Jump to content

Пастирски однос Православне Цркве према особама са хомосексуалним склоностима

Препоручена порука

• Одговори 409
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Više puta sam ovde pročitao da je homoseksualcima jedino rešenje da idu u manastir. Zašto homoseksualac ne bi mogao da se ostvari kroz brak? Ispada da heteroseksualce u braku zadržava samo seksualna privlačnost. Sigurno nije dobro da neko "pobegne" u brak misleći da će tako rešiti sve probleme, ali ne vidim zašto takav brak ne bi funkcionisao ukoliko ljudi svesno uđu u zajednicu. Brak je zajednica muškarca i žene, a ne heteroseksualca i heteroseksualke.

Подели на овим сајтовима

Gori je u smislu da pogubljuje i tijelo i dusu a ubica samo tijelo. Ali ti ocigledno ne citas do kraja.

Како то хомосексуалац погубљује тело? Како то да убица не погубљује своју душу?

Неозбиљно је тврдити да је практиковање хомосексуалности већи грех него убиство.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

A?

Covjek ti slikovito objasnio da imas dvostruke arsine. 

Svoje negativne stavove prema misljenju drugih branis tako sto tvrdis da ne napadas covjeka vec njegovo misljenje i da to dvoje treba razlikovati, i da kad kazes za nekoga da je diletantskog miseljenja, to znaci samo stav a ne i covjeka.

No kad ne branis sebe, onda spocitavas drugima kad imaju negativno misljenje za stav, da oni osudjuju i samog covjeka i prave ga glupakom. 

Ima jedan strucan termin za takvo ponasanje - LICEMERJE ili sto bi rekao onaj kikindjanin, "licimurije" :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Covjek ti slikovito objasnio da imas dvostruke arsine. 

Svoje negativne stavove prema misljenju drugih branis tako sto tvrdis da ne napadas covjeka vec njegovo misljenje i da to dvoje treba razlikovati, i da kad kazes za nekoga da je diletantskog miseljenja, to znaci samo stav a ne i covjeka.

No kad ne branis sebe, onda spocitavas drugima kad imaju negativno misljenje za stav, da oni osudjuju i samog covjeka i prave ga glupakom. 

Ima jedan strucan termin za takvo ponasanje - LICEMERJE ili sto bi rekao onaj kikindjanin, "licimurije" :)

Nisam ja nikog napadao nego pokušavao da smirim strasti na jednoj temi na kojoj je teolog u pokušaju došao sa povrijedjenom sujetom i sa mnogo gorčine prema mitropolitu Amfilohiju što se prenosilo na druge pa su neki forumaši poceli otvoreno da vrijedjaju mitropolita.

U drugom slucaju imamo nezrelog momčića koji za jednog od najvećih svetih otaca kaže da lupeta i to samo zato što mu se ne sviđaju njegovi stavovi.

Aha, sad znam šta je "licimurje". Mislio sam da se Akvilius i dalje pati sa pravopisom.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Покушаћу да направим критички осврт након свега, али верујем да те је мој текст између осталог и инспирисао да поставиш тему јер си је видим рекламирао на свом профилу. Поздрав. Имаш подршку. Мене су иначе линчовали за овај текст. 

http://upodobljavanje.wordpress.com/2013/12/01/%d0%be-%d1%85%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%81%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/

Хвала ти, тек сам сад видео твоју поруку. Да, твој текст ми је јако помогао, на много начина.

Линчовање искуствено познајем, нажалост.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Хвала ти, тек сам сад видео твоју поруку. Да, твој текст ми је јако помогао, на много начина.

Линчовање искуствено познајем, нажалост.

Нема великих ствари, па тако ни велике теологије, ако нема линча. :) Ко није линчован тај је време провео углавном у ленчарењу. Линч је много добра ствар. :)

Подели на овим сајтовима

Нема великих ствари, па тако ни велике теологије, ако нема линча. :) Ко није линчован тај је време провео углавном у ленчарењу. Линч је много добра ствар. :)

Samo nije dobra za onog ko je linčovan..Barem ne na ovom svetu... :)

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Без обзира на моју глупу надменост и  гордост на почетку писања на форуму, када сам ти потпуно неосновано замерио што се градиш теологом јер си школован за истог а ја не, морам да признам да линч који сам поменуо није био због теологије. То је у случају овог доброг лика са Уподобљавања :)

А линч стварно зна бити добар. На један чудан начин, помогне ти да схватиш да је твој главни непријатељ у теби самом... Али боли.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...