Jump to content

Biće dobro...

Zero

Препоручена порука

СВУДА ТЕБЕ НАХОДИМ - ВЛАДИКА НИКОЛАЈ

Куда год ходим, Тебе находим,
Куда год гледам, ја Тебе сретам.
Звезде су Твоје, ти их сотвори,
Свака о Теби тајно румори,
Руморе звезде сјајем у ноћи
О Твојој слави и Твојој моћи.
Исусе мој, све добро моје,
Небесне звезде песму Ти поје,
Нека Ти поје и срце моје.

Огњи и буре, ветри и кише,
Све на свој начин о Теби пише,
Ја њино писмо читам са страхом,
Читам са страхом и са уздахом.
На сваком писму Твоји су прсти,
Царски печати, злаћени крсти.
Свако створење песму Ти поје,

Још читам судбу сваког човека
Све од почетка до краја века,
Судбе свих људи, судбе народа,
Што све отиче ка' бујна вода.
Нејасно читам, читам и сричем,
Ал' јасно срцем ка Теби кличем:
Народи Твоји песму Ти поје

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

http://www.dodaj.rs/f/i/zD/3l4cfIiy/137886852623558077937672.png

И једну ствар која је невероватна истина: Подле сваке буре , поново засија сунце.

• Волим 1

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

http://www.dodaj.rs/f/i/zD/3l4cfIiy/137886852623558077937672.png

И једну ствар која је невероватна истина: Подле сваке буре , поново засија сунце.

Hvala puno, lepo je :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Кога ћу да хвалим?

Кога ћу да хвалим
Сем живога Бога?
Кога ћу да славим
Сем господа мога?

У Њега је светост,
У Њега је сладост,
У Њега је крепост,
У Њега је младост,

У Њега је јава,
У Њега је будност,
У Њега је слава -
Слатка милозвучност!

Серафими близу
Око Њега стоје,
Ангели у низу
Око Њега поје.

Земља песму чује
И ехо одаје,
Но ехо тугује -
Песми заостаје.

И све нови појци
На небеса стижу,
У светлој поворци
Са старим се нижу.

То су свети људи
Што помреше јуче
И свих страсти луди
Сломише обруче.

Цела војска пева,
Пева: алилуја!
То што земља снева
Од тог небо буја.
Слава Оцу благом,
Оцу премиломе,
Слава Сину драгом
И Духу Светоме!

Свети владика Николај Велимировић

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Bože moj, dao si mi radost i tugu, muku i sladost, i ni u jednom trenutku me nisi ostavio. Ako si i odstupio za tren od mene, srcem si bio blizu, a odstupio si radi mene. Hvala ti.

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

10537161_609558495807978_511958363137309

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

10537161_609558495807978_511958363137309

Hvala ti, Jess, sad videh ovo ;)

Baš sam bio nešto bolešljiv prethodnih par dana, i videh prosto koliko mi fale ljudi iz crkve, druženje posle liturgije uz kafu/čaj... A onda mi krivo bilo kad videh koliko me ta mala bolest poremeti u slavljenju Boga i voljenju Njega i ljudi oko mene... Tako da nije moglo doći u bolje vreme, hvala puno :)

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

He подајте се песимизму, јер ваш песимизам биће увреда не само за вашу отаџбину, но још и за цело човечанство. Човечанство је једно братство, ма колико да је оно разбраћено. Сви народи, и сви људи на земљи, чине једну целину, један организам. Тај организам има и болести на себи. Песимизам је болест на организму човечанства. Та болест може бити и корисна великом човечанском организму, као што и отров може бити користан у извесном случају, но зашто баш ви да будете та болест човечанства? тај отров?

Песимизам ваш биће увреда и за сву васиону; увреда за звезде, које ноћу ослушкују ваше мисли и планове; увреда и за сунце, које сваки дан гледа својим великим искреним и оптимистичким оком ваша дела.

И најзад. Песимизам ваш биће увреда и за Творца света, који вас није створио, да се жалите на његова дела, но да покажете своја.

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

">>Ja želim da imam više života<<, mislio sam ja, gledajući u gluvo-nemi sjaj (novca) preda mnom. Samo Onaj će mi moći dati više života, ko ga ima više nego ja."

vladika Nikolaj Velimirović

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

"Jer Bog neće samo jednog naprednog čoveka, On hoće jedno napredno čovečanstvo."
vladika Nikolaj Velimirović

(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...