Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

Da li Bog moze biti zao ?

Bog je iznad i izvan stvorenog sveta i svako njegovo ogranicavanje na stvoreni svet je nelogicno i pogresno

"svako njegovo ogranicavanje na stvoreni svet je nelogicno i pogresno" ovo i jeste odgovor na mogućnost da Bog postane čovjek.

Подели на овим сајтовима

Nema potrebe za tim posto je Hristos imao i ljudsku prirodu u Palestini je sigurno bilo stencuga od 2 do 3 tone koje nije mogao da pomeri

Ovo je pitanje na koje ti kao musliman treba da odgovoris najpre.

Ako Isus na zemlji nije mogao podići stijenu od 2-3 tone onda zasigurno tada nije bio Bog.

Подели на овим сајтовима

ovo i jeste odgovor na mogućnost da Bog postane čovjek.

Ne, nego je to odgovor na tvoje pitanje :

Onda odgovori na pitanje:Ako Bog može sve da li može stvoriti teret koji ne može podići.

Ti si pokusao da Ga ogranicis, a ne ja. On je iznad i izvan ovoga sveta. Svet je podlozan Njemu, a ne On svetu. On moze na sebe preuzeti materijalnu prirodu, ali covek ne moze Bozansku. O tome se radi.

Подели на овим сајтовима

Imate druge teme za to,ovde govorimo o praroditeljskom grehu iz perspektive Hrišćanstva.

Ja sam mu lepo dao link : https://www.pouke.org/forum/topic/23416-islam-i-hri%C5%A1%C4%87anstvo-o-problemu-smrti/

Najbolje je da otvori svoju temu, jer i moja nije bas o tome.

Подели на овим сајтовима

istražilac, Božanstveni Logos Božiji (prisnije rečeno - jedinorodni Sin Božiji) je stradao na krstu, ali u svojoj sopstvenoj ljudskosti (koju je primio na sebe).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

e za tako nesto je vec potrebno ovo :lol:

220px-Aya-preparation.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca

luda sam i bez toga hihiihihi...

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Onda odgovori na pitanje:Ako Bog može sve da li može stvoriti teret koji ne može podići. 

Naravno da je Bog, kad moram bukvlno, nezamislivo inteligentno biće koje ulazi u srca i duše svig nas i naš um vezuje za nebp...neverovatno zvuči a istinito i jednostavno...tako da nema pitanja na koje on nema već viđen odgovor...

И небо у дивљем цвету,

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Kad bi pitali Boga hoćeš ti u pakao ili tvoja deca? To ti je isto kao kada bi postavili meni pitanje hoćeš ti u pako ili tvoje dete, piši doživotni u jednom pravcu ako treba...to je odnos ljubavi...ali i so zemlji..jer bez greha ne bismo znali ko smo zaista....kao što sam ubeđena da se ponašamo kao majke jedni prema drugima, u pravom smislu te reči, vladao bi raj na zemlji...

И небо у дивљем цвету,

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Da li je Bog deo nas ili je nezavisno biće?

Кажу да је Бог потпуно трансцендентан, а то значи да је потпуно другачији од нас, тј. да превазилази све што је створено. Међутим, кажу и да Христос није више независно биће јер од тренутка када је формирана Црква ради се о ,,заједници'', и ,,многима'' где спадамо и ми - тачније, не можеш замислити Христа без многих који чине Тело његово.

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Друго, приметио сам да си суштину Божију поистоветио са ,,Умом''. Можда још ниси упознат, али такво мишљење је довело до великих проблема и на крају до појаве свих тријадолошких и еклисиолошких изопачења. У овој теми је о суштини Божијој најбоље објаснио Веља (поистоветивши је са љубављу), али ако желиш да то питање размотримо подробније свакако можемо покушати.

Nisam poistovetio sustinu Boziju sa sa umom...rekao sam da je sustina Bozija,njegova priroda,za ljudski um nedokuciva i nedodirljiva,transcedentna...iznad svakog zamisljenog pojma...neshvatljiva...Um Boga Oca..aspolutno slobodan um...deli svoju sustinu,prirodu....i ,,radja,, Sina ...i ,,ishodi,, Duha  Svetoga...Aposlut oca iz svoje sustine,prirode...radja i ishodi dva savecna Apsoluta..koja javljaju...Njega...neshvatljivog..i za ljudski razum nedodirljivog...

Posto je covek stvoren na sliku i po podobiju bozijem...ja pre svega mislim na duhovno oblicije...mi nosimo....tu trojicnu sliku u sebi....kao Um(Otac)...koji iz svoje sustine...,,radja Sina(Rec,Logos)....i ,,ishodi,,...Duh Sveti(misao,kompletno delovanje)...od Oca kroz Sina..u Duhu Svetome...

Tako kao sto nase reci i misli javljaju um koji stoji iz njih....tako i Sin i Duh Sveti..javljaju..Oca....a neka sustina bi bila..u toj slici...coveka kao odraza,refleksije Bozanskog...cisto srce...jer necisto ,,prlja,, um...svojim strastima....zato po meni i Hristos kaze....blazeni su oni cistoga srca jer ce Boga videti..

Tako nekako ja to shvatam... osmeh1

Подели на овим сајтовима

Hristos imao i ljudsku prirodu

Pa..da a ljudska priroda nosi taj praroditeljski greh..zbog koje je smrtna...onda po nekoj logici bi trebalo biti da je i on primivsi tu prirodu na sebe...primio sve sto ona nosi sa sobom...a to je i ljudska dusa i telo..pri tom ne slivajuci svoju transcedentnu prirodu...u ljudsku....vec ju je spojio u svojoj Boznaskoj Licnosti Logosa...

ostajuci...potpuni covek..i potpuni Bog....Bogocovek...spoj vecnosti i prolaznosti....konacnosti i beskonacnosti....stvorenoga i stvoritelja...palosti..i uzvisenosti...

gresnosti..i svetosti...tako ja to nekako shvatam...mozda gresim... 0409_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...