Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Samo si to čuo,a blud razvrat ,projezuitska unijatska delovanja i slične stvari ?

Samo si delimično čuo  0104_cheesy

Наравно да сам чуо о томе ћемо на другој теми, јер ово је тема о "храни" нас верујућих где се велича прасетина, јагњетина, алкохол, цигарете и остало. Боже ме саклони !

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Кад је Атанасије био у Жичи, терао је монахиње да једу месо, свакој стави у тањир... Као, да једу да се на погорде.[

Од оваквог, нешто овако се и очекује !

А баш због таквих,који остављају овакве коментаре,ја сам прекопирао тему са расколничког сајта "ихтус" на овај форум,да људи виде,колико појма немају о Православљу и Православној духовности они који размишљају на горе поменути начин.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Samo si to čuo,a blud razvrat ,projezuitska unijatska delovanja i slične stvari ?

Наравно да сам чуо о томе ћемо на другој теми, јер ово је тема о "храни" нас верујућих где се велича прасетина, јагњетина, алкохол, цигарете и остало. Боже ме саклони !

Где си то прочитао ?

Подели на овим сајтовима

Bolje parce mesa nego tri tanjura pasulja!

Сачувај ме Боже, како сте кренули повешћете и кампању боље једна црта него две пакле, страшно

Боље једно вруће пиво него четири 'ладна.  0104_cheesy

Имао сам прилике оче, да прочитам да су алкохол, цигарете и месо омиљени на овом форуму. Страшно

Чистима је све чисто,а нечистима нечисто.

"Синдром" муве и пчеле које је описао преподобни Пајсије Светогорац.

Подели на овим сајтовима

Duhovnost kod osobe cijenim po obim stomaka.Ne mislim zbog mode da se bude mrshav,jer iko ko vjeruje u

Boga,duhovan je ne bi dozvolijo da se prezderava.

joooj

Dokazano je da osobe koje jedu skromna hrana biljna su zdravije.

0442_feel

Vegetarijanstvo ne smatram nikakvim podvigom,vech neshta normalno.

O ljubavi prema zivotinjama?

Da li je nova pojava kod Srba,ali nekada su Srbi imali dosta djece,pa nije bilo vrijemna da se ima "kucni ljubimac" o kojemu se pricha,razmislja,strahovito voli. 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Osoba koja ne jede meso,moze da zamisli kako bi joj bilo da ga neko nagovara ili tera da jede meso. 0442_feel

Kao vegetarijanac to mogu potvrditi. joooj

Ne znam kako bi regovala da mi bilo ko polije djete vodom ili kao mala da me je neko polivao.  0442_feel

Бити вегетаријанац није нимало православно,то јест сасвим је противно православној вери.

По канонима вегетаријанци се искључују из Цркве.

На овим и свим форумима стално се неко искључује из Цркве, како је уопште ико и остао у  Цркви???? Стварно је више неумјесно свађати се по овим сајтовима.... мислим да људи премало се моле Богу а превише се баве политиком....

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

Duhovnost kod osobe cijenim po obim stomaka.Ne mislim zbog mode da se bude mrshav,jer iko ko vjeruje u

Boga,duhovan je ne bi dozvolijo da se prezderava.

klapklap

Dokazano je da osobe koje jedu skromna hrana biljna su zdravije.

:)

Vegetarijanstvo ne smatram nikakvim podvigom,vech neshta normalno.

O ljubavi prema zivotinjama?

Da li je nova pojava kod Srba,ali nekada su Srbi imali dosta djece,pa nije bilo vrijemna da se ima "kucni ljubimac" o kojemu se pricha,razmislja,strahovito voli. klapklap

Kako rasudjujete Ako-Neka, da li je veci trud nekoga ko sa uobicajenih 6 porcija nekog jela smanji na 2 porcije ili nekoga ko sa uobicajene 2 porcije smanji na 1? Kakav je Vas zakljucak u slucaju da znate, a kakav u slucaju da ne znate pocetne cinjenice (u smislu da nemate informaciju ko je koliko jeo pre nego sto je poceo da se trudi)?

Подели на овим сајтовима

Наравно да је боље.

Просечан човек се са три тањира пасуља преједе,а са парчетом меса - тешко да може.

Православље није секта,али га многи на жалост тако схватају.

Питајте било ког духовника,отиђите на Св. Гору (где се месо не једе), па их питајте;

Шта је боље појести; Парче меса или три тањира пасуља (или било које друге хране).

Подели на овим сајтовима

zašto u startu početi sa 3 tanjira pasulja... zašto ne pola tanjira psaulja.... zaista tendenciozno....

Тако је мало пре поменуто.

Што се тиче избора између парчета меса и пола тањира пасуља (или целог тањира),ту је наравно боље изабрати пасуљ.

Подели на овим сајтовима

Наравно да је боље.

Просечан човек се са три тањира пасуља преједе,а са парчетом меса - тешко да може.

Питајте било ког духовника,отиђите на Св. Гору (где се месо не једе), па их питајте;

Шта је боље појести; Парче меса или три тањира пасуља (или било које друге хране).

Има једна стара прича о томе како се хришћански народ спремао за пост, па направио преизобилну трпезу, док је неки старац живео на некој планини а имао само мало млека и сира, па је народ почео да негодује што тај старац ремети пост својим понашањем, а када се умешао један од свештеника придошлих на гозбу, рекао им је: "Шта мислите, ко је више постио - ми или он? Јер он поједе само кришку сира и узе чашу млека а код нас је овде препуна трпеза свега и свачега..."

Подели на овим сајтовима

ma najgore od svega je što je to totalno nebitno.... mož čovek da pojede pečenog vola i da bude svetac...a može i kao onaj nesrećnik Ferapont u braći karamazovima da posti ko blesav i da mu ništa ne vredi....u pitanju je Hristos,u pitanju je ljubav....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Наравно да је боље.

Има једна стара прича о томе како се хришћански народ спремао за пост, па направио преизобилну трпезу, док је неки старац живео на некој планини а имао само мало млека и сира, па је народ почео да негодује што тај старац ремети пост својим понашањем, а када се умешао један од свештеника придошлих на гозбу, рекао им је: "Шта мислите, ко је више постио - ми или он? Јер он поједе само кришку сира и узе чашу млека а код нас је овде препуна трпеза свега и свачега..."

Управо тако.  8084.gif

Али неки схватају све то на мало другачији начин. Такорећи магијски.

Подели на овим сајтовима

Где си то прочитао ?

На екуменском, јеретичком и римо-католичко, жу-жу форуму !

Подели на овим сајтовима

Где си то прочитао ?

На екуменском, јеретичком и римо-католичко, жу-жу форуму !

Да ли си свестан колику су глупу и опасну ствар рекао? То јест,да ли си свестан свог греха ? Добро размисли пре него што нешто из свог беса напишеш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...