Gerhard Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Nisam zakljucio nego sumnjam posto ti laska moje navodno pracenje. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 ja nisam ogradjujem se a ostalo se slažem Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Pa nastavi da sumnjas. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Nije sija nego vrat. AKo se nalupao (pricao gluposti) onda znaci da je ispao glupak. Kavko je vreme u Licemuriji? Pontifex Emeritus, Justin Waters and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Kavko je vreme u Licemuriji? A? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Više puta sam ovde pročitao da je homoseksualcima jedino rešenje da idu u manastir. Zašto homoseksualac ne bi mogao da se ostvari kroz brak? Ispada da heteroseksualce u braku zadržava samo seksualna privlačnost. Sigurno nije dobro da neko "pobegne" u brak misleći da će tako rešiti sve probleme, ali ne vidim zašto takav brak ne bi funkcionisao ukoliko ljudi svesno uđu u zajednicu. Brak je zajednica muškarca i žene, a ne heteroseksualca i heteroseksualke. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Gori je u smislu da pogubljuje i tijelo i dusu a ubica samo tijelo. Ali ti ocigledno ne citas do kraja. Како то хомосексуалац погубљује тело? Како то да убица не погубљује своју душу? Неозбиљно је тврдити да је практиковање хомосексуалности већи грех него убиство. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 A? Covjek ti slikovito objasnio da imas dvostruke arsine. Svoje negativne stavove prema misljenju drugih branis tako sto tvrdis da ne napadas covjeka vec njegovo misljenje i da to dvoje treba razlikovati, i da kad kazes za nekoga da je diletantskog miseljenja, to znaci samo stav a ne i covjeka. No kad ne branis sebe, onda spocitavas drugima kad imaju negativno misljenje za stav, da oni osudjuju i samog covjeka i prave ga glupakom. Ima jedan strucan termin za takvo ponasanje - LICEMERJE ili sto bi rekao onaj kikindjanin, "licimurije" Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 Covjek ti slikovito objasnio da imas dvostruke arsine. Svoje negativne stavove prema misljenju drugih branis tako sto tvrdis da ne napadas covjeka vec njegovo misljenje i da to dvoje treba razlikovati, i da kad kazes za nekoga da je diletantskog miseljenja, to znaci samo stav a ne i covjeka. No kad ne branis sebe, onda spocitavas drugima kad imaju negativno misljenje za stav, da oni osudjuju i samog covjeka i prave ga glupakom. Ima jedan strucan termin za takvo ponasanje - LICEMERJE ili sto bi rekao onaj kikindjanin, "licimurije" Nisam ja nikog napadao nego pokušavao da smirim strasti na jednoj temi na kojoj je teolog u pokušaju došao sa povrijedjenom sujetom i sa mnogo gorčine prema mitropolitu Amfilohiju što se prenosilo na druge pa su neki forumaši poceli otvoreno da vrijedjaju mitropolita. U drugom slucaju imamo nezrelog momčića koji za jednog od najvećih svetih otaca kaže da lupeta i to samo zato što mu se ne sviđaju njegovi stavovi. Aha, sad znam šta je "licimurje". Mislio sam da se Akvilius i dalje pati sa pravopisom. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 7, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2014 23. страница. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Помозбожница Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Предавање о.Илариона Ђурице о хомосексуализму можете наћи на: http://www.pravoslavnohriscanstvo.com/predavanja.php#homo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Покушаћу да направим критички осврт након свега, али верујем да те је мој текст између осталог и инспирисао да поставиш тему јер си је видим рекламирао на свом профилу. Поздрав. Имаш подршку. Мене су иначе линчовали за овај текст. http://upodobljavanje.wordpress.com/2013/12/01/%d0%be-%d1%85%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%81%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/ Хвала ти, тек сам сад видео твоју поруку. Да, твој текст ми је јако помогао, на много начина. Линчовање искуствено познајем, нажалост. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Хвала ти, тек сам сад видео твоју поруку. Да, твој текст ми је јако помогао, на много начина. Линчовање искуствено познајем, нажалост. Нема великих ствари, па тако ни велике теологије, ако нема линча. Ко није линчован тај је време провео углавном у ленчарењу. Линч је много добра ствар. Никола Поповић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Нема великих ствари, па тако ни велике теологије, ако нема линча. Ко није линчован тај је време провео углавном у ленчарењу. Линч је много добра ствар. Samo nije dobra za onog ko je linčovan..Barem ne na ovom svetu... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Нема великих ствари, па тако ни велике теологије, ако нема линча. Ко није линчован тај је време провео углавном у ленчарењу. Линч је много добра ствар. Без обзира на моју глупу надменост и гордост на почетку писања на форуму, када сам ти потпуно неосновано замерио што се градиш теологом јер си школован за истог а ја не, морам да признам да линч који сам поменуо није био због теологије. То је у случају овог доброг лика са Уподобљавања А линч стварно зна бити добар. На један чудан начин, помогне ти да схватиш да је твој главни непријатељ у теби самом... Али боли. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука