Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 IV je 4 a ne 6. Ako već koristiš rimske brojeve, ne možeš I ispred V da računaš kao dva odvojena i pojedinačna broja. Nego, deder izračunaj koliko iznosi zbir cifara u rečenici: "Srdjan je pravi pravoslavac" sHa_sarcasticlol ево 1494 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 sHa_sarcasticlol ево 1494 srDjan je praVI praVosLaVaC 500+6+5+50+5+100= 666 Negde si se opet preračunao... Млађони and Trifke је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 srDjan je praVI praVosLaVaC 500+6+5+50+5+100= 666 Negde si se opet preračunao... прво ниси на латинском писао,друго не постоји слово DJ у мом имену,већ Ђ или Đ,треће морао би по старословенском коду да рачунаш како би било веродостојно ал си ме насмејао вала Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 прво ниси на латинском писао,друго не постоји слово DJ у мом имену,већ Ђ или Đ,треће морао би по старословенском коду да рачунаш како би било веродостојно ал си ме насмејао вала To bi i sam Sotona napisao da se prikrije... Млађони and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Сетих се још и седам анђела који изливају седам зала, седам чаша гнева па затим седам печата на књизи које је јагње отворило, седам громова, седам труба-све из откровења. Ју,ју,ју, сањаћу седмице :.mislise. У природи ништа није у вези са бројевима, словима и сатима (све је жива душа). Ово све је направио човек према својој жељи. Али постоји нешто што се збива у једном дану (обданица+ноћ). Човек је поделио дан на сате, минуте и секунде, отуда можемо рећи седам дана у недељи. Седмица је јединица за време, независна од године. Подели 52 недеље са 7 (52/7) и видећеш да је онако како смо сами програмирали... Изгледа не може другачије sHa_sarcasticlol Megidon је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Neki izvori tvrde da je broj 616, a ne 666. Tako da ćete morati sve računice od početka...za svaki slučaj! Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Dobro zezanje ispade ovde. Brate srdjane, ukoliko ne zelis raskol u crkvi, prekini na nas koji nemamo nista protiv ekumenizma da gledas kao na sotonine sluge, a ako se ne slazemo u svemu 100 % sasvetim ocima, kao na nekog ko gleda na njih kao ludake i lazove. Prvi korak odsustva raskola u crkvi je dijalog i sabornost, kao sto rekoh. A kroz dijalog i sabornost, dolazimo do istine. Prozivanje vladika nikako nije dobar korak u dijalogu i sabornoscu, prozivanje brace i sestara u crkvi takodje.. Ako se svi unutar crkve ne slazu oko nekog pitanja, to je verovatno jer to pitanje nije bitno za spasenje. Crkva je iznad biblije, i vodjena je duhom svetim, i sve sto je crkva donela je upravo onakvo kakvo treba biti. Zna se sta je bitno za spasenje, i sve ostalo treba da bude samo unutarcrkveni bratski dijalog. To je to sto imam da ti kazem. Prozivanje nas sa ZRUa za sektase, nazivanje vladika svakakvim imenima u unutracrkvenom dijalogu... je samo kontraproduktivno i najvece raskolnistvo koje mozes uciniti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 To je to sto imam da ti kazem. Prozivanje nas sa ZRUa za sektase, nazivanje vladika svakakvim imenima u unutracrkvenom dijalogu... je samo kontraproduktivno i najvece raskolnistvo koje mozes uciniti. Кад се сударе различита мишљења,свако их схвата на неки свој начин како то онај други гледа.Па онда довољно један да потегне са прозивком,па се прозивање развеже до бескраја,и наравно свака страна је у праву онда. Погледај цркву то је све од врха кренуло,прво тамо кренуле прозивке,туче,псовања,анатемисање,од оних који треба да су за пример људима,духовни људи.И становништво се угледа од њих. Ја се искрено надам да ће се ова агонија завршити,Господ је казао да цркви Његовој неће ни врата пакла одолети,само треба да се погледа узрок настанка свега тога и да се о томе расправи. Живела је вековима црква у јединству,изродила многе светитеље,може и даље а не да нам иконе по манастирима проплакују. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 IV je 4 a ne 6. Ako već koristiš rimske brojeve, ne možeš I ispred V da računaš kao dva odvojena i pojedinačna broja. С обзиром да се сабирају слова која означавају цифре по римском начину обележавања бројева, онда не само да можеш него и мораш тако да их рачунаш пошто I и V не означавају један број у реченици већ је свако слово за себе,тако да их треба и рачунати као посебне бројеве. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 С обзиром да се сабирају слова која означавају цифре по римском начину обележавања бројева, онда не само да можеш него и мораш тако да их рачунаш пошто I и V не означавају један број у реченици већ је свако слово за себе,тако да их треба и рачунати као посебне бројеве. По тој логици сам и ја рачунао. Елем за све оне који хоће да погледају овде има и таблица римског вредновања слова у алфабету http://www.666man.net/The%20Papal%20Title%20Theory%20-%20Vicarius%20Filii%20Dei.html Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Нашао сам сад случајно чак се оба система подударају. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Нашао сам сад случајно чак се оба система подударају. ГРЕШКА ПРЕВИДЕО САМ Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Е свега се овде начитах... Дефинитивно губљење времена. Једни упрли да је Библија божанска, једни да је човечанска (људска) а она је Бого-човечанска. Даље, ако се Нови Завет у Старом скрива, а Стари у Новом открива, што откривају неки овде Стари Завет у протестантизму? И не, Нови Завет не открива СВЕ директно (упоредити Аву Јустина који каже директно и индиректно!), већ има и пуно тога што СКРИВА за нека (тада) будућа времена, а за ово друго заиста постоји кључ - МОЛИТВА, без које нам не вреди херменаутика, онда ова постаје чисто разумска, лишена Духа, стерилна. А ако се укључи молитва - отварају се НОВА врата, и ОТКРОВЕЊЕ се наставља јер никад и не престаје (зато нисмо протестанти - "сола скриптура"). Зашто ово говорим? Упоредите ваша мишљења о томе ко је први видео васкрслог Христа (а СВИ се ослањате само на Писмо) са беседом св. Григорија Паламе на недељу Мироносица. Можда вам свима буде занимљиво да ниједан ваш одговор изгледа није тачан, а оно што каже свети Григорије не да има логике, него загрева и срце и душу. Можда ће се наћи неки да се не слажу са њим... Но ја ипак ВИШЕ верујем Светоме... http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/SabraneBesede_SvGrigorijePalama/SabraneBesede_SvGrigorijePalama18.htm Има и на Верујем у пдф-у ко хоће да скине, само изгуглајте... П. С. Наравно да је кључ за Писмо Христос, ово моје претходно запажање је односно на полемику. Милан Ракић, Trifke, *Blue* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Ама, добро, занимају ме имена двојице падобранаца која @Trifke помену поред Луцифера. Семјаза и Азазел би по апокрифима били ти главнији.Али уз сотону нису само они пали пало их је подоста,пише у библији да је сотона са собом повукао трећину звезда небеских и бацио их на земљу. Поменула си седам,помиње се и осми Јеремил(Величина Божија) Милешевски бели анђео са Христовог гроба. Из друге Јездрине 4:36 На то одговори мени Јеремило Арханђел: “Када се испуни број семена вашег, јер Свевишњи на мерилима измери век овај, То није апокриф,већ другоканонска књига. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 22, 2014 Пријави Подели Написано Март 22, 2014 Офтопик: @Срђан(Православац) Видим да читаш и размишљаш. Волео бих, пошто си цитирао чачанске свештенике, да ми кажеш шта мислиш о штрајку глађу у Цркви (ова двојица, као и в. Филарет), као и (не)послушању свештеника архијереју или архијереја Синоду и Сабору у светлу житија молитвених громада попут св. Јована, Василија, Григорија, Максима... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука