Dejan_kv Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Zabranjena istorija srba Govoriti o istoriji je cesto puta nezahvalan posao,to je dina nauka koja ima direktan uticaj na politiku.Zato je istorija dozivela toliko falsifikata,prepravki,podesavanja,sminkanja ....Svaka totalitarna ideologija htela je da napise svoju istoriju I da objasni narodima njen pogled na istoriju,da je ta istorija bila sluga te ideologije,za nista drugo nije bila samo je sluzila toj ideologiji,to je bilo kod fasista,socijalista,najvise kod jezuita. Kod nas srba postoji dva perioda u istoriji. Po proucavanju istorije na dva perioda se dele Do Berlinskog kongresa 1878 I posle brelinskog kongresa.Do berlinskog kongresa mi smo uglavnom znali da smo srbi,da smo na ovim prostorima od kamenog doba,da smo u vremem rimske imperije imali znacajnu ulogu,da je nasa najslavnija dinastija NEMANJICA,poreklom od jednog rimskog imperatora,u srednjovekovnoj srbiji nema nigde pomena o slovenima. Ne samo da nema pomena o seobama slovena,nego nema pomena o slovenima. Nasa pismenost bila je jedna stara pismenost,koju su nasi stari nazivali SRBICOM ,sve se to menja tokom vremena,ali se ug,lavnom znalo ko je srbski narod bio. Preokret nastao posle berlinskog kongresa 1878god. Kada je rusija napravila sporazum sa turskom I napravila veliku bugarsku na stetu srbije,tada evropske zemlje nisu zelele sirenje rusije na balkanu,sazivaju berlinski kongres,prepravljaju Sanstefanski ugovor u korist srbije,ali ne za lepe oci,na tom kongresu dat je mandate austrougarskoj da okupira bosnu,a srbiji je tada receno,preko drine I dunava nije nista vase. Sta je srbija uradila slegla ramenima,I onda se pojavljuje jedna mala grupa intelektualca,vrlo mocnih,koji uzimaju na sebe da sprovedu te ideje berlinskog kongresa. Na celu grupe je Stojan Novakovic koji je bio minister prosvete I predsednik vlade u to vreme. Stojan novakovic pravnik po struci,pocinje da slovi kao glavni istoricar,smenjuje profesora istorije na velikoj skoli Sreckovica salje ga pre vremena u penziju,na njegovo mesto posavlja svoga kuma,LJubomira Kovacevica pravnika po struci. I od tada pocinje prica o seobama slovena. Sta su sloveni.pa to su jedna varvarska plemena,varvarska sorta naroda,koji je dosao iz neke nedodjije,niko nezna odakle,niko nezna kad,nema nikakvog podatka kad se to desilo I koji su usli u tudju zemlju kao pljackasi. Slicno kao sto je bila prica za siptare da im otimamo sve I da ih ugnjetavamo I teramo ih u planine da gaje stoku. Svako ko ima zdrav razum svati ce kako to da jedan varvarski narod koji je dosao niodkuda , preplavio balkansko poluostrvo od crnog mora do alpa,od jadrana do tatre,a da se nezna kada je to bilo,sto je najgore nema nijednog podatka niti jednog savremenika da se to desilo. Nijednog pomena,nijednne bitke koja se mozda desila,nema nista. PITANJE gde je onaj narod sto je ziveo na tim prostorima? Na tom prostoru bila su ratnicka plemena iliri,tracani,dacani,oni koji su bili stit I mac rimske imperije za dva veka. Rimsak vojska,rimsko pravo,civilizacija,pismenost.gde je to sve nestalo da nema ni traga o tome. PITANJE Gde je taj narod? Taj je narod nestao preko noci , dosli vanzemaljci I odneli ih na mars J ,a iza sebe nije ostavio nijednog natpisa ni na jednom grobu. Zdrava nauka to nemoze da prihvati. Srpsak istorijska skola koja je postojala I koja je sklonjena,to je skola koja je trajala kroz srednji vek,dok nisu zabranjeni Milos Milojevic,Rajic,Djordje brankovic,gundulic i ostali dubrovcani.Svi su oni zabranjeni. To sto ovi profesorcici po skolama pricaju o nekakvim seobama slovena,neka daju neki cvrs podatak, a ne bilo je to nekada davno. Pricaju bajke. neka in njihovi istoricari i akademici nauka daju neki dokaz,da je to svarno tako bilo,dosta je lazi,dosta je da uce decu laznom istorijom. Zato kao narod polako ali sigurno propadamo. Lepo je receno,unisti jednom narodu istoriju unistio si ga kao narod, Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Lepo je receno,unisti jednom narodu istoriju unistio si ga kao narod, Sta ces kad u srpskom narodu ima puno onih koji navijaju za unistenje svog naroda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Kako oni kazu da smo mi bili jedan sitan mali narodic koji je dosao una Balkan u 6 ili 7 veku neznaju ni oni tacno.Da smo se spustili kao vukovi sa krapata,da smo porobili onaj narod koji je tu bio u toku jedne noci da nista nije ostalo od tog naroda koliko smo ih svirepo unistili I unistili njihovu civilizaciju,I ono sto je prezivelo nestalo bez traga. Mi kao mali slovenski narod treba da se vezemo za veliko slovensko stablo,jer smo mi jedna grana tog stable.Nasa kultura, nasa istorija, neide dalje ,nasta kultura I istorija ne ide dalje od nekih tamo pra slovena,nezna se tacno ali odprilike je to,po njima uglavnom tu smo negde. To je slika koju smo mi imali I koju smo ucili u skoli, to nije tacno. Da bi se ustanovilo starost nekog naroda,prvo se ide na najstariju pisanu istoriju zatim na arheologiju.Preko arheologije se dolazi do matrijalnih podataka kao svedocanstva o jednome narodu,onda kada jos nije bilo pisanih knjiga ili pak ako je I bilo tih pisanih podataka a do nas nisu doprli,nisu sacuvani,ako se pogleda koliko dugo su srbi pre toga pominjani u pisanim dokumentima,2000 god pre hrista se srbi pominju kao narod.Po arheoloskim otkricima simboli koji su nadjeni ,karakteristicni su za srpski narod zato sto nijedan drugi narod nije koristio te simbole sem naseg. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Koji je centralni document jos uvek vazeci za srbsku istoriju? Ko je bio Konstantin VII Porfirogenet? Konstantin VII Porfirogenet je bio car Romelije istocnog rimskog carstva odnosno vizantije,on nije bio istoricar,niko od vizantijaca njega ne pominje kao pisca istorije. On je ostavio dva spisa,Jedan spis je o ceremonijama na dvoru koji su se tada upraznjavali,drugi spis je vecinom pisao o carstu I podelama u okviru carstva. Ta dva spisa kako kazu naucnici nemaju ni istorijsku ni literalnu tezinu. Ta dva spisa niko nije smatrao za ozbiljnim I to je negde stojalo u vatikanskim bibliotekama,sve do 17 veka,u 17 veku objavljuju u okviru katolicke crkve novo izdanje konstantinovog dela. Po kome sad ima 3 dela,to je delo koje govori o narodima.U vreme ministra Stojana Novakovica on uvodi dela porfirogeneta u nase skolstvo.Uvodjenjem porfirogeneta uvodi se jedan novi concept istoriografije kod nas,do tada nepoznat,to je seoba slovena,srednjovekovna srbija do tog vremena nezna za seobe slovena,nemanjicka srbija nezna za Slovene,anticki,srednjovekovni,srpski,sve je odbaceno ili zabranjeno,na prvo mesto je postavljeni sloveni I njihova seoba . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 I opet pisanija na temu u koju se ič ne razumeš... Ћириличар and Fotina444 је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Kako oni kazu da smo mi bili jedan sitan mali narodic koji je dosao una Balkan u 6 ili 7 veku neznaju ni oni tacno. Vazno je da nikog od vas ne zanima to sto smo i dan danas i dalje "sitan mali narodic"... beznacajan i umrtvljen sosptvenom gluposcu... Nikad necu razumeti ljude kojima je proslost bitnija od sadasnjosti i buducnosti... - Stanoje... sto places? - Kako sto bre, Borivoje? Zivimo na ulici, jedemo otpatke i prosimo za hleb. Krademo zenama tasne i penzionerima namirnice da bi smo preziveli. Jedemo hranu iz kontejnera i nemamo para da se pregledamo kod lekara a ja osecam da mi je kraj blizu... Ljudi nas sutiraju i gaze jer spavamo na plocniku i smrdimo jer nemozemo da se okupamo dok ne dodje toplo vreme... - Ali Stanoje... i moj i tvoj cukun deda su bili velike gazde. Imali su puno para i bili mnogo postovani u celom kraju. Niko nije bio takav doamcin kao nasi pradedovi... - Tako je Borivoje! Mi imamo zavet nasih dedova! I mi smo zapravo veliki i uspesni domacini! Poput nasih predaka! - E moj Stanoje... svi koji kazu da smo bedni prosjaci to rade namerno, da bi nas unistili! Ali mi znamo nase korene! Znamo ko su bili nasi pradedovi! - Tako je! - Tako je! - Hvala sto si me podsetio na nasu uzvisenost... - To mi je duznost kao domacina i slobodnog coveka... - Jel ces taj crvljivi batak da pojedes do kraja? - Ne diraj da ti glavu ne razbijem! the end? Justina, Милан Ракић and Fotina444 је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Kako oni kazu da smo mi bili jedan sitan mali narodic koji je dosao una Balkan u 6 ili 7 veku neznaju ni oni tacno.Da smo se spustili kao vukovi sa krapata,da smo porobili onaj narod koji je tu bio u toku jedne noci da nista nije ostalo od tog naroda koliko smo ih svirepo unistili I unistili njihovu civilizaciju,I ono sto je prezivelo nestalo bez traga. Mi kao mali slovenski narod treba da se vezemo za veliko slovensko stablo,jer smo mi jedna grana tog stable.Nasa kultura, nasa istorija, neide dalje ,nasta kultura I istorija ne ide dalje od nekih tamo pra slovena,nezna se tacno ali odprilike je to,po njima uglavnom tu smo negde. To je slika koju smo mi imali I koju smo ucili u skoli, to nije tacno. Ako na svetu ima 7 miljardi ljudi, a Srba 10 miliona sa sve onima iz Sidneja i Chikaga, onda(k) smo, jel, stvarno mali narod, za svet, civilizaciju, totalno nevazan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Ako na svetu ima 7 miljardi ljudi, a Srba 10 miliona sa sve onima iz Sidneja i Chikaga, onda(k) smo, jel, stvarno mali narod, za svet, civilizaciju, totalno nevazan. šta će tekk grci reći podariše komplet evropsku civilizaciju, sa sve pismom, filozofijom , a ima ih koliko miliona? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Ako na svetu ima 7 miljardi ljudi, a Srba 10 miliona sa sve onima iz Sidneja i Chikaga, onda(k) smo, jel, stvarno mali narod, za svet, civilizaciju, totalno nevazan. Не можеш тако да гледаш . Зар мени треба да је битно оно што је битно за свет . Једна особа може бити потпуно небитна за цео свет а да некоме другом буде важнија од целог света . Ђуро Станивук, ines and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Srbi su koliko ja znam postojali i prije svetog Save, sveti Sava je utemeljitelj srpske autokefalne pravoslavne Crkve a Srbi su postojali stotinama godina prije svetog Save, to bi bilo vrlo kasno da se srpski narod stvorio tek u 13. vijeku. Модерна истраживања тврде да су и Руси, генетски, србског порекла. Чак су и они сами то објавили. Шта Zayron кажу за Чехе? ja kažem da su svi Sloveni slovenskog porijekla a sve ostalo su besmislice Ал' је проблем Zayron што ти ниси председник научне консултативне управе Међународног генеалошког бироа и професор биологије Харвардског универзитета... Doktor znanosti Dejan_kv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Ako na svetu ima 7 miljardi ljudi, a Srba 10 miliona sa sve onima iz Sidneja i Chikaga, onda(k) smo, jel, stvarno mali narod, za svet, civilizaciju, totalno nevazan. Zamisli svet bez Srba i srpskih pronalazaka.... zamisli svet bez struje ....pa mi reci koliko smo mali i beznacajni ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Zamisli svet bez Srba i srpskih pronalazaka.... zamisli svet bez struje ....pa mi reci koliko smo mali i beznacajni ... Jaoo, mila moja majko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Jaoo, mila moja majko Eto vidis kako smo beznacajni ... ti ne bi ni osetila nedostatak struje ... :good2: :good2: A ne mogu jos da se dogovore ko je kriv sto nema vise Austrougarske... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Zamisli svet bez Srba i srpskih pronalazaka.... zamisli svet bez struje ....pa mi reci koliko smo mali i beznacajni ... Zamisli ti svet bez gejeva... ne bi postojali kompjuteri i svi bi smo nosili odecu od dzakova i starih krpa... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Ako znas bugarski prevodi ima i srpske dokumente: Исторически книги на български http://www.mediafire.com/download/86wbbg5w95ss3jx/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.rar Kada skidate ove torente iskljucite vase free antiviruse jer su knjige cinzurisani, jer neke dokumenti su zabranenin... nema virusa, vec se radi u cenzure, pa vam anti virus javi lazno da bi sto pre uklonili “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука