Ненад Р. Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Бог нам баш није дао толику слободу да тумачимо Његове поступке. Ми то себи дајемо за право , а то може да нам отежа положај пред страшним судом. Срђан(Православац) and *Blue* је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Бог нам баш није дао толику слободу да тумачимо Његове поступке. Ми то себи дајемо за право , а то може да нам отежа положај пред страшним судом. Kao sto rekoh ne verujem u gospoda straha vec gospoda ljubavi. Ako gospod ubija malu decu jer se smeju celavom proroku to nije gospod ljubavi. Ako ti verujes u gospoda cisto jer se bojis da ne budes "kaznjen" na strasnom sudu to je tvoj izbor, a ovo je moj. Druga svar, ako je ubijao malu decu to je direktno u kontradikciji sa onim sto Hristos prica. A zato sto su jevreji ukrasavali toliko SZ svojim uverenjima (da npr bog ubija nekog ako nije u skladu sa jevrejskim interesom) zato su se i ispalili kada im je dosao mesija koji je tu da umre za njihove grehe a ne da ih povede da osvoje svet. "stari zavet je senka, novi zavet je ikona" Ja ne znam na osnovu cega ste vi uopste izabrali pravoslavlje, zato sto ste Srbi? Da ste rodjeni u Iraku bili bi ste ekstremni muslimani jer bi vas neko ubedio da tako "alah zapoveda" Јанко and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Ako ti verujes u gospoda cisto jer se bojis da ne budes "kaznjen" na strasnom sudu to je tvoj izbor, Да то је мој избор јер сам и ја само обичан грешник и плашим се , без обзира на Велику Љубав Господа. Срђан(Православац) and *Blue* је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Да то је мој избор јер сам и ја само обичан грешник и плашим се , без обзира на Велику Љубав Господа. Dobro, razjasnisli smo na kojim smo pozicijama ovde. To jes da je tvoj motiv da preispitas bilo sta iz biblije - strah. Cisto da se razumemo i ja se plasim gospoda, ali se ne plasim da prespitam nesto sto pise u Bibliji. Jer nije ON pisao bibliju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Наслов ове теме увек прочитам као "Тачност Билбије"... Avocado, Juanito and Млађони је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Наслов ове теме увек прочитам као "Тачност Билбије"... hahhaha Zeljko na testu oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Petrovicu, pola linkova ti ne radi. Skupljas linkove sa nekih internet budzaka i mislis da time pokazujes kako sav Grcki svijet trazi razapinjanje Zizjulasa. Pocni stavljati kredibilne bogoslovske kritike, i po mogucnosti da linkovi rade. Stvarno ne razumem zasto se ne otvaraju. Proverio sam ih pre postavljanja sve do jednog!!!!!! A nazvati ``internet budzakom`` moze neko i Pouke tako nazvati, sve dok ne razmisli o tome sta pise. *Blue* and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 test. http://www.egolpion.com/martyria-apotyximenh.el.aspx Aj taj sto sabotira linkove, nek se mane corava posla. Ionako ce sve to vremenom izaci na videlo! @ Aquilius... ako zelis postavicu opet iste linkove ili PM ako ce se barem tad otvoriti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Drugo ukoliko je bog pobio malu decu jer su se smejala celavom proroku, onda taj bog nije ljubav. Dakle pravoslavlje je netacna religija ukoliko je pravoslavno tumaciti bibliju bukvalno. А зашто Бог који је љубав допушта да његове највеће слуге страдају и то не малим страдањем него често тешком мученичком смрћу. Нпр. пророци,апостоли,мученици, преподобни итд.....или је допустио да многа хришћанска деца буду погубљена од стране незнабожачких владара, имамо пример мајке Софије и њене деце Вере, Љубави и Наде? *Blue* and Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 @@N.Petrovic, Svega dva linka ti rade. I ni na jednom ni na drugom nema ni k od kritike. Samo ponavljati da je nesto Zizjulas uzeo od protestanata a bez da se kaze sta pravoslavlje zaista uci o tome NIJE kritika nego kleveta i lupetanje. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Pitah te lepo da li zelis da ih postavljam opet? A ako ces sa takvim stavom nastupati bez da procitas prevedeno onda nema ni potrebe. Naravno da je jedini moguci nacin `` braniti`` ga, taj da se dovode u sumnju sajtovi ili oni sto su pisali o njegovom ucenju. Na tome se uvek i zavrsava. Postavio sam desetak linka bez da otvaram jos neke na kojima znam da ima jos materijala. Na njima ima i finih tekstova Ep. Midica, pa treba malo razmisliti kada kritikujemo nesto. Sve u svemu, nekima i sam m. Zizjulas da dodje i kaze da je bio u zabludi, negirali bi ga kao neadekvatnog da o sebi govori. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Ukoliko se biblija tumaci tachno, i pravoslavlje tvrdi da je svet nastao pre 6000 godina, a znamo da je teorija evolucije tacna i da svet postoji mnogo vise od 6 miliona godina (empirijskim dokazima) - pravoslavlje je tacno koliko i starogrcki paganizam koji tvrdi da zevs baca munje. Е то већ не знам дал православље тврди да је свет настао пре 6000 година,искрено на то нисам наишао.Мора бити мало више,ако је данас 5774 година од избављења Јевреја из Египта.Ти изгледа знаш,ја не,мене не може убедити Дарвин који добио морску болест или слично нешто тако,лупио то и сад се научне теорије базирају на томе.И то је доказ.Бог је Бог,могао је убрзано да учини све ако је желео,и старост земље не могу научници да утврде.Могу да претпостављају јер им немогуће изгледа другачије,што је човеку немогуће Богу јесте.Зато се нећу замарати с тиме,мени је битно моје спасење. Drugo ukoliko je bog pobio malu decu jer su se smejala celavom proroku, onda taj bog nije ljubav. Dakle pravoslavlje je netacna religija ukoliko je pravoslavno tumaciti bibliju bukvalno. Ја мислио ово смо прошли већ,кад оно ти повампирио децу. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Прочитао сам доста тога од м. Зизјуласа. Кад почнеш да читаш немаш никакав проблем или дилему. У уводу он поставља проблематику која је само њему пала на памет, обично неко светско учење,затим га разрађује до танчина и упоређује са хришћанством, потом приступа разрешавању и на крају решење проблема које не би ни постојало да га он није измислио. И после свега резиме књиге од двеста страна на три листа која су ти уствари и довољна да све разумеш. Класичан грчки приступ богословљу, носи човек те гене. Не треба бити искључив има добрих ствари и закључака и уопште начина посматрања цркве, али његово богословље је више умна контемплација неголи живот у Христу и кроз такав приступ се помало вера претвара у филозофију а запоставља подвиг и делатно хришћанство. Не постоји практична примена реченог него само разрешење питања и одговора у оквиру неке наше свере размишљања. Овакво богосовље може да буде огранак једног дрвета и један од приступа а ми смо га усвојили као једино мерило што је по мени велика грешка. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 А зашто Бог који је љубав допушта да његове највеће слуге страдају и то не малим страдањем него често тешком мученичком смрћу. Нпр. пророци,апостоли,мученици, преподобни итд.....или је допустио да многа хришћанска деца буду погубљена од стране незнабожачких владара, имамо пример мајке Софије и њене деце Вере, Љубави и Наде? Zato sto je njihovo stradanje mucenickom smrcu slobodna volja drugih ljudi. Volja koju nam je on podario i ne namerava da je krsi. A sa druge strane je navodno njegova volja da on licno ubije decu zbog smejanja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2014 Пријави Подели Написано Март 25, 2014 Е то већ не знам дал православље тврди да је свет настао пре 6000 година,искрено на то нисам наишао.Мора бити мало више,ако је данас 5774 година од избављења Јевреја из Египта Ne tvrdi pravoslavlje vec tvrde oni koji tvrde da je bibila bukvalana i nepogresiva. Ukoliko uzmes sva imena iz biblije, sve vazne likove, ko je kome rod i porod i dodjes do adama i eve, dodjes do brojke da su adam i eva nastali pre nekih 6-7 hiljada godina. Naravno ukoliko verujes u bukvalnost i tachnost biblije. Onda automatski i to tvrids. Ти изгледа знаш,ја не,мене не може убедити Дарвин који добио морску болест или слично нешто тако,лупио то и сад се научне теорије базирају на томе.И то је доказ. Ja tebe ne mogu da ubedim nista, to za pocetak. Mozes samo sam da shvatis i raazumes. Prvo darvin nije dobio nikakvu morsku bolest vec je putovanjem kroz svet primetio da postoje slichne vrste zivotinja, a opet razlicite. Naprimer ista vrsta ptica, ali mala razlike medju njima. I na tome je krenuo da proverava i gradi svoju teoriju. Prediktovao je da vrste nastaju jedna iz druge. I do sada je nadjeno milion fosila koji potvrdjuju taj prelazak vrsta iz jedne u drugu kroz milione godina. Ta teorija je napravila recimo dve predikcije (koje bi morale biti tacne) u vezi sa time. Prvo je, unikatan kod za sve zivo sto postoji (to je posle pronadjeno DNK) i slichnost izmedju dnk, ako su ljudi srodni sa majmunima moraju deliti slichan dnk (98 %). Itd... ja ti kazem ja tebe ne mogu ubediti u nista, ali TE nit je "spekulacija" nit je "pod znakom pitanja" nit "veliki brojh naucnika sumnja u nju" ... Бог,могао је убрзано да учини све ако је желео,и старост земље не могу научници да утврде.Могу да претпостављају јер им немогуће изгледа другачије,што је човеку немогуће Богу јесте. Naucnici mogu da utvrde starost, logikom, matematikom znanjem. Isto kao sto mogu da utvrde da li je dete tvoje genetskim testom. Jedina varijanta tome koju imas jeste da je bog sve to stvorio tako - da bi nas zezao. Kako je rekao jedan evolucionista katolik "verujem u Gospoda ali ne nekog ko se igra sa nasim umom postavljajuci nam logicne dokaze za nesto" немогуће изгледа другачије,што је човеку немогуће Богу јесте Ja sa tim nemam dileme, ali nema razloga da ti gospod postavi fosile dinosaurusa da bi ti "testirao svoju veru" samo nepostojanje Dinosaurusa u recimo prici o potopu ti svedoci da biblija nije apsolutno tacna. U ovoj nasoj prici se uopste ne dovodi pitanje Gospoda, dovodi se pitanje apsolutne tachnosti biblije kao bioloskog i istorijskog udzbenika. Samo to. A vi nekako uvek skrecete u nesto sasvim drugo. Ako biblija nije istorijski tacna - i mi to preispitujemo.. dovodimo Gospoda u sumnju. To jednostavno nije tacno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука