Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 sta ti nije jasno,ti ako verujes u komunisticku istoriju,slobodno veruj,ja ne verujem. Ma ja sam ateista, verujem samo sebi, nego ti imas veliki problem sa srpskim ( jezikom) nerazumljiv si, nije jasno da li si ti Shiptar ili jednostavno funkcionalno nepismen Srbin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 slusaj da ti kazem ,ja ti nisam jelena76,nemozes me isprovocirati,ako ti se ne svidja tema,imas kaladont temu,mislim da ti je tamo mesto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 slusaj da ti kazem ,ja ti nisam jelena76,nemozes me isprovocirati,ako ti se ne svidja tema,imas kaladont temu,mislim da ti je tamo mesto Ja ne znam sta je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Da ti kazem iskreno,nemam nameru da se raspravljam o glupostima,ako imas da kazes sta pametno napisi. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Da ti kazem iskreno,nemam nameru da se raspravljam o glupostima,ako imas da kazes sta pametno napisi. Ja zaista ne znam sta je to , a ti me saljes tamo. Pasta za zube? Pa Srbi retko peru zube, ne peru za vreme Velikog posta, ali ni sredom i petkom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 ne za novu godinu i velike praznike Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Kakve veze ima 50 godina komunizma sa istorijom Srba koja traje , evo , vec i 6000 godina? Kako se nije niko pre Tite dosetio da nam kaze da smo najstariji narod na svetu? Inace, posto znas engleski, baci pogled na "Google is your friend" ne bi li shvatio da su i ti Albanci ljudi, a ima ih skoro kao i Srba ( oko 7,5 miliona) pa i oni , kao i svaki covek na ovom svetu zele da zive bolje, lepse, da im deca idu u dobre skole, ali ne zele da se odreknu svog identiteta i svoje istorije. Albanski jezik se pominje kao jezik jos u 15. veku.Pal Engjëlli , nadbiskup iz dela danasnje Albanije prenosi cin krstenja na albanskom Un'te paghesont' pr'emenit t'Atit e t'Birit e t'Spirit Seni Krstim te u ime Oca, Sina i Svetoga Duha" ( 1462 godina) U 19. veku nastaje nacionalno budjenje raznoraznih naroda i narodnosti po Evropi pa tako i kod Albanaca imamo oko 1870 i prve casopise i dnevne novine na albanskom jeziku. U to vreme se taj jezik pisao ( zavisno od religiozne pripadnosti) grckim , cirilicninom slovima ili latinskim, katolickim. Medjutim, jezik je postojao kao sto postoji i dan danas. 1908 na kongresu u danasnjem Prilepu ( tadasnjem Monastir) jezik se standardizuje i donosi se odluka da se pise latinicom. Postoje dva dijalekta i dan danas, ali gde ne postoje? Albanski je kao i srpski indoevropski jezik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Draga Justina, kao prvo: Komunizam itekako je u kontinuitetu sa sadasnjom politikom vladaj. Srpske elite jer su to njihovi unuci mojo vladaju; obrazac nipodostavanja srpske kulture se I dalje nastavlja kao I nebriga za narod na svakom planu. Kao drugo hvala na predlogu za engleski, Posto Sam zavrsila na Rmit University Sociologiju I Prava znam engleski nazalost Sada vise nego Srpski; kao Trece, albanci se nisu do skoro razumeli od Kraja so Kraja, to sto su imali jednog iLi d a pismena coveka nije znacajan faktor da su ONI starosedelci I ilirian. Medjutim, ONI imaju snagu I politicare koji per svega grade drzavu na racun drugih; a mi zna se kakve Uvek imamo. A ne pomaze no to sto pojedinci nemaju razvijenu svest. A ja Albance ne mrzim, cak I imam prijatjicu iz Albanije, medjutim ja znam ko Sam!! Ovde, gde zive 200 razl. Nacija ljudi zive I saradjuju zato sto je drzava jaka I brine se o ovom narodu, a Srbija vecito prodaje maglu svojim gradjanima; narod gleda farmu, pink I cita kurir. A ti Justina, ne sazaljevaj Albance jer ONI imaju ko ce jih pomoci; dalje, ne bi to Tako pricala da zivis na jugu Srbije iLi si sa Kosova, verovatno si okolina Beograda? A pogledaj na Google imas RMIT University, I videces gde sam se skolovala I u moje poznavanje Istorije, knjizevnosti, Sociologije I Prava je dobro , Tako da ne treba da me upucujes na Google. Cheers Dejan_kv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Draga Justina, kao prvo: Komunizam itekako je u kontinuitetu sa sadasnjom politikom vladaj. Srpske elite jer su to njihovi unuci mojo vladaju; obrazac nipodostavanja srpske kulture se I dalje nastavlja kao I nebriga za narod na svakom planu. Kao drugo hvala na predlogu za engleski, Posto Sam zavrsila na Rmit University Sociologiju I Prava znam engleski nazalost Sada vise nego Srpski; kao Trece, albanci se nisu do skoro razumeli od Kraja so Kraja, to sto su imali jednog iLi d a pismena coveka nije znacajan faktor da su ONI starosedelci I ilirian. Medjutim, ONI imaju snagu I politicare koji per svega grade drzavu na racun drugih; a mi zna se kakve Uvek imamo. A ne pomaze no to sto pojedinci nemaju razvijenu svest. A ja Albance ne mrzim, cak I imam prijatjicu iz Albanije, medjutim ja znam ko Sam!! Ovde, gde zive 200 razl. Nacija ljudi zive I saradjuju zato sto je drzava jaka I brine se o ovom narodu, a Srbija vecito prodaje maglu svojim gradjanima; narod gleda farmu, pink I cita kurir. A ti Justina, ne sazaljevaj Albance jer ONI imaju ko ce jih pomoci; dalje, ne bi to Tako pricala da zivis na jugu Srbije iLi si sa Kosova, verovatno si okolina Beograda? A pogledaj na Google imas RMIT University, I videces gde sam se skolovala I u moje poznavanje Istorije, knjizevnosti, Sociologije I Prava je dobro , Tako da ne treba da me upucujes na Google. Cheers Pqa cekaj, ko bira te ljude i to ima tome vec i 25 godina? Ti, ja? Jok bre. Ni ja ne zivim u Srbiji, ali dolazim kad su izbori pa i idem da biram. Ja sam svedok da su svestenici birali i ulagivali se Milosevicu, da su u crkvi ljudima savetovali da se ta stoka bira. I sta ja sada da radim? Da pravim revoluciju? Zasto mislis da ja ne znam ko sam? Ja sam inace sa samog Istoka Srbije a to ti dodje isto isto kao i Jug tako da meni nista nije strano. Strano mi je kada neko ( u ovom slucaju ti) iznosi podatke koji nisu tacni. Albanski jezik postoji vec dugo, postoje dva dijalekta, tacno je da se ljudi sa Kosova tesko sporazumjevaju sa ljudima iz Albanije, ali je pisani jezik svima iratzumljiv. Zive i u drzavi u kojoj ja zivim silne nacije, svi politicari prodaju maglu svoji gradjanima pa tako i tebi tvoji. Inace ja koristim Google, hvala Bogu da postoji. Drago mi je da si zavrsila tako sjajan i bajan univerzitet. Ja nazalost nisam mogla. Imamo samo magistarsku diplomu sa BU, ali sta da radim? Da se samoubijem T'pol and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Dejane, ja zaista imam problem da razumem sta ti pises. Da li je tebi stvarno srpski maternji jezik? Mislim, komentar za Tako obrazovanu I humanu zenu jeste neukusan. Covek pise sasvim u redu; ne treba se vredjati ako se nema dobar argument. Ovde bi se trebalo iznositi argumenti a ne u odsustvu istih vredjati ljude. Preporucila bih ti procitati 'Lays of Ancient Rome' verse xxvii, da bi shvatila neke stvari. Cheers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Nemacka ima dve (nazovimo ih NVO) u Srbiji. Jedna je zaduzbinja SPD partije, druga je zaduzbina CDU partije. To sa vladom nema nikakve veze niti vlada od poreskih obaveznika maznjava pare i daje tim zaduzbinama jer i sama rec zaduzbina znaci nesto drugo a i finasiranje je tu savrseno transparentno. Nego ko finansira ovog deputanta iz Rusije? To je neki ruski Sorosh, Abramovitch ili pare idu iz budzeta na ustrb ruske dece? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Mislim, komentar za Tako obrazovanu I humanu zenu jeste neukusan. Covek pise sasvim u redu; ne treba se vredjati ako se nema dobar argument. Ovde bi se trebalo iznositi argumenti a ne u odsustvu istih vredjati ljude. Preporucila bih ti procitati 'Lays of Ancient Rome' verse xxvii, da bi shvatila neke stvari. Cheers Ma ja momentalno citam neku erotiku, mogu da ti preporucim nesto na PM. Covek, kao i ti ( ali je za tebe razumljivo jer si sa Harvarda) ima problem sa srpskim pa i ti i on tu i tamo pisete nerazumljivo. Njemu advokat nije potreban, cuvaj svoje znanje za svoj posao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Pqa cekaj, ko bira te ljude i to ima tome vec i 25 godina? Ti, ja? Jok bre. Ni ja ne zivim u Srbiji, ali dolazim kad su izbori pa i idem da biram. Ja sam svedok da su svestenici birali i ulagivali se Milosevicu, da su u crkvi ljudima savetovali da se ta stoka bira. I sta ja sada da radim? Da pravim revoluciju? Zasto mislis da ja ne znam ko sam? Ja sam inace sa samog Istoka Srbije a to ti dodje isto isto kao i Jug tako da meni nista nije strano. Strano mi je kada neko ( u ovom slucaju ti) iznosi podatke koji nisu tacni. Albanski jezik postoji vec dugo, postoje dva dijalekta, tacno je da se ljudi sa Kosova tesko sporazumjevaju sa ljudima iz Albanije, ali je pisani jezik svima iratzumljiv. Zive i u drzavi u kojoj ja zivim silne nacije, svi politicari prodaju maglu svoji gradjanima pa tako i tebi tvoji. Inace ja koristim Google, hvala Bogu da postoji. Drago mi je da si zavrsila tako sjajan i bajan univerzitet. Ja nazalost nisam mogla. Imamo samo magistarsku diplomu sa BU, ali sta da radim? I ja nisam bila u mogucnosti da u Srbiji zavrsim studije Ali bilo je tesko, ovde Sam osam godina sama I ova drzava mi je pruzila sve. Narod bira vladu, mnogo toga ne valja u Srbiji a narod nema pojma. Moja majka Ima uvecano srce I izgubila vid na jednom oku, rada 25 god. I nema pravo na penziju jer moj cale ima penziju, zato je zena pukla pre neki dan u posti kad je videla kako mladi I Zdravi muskarci primaju socijalu od 30000 I plus svercuju na pijac: a lik njoj kaze:" auu sestro ne dao to Bog da primas socijalu, moja majka posizela I rekla mu :" pa ja I hocu da primam socijalu idiote, 25 godina Sam radila I sad nema Prava na nista. E takva je Srbija I briga za narod, I za sto se ti mucis da ides na glasanje? Takve fore treba bojkotovati, kao I pink, farmu it'd. Ali, za Tako nesto treba razvijena ljudska svest Da se samoubijem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
T'pol Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Pqa cekaj, ko bira te ljude i to ima tome vec i 25 godina? Ti, ja? Jok bre. Ni ja ne zivim u Srbiji, ali dolazim kad su izbori pa i idem da biram. Ja sam svedok da su svestenici birali i ulagivali se Milosevicu, da su u crkvi ljudima savetovali da se ta stoka bira. I sta ja sada da radim? Da pravim revoluciju? Zasto mislis da ja ne znam ko sam? Ja sam inace sa samog Istoka Srbije a to ti dodje isto isto kao i Jug tako da meni nista nije strano. Strano mi je kada neko ( u ovom slucaju ti) iznosi podatke koji nisu tacni. Albanski jezik postoji vec dugo, postoje dva dijalekta, tacno je da se ljudi sa Kosova tesko sporazumjevaju sa ljudima iz Albanije, ali je pisani jezik svima iratzumljiv. Zive i u drzavi u kojoj ja zivim silne nacije, svi politicari prodaju maglu svoji gradjanima pa tako i tebi tvoji. Inace ja koristim Google, hvala Bogu da postoji. Drago mi je da si zavrsila tako sjajan i bajan univerzitet. Ja nazalost nisam mogla. Imamo samo magistarsku diplomu sa BU, ali sta da radim? I ja nisam bila u mogucnosti da u Srbiji zavrsim studije Ali bilo je tesko, ovde Sam osam godina sama I ova drzava mi je pruzila sve. Narod bira vladu, mnogo toga ne valja u Srbiji a narod nema pojma. Moja majka Ima uvecano srce I izgubila vid na jednom oku, rada 25 god. I nema pravo na penziju jer moj cale ima penziju, zato je zena pukla pre neki dan u posti kad je videla kako mladi I Zdravi muskarci primaju socijalu od 30000 I plus svercuju na pijac: a lik njoj kaze:" auu sestro ne dao to Bog da primas socijalu, moja majka posizela I rekla mu :" pa ja I hocu da primam socijalu idiote, 25 godina Sam radila I sad nema Prava na nista. E takva je Srbija I briga za narod, I za sto se ti mucis da ides na glasanje? Takve fore treba bojkotovati, kao I pink, farmu it'd. Ali, za Tako nesto treba razvijena ljudska svest Da se samoubijem I ja nisam bila u mogucnosti da u Srbiji zavrsim studije Ali bilo je tesko, ovde Sam osam godina sama I ova drzava mi je pruzila sve. Narod bira vladu, mnogo toga ne valja u Srbiji a narod nema pojma. Moja majka Ima uvecano srce I izgubila vid na jednom oku, rada 25 god. I nema pravo na penziju jer moj cale ima penziju, zato je zena pukla pre neki dan u posti kad je videla kako mladi I Zdravi muskarci primaju socijalu od 30000 I plus svercuju na pijac: a lik njoj kaze:" auu sestro ne dao to Bog da primas socijalu, moja majka posizela I rekla mu :" pa ja I hocu da primam socijalu idiote, 25 godina Sam radila I sad nema Prava na nista. E takva je Srbija I briga za narod, I za sto se ti mucis da ides na glasanje? Takve fore treba bojkotovati, kao I pink, farmu it'd. Ali, za Tako nesto treba razvijena ljudska svest Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 I ja nisam bila u mogucnosti da u Srbiji zavrsim studije Ali bilo je tesko, ovde Sam osam godina sama I ova drzava mi je pruzila sve. Narod bira vladu, mnogo toga ne valja u Srbiji a narod nema pojma. Moja majka Ima uvecano srce I izgubila vid na jednom oku, rada 25 god. I nema pravo na penziju jer moj cale ima penziju, zato je zena pukla pre neki dan u posti kad je videla kako mladi I Zdravi muskarci primaju socijalu od 30000 I plus svercuju na pijac: a lik njoj kaze:" auu sestro ne dao to Bog da primas socijalu, moja majka posizela I rekla mu :" pa ja I hocu da primam socijalu idiote, 25 godina Sam radila I sad nema Prava na nista. E takva je Srbija I briga za narod, I za sto se ti mucis da ides na glasanje? Takve fore treba bojkotovati, kao I pink, farmu it'd. Ali, za Tako nesto treba razvijena ljudska svest Ljudima koji su otisli u AU, USA ili Kanadu mnogo je jednostavnije ( mozda i teze, ne znam) nego nama koji smo u Evropi, samo dva sata leta do Beograda, povratna karta 130 evra pa imas utisak kao i da zivis u Srbiji i zato mislis i zelis nesto barem svojim glasom da promenis. Promena nece biti jos dugo jer su na vlasti deca i unuci bivsih komunistai tu nema pomoci, verovatno ce i praunuci biti sledeci premijeri i ministri. Uostalom covek koji bira mora da menja svoju svest is avest, ali nema od koga da cuje i sazna sta i kako funkcionise pravna drzava i zakonodavstvo. Mozda i ne zeli. T'pol је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука