Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A koliko se ovde pljuvalo o Tadicu i njegovom rukovanju sa Tacijem.

Mnogi kao sto su prespavali 1999 kada smo podvili rep nakopn sto smo izgubili rat sa NATOm. Oni koji su dozvolili da zaratimo sa celom planetom pa makar da su i bili u pravu su krivi za gubitak Kosova. Ovo sad nema veze sa vezom. nase vojske; policije, vlasti dole nema vec 14 godina a sada to sto se neki pozivaju na to sto Papua Nova Gvineja i Istocni Timor jos razmisljaju da li da ih priznaju ili ne je vec prica za neku novu srpsku zabludu.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Теби је смешно а нама је страшно. Слично као на почетку филма Буре барута.

Реално, већина срба је незаинтересована за Косово. Ако си гледао Револуцију (4 епизода) на ТВ Хепи, видео би колико је заинтересованих за Косово. Нисам гледао тај филм.

Подели на овим сајтовима

На крају крајева, да ли ико озбиљан, поготово теолог, може да сумња у оправданост присуства Цркве у овом свету и њену обавезујућу везаност за сва збивања у људском друштву након Христовог оваплоћења?! Шта је Христово оваплоћење? Јел Бог уредио домострој спасења управо кроз Христово оваплоћење или није?! Према томе, лепо вам каже Рилски, само ви цепајте Ленона и Гандија, али немојте то да намећете као некакав изгубљени идентитет Цркве.

Ma da li je moguce?! Znaci svaki ozbiljan teolog uopste ne sumnja da Crkva treba da daje sudove o ekonomiji, poljoprivredi, zdrastvu, biologiji, hemiji, matematici, informatici, saobracaju, turizmu?! O svemu tome Crkva treba da postavi ili predlozi ispravne/istinite sudove?! Pa sta tek onda da ocekujemo od neozbiljnih teologa ako to treba da slusamo od ozbiljnih?! Ne smem ni da zamislim.

Подели на овим сајтовима

Хашиш Тачи! :krstix:

Da Taci uzima hasis ne bi bio takav kreten, nego bi bio cak i za primer, tako da ne skrnavi molim te prirodni proizvod od biljke koju je Bog stvorio za upotrebu :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Da Taci uzima hasis ne bi bio takav kreten, nego bi bio cak i za primer, tako da ne skrnavi molim te prirodni proizvod od biljke koju je Bog stvorio za upotrebu :lol:

Ne slusaju svi ovde Astral i produkcije iz tog zanra. Hoces da motkama  najure to sa foruma? :D :D :D

Подели на овим сајтовима

Kad si vec spomenuo motku, treba je umociti u hyperkoncentrovani hasis i time oplesti po Taciju i ekipi, pa da onda vidimo sta imaju da kazu hahahaha :lol:

iako znas sta, imam ja resenje za te stvari, ovime treba ratovati

6h4yep6aqbs8jm0uhwuj.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Tabernanthe_iboga

http://www.ibogatherapyhouse.net/

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ја не знам како Србима (нама) није јасно да је Космет изгубљен.
Кад то схватимо, онда ћемо надам се почети и да се трудимо да га повратимо.
То је јасно као дан. Космет је изгубљен, а враћен може бити једино ако то желимо и радимо на томе, а то нам је завјет Лазарев.
Било и биће српско само ако ми то желимо и у то вјерујемо. Исто тако су и Јевреји говорили за Јерусалим ( колико ли сам ово пута чуо до сада, али толико је тачно).

Догодине у Призрену :)

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Imala sam oduvek stav, i jos uvek ga imam, mislim da je hriscanski, ne treba se povoditi strastima oko bilo cega zemaljskog. A to strasno povodjenje Kosmetom je postalo karakteristicno za mnoge patriote, nacionaliste, pa cak i duhovnike. A sad kako mi mozemo da znamo zasto je to tako, pa opet je sve Bozija volja. Jednom su jednu monahinju rusku pitali zasto je Bog dozvolio da se poruse tolike crkve od strane komunista, a ona je rekla zasto sto je Bog sveo njihov broj na onoliko ljudi koliko je islo da se moli po njima. Pa mozemo li tu poruku primeniti i za Kosovo? Nemojmo da budemo slepi na nasu bogoodpadnost kroz decenije i decenije, ne budimo slepi i na ateisticku i surovu politiku ovog sveta, interese najmocnijih. Nisam pristalica da se bas sve objasnjava teorijama zavera, ali ima neceg i u tome sto smo pravoslavni i trpmo razne nepravde, opet nije da ni sami nismo krivi za mnoge. Ali treba da budemo srecni u tom trpljenju, da istrajemo, ako vec verujemo u Carstvo nebesko, a ne ovozemaljsko.

Подели на овим сајтовима

Ништа није изгубљено, док траје борба. Да је изгубљено, не би било преговора.

Није ли Србија 1915.е била наизглед изгубљена? Војнички поражена, тифус хара, цивили умиру од глади, бугари и аустроугари пљачкају, убијају. Ал је дошла и 1918.а и слобода.

Владика Атанасије је само рекао оно што је сваком јасно. Са оваквим руководиоцима, вођама, не да је Косово и Метохија изгубљено, него је изгубљена и Србија: Рашка, Војводина, па и Шумадија. Куда идемо са људима којима ништа није свето? Хајде што не знају за Бога, не знају за Косово и Метохију, за нацију, они бре незнају ни за своју децу, него су и њих спремни да жртвују због својих фотеља (пример са повећавањем границе штетних супстанци у млеку).

Не може Агарен

и одступник

да брани твој род.

Нити ће паликућа

од пожара

да спасава.

Из ропства мисирског

неће те извести

рука фараона.

Лажни избавитељ

пречицом води

до новог ропства

и Вавилона.

Подели на овим сајтовима

Ја не знам како Србима (нама) није јасно да је Космет изгубљен.

Иако скоро свако може врло лако да се сложи са твојим објашњењем ове почетне реченице, ипак ту постоји једно зрнце опасности које може да проклија у велику биљку, месождерку.

Да је ово нека прошлост кад су људи са поносом били Срби, уместо данашњег дана кад се многи тога стиде, онда би израз "изгубљен" био разумљив. Јер би постојао неко ко би се залагао за враћање Космета, данас, сутра, за 50 година.

Међутим, видиш да и овде постоје они којима је њихова позадина најважнија на свету и кад је њиховој позадини добро, кад је сита, напијена, ушушкана, онда све остало престаје да постоји.

Чињеница је да Србија нема шта да преговара са онима који су убијали Србе, вадили им органе за продају, иживљавали се над њима, рушили српске манастире, гробља, отели имања. Да на челу Србије стоји неко ко има храбрости да буде вођа свог народа а не повијени космополита којем је важно да је испунио сан да буде председник или премијер, поступао би као што поступају председници који воле свој народ а поштују туђ а не као неко ко ће да пристаје на све зарад политичке каријере.

И главни заговарачи приче да је Космет изгубљен углавном потежу један једини аргумент - шта можемо да учинимо САД? Питање које владика провлачи (бар ја то тако видим) је питање повратка и духовног Космета у размишљање Срба јер, истина је, без духовног Космета у нашем размишљању, нећемо моћи да ослободимо материјални Космет окупације. А највећи притисак је управо на томе да се обесмисли духовни Космет у Срба од стране оних који су подрепили и своје позадине ухлебили. И то јесте једна пошаст коју Србија данас проживљава.

Међутим, нада постоји и не само да постоји већ све више постаје реална. Наиме, многи млади људи имају здраве ставове по питању било ког дела територије Србије и иако нико од њих не жури да "бесмислено погине" ипак се нико од њих не опредељује за некакво "признавање фактичког стања". И то је добро. Да, ругају им се и називају их поспрдним именима али ваљда је дошло оно време о којем је Иво Андрић писао.

Владика их подсећа на све то и то јесте његова дужност, да носи духовност, чак и Космета. 

Подели на овим сајтовима

Meni ne smeta tekst vl.Atanasija, sa svim se slažem, ali moram da priznam da mi je nejasan cilj teksta.

Možda je to: Kosovo nikad ne treba priznati kao državu.

Sa druge strane određeni kompromisi se moraju napraviti, ali priznanje/ne-priznanje Kosova kao države, mora biti granica tim kompromisima.

To je i zvanični stav Crkve, ali koliko znam i naše države.

I treba reagovati na ovakve ispade premijera, ovakve izjave jesu izdaja Ustava.

Jedno je kad ovo kaže opozicionar Čeda, a sasma drugo kad to uradi premijer.

Ovo je iznad donje granice odgovornosti jednog premijera i dovoljno za ostavku.

Da Dačić ima časti on bi sam ponudio ostavku još posle afere sa onim narkodilerima, a komoli posle ovih izjava.

Njegovi premijerski dani su nadam se, i hvala Bogu, odbrojani. A ne vidim ga ni u politici kao neku ozbiljnu figuru u budućnosti.

Toliko smo navikli na neodgovornost i bezakonje političara da smo sada zbunjeni kritikom jednog od njih i to ne politikantskom, nego kritikom koja ima jednu težinu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...