Dejan_kv Написано Јануар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Veruj ti u komunisticku istoriju,niko ti to ne spori,ali nemoj da tuces po ljudima koji su zivot ostavili za rad nauke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Познавање историје је познавање корена и потребно је човеку за његов идентитет. Не знам да ли си икада упознао људе који не знају ко су им родитељи. То је велика мука у човеку. Историја је исто то само мало продужено. И историјом се добијају одговори и примери на наше понашање у садашњости као што ћемо ми то оставити покољењима иза нас. Тако се развија и народ и народна свест. А о "гордој" историји што причаш је без везе. Што је гордо што имамо светле примере у нашој историји на које можемо само да се угледамо и да им се дивимо? Дај боже да испунимо њихово наслеђе. Ево видиш да хоће да нам припишу и кривицу за први светски рат окупатори и злотвори. Шта треба моје дете да се стиди што је Србин и да мисли да смо заслужили све зло које нам чине? Slazem se sa tobom, medjutim mi moramo da budemo iskreni i prema sebi, ali i drugima. I ne, ne slazem se ovo za gordost, vec ostajem pri svom stavu. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Veruj ti u komunisticku istoriju,niko ti to ne spori,ali nemoj da tuces po ljudima koji su zivot ostavili za rad nauke. Ok. Ovaj odgovor dajem iz postovanja. Ne bih da dalje duzim. Moj stav je jasan. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 17, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2014 Slazem se sa tobom, medjutim mi moramo da budemo iskreni i prema sebi, ali i drugima. I ne, ne slazem se ovo za gordost, vec ostajem pri svom stavu. У праву си да морамо бити искрени према себи али у задње време се та искреност искривљује и тражи се од нас одрицање од по мени најсветлијих примера из наше историје. То мислим да је зла намера којом хоће да се постигне индиферентност и неосетљивост а кроз то и послушност глобалистичком уређењу света. Морамо бар остати свесни када је у питању историја и не само историја да је свет пун злих намера и као што видимо на сопственом примеру да има много оних који би да нас и даље черупају. Само кроз заједнички идентитет заснован на најсветлијим примерима можемо постићи слогу и градити сопствену будућност. Никола Поповић and Dejan_kv је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 istina je da smo svi mi u evropu došli,ali ako si pričao sa baronom o haplo grupama onda znaš da su neke haplo grupe starije ,neke mlađe, a gle čuda mi dinarci nekako ispadamo najstariji u evropi po porijeklu,kako to objašnjavaš, Vi Dinarci ne ispadate najstariji u Evropi, već grupa među kojom se u većoj meri zadržala jedna od najstarijih mutacija. Čak i da je haplogrupa R1a1 najstarija u Evropi a nije... starost neke haplogrupe nema nikakve veze sa starošću nacija (pri čemu Dinarci nisu nacija)... jer ukoliko bi imao dva sina i jedan od njih se rodi sa mutacijom na tom genu tako da ima novu haplogrupu (koju bi imali svi njegovi potomci), primenom tvoje i Baronove "logike" ispalo bi da jedan od tvojih sinova pripada starijoj naciji a drugi ne... pri čemu obojica imaju iste pretke... Haplogrupa R1a1 nije najrasprostranjenija medju Srbima (koji jesu nacija), već I2a1b1a... takođe, ova haplogrupa postoji u skoro svim evropskim nacijama, samo je različito zastupljena... jednostavno, haplogrupe se ne podudaraju sa nacijama... Dejan_kv and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ne verujem u to što Deretić priča ali ko zna šta se sve dešavalo pre 5000 godina to niko ne zna on preteruje malo u svojim predavanjima. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Vi Dinarci ne ispadate najstariji u Evropi, već grupa među kojom se u većoj meri zadržala jedna od najstarijih mutacija. Čak i da je haplogrupa R1a1 najstarija u Evropi a nije... starost neke haplogrupe nema nikakve veze sa starošću nacija (pri čemu Dinarci nisu nacija)... jer ukoliko bi imao dva sina i jedan od njih se rodi sa mutacijom na tom genu tako da ima novu haplogrupu (koju bi imali svi njegovi potomci), primenom tvoje i Baronove "logike" ispalo bi da jedan od tvojih sinova pripada starijoj naciji a drugi ne... pri čemu obojica imaju iste pretke... Malo sio pogresio , tacno se zna da su "stari" koliko i ta zajednicka mutacija koju su nasledili od oca i ta zajednicka mutacija se nasledjuje i kod jednog i kod drugog sina i njihovih potomaka i tacno se vidi da su svi potomci, i jednog i drugog sina, potekli od jednog pretka, njihovog oca, bez obzira sto sada potomci jednog od sinova imaju jos jednu "dodatnu" mutaciju. Takve "dodatne" mutacije postoje izmedju nas i skandinavaca na primer ali one "zajednicke" pokazuju da smo potekli svi od zajednickog pretka, zitelja Balkana pre nekih 20 000 godina. I upravo u tome je poenta i vrednost i sreca za nas balkance da to ostaje tako trajno i nepromenljivo zapisano iu genima. A sto se tice da dinarci nisu nacija ali ja jesam i srbin i dinarac i moji pretci su ovde hljadama godina i nisu se naselili u 6 veku. I ja kao Srbin nisam doseljenik vec starosedalac balkana i evrope.I takvih nas je 2/3 medju Srbima. I nije R1a1 najstariji haplo tip u evropi vec haplo tip I karakteristican upravo za Balkance i skandinavce. Skandinavci i mi smo imali zajednickog pretka ( onog oca kojega smo vec pominjali) i taj haplo tip I je JEDINI originalno nastao u Evropi, tj ziveli su ljudi toliko dugo na prostoru balkana i evrope da je doslo cak i do mutacija koje ih danas razlikuju od ostalih. A R1a je upravo karakteristican za slovene te ces videti da poljaci imaju 55% tog tipa, Rusi oko 50, slovaci itd a srbi jedva 15%. Tog tipa ima vise medju nemcima danasnjim nego medju srbima. I vise je procentualno nemaca slovenskog porekla nego srba. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ne verujem u to što Deretić priča ali ko zna šta se sve dešavalo pre 5000 godina to niko ne zna on preteruje malo u svojim predavanjima. Ja ne sporim da on preteruje,naravno da preteruje u nekim stvarima,posevbno oko kosovskog boja,on to prica od 2004 ako se ne varam,on ide po celoj srbiji i prica svoju verziju istorije,on je bio u emisiji ,na jednoj kraljevackoj televiziji sa nekin nazovi ih akademicima,nisu mogli da mu pridju,svako pitanje koje im je postavio,nije bilo odgovora. od tada ja nisam nigde video da se neki istoricar njemu suprostavio direktno,lako davati izjave ,vredjati coveka i pricati kojekakve gluposti o njemu,on covek poziva svakog ko smatra da gresi,da ga razuveri u tome. Pa izvolte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ja ne sporim da on preteruje,naravno da preteruje u nekim stvarima,posevbno oko kosovskog boja,on to prica od 2004 ako se ne varam,on ide po celoj srbiji i prica svoju verziju istorije,on je bio u emisiji ,na jednoj kraljevackoj televiziji sa nekin nazovi ih akademicima,nisu mogli da mu pridju,svako pitanje koje im je postavio,nije bilo odgovora. od tada ja nisam nigde video da se neki istoricar njemu suprostavio direktno,lako davati izjave ,vredjati coveka i pricati kojekakve gluposti o njemu,on covek poziva svakog ko smatra da gresi,da ga razuveri u tome. Pa izvolte. Pametni ljudi imaju pametnija posla nego da razuveravaju razne kvazi istoricare i fićfiriće. Predsednik izvrsnog odbora Dereticeve politicke stranke me je zvao licno da mi preti batinama, i to samo zato sto sam na jednom forumu pisao istinu, tj. da je Deretic budaletina koja bi morala da bude hospitalizovana... Lik je "opak momak", bivsa crvena beretka i veliki borac za srpstvo i pravoslavlje a isto ko ovi nasi borci za cirilicu (dejan_kv, bilbija, kordun...) jedva da moze jednu recenicu pismeno da sastavi пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Jedan mali narod,koji nema svoje kulture,koji jos uvek zivi u plemenskim zajednicama,zakonima plemenske zajednice,taj narod se upotrebljava kao oruzje protiv srbije. Kad je to pocelo? To je pocelo u 18 veku,zapravo posle pada srbskoga carstva,katolicko svestenstvo je tada,kada je srbija bila mala a turci osvajaju balkan,katolicko svestenstvo je pokrenulo misiju medju siptarima i preveo na katolicizam,dobar broj ljudi,taj su narod upotrebili odnosno taj deo naroda koji su pokatolicili ,koristili kao oruzje a razbivanje pravoslavlja. Ovaj narod koji nije imao neku cvrstu veru,on je menjao lako veru,jer kod njih je vazilo pravilo,jedna dogma "ciji je mac,toga je i vera" Oni su bili nekad muslimani,jos na kavkazu,primili su islam,zbog toga su bezali sa kavkaza,kad su turci dosli oni su opet prihvatili muslmansku veru i sebe nazivali turcima. Njih su cak i turci smatrali za divljacima,jer kad bi pocinili neka teska divljastva,turci bi ih bili i dovodili u red. turci ih nisu postovali za neki ozbiljan narod. Oni su bili sve vreme do dolaska turaka stocari,i koristili su bojskama kao pomocne cete, Delo vizantijca Mihajla Galiota sredine 11 veka koji je bio ocevidac dolaska siptara na predelu balkana i srbiju,zabranjeno i unisteno i izbaceno iz svih biblioteka u srbiji,bukvalno iz svih. Sta on kaze: kaze kako ih je vizantijski general doveo sa sicilije kao pomocne cete,kad je on poginuo,nisu mogli da se vrate nazad na siciliju,molili su tadasnju srbiju da im da neku teritoriju da se nasele,oni su tradicionalno stocari igajice stoku na njih i za srbsku vlastelu,srbske plemice. Dali su im podnozje planine Jablanice, U to vreme kad su isle pomocne cete njih su pratile zena i deca. ceo srednji vek oni su bili profesionalni stocari. U Dusanovom zakoniku iz 1330,tacno se odredjuje njihovo pravo. Ko je taj narod? to je narod koji je ziveo na padinama kavkaza,prema jedinstvenoj karti iz tog vremena koja je pisana na francuskom dvoru od strane tadasnjih geografa,jasno se vidi gde su oni ziveli. Po toj karti pise da ih je bilo nekih 12 plemena. Imali su jedan gradic tako da ga nazovemo u to verme na kavkazu,koji su zvali Albona. Po kome su nazvali drzavu kasnije. Rec siptar su dobili od stba,njihovo pravo ime je scepitari ,sto u prevodu znaci brdjani. U 8 veku bili su ratovi izmedju Hazara i Arapa,Kda su arapi osvojili jedan deo teritorije,deo tih plemena je presao u islam. Kad je hazarski vojskovodja uleteo i povratio teritorije naredio je da se svi muslimani pobiju. Siptari nisu imali kud morali ssu da beze. Bezali su u dva pravcs,jedan deo tih siptara je krenuo prema crnom moru gde su te teritorije drzali arapi. Tu su se i nastanili. Post su arapi drzali siciliju,hteli su da pojacaju muslimanski narod na njemu i tamo su odselili siptare. Njihov vodja Hazer Imer doveo ih je na siciliju. Oni su dosli oko 1040 god,tada su ih srbi naselili na podnozju jablanice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 a isto ko ovi nasi borci za cirilicu (dejan_kv, bilbija, kordun...) jedva da moze jednu recenicu pismeno da sastavi A ti si nace knjizevnik ....kada sastavis post komentarisu ga u "Knjizevnoj reci" ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Da znate da ste me naterali da se registrujem zbog ove teme. Kao sto je puno puta navedeno, istoriju pisu pobednici I pojedinci sa sopstvenim interesima. Pa valjda smo za 20 god. Naucili da politika I istorija idi zajedno. Istina se da utvrditi sa pomocu genetike, anropologije I arheologije ; da li je to u interesi sadasnje vlade to je pitanje za njih. Nekako me njihov stav podseca na Komunisam u kojem mesto za cinjenice nije bilo , stalno se nesto brani I skriva a Ponajvise poreklo. Ja Sam sa juga Srbije I mogu reci da se mi kao Srbi po fiziologiji razlikujemo od regiona do regiona. U mojoj porodici sa obe strane su visoki plavi ljudi a Kad pogledala Srbe iz bosne I hrvatske fizioloski smo razliciti jer su Ono Mahom kao Crnogorci visoki I crni. Sto bi moglo da znaci da su razlicita plemena na eazlicitim prostorima. Ja zivim u Australiji I posmatram nase juznjake, Dok jim je ponasanje isto fizioloski su razliciti a Nedovoljno slicni da se mogu staviti u situ etnicku grupu, Naravno kad posmatrani u odnosu na druge nacije. Uostalom, u nama je istina, Naravno treba draw a da investira I da zapusimo siptarima Usta. ONI se do 1950 I neke nisu mogli medjusobno razumeti, d Gde je njihov a anthropological- dokazi, genetski- dokazi da su ONI prvi. Nije meni da se mi dokazuju Ali me boli sto smo skrhani I ugnjetavani od drugih I svojih od Noba do danasnjih unuka kosmopolita. ПиП and Dejan_kv је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Izvinjavam se za typo mistakes, ovde je noc I odoh da si spijem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Trol, zanimljiv ti nik T'pol је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Trol, zanimljiv ti nik Nije trol, nego trekijevac http://en.wikipedia.org/wiki/T%27pol T'pol је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука