Justina Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Trebalo je onda napises "Hegeli", nikako ovo sto si napisao jer njega, Shopenhauera nije niko od filozofa uzimao za ozbiljno,. On je bio miljenik knjizevnika, pesnika, ( Za Tolstoja je bio najveci genije, za Tomasa Mana takodje), ali i znamenitih cika doktora za dusu (Frojd,Jung) Nacije , a pogotovo nacionalne drzave, u to vreme nisu ni postojale. I sam Shopenhauer je rodjen u Gdanjsku (tada Istocna Priska, danas Poljska), a Kant u Kalinjingradu (tadasnja Istocna Pruska, danas Rusija). I uopste ti je besmislena teza da nemacki filozofi ili muzicari, knjizecvnici imaju bilo kakve veze sa ratovima u dvadesetom veku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 I uopste ti je besmislena teza da nemacki filozofi ili muzicari, knjizecvnici imaju bilo kakve veze sa ratovima u dvadesetom veku. Не знам где си сад "ископала" музичаре, али нема ни везе. Филозофи, мислиоци и "светитељи" су увек изданак свог народа и обрнуто. Тако да све има везе осим што је безвезе. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Зашто су утицали све од почетка стварања националних држава до данас? Има неколико примера, само у ХХ веку : Балкански ратови и спречавање Србије да изађе на море, претензије АУ на Босну и Србију, које су на крају и биле повод за почетак Првог рата, затим 27. март, затим британска и совјетска мешања око расплета после рата, затим улога западних сила у распаду СФРЈ и после - признавање отцепљивања од стране ЕУ, достављање оружија Хрватској, бомбардовање Р. Српске (као повод неколико сигурно и вероватно инсценираних инцидената - "пуцање" на хеликоптер са Хилари Клинтон нпр.), вишегодишње санкције, бомбардовање Србије, исто након намештаљке у Рачку, давање десетина милиона долара Отпору, држање стране Шиптарима и дан данас... У толико догађаја су пресуду улогу имале западне земље да ми изгледа невероватно да их занимамо само као Вучића влашко село... Али што их занимамо, е то ни ја немам појма. Види се да ти нису испрали мозак, и још понекима! И ниси пристрасан. Скроман! А требао би да истичеш како си веома школован и образован! Данас је опасно бити искрен ако ниси глуп. :bleh: Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Види се да ти нису испрали мозак, и још понекима! И ниси пристрасан. Скроман! А требао би да истичеш како си веома школован и образован! Данас је опасно бити искрен ако ниси глуп. :bleh: Хвала на лепом мишљењу, али истини за вољу нисам баш веома образован, мислим волео бих да будем једног дана, али за сад ништа специјално. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Хвала на лепом мишљењу, али истини за вољу нисам баш веома образован, мислим волео бих да будем једног дана, али за сад ништа специјално. Важи, "веома" препиши генетским факторима, природно усађено у човека. Не мож' нико да ти узме. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Не знам где си сад "ископала" музичаре, али нема ни везе. Филозофи, мислиоци и "светитељи" су увек изданак свог народа и обрнуто. Тако да све има везе осим што је безвезе. Ricard Vagner, Hitlerov najomiljeniji kompozitor, ali je i kao novinar u nekiim spisima zagovarao unistenje Jevreja. I dan danas je izvodjenje njegove muzike (opere) u Izraelu zabranjeno. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ricard Vagner, Hitlerov najomiljeniji kompozitor Кажу да је Менгеле "оперисао" уз његову музику, не знам колико је истина... Кажем то онако, као напомену , нисам компетентан за причу о утицају немачких великана на нацисте... у сваком случају, много добрих идеја и великих људи је без њихове кривице у историји било злоупотребљено од стране разних лудака. Стаљин је рецимо узимао часове од професора философије да би се упознао са Хегеловим радом, јер је сматрао да може да иде на руку његовој идеологији... Није успео никад да савлада градиво, наводно. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Кажу да је Менгеле "оперисао" уз његову музику, не знам колико је истина... Кажем то онако, као напомену , нисам компетентан за причу о утицају немачких великана на нацисте... у сваком случају, много добрих идеја и великих људи је без њихове кривице у историји било злоупотребљено од стране разних лудака. Стаљин је рецимо узимао часове од професора философије да би се упознао са Хегеловим радом, јер је сматрао да може да иде на руку његовој идеологији... Није успео никад да савлада градиво, наводно. Нисам изучавао толико те њихове филозофе али предпостављам да је то исто као и са јереси. Често је јерес у почетку изгледала безазлено а потоње последице су биле страшене. У тим наукама сигурно нешто не штима. Иначе како не дођоше Срби као народ на тако сумануте идеје следећи своје мислиоце и светитеље. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Иначе како не дођоше Срби као народ на тако сумануте идеје следећи своје мислиоце и светитеље. Ух, брате. Ћути. Погледај нам данас црну хронику, а некад смо говорили "Види шта се ради по Америци". Дешавају се такве ствари какве нисмо могли ни да замислимо. Cloudking, можда се у оваквим стварима крије "интерес" великих према Србији: "Русија је једина велика политичка сила која не подржава изборе у Србији, јер сматра да ће пореметити своје економске интересе. Овакав став Русије један је од разлог због којих лидер СНС Александар Вучић још није одлучио треба ли ићи на изборе или не, открива “Блиц”. - Главни разлог због којег Русија не би волела да се политичке прилике у Србији промене јесте “Србијагас”, преко кога иде комплетна трговина гасом са Србијом, а који ће имати водећу реч и приликом градње “Јужног тока”. А “Србијагасом” руководе кадрови СПС, који с властима у Москви имају добру сарадњу. С друге стране, СНС инсистира на томе да се садашњи “Србијагас” трансформише, што Русима не одговора - каже наш извор из врха Владе Србије." http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/437048/Otkrivamo-zasto-Vucic-jos-nije-prelomio-Rusi-protiv-izbora-u-Srbiji-zbog-Srbijagasa Mада, ово је само бЉиц пренио, тако да колико је заиста истинито, то је већ питање, али говори о утицају великих сила у Србији. На изборима ће, између осталог, и да се одлучује и о даљем правцу државе. Последње истраживање, обратите пажњу на слику и на наслов: А наслов: Напредњаци стигли до 45 одсто. Али, то је посебна прича. "У зависности од тога коју политичку опцију подржавају, разликују се одговори грађана на питање - да ли је Србија кренула правим путем. Али кад се све сабере, резулатат је: 44 одсто сматра да је држава изабрала добар правац, а 38 одсто њих би мењало садашњи пут." "Међу присталицама СНС је 76 одсто оних који подржавају државни курс" Шта се подразумјева под "државни курсом" у овој анкети појма немам, али сам убијеђен да би тај проценат био макар за пар процената мањи да је "исправно" постављено питање. А тек да не запоставимо чињеницу да је ово наручено истраживање. Нажалост, дошли смо до чињенице да смо по ко зна који пут подијељени, за шта нам није требало никакво истраживање. Ето, слика и прилика Србије у задњих 100 година се није ни мало промјенила. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 "Русија је једина велика политичка сила која не подржава изборе у Србији, јер сматра да ће пореметити своје економске интересе. Molio bih rusofile da posebno obrate paznju na boldiranu i uvecanu rec... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Hvala Bogu na SNS. Što se tiče Rusije, pogledajte njen odnos sa "bratskom" Ukrajinom. Oni su samo kulturološki slični, ali u svakom drugom smislu odvojeni. Jedino ih ekonomski interesi drže zajedno, što se da videti iz ruskog uslovljavanja svojevremeno cenom gasa, to jest skorašnjom monetarnom injekcijom. Narod tamo želi EU.. Da, da. EU. Međutim, država to ne može, jer se je sklopila sa rusima tal. Čak i da hoće, ne mogu. Kod nas je sreća da nema raskoraka između naroda (većine) i državnih rukovodilaca. Narod (većina) želi EU, a takav je i kurs države. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Kod nas je sreća da nema raskoraka između naroda (većine) i državnih rukovodilaca. Narod (većina) želi EU, a takav je i kurs države. Ја ето, не знам никога ко жели ЕУ . Већина коју знам жели добар посао, да може да од своје плате живи и храни своју породицу , стабилност, да не живи од јутра до сутра , сигурност неку. А ЕУ се подмеће као једини начин да се то оствари. И опет понављам, јако смо јадни ако нам је неопходно нечије туторство да би могли да живимо и одгајамо децу. Чак и да је истина да смо тако бедан и неспособан народ да нам треба нечији надзор, јако сумњам у добре намере таквих надзорника. Мислим, имали смо 500 година туђег надзора, ваљда смо научили нешто . feeble, ines, T'pol and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 25, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Nikada nije zabeležen slučaj da je noj gurao glavu u pesak.Te ptice sa površine zemlje uzimaju i gutaju omanje kamenje.ili pesak - ali ne guraju glavu u pesak.I kada se nadju ugroženim, ili uzvraćaju napadom ili beže. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Naravno svako priča iz nekog svog iskustva. Ja živim u Beogradu i zaista većina ljudi, da ne pričam sada u procentima jer je nezahvalno, želi EU. Mislim da BG, i zato što je glavni grad i zato što je najveći i mešavina svega i svačega (bez nekog isticanja u smislu "Beograd je najbolji"), zaista može da posluži kao lakmus papir za čitavu Srbiju. Kada su pre par meseci bili vanredni izbori za beogradsku opštinu Voždovac, to je bio tako jak marketing i borba, kao da se najmanje bore za mesto premijera u Srbiji. Upravo zato što je sve to probna sonda za Srbiju. Ubrzo nakon Voždovca bili su isto vanredni izbori u nekim vojvođanskim mestima, i svuda je ubedljivo pobedila naprednjačka opcija. SNS. Nacionalna opcija je u Srbiji toliko slaba, jer Srbija je gubitnik u ratu. Srbija je gubitnik u miru. I čemu onda uopšte i razmišljanje o nacionalnom. EU (Evropska Unija) je u glavama ljudi jedina opcija koja može biti prosperitetna. Ono što primećujem u komentarima forumaša koji nisu za EU, je upravo strah od gubitka nacionalnog. Upravo EU omogućava očuvanje nacionalnog. Postoje posebni fondovi za školovanje na jezicima manjina, za programe starih zanata, izučavanje istorije, snimanje posebnih programa i muzike koji su autentični za određeni narod to jest podneblje i sl. za šta kod nas ne da nema para, nego prosto ljudi se i ne interesuju. A to je srž očuvanja nacionalnog. Jezik, kultura. Ako vidite tabelu o popularnosti stranaka, koja je nešto ranije prikazana u ovoj temi, videćete da je sve jasno kao dan. Zašto SNS? Da uzmem samo par onih koji su iza SNS... DS (To je prozapadna opcija, koja je toliko korumpirana i izblamirana postupcima iz vremena svoje vladavine, da niko ozbiljan ih i ne uzima kao rešenje. Bili su, probali su. Pokrali su.) DSS (Nacionalna opcija, koja nije nacionalna, a nije ni zapadnjačka. Nit smrde nit mirišu. Uglavnom ih biraju neopredeljeni koji u poslednji trenutak glasaju.) LDP (Čedica kao mesija. Zapadnjak do srži, Nema dalje. Za Čedicu i ekipu glasa ekipa koja je toliko opčinjena zapdom, da na sve ostalo gleda sa podsmehom) I na kraju šta ostaje? SNS. SNS (I nacionalno i zapadno. I evropsko i rusko. Sve može. Ljudi koji uvek kažu DA, i koji rešavaju stvari). Tako bar sve to izgleda u očima glasača. Tako da kurs sa Naprednjacima u EU, biće staza kojom će Srbija ići i nakon novih izbora. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2014 Nikada nije zabeležen slučaj da je noj gurao glavu u pesak. Te ptice sa površine zemlje uzimaju i gutaju omanje kamenje. ili pesak - ali ne guraju glavu u pesak. I kada se nadju ugroženim, ili uzvraćaju napadom ili beže. Ovo je inače ateistička pjesma Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука