-Владимир- Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Зар није такав одлучен од причешћа?Не знам на које време... Ako jeste, kako će u brak bez blagoslova...? Zar neko misli da je to sitnica? Zašto neko od sveštenika ne razjasni...? Управо тако, да се џаба не расправљамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 ljudi pricaju a Bog gleda... cuj da ga osude, smejurija, sam zna najbolje na koji nacin ce naci Boga Истина, није манастир мафија па да се свете ономе ко их напусти.По мом мишљењу монах који напусти манастир је сам себе највише казнио. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 sad bih svasta da kazem al bih dobio jos jedan ban a ondak ide anatema, tako da cu da se suzdrzim i da ne sudim ni tima sto sude njemu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Истина, није манастир мафија па да се свете ономе ко их напусти.По мом мишљењу монах који напусти манастир је сам себе највише казнио. ti znas dal se kaznio? ko si ti? 0102_laugh ovo nije nista licno niti slicno, znas to Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 па и свештеник може само да изнесе своје мишљење. свакако да неко ко напусти манастир може да сноси посељедице, може а не мора, до воље игумана и владике је. Анатеме се нису бацале ни за горе ствари... дакле владика одлучи шта ће и како... забрана мора да истекне а монах кад оде отишао је по својој вољи и никаква казна или забрана га неће натјерати да се врати, можда и хоће, ал онда да се запита владика какво му је монаштво кад га казнама и на силу држи у манастиру. Ако неко ријеши да живи немонашким животом, боље да оде из манастира и врати се међу мирјане него да остане у манастиру и од њега направи своју кућу, ако ме разумјете. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Па рецимо, примио је венац монаштва, па га одбацио, самим тим и одбацио славу на небу коју би примио да је издржао на том путу, зар није то казна или мислиш да ће се у браку више приближити Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Ма брате, откуд теби идеја да монах има некакву већу "славу на небу" од мирјанина...? То су само два различита животна пута, слава на небу је иста. Владан, JESSY and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Ма брате, откуд теби идеја да монах има некакву већу "славу на небу" од мирјанина...? То су само два различита животна пута, слава на небу је иста. nekad mi je tesko da uoblicim misli u reci, ali Zvonko-monko je vrlo dobar u tome Владан је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Ма брате, откуд теби идеја да монах има некакву већу "славу на небу" од мирјанина...? То су само два различита животна пута, слава на небу је иста. Колико светаца мирјана знаш а да нису Немањићи или мученици ? kamila је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 ма дај , за ову причу небитан аргумент prst ka dole Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 cesto se zaboravlja ono sto je Isus pricao, a postuje se ono sto ljudi pricaju to je jedan od glavnih problema covecanstva... ustvari to je glavni problem 0102_laugh a po meni je jedan veliki problem kad ljudi rade to sto ne vole tj nisu za to stvoreni, mesto da rade to sto vole i u tome su najbolji i za sebe i za sve oko sebe, a toga je preko 50% i otud veliki broj problema, promasi se smisao, sustina, istina... svakome je dat neki talenat, i ako se ne iskoristi/upotrebi onda je to ravno huli ja licno mislim i to je subjektivno tacno i niko ne moze da mi opovrgne, kad bi svi ljudi radili to za sta su stvoreni sve ovo bi drugacije izgledalo, i apokaliptus bi bio odlozen na beskonacno, iako je svejedno kad ce biti, al nije svejedno kako se zivi dok si ovde na planeti Zemlji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александра В. Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 "одричеш ли се света и свега у свету" "брат наш Владан, постризава косу главе своје у знак одречења од света и свега у свету"... не гласе ли тако заклетве и обећања које даје човјек када прима монаштво?! мислим да са погрешне тачке гледаш на то... ја ћу рећи да је часније и боље то што је неко свукао са себе мантију него да је остао монах а блудничио или ти не дај боже још веће гријхе чинио... И у светој тајни склапања брака, муж обећава се жени и жена мужу, да ће остати вјерни до краја живота једно другоме, да ће се пазити, поштовати и тд. па опет се разведу, варају једно дуго, па чак и напуштају због одлуке да се замонаше. Да ли је то испаравно? Свако у животу има права на избор, и Бог нам је дао то право, али не морамо само једном изабрати, можемо бирати свој пут док смо живи.. ВЕРА НАДА ЉУБАВ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Заклетве тако гласе, али мени није јасно ко им је дозволио да их дају. Бог нам је дао тела да би Му служили на Његов начин, а не да се одвајамо од света због људских мудровања. Монаштво и целибат су незнабожачки изуми и у директној супротности са Божијом заповешћу. Stvarno ovo monaštvo i celibat je ono što se razum buni sa tim. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Колико светаца мирјана знаш а да нису Немањићи или мученици ? Право питање је колико светаца не знамо зато што су живели "обичан" живот, чували децу, радили свој посао итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 puno je stvari u neki drugim vjerama koje ne samo da se kose sa zdravim razumom vec uopste nisu n i k a k o normalne... 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука