Grizzly Adams Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ма јок. Sara" је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Pozdrav 'hrišćanima'? Kakva epopeja! Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Непрестано давимо о "теологији", животу после смрти, моралисању, доказивању овога и онога... Причамо о животу, а понашамо се као полу-мртви. А хришћанство је врло једноставно - љубав према животу. Одатле све следи. Не треба ништа да доказујемо, само да задобијемо и покажемо љубав према свету и животу, пре свега људима. Када та љубав постане довољно велика, онда одатле следи све остало. Дођи до тога да заиста будеш одушевљен Универзумом, природом, биљкама, животињама, људима, музиком, науком, филозофијом, поезијом, људским умом и шта је све способан да створи - и то је довољно. keka, Solomon Kane, Лидија Миленковић and 28 осталих је реаговао/ла на ово 31 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Одавно нешто лепше нисам чула...хвала ти другар. Mamica Forumska, JESSY, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Yeah, man! Pop in! Margareta and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Ovo sto si napisao je sasvim dovoljno bez ikakvih komentara dalje! facenew22222222 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Само да додам и ово док се спремам за лаку ноћ...брате Стево... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Непрестано давимо о "теологији", животу после смрти, моралисању, доказивању овога и онога... Причамо о животу, а понашамо се као полу-мртви. А хришћанство је врло једноставно - љубав према животу. Одатле све следи. Не треба ништа да доказујемо, само да задобијемо и покажемо љубав према свету и животу, пре свега људима. Када та љубав постане довољно велика, онда одатле следи све остало. Дођи до тога да заиста будеш одушевљен Универзумом, природом, биљкама, животињама, људима, музиком, науком, филозофијом, поезијом, људским умом и шта је све способан да створи - и то је довољно. Ovo je moj light motiv u vjeri i vjerovanju.Bez suvisnog filozofiranja,analiziranja,teoloske polemike koja gusi onaj pravi osjecaj u vjeri koji samo mi laici imamo jer je ne podvrgavamo naucnoj logici nego smo u svemu tome srcem,kao zaljubljeni klinci zato sto volimo Gospoda,a voleci Njega volis i sve sto postoji oko nas. JESSY, Dragana I. and Sara" је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Дођи до тога да заиста будеш одушевљен Универзумом, природом, биљкама, животињама, људима, музиком, науком, филозофијом, поезијом, људским умом и шта је све способан да створи - и то је довољно. у томе и јесте фора.....дотле доћи.....после је све лакше.....на жалост, данас људи ''немају времена'' за то.....оно им је потребно за неке друге ствари.... keka, feeble, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 А хришћанство је врло једноставно зашто нам је онда тако тешко да заволимо живот.....? :.mislise. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 у томе и јесте фора.....дотле доћи.....после је све лакше..... на жалост, данас људи ''немају времена'' за то.....оно им је потребно за неке друге ствари.... Немају времена, или не знају... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Немају времена, или не знају... можда не желе да имају времена и не желе да знају..... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Da, griješimo što iz dosta negativnog ugla na sve gledamo, kao da nas je neko natjerao na silu da ovdje živimo, kao da nam neko stalno hoda iza leđa bičem i gleda gdje ćemo šta pogrešno napravit pa da nas tim bičem švihne preko leđa itd. A stvari nisu tako kompikovane kako nam se čine. Na primjer. apstinencija. Svi misle kako je u hrišćanstvu potrebno uraditi mnogo ovoga ili onoga, stotine sati molitvi, mjesece postova, ne znam kakvih podviga ali ustvari je mnogo bitnije ne uraditi mnogo toga što bi nas poslije nekako opterećivalo na savjesti, pa i na zdravlju - dakle apstinovat. Alkoholičari smo postali zato što nismo dosta dobro apstinovali, niko nije rekao da ne smijemo sad ništa. Ali apstinencija ne znači samo izbjegavati nešto nego u svemu znati i imati mjeru. Poslije kad se sredimo tako tim alkoholom da se moramo liječit ne preostaje nam ništa drugo nego ta totalna apstinencija jer onu razumnu, umjerenu nismo znali sprovest na sebi. Ili apstinencija od seksa, ta je vrlo nepopularna ali bez nje u hrišćanstvu u mnogim situacijama jednostavno nejde. Dakle prije bi dosegli nekog višeg stepena hrišćanskog života kad bismo jednostavno ne činili ono što ne moramo i što je grijeh, apstinovali od grijeha. Tajna negriješenja ili ovladanja u grijesima je dakle više u nečinjenju nego u činjenju nečega. Znate li ko je glavni nebeski patron i zaštitnik svih apstinenata? Bogorodica, Majka Božija, Matka Boží. Zato što je čitav život apstinirala od svakoga grijeha. A mi si pri tom još mislimo da se apstinencija odnosi samo na alkohol i alkoholičare. Píseň „Dobře žiju česky, slovensky, rusky, německy a anglicky - Dobro živim, apstinujem Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Непрестано давимо о "теологији", животу после смрти, моралисању, доказивању овога и онога... Причамо о животу, а понашамо се као полу-мртви. А хришћанство је врло једноставно - љубав према животу. Одатле све следи. Не треба ништа да доказујемо, само да задобијемо и покажемо љубав према свету и животу, пре свега људима. Када та љубав постане довољно велика, онда одатле следи све остало. Дођи до тога да заиста будеш одушевљен Универзумом, природом, биљкама, животињама, људима, музиком, науком, филозофијом, поезијом, људским умом и шта је све способан да створи - и то је довољно. Као прво и основно: Да си остао у Србији и ти би био полу-мртав,као што су мање више у таквом стању сви њени грађани! Кад имаш материјалну и сваку другу сигурност нормалног живота,е онда можемо да причамо о цвећу и лептирићима,као што ти овде сад просипаш те отрцане протестантске фразе о универзалној љубави... Хришћанство можда јесте једноставно,али задобијање те божанске љубави је врло тежак посао, и као што нам оци поручују,царство небеско се на силу задобија ( наравно,овде се не мисли на некаву употребу физичке силе,већ духовна борба,жртва одрицања и слично) Али као што је познато,сит гладном не верује, али гладних је царстбо небеско... -Владимир-, Broken, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 @, Аха, значи пинк-хипи православље ... шалим се Иако сам склон дарк православљу (страх и дрктање варијанта), мислим да си у суштини у праву! Драшко, Zero, Sara" and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука