Млађони Написано Децембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 а ја не нисам присталица ТЕ и идем на контра питање јер сматрам да многе ствари не могу да се објасне ТЕ и сматрам да је све ово Божије Дело Kao i mnoge pristalice Te, slazemo se da je sve ovo bozje delo. Na ovom forumu nas ima sigurno trojica koji smatraju da je evolucija tacna ali ujedno i da je bozje delo - ja, milan nikolic, genis at work. Dakle... ne znam zasto stavljas bozje delo nasuprot TE... to jest nije mi jasno po kom osnovu(osim tvog licnog uverenja to jest nerazumevanja TE.) Sto se tiche pitanja... ne pruza TE sve odgovore, vec objasnjava one svari koje znamo. Objasnjava zasto ima toliko slichnih organizma, objasnjava zasto imamo hronoloski i razvojno poredjane fosile mnogih vrsta, objasnjava mnogo toga.... Naprimer imao si Newtonovu teoriju gravitacije.. ona je pak gresila ali "po malo" niko nije znao zasto do eistenove dopune gravitacije. Tako da, piitanje i greske koje mozes naci u TE (teoriji evolucije) nikako ne obaraju evoluciju kao prirodnu cinjenicu koja se desava podjednako kao sto cveta cvet, razvija se organizam ili ostale prirodne pojave. Evolucija je dakle - cinjenica, to ko spori.. taj je ili namerni lazov ili ima religijski razlog ili jednostavno nije normalan... a teorija evolucije je teorija koja objasnjava tu cinjenicu. Zato sam rekao pre par strana - OK JE SUMNJATI U TEORIJU EVOLUCIJE... ali sumnjati u evoluciju je jednostavno odraz neobrazovanja, ludila ili ignorancije... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 jel mi može neko od pristalica TE da objasni sa evolutivnog značaja prednost pojave muškog i ženskog pola !? http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_sexual_reproduction А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 И ја сам поставио једно питање јуче , а на које нисам добио одговор од среане присталица ТЕ , па из тог разлога питање понављам : Зашто нису вируси дошли до стадијума сложеног ,вишећелиског организма , већ остали на нивоу једне ћелије која није у могућности да се самостално размножава и ако веома брзо мутирају? Virusi nisu "na nivou jedne ćelije", virusi nemaju ćelije... Kakve veze ima tvoje pitanje sa TE? Odakle ti ideja da bi po TE virusi morali da postanu složeni višećelijski organizmi? Mogao si da pitaš i zašto mačke nisu došle do stadijuma da imaju rogove... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 У вези ове приче битно је само да Адам и Ева нису еволуирали по правилима науке. Почетак науке треба се подразумевати од тренутка пада. Наука потврђује да људи имају еволутивно порекло. Библија - са друге стране - може да посведочи наше порекло како од Адама тако и од еволутивних предака. Библија иде науци (теорији еволуције) на руку. Међутим, наука се не може бавити потврђивањем Библије. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 И ја сам поставио једно питање јуче , а на које нисам добио одговор од среане присталица ТЕ , па из тог разлога питање понављам : Зашто нису вируси дошли до стадијума сложеног ,вишећелиског организма , већ остали на нивоу једне ћелије која није у могућности да се самостално размножава и ако веома брзо мутирају? Zato sto nigde TE ne upucuje na to da sva bica evoluiraju od prostih ka slozenim... to nema veze sa TE. Ako se uslovi poklope neki organizam ne mora uopste da evoluira... neki evolura ko lud, a neki izumre. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Imam ja pitalicu: Zasto NIJEDAN protivnik TE nikada u zivotu nije ni pogledao a kamoli procitao TE? Zato sto kad je pogleda ili procita prestaje da bude protivnik... I to neka bude nauk svima... kad sretnes protivnika TE, nisi sreo kriticara teorije, sreo si coveka koji nema dve blage veze o cemu prica... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 И ја сам поставио једно питање јуче , а на које нисам добио одговор од среане присталица ТЕ , па из тог разлога питање понављам : Зашто нису вируси дошли до стадијума сложеног ,вишећелиског организма , већ остали на нивоу једне ћелије која није у могућности да се самостално размножава и ако веома брзо мутирају? Овакви каки су данас, вируси су еволуирали заједно са једноћелијским и вишећелијским организмима. ----- Што се тиче ПОРЕКЛА: до данас, нема јасног објашњења за порекло вируса. Вируси су могли настати из мобилних генетичких елемената који су стекли способност да се крећу између ћелија. Они могу бити потомци раније слободних живих организама који су се адаптирали на паразитску стратегију репликације. Можда су вируси постојали пре "ћелија" и довели до еволуције ћелијске живота. Не постоји концензус међу стучњацима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Милосављевићу немој баш тако . Сви ми имамо своје ставове и овде пишемо о томе и покушавано да докажемо људима који другачије мисле да нису у праву , то је суштина ове дебате . Па зар треба људе који другачије мисле назвати лажовима или лудацима .Дали можеш некога увредом некога да убедиш да није у праву ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Virusi nisu "na nivou jedne ćelije", virusi nemaju ćelije... Kakve veze ima tvoje pitanje sa TE? Odakle ti ideja da bi po TE virusi morali da postanu složeni višećelijski organizmi? Mogao si da pitaš i zašto mačke nisu došle do stadijuma da imaju rogove... Према теорији еволуције велики број корисних мутација у току неког временског периода стварају сложеније живе организме , а ја сам навео пример вируса да се они стално мењају , мутирају , али остају на истом нивоу. И вируси су живи организми који мутирају и самим тим имају везе са ТЕ Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Кад постоје полови нешто се дешава. Имамо кретање. Не ваља притискати науку јер је то такође и теолошко питање. Te stvari nikad ne treba pritiskati, bolje je kad spontano klize. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Према теорији еволуције велики број корисних мутација у току неког временског периода стварају сложеније живе организме Ne. Ta. Čno. Ovo je glavni problem kod svih vas... Isfabrikujete nesto sto ne postoji i onda se borite protiv toga... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Према теорији еволуције велики број корисних мутација у току неког временског периода стварају сложеније живе организме , а ја сам навео пример вируса да се они стално мењају , мутирају , али остају на истом нивоу. И вируси су живи организми који мутирају и самим тим имају везе са ТЕ Jok. Nisu. Nisu ni neživi. To su prosto virusi. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Према теорији еволуције велики број корисних мутација у току неког временског периода стварају сложеније живе организме , а ја сам навео пример вируса да се они стално мењају , мутирају , али остају на истом нивоу. И вируси су живи организми који мутирају и самим тим имају везе са ТЕ Kao sto rekoh... uglavnom ne razumeju evoluciju.. Prema teoriji ne stvara obavezno slozenije organizme vec je stvorio, ali ne znaci (prema teoriji) da ce svaka vrsta celija da se razvije evolucijom u slozeniji organizam. Dakle teorija objasnjava kako su nastali slozeniji, ali ne daje zakon i pravilo da ce uvek da ih stvori. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 po meni Tako je govorio Kordun. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Према теорији еволуције велики број корисних мутација у току неког временског периода стварају сложеније живе организме , а ја сам навео пример вируса да се они стално мењају , мутирају , али остају на истом нивоу. И вируси су живи организми који мутирају и самим тим имају везе са ТЕ TE i predvidja fenomen homeostaze medju ostalim fenomenima koji se javljaju smenama generacija u nekoj populaciji . http://sh.wikipedia.org/wiki/Homeostaza Bilo bi dobro kad bi svi vi sto "nekako znate" da TE nije podrzana prvo proucite sta ona zaista predvidja a sta ne predvidja pa onda da krenete sa "po meni", "nije mi ubedljivo" i slicnim pricicama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука