је урадио било које добро у овом животу, али ће бити пажљиво испитан, да ли има било какву сличност са Христом, као син са својим оцем.“ (Огњена река, глава 15, Александар Каломирос) Верујем да је човек заправо оно што мисли, прича и ради, што се коси са цитатом или мог доживњаја овог цитата. Баш ме мучи овај део. А и Ацо је ономад рекао слично - да се спасава човек који је био добар без обзира на дела. Баш ме коље оваква поставка. Једном сам читала причу (ако је неко зна нека је постави на форум), о жени која је дошла пред Господа, упита је он: "Ко си ТИ?", она одговори: "Ја сам мајка...", Господ јој рече: "Нисам те то питао, ко си ТИ?"...она опет одговори:"Ја сам жена"..."Нисам те то питао...ко си ТИ?"..."Ја сам домаћица".. Ко си ТИ?...хм, нешто мислим, ваљда би прави одговор требало да буде: "ЈА сам ТИ" Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Једном сам читала причу (ако је неко зна нека је постави на форум), о жени која је дошла пред Господа, упита је он: "Ко си ТИ?", она одговори: "Ја сам мајка...", Господ јој рече: "Нисам те то питао, ко си ТИ?"...она опет одговори:"Ја сам жена"..."Нисам те то питао...ко си ТИ?"..."Ја сам домаћица".. Ко си ТИ?...хм, нешто мислим, ваљда би прави одговор требало да буде: "ЈА сам ТИ" Мислим супротно (мада је тешко питање) - да прави одговор треба да садржи искреност и свест о греху тог човека, самопрекор, унизност, стид. Не знам. Баш је тешко питање. Снежана је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Мислим супротно (мада је тешко питање) - да прави одговор треба да садржи свест и искреност о ништавности тог човека, самопрекор, унизност. уф, али ми смо створени по лику Божијем, ако је сам архангел Михаило, као Бог...а ми смо много више од анђела (извини, не могу да тражим цитате), зар није сасвим нормално, да ми пред лице Његово станемо и кажемо "ЈА сам ТИ"...самопрекор, покајање, жртвовање, крст су нам дати у овом животу... П.С. ово је слободна интерпретација, молим учене људе да нама лаицима коригују мишљење. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука