Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 2 weeks later...
  • Гости

Његово Преосвештенство Умировљени Епископ Захумско-Херцеговачки и Приморски Атанасије Јевтић о Божијем Суду.

iLA9lp3xnR17T.JPG

Подели на овим сајтовима

naslovna1-300x168.jpg

На Прву недjељу Божићњег поста у Епархијском дому у Требињу, умировљени Епископ ЗХиП Г.  Атанасије одржао је предавање на тему „Човјек као биће подвига" На предавању се окупио велики број вјерног народа, који је са пажњом пратио Владикине ријечи. Извор: Епархија ЗХиП.

Умировљени Епископ Г. Атанасије: Човјек као биће подвига

Подели на овим сајтовима

• Гости

12.12.2012.VlAtanasije.jpg

У Недељу 16. Децембра у нишком Саборном Храму, Свету Архијерејску Литургију служиће Његово Преосвештенство умировљени Епископ захумско херцеговачки Господин Др Атанасије (Јевтић) уз саслужење Преосвећеног Епископа нишког Господина Др Јована и нишког свештенства.

После Свете Литургије, у 11 часова Владика Атанасије одржаће предавање у сали Светосавског дома на тему „Свети Цар Константин - лик и дело“.

Подели на овим сајтовима

`Ocemo snimak...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

'Oću i ja!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Надам се да неће бити аутоцензуре код +Атанасија када буде говорио о лику и делу светог цара Константина.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

nego ko od ljudi sa foruma planira da sutra bude na liturgiji i predavanju... pošto znam već 5-6 koji dolaze pa rekoh da se možda spontano okupimo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

bio sam... fenomenalna liturgija... vladika Atanasije je bio raspoložan, oko njega bila dečica i tako to

hor se nekolko puta zbunio al ništa strašno (valjda) LOL on kaže - Ajde setre! a sestre šunela...

Oduševio me je kad je izgovorio Gospode Bože, pogledaj s neba i vidi, i poseti vinograd ovaj i usavrši, jer ga zasadi desnica Tvoja! na srpskom, grčkom a onda i na hebrejskom... i onda čovek uze mikrofon i kaže, braćo i sestre, samo da kažem da je ovo što sa sad izgovorio bilo na hebrejskom, ja sam učio hebrejski u Jerusalimu i tamo sve više Jevreja prelazi u pravoslavlje, prelazi Isusu, kako to oni kažu... ne Mesiji jer taj termin je već istrošen... ovo nisu nikakve novotarije ako je to neko pomislio već živa reč Božija... nemojte da vas neke tamo monahinje podučavaju pravoslavlju i to monahinje za koje bi u mom selu rekli- koje ne umeju ni nos da obrišu... pa neće nas valjda monahinje učiti šta je to pravoslavlje

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

I? Gde je snimak? 0120_angryy

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...