Jump to content

ПУТЕВИМА СМРТИ ДЕЦЕ (НДХ)

Препоручена порука

Зато што заиста постоји Царство Небеско!

Нисам те разумео?

Какве везе то има са било чим?

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Нисам те разумео?

Какве везе то има са било чим?

Па то је крајњи циљ овоземаљског живота.

Ако то није крајњи циљ онда ајмо да се светимо Хрватима и Бугарима и да и ми њима чинимо геноцид. Ако нема Бога може нам се. Ако нема Царства Небеског узалуд су страдали толики невини.

Подели на овим сајтовима

Па то је крајњи циљ овоземаљског живота.

Ако то није крајњи циљ онда ајмо да се светимо Хрватима и Бугарима и да и ми њима чинимо геноцид. Ако нема Бога може нам се. Ако нема Царства Небеског узалуд су страдали толики невини.

Циљ, да...

али и даље какве то везе има са геноцидом над Србима?

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Brate Bog je ćutao u Jastrebarskom,baš kao i u Jasenovcu,kada bi Bog branio svako zlo onda njega ne bi ni bilo,ako pitaš zašto Bog nije stao direktno u odbranu Srba,zato što nismo toga vrijedni da budemo izuzetak od ostalih naroda,žrtve ,mučenike je primio k sebi u Carstvo Nebesko...

Postoje uzročno posljedični događaji koji su važni za formiranje naše ličnosti,našeg duha,preglupi smo mi da sve to shvatimo,evo brat Bićanić kuka zato što je bježao od srba sa Plitvica,zato što mu je taj izbjeglički život bio težak i u pravu je ,a da li bi on danas bio ova osoba koaj jeste da nije toga,sigurno da ne bi,ne bi ni ja bio isti i još nešto,neće Bog nikoga dovesti u iskušenje koje ne može da izdrži,to je obećao...

ako grešim u mom mišljenju neka me neko ispravi i dopuni,ja nisam talalajolog,ali ovako gledam na cijelu stvar...

Подели на овим сајтовима

Циљ, да...

али и даље какве то везе има са геноцидом над Србима?

Питао си зашто је Бог допустио да деца страдају. Дао сам ти одговор.

Страдање невиних има смисао у Царству Небеском, ван њега нема смисла.

Страдање Срба кроз историју је библијских размера.

Нису Срби први пут страдали у 20 веку.

Рецимо 1848 Маџари су дигли револуцију и тражили од Срба да се ставе на њихову страну против Аустријанаца, заузврат нису нидули ништа или готово ништа и Срби наравно то одбију. Тада су репресалије маџарских револуционара биле такве да је 50 српских насеља дуж Дунава од Будима до Новог Сада сравњено са земљом а побијених, покланих, повешаних па чак и на колац набијених Срба је било заиста много, по неким статистикама које сам имао прилику да прочитам цифра се кретала око 100 000 до 500 000 о томе данас нико не говори.

Будим имао је 1.539 кућа, од тога српских 769, немачких 701 и мађарских 68.

Подели на овим сајтовима

Питао си зашто је Бог допустио да деца страдају. Дао сам ти одговор.

Страдање невиних има смисао у Царству Небеском, ван њега нема смисла.

Страдање Срба кроз историју је библијских размера.

Нису Срби први пут страдали у 20 веку.

Рецимо 1848 Маџари су дигли револуцију и тражили од Срба да се ставе на њихову страну против Аустријанаца, заузврат нису нидули ништа или готово ништа и Срби наравно то одбију. Тада су репресалије маџарских револуционара биле такве да је 50 српских насеља дуж Дунава од Будима до Новог Сада сравњено са земљом а побијених, покланих, повешаних па чак и на колац набијених Срба је било заиста много, по неким статистикама које сам имао прилику да прочитам цифра се кретала око 100 000 до 500 000 о томе данас нико не говори.

Да знам за то.

И контам шта причаш за Царство Небеско, али се са тим неби сложио.

Неби се сложио са том читавом нашом причом од Косова до данас...једноставно нема ми смисла..ако Бога гледамо кроз Православље.

Бар по мени...можда грешим.

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Brate Bog je ćutao u Jastrebarskom,baš kao i u Jasenovcu,kada bi Bog branio svako zlo onda njega ne bi ni bilo,ako pitaš zašto Bog nije stao direktno u odbranu Srba,zato što nismo toga vrijedni da budemo izuzetak od ostalih naroda,žrtve ,mučenike je primio k sebi u Carstvo Nebesko...

Postoje uzročno posljedični događaji koji su važni za formiranje naše ličnosti,našeg duha,preglupi smo mi da sve to shvatimo,evo brat Bićanić kuka zato što je bježao od srba sa Plitvica,zato što mu je taj izbjeglički život bio težak i u pravu je ,a da li bi on danas bio ova osoba koaj jeste da nije toga,sigurno da ne bi,ne bi ni ja bio isti i još nešto,neće Bog nikoga dovesti u iskušenje koje ne može da izdrži,to je obećao...

ako grešim u mom mišljenju neka me neko ispravi i dopuni,ja nisam talalajolog,ali ovako gledam na cijelu stvar...

Нисмо вредни?

Како су то вредни американци, енглези, французи или немци...а ми нисмо?

Да све нас је рат изменио...и постали смо гори људи него што би били...али не врти се свет око мене или Дејана..и наших траума из рата...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Нисмо вредни?

Како су то вредни американци, енглези, французи или немци...а ми нисмо?

Да све нас је рат изменио...и постали смо гори људи него што би били...али не врти се свет око мене или Дејана..и наших траума из рата...

kada je Bog stao u zaštitu svih Amerikanaca,nije nikada...

Mi jesmo mučenička nacija u odnosu na recimo Norvežane,ali će se od nas i manje tražiti nego od njih,naravno na nivou pojedinca

Подели на овим сајтовима

Да знам за то.

И контам шта причаш за Царство Небеско, али се са тим неби сложио.

Неби се сложио са том читавом нашом причом од Косова до данас...једноставно нема ми смисла..ако Бога гледамо кроз Православље.

Бар по мени...можда грешим.

То треба гледати библијски. Као стари Завет.

Јер и то данашње поимање православља је дискутабилно, то ми је више неки хипи фазон него православље и Хришћанство.

Ако се обесмисли на тај начин страдање овога народа онда се народу одузима здрав пут и здрав разум. Добијаш неонацисте или лудаке. Људе који би да се свете и чине иста зла која су им чињена.

Која је онда разлика између нас и усташа ако ми учинимо исто што су они нама учинили?

Ако постанемо нељуди.

Зато је ту Косовски Завет да нас сачува од тог лудила које је неминовно у овоме свету.

Сваки народ који је полудео није дуго опстао на историјској сцени.

Подели на овим сајтовима

Željko nismo li kosovskim zavjetom odabrali da budemo mučenici kao nacija ?

Не!

То је савремена перцепција Косовског Завета као неког садо-мазо односа између Срба и Бога.

Управо та перцепција највише и говори у прилог томе колико је народ расправослављен и разцрковљен. Јер више нема онога духа Хришћанскога којим се некада поимала стварност.

Косовски завет је афирмација православља у свим животним сферама Срба на овој ветрометини на којој се налазе.

Није он само доказ верности Богу по цену живота, по цену овоземаљске државе(царства) него из њега произилази и да чувамо непријатеље од себе и себе од непријатеља.

Јер није довољно само чувати себе од непријатеља, то чине сви народи па и они који нису Хришћански, али ми треба да чувамо и непријатеље од себе јер тиме ћемо сачувати пре свега сопствену душу.

Косовски Завет је много шири од онога каквим га политичари представљају.

Ово данас што имамо је симулација Косовског Завета.

И кад се разбије целина обично добијемо две крајности.

Једна је крајност десничара по којима је Косовски Завет перцепиран нешто попут муслимаског самоубилачког екстремизма оно типа опашеш се бомбама и дигнеш себе и аутобус деце у ваздух. А друга је та перцепција левичара по којој је Косовски Завет нека врста мазохизма и самооправдавања сопственог пораза.

Ни једно ни друго није Косовски завет него његова симулација.

Као што ни наше Хришћанство не треба да буде ни лево ни десно.

Ни ми не треба да будемо ни муџахедини али ни хипици.

Јер Христос истовремено каже: Ко се мене одрекне и ја ћу се њега одрећи пред Оцем.

Значи не лево, не компромис са светом на рачун вере.

А исто тако Христос каже: опрости брату 7 х 77. Значи опрости увек. Не само кад ти је у интересу него буквално увек. И не свети се.

Значи не десно, не чинити своју вољу а позивати се на Цркву.

И на крају Христос каже: Како можеш да волиш Бога кога не видиш кад не волиш ближњега свог који је ту поред тебе.

То је Косовски Завет.

Подели на овим сајтовима

Која је онда разлика између нас и усташа ако ми учинимо исто што су они нама учинили?

Која је то паралела за Јасеновац, јаме, корпу дечијих очију?

Поента није да ми њима учинимо исто већ да не дозволимо да се опет нама деси. А то је огромна разлика.

Не разумем зашто се као контрааргумент увек потеже како би Срби чинили исте злочине као и њихови непријатељи? А примера нигде.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Која је то паралела за Јасеновац, јаме, корпу дечијих очију?

Поента није да ми њима учинимо исто већ да не дозволимо да се опет нама деси. А то је огромна разлика.

Не разумем зашто се као контрааргумент увек потеже како би Срби чинили исте злочине као и њихови непријатељи? А примера нигде.

Нисам рекао тако нешто.

И на крају лично познајем човека који је Србин који је муслиманима вадио очи у овим последњим ратовима.

Нису исти Срби сад и пре 100 година. Сад су Срби расрбљени, раслабљени, расцрковљени и понашају се као било који други народ.

И то је проблем.

Али ја уопште о томе нисам говорио.

Наравно да је поента да се не дозволи да се понови геноцид над нама. Али исто тако морамо да се пазимо. Јер није тешко склизнути у другу крајност и почети чинити оно што су чинили нама.

Најтеже је остати на средини, на Царском Путу, ни лево ни десно.

Управо је то била саблазан Јеврејима код Христа па су га зато и убили.

Подели на овим сајтовима

Али исто тако морамо да се пазимо. Јер није тешко склизнути у другу крајност и почети чинити оно што су чинили нама.

Слажем се. Само, ми смо ту у великој предности. Имамо Православље.

И ма како да га неки површно посматрају и декларативно упражњавају, цео овај народ лежи на Православљу.

Само да не упаднемо у другу крајност и да све правдамо Божијом вољом не чинећи ништа.

Подели на овим сајтовима

kada je Bog stao u zaštitu svih Amerikanaca,nije nikada...

Mi jesmo mučenička nacija u odnosu na recimo Norvežane,ali će se od nas i manje tražiti nego od njih,naravno na nivou pojedinca

Мислиш!

Ја мислим да не,

ето један Норвежанин..има уређену државу са добром социјалом...редовну плату...

мислим да је њему теже да буде Хришћанин...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...