Milan Nikolic Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ali to je zatečeno stanje,naučnici vjeruju da je najudaljeniji objekat koga vidimo od nas udaljen 40 milijardi svjetlosnih godina,svemir je star 14,što je skoro tri puta manje,ali to se objasnjava nadsvijetlosnom brzinom sirenja prostora,ali zar ti nije tesko zamisliti situaciju da je to sve vec bilo uspostavljeno ovako kako je sada ,Bog reče da stvori nebo sa nebeskim tjelima da im se divimo,jel vidis da nm stvori i mjesec i sunce potpuno iste velicine na nasem nebu da nam budu kalendar... Можеш ли ти да се прешалташ из палог стања и првобитно стање? Нема смисла упоређивати садашњу творевину са првоствореном творевином. Једино знамо да је прво било слично као сада, много боље - биљке су расле пре него што је Сунце створено, итд. Узми се у памет. Библија говори о првобитном постојању где биљке расту без Сунца. И ти би такву творевину упоређивао са садашњом. Причаш о неким стварима из науке и умећеш их у библијско стварање. То је класичан креационизам. То је застрањење као екстремни еволуционизам. Сви такви узимају садашњу природу и научне доказе и говоре о првобитној творевини. Говоре о библијском стварању. Потпуна прелест. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Не бих трошио време на такве клипове. Ако можеш препричај. Ваљда знаш о чему се ради. Само кратко. Требало би мало боље да слушаш другог. Не вреди овако. Као да бунцаш. Ukratko se radi da je dokazao kako se reci gospodina Dawkins-a " ( religijska ) Vera je veliko " izvrdavanje ", ogroman izgovor za izbegavanje potrebe da se razmislja i proceni neposredni neoborivi dokaz. " vracaju kao bumerang i udaraju TE u glavu, i da su svi ispitanici ( Profesori i studenti americkih univerziteta, ateisti / evolucionisti priznali da je TE - slepo verovanje ) Posto za makro evoluciju ne postoji nijedan jedini dokaz. Kao sto rekoh taj masakr traje petnaestak minuta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/30868-jos-nesto-o-evoluciji/?p=996774 https://www.pouke.org/forum/topic/30868-jos-nesto-o-evoluciji/?p=996774 Mogu li protivnici TE da u desetak recenica opisu kako funkcionise naucni metod i zasto je on bas takav?! Odnosno kako se sa njime pravdaju stavovi?! Pozeljan primer takvog saznanja u nauci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/30868-jos-nesto-o-evoluciji/?p=996774 https://www.pouke.org/forum/topic/30868-jos-nesto-o-evoluciji/?p=996774 Mogu li protivnici TE da u desetak recenica opisu kako funkcionise naucni metod i zasto je on bas takav?! Odnosno kako se sa njime pravdaju stavovi?! Pozeljan primer takvog saznanja u nauci. Očekuješ da dobiješ odgovore od onih koji znaju samo pitanja da postavljaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ukratko se radi da je dokazao kako se reci gospodina Dawkins-a " ( religijska ) Vera je veliko " izvrdavanje ", ogroman izgovor za izbegavanje potrebe da se razmislja i proceni neposredni neoborivi dokaz. " vracaju kao bumerang i udaraju TE u glavu, i da su svi ispitanici ( Profesori i studenti americkih univerziteta, ateisti / evolucionisti priznali da je TE - slepo verovanje ) Posto za makro evoluciju ne postoji nijedan jedini dokaz. Kao sto rekoh taj masakr traje petnaestak minuta. sHa_sarcasticlol А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/30868-jos-nesto-o-evoluciji/?p=996774 https://www.pouke.org/forum/topic/30868-jos-nesto-o-evoluciji/?p=996774 Mogu li protivnici TE da u desetak recenica opisu kako funkcionise naucni metod i zasto je on bas takav?! Odnosno kako se sa njime pravdaju stavovi?! Pozeljan primer takvog saznanja u nauci. Nije Comfort ( a ni ja ) " protivnik TE ", bas kao sto nisam ni protivnik ateizma, posto ni ja nemam verovanje u imaginarne bogove ( ali ja to ne isticem posto ne definise ono sto ja jesam, a to je obican covek kao i svaki drugi ) Znas i sam sta je naucni metod, postavljanje hipoteza / pretostavki koje se posmatraju i dokazuju kroz eksperimente. Sto nije slucaj sa makro evolucijom. Mikro evolucija ( usavrsavanje iste vrste ) nikada nije prestala, i naravno da podleze okvirima naucne metode. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Nije Comfort ( a ni ja ) " protivnik TE ", bas kao sto nisam ni protivnik ateizma, posto ni ja nemam verovanje u imaginarne bogove ( ali ja to ne isticem posto ne definise ono sto ja jesam, a to je obican covek kao i svaki drugi ) Znas i sam sta je naucni metod, postavljanje hipoteza / pretostavki koje se posmatraju i dokazuju kroz eksperimente. Sto nije slucaj sa makro evolucijom. Mikro evolucija ( usavrsavanje iste vrste ) nikada nije prestala, i naravno da podleze okvirima naucne metode. To svi znamo da je u pitanju pretpostavka+ eksperimenti ali opisi ti malo detaljnije jer ovako sroceno moze da znaci milion stvari. Ako vec znas da su neki sudovi opravdani a neki ne, u nauci, onda moras da imas solidno znanje kako sam metod pravdanja tece. Osim ako ne blefiras. Dakle? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Наташа, крштењем се ослобађамо неминовности силе прародитељског греха тако да смо ми потомци Адама и Еве и није било упоредо ствараних људи. Племена која се наводе у Библији потичу такође од Адама и Еве јер су они живели 800-900 година и њихов репродуктивни век је био много дужи тако да су могли да рађају децу пар стотина година. Каин и Авељ су само двоје од њихове деце које библија прати али не заначи и једине. Такође не знамо која су деца по реду а вероватно су изабрани пример како посејано семе греха почиње да доноси горке плодове кроз Каина и како Божија икона преживљава у Авељу и тако до дана данашњег. Свако добро од Господа. Nebitnno koliko su ziveli ako se u bibliji kaze da nisu od Adamovog plemena,Kain uzima zenu iz drugog plemena i to su ljudi nastali usled pada,vec sam tamo napisala...ne bi to i Jerotic naglasavao.Pad se desio i to jeste strasno,i sigurno da je takvom rodu bio potreban takav iskupitelj kao sto je Sin Boziji.Mozes misliti koliko su strasne posledice pada kad su svi do velike subote boravili u adu,pravednici su,kaze se imali posebne pozicije,ali bez obzira na to niko nije bio u raju,dok nije Hristos izbavio te duse,a prvi je u raj usao razbojnik.Ovom bi se diskusijom takodje moglo prouzrokovati da se svi zamislimo koliko je greh(pogresan izbor) strasan i koliko su to ozbiljne stvari.I koliko svi mi u sebi treba da spoznamo starog coveka i mogucnost da u Hristu postanemo novi ljudi. Takodje od srca,svako dobro i tebi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Пре свега рођако ( ако ти је слава св.Василије Велики) добро дошла на форум. Да, благодаћу ћемо бити преображени и постати слични ангелима и постаћемо богови. Не, никад нећемо престати бити људи. Појма немам. Говори се о некаквој измени материје , одуховљењу материја. Узима се пример Христовог васкрслог тела које пролази кроз врата али ипак узима и једе храну. Потпуно се слажем с овим што си написала и потписујем. Међутим никад нисам бирао између ТЕ или креационизма. Мислим да ми то нешто битно неће помоћи у животу као ни апофатичка теологија или рецимо Зизиуласова. П.С. видећеш по осталим питањима да и те како имам став и због тога сам често критикован, ово ће ти потврдити и други форумаши. Ово је занимљиво питање и покренуло ми је жељу да поразмислим о ТЕ( коју иначе немам). Не знам одговор. Поставио сам уместо одговора неколико питања на које очекујем да чујем одговор. Уместо да дајем директан одговор на то питање изместио сам центар питања на проблем савршености односно несавршености твари по стварању и позиву човека да све усаврши као првосвештеник све твари. "Уместо да дајем директан одговор на то питање изместио сам центар питања на проблем савршености односно несавршености твари по стварању и позиву човека да све усаврши као првосвештеник све твари." Zeljko,postavio si pitanje nesavrsensoti tvorevine I da li to onda to podrazumeva I smrtnost,u nekom komentaru,i ovde,htela sam odmah odgovoriti kako to vidim,ali je tema otisla u drugim pravcima Adam I Eva su dakle stvoreni nezreli,sa potencijalom za smrt,ukoliko odbiju Zivotodavca kao I sa potencijalom za zivot I sazrevanje I usavrsavanje do postajanja bogovima po blagodati. Da nekim slucajem nisu zgresili,smrt ne bi usla u tvorevinu,I oni bi imali samo put obozenja,odnosno neprestanog usavrsavanja u Bogu,I Bogom im danim potencijalima,u slavu Boga I zivota.To naravno ne bi moglo biti u punoci ostvarljivo bez Hristovog ovaplocenja I evharistije,I zato bi se ono desilo svakako,cak I da se nije desio greh I potreba za iskupljenjem I spasenjem.Dakle evharistija nije tu samo zbog pada I spasenja,vec prvenstveno zbog zajednice u kojoj se biva jedno sa Bogom I tvorevinom,ali obzirom da se pad desio,neminovno postoji I potreba za spasenjem.Kaze Hristos-"dosao sam na zemlju da bacim Oganj i kako bih voleo da se vec zapalio", a nije se zapalio zbog nespremnosti,zbog ogrehovljenog stanja u kom se covek nalazi. Zato mi,uzevsi krst svoj,sledimo Hrista,spasavajuci se ,ali I obozujuci se.Milim da svi mi,na svom licnom putu prolazimo ova iskustva,mislim da je svako licno osetio,da treba spasenje,makar to bilo kroz smrt dragih,ili neku sopstvenu slabost ili problem,I takodje da je u sebi doziveo taj priziv na neprestano preobrazavanje prirode u novu tvar,tj.neprestano prozivljavanje sopstvenog krstenja,kroz pokajanje. Greh dakle nije samo uzrok smrti ,vec I prepreka coveku na putu njegovog obozenja,zato se govori o novim mehovima za novo vino. I mislim da nije dobro forsirati ni jedan od ova dva aspekta(stara teologija kao da forsira samo spasenje,a nova obozenje I evharistiju,ignorisuci palo stanje),potrebno je I jedno I drugo. Cak I onima koji su uvezbani u vrlini,uvek moze da se desi da se spotaknu o sopstvenu gordost npr,I da trebaju ruku koja ce ih podici za nastavak svoje tavorske putanje. Takodje ,oni koji su duboko zaglibili u svoje grehe,I posledice istih,u samo jednom trenutku mogu doziveti preumljenje,kao sto je pokajani razbojnik I biti obasjani tavorskom svetloscu. A podvig spasenja je svakako osmisljen putem obozenja kroz zajednicu u Bogu I ljudima,koja je kroz evharistiju najostvarljivija. I ovom prilikom da kazem da sam odusevljena tvojim objasnjenjem andjela I njihovih svetova,a posebno kada si govorio o paznji duhovnog sveta,andjela,Bozijoj paznji,nasoj ljudskoj…to mi je bilo na nivou Eureka!Hvala za to. I ovo pitanje je jako zanimljivo koje si postavio,I mislim da bi mogla da se da tema na forumu,ako vec nije ,da jos ljudi iznese svoje glediste po tom pitanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Znas i sam sta je naucni metod, postavljanje hipoteza / pretostavki koje se posmatraju i dokazuju kroz eksperimente. Sto nije slucaj sa makro evolucijom. Mikro evolucija ( usavrsavanje iste vrste ) nikada nije prestala, i naravno da podleze okvirima naucne metode. Netacno. Ovaj boldirani deo "dokazuju kroz eksperimente". U mnogo naucnih oblasti nemas mogucnost eksperimenta pa se dokazuje pravljenjem predikcija. Naprimer, ako ja kazem da je jupiter planeta koja kruzi oko sunca 800 dana - ne mogu da napravim eksperiment da dokazem to, vec znaci da bi za 800 dana jupiter trebalo biti na istoj poziciji na kojoj je danas. Evolucija takodje pravi predikcije. (ja sma naveo 2, dnk i raznorazne fosile prelaznih vrsti) A ja bih tebe da pitam, ako prihvatas MIKRO evoluciju, reci mi molim te... sta to sprecava makroevoluciju.... mislim da je to bezvezan argument, jer prosto ne mozete da odbijete cinjenicu da se promene desavaju... ali eto lakse je "ne verovati" u nesto sto ne moze da ti se gurne ispred nosa tek tako, vec moras malo da pogledas fosile i ostale cinjenice koje TE objasnjava... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 To svi znamo da je u pitanju pretpostavka+ eksperimenti ali opisi ti malo detaljnije jer ovako sroceno moze da znaci milion stvari. Ako vec znas da su neki sudovi opravdani a neki ne, u nauci, onda moras da imas solidno znanje kako sam metod pravdanja tece. Osim ako ne blefiras. Dakle? Stvarno ne razumem najbolje sta i zasto ti od mene zahtevas. Covek ne treba da se bavi naukom da bi znao sta je nauka a sta nije. Covek ne treba da se bavi razmisljanjem kako je doslo do stvarnosti da bi znao sta je stvarnost. Stvarnost je ekstremno jednostavna ako postoje dokazi onda je to stvarnost, ako ne, onda nije. Postavio sam klip, da ja ne bi imao razlog da objasnjavam sta Comfort objasnjava. Da li imas pitanja u vezi toga sto su Comfort i njegovi sagovornici rekli ? CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Dejan_kv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Evo neoborivog dokaza da Darwinova " Teorija Evolucije " odnosno potpuna zabluda da ta teorija ima bilo kakve veze sa naukom, odnosno istinom, odnosno stvarnoscu. Nazalost nema srpski prevod. Ko zna engleski nasmejace se do suza od odgovora evolucionista / ateista, naravno ukoliko nije evolucionista / ateista. Evo tebi dokaza da ti protenstatski kreacionisti truju mozak i vredjaju inteligenciju tim bangavim propagadnim vidoe snimcima, posebno manipulisu tom "laznom dilemom" gde imamo neki sukob evolucije i postojanja boga ( sto je ekstremna glupost) Evo ti neko ko je pravi evolucionista, naucnik i katolicki hriscanin. Nadam se da ces shvatiti koliko te lazu te barabe po internetu. A ako oces da nastavis da budes zrtva laganja... slobodno izvoli i misli da su 99 % naucnika koji su imali dodira sa evolucijom apsolutni idioti a ovi tvoji koji prave propagadne video snimke i izbegavaju da stampaju ijedna naucni papir van njihovo univerziteta pametna gomila ljudi koja uci istinu. Stvarno ne razumem najbolje sta i zasto ti od mene zahtevas. Covek ne treba da se bavi naukom da bi znao sta je nauka a sta nije. Ti ocigledno ne znash sta je nauka... ili si gore namerno nametnuo "eksperiment" sto jednostavno nije tachno.. dosta je bilo da pogledas astronomiju, geologiju i ostale nauike u kojima je nemoguce izvrsiti laboratorijski izolovan eksperiment. Dakle ili ne znash ili je nesto drugo u pitanju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 ako ja kazem da je jupiter planeta koja kruzi oko sunca 800 dana Ех...οво би још лепше звучало ако би се схватило као метафора. vec znaci da bi za 800 dana jupiter trebalo biti na istoj poziciji na kojoj je danas. Даће Бог тих 800 дана...довољно времена за адекватну менталну и духовну релаксацију! Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Vidje ti Lanistera. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Vidje ti Lanistera. Ћути, море...овај свудаприпадајући неприпадник, овај горостас од пола метра, чистокрвни мешанац, човек који је снимио филм "притајени креациониста - скривени еволуциониста", има да нам дође главе...ево, мени се већ манта у глави, живота ми! Aquilius Cratus, Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука